Alekre 13234 Napisano Januar 3, 2016 Ne silazi, 7491 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Svako ima svoje probleme. Ja recimo nikada nisam vozio motocikl preko 140km/h jer se plasim da na toj brzini ne mogu da udahnem dovoljno vazduha i da cu poceti da se gusim a na tim brzinama moze biti veoma opasno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 3, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ako nosis potkapu, normalno da ce se ta potkapa malo zagrejati od tvoje glave, pa ce samim tim i taj vazduh koji udises biti malcice topliji od spoljnog vazduha, al samo malo ( mozda ti je i to dovoljno ) . Tu se javlja jedan problem, a to je da se kod usta i nosa u potkapi kondenzuje vlaga pa postaje mokra. Zimi takodje hoce da se magli vizir sto se moye resiti tako sto se malo vizir odskrine ( podigne ), a postoje i neka hemiska sredstva protiv zamagljivanja ( manje ili vise efikasna ) i " pin lok " / to je neka vrsta folije koja se nalepi iznutra na vizir pa se ne magli. Nisam koristio nista od toga, ja malcice podignem vizir i tako vozim . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 3, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Brate sto trosis tolke pare na Schubert kad lepo mozes da uzmes cebe i da se pokrijes po glavi i tako da vozis. Samo tamo de su ti oci izbusi dve velike rupe pa onda stavi Ray Ban naocare da ti ni tu ne probija vetar. Ima jeftino kod kineza. A ako je bas mnogo hladno mozes i jorgan umesto cebeta 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Januar 3, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je, shvatio je covek da mislite da vas on zeza. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojssa 1746 Napisano Januar 3, 2016 Којекуде, 484 postova Lokacija: Borča-Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Postoji fora da se preko potkape, oko glave obrne jedan krug rastegljive folije gde se naprave mali otvori za oči i nos te potom navuče kaciga. Nisam probao ali kažu da greje kao radijator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndjeoPakla 3534 Napisano Januar 3, 2016 Zainteresovan, 433 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da l je sprdnja ili nije, ali pošto si pitao koja kaciga ti treba da napomenem da obavezno gledaj da nabaviš sa pinlok vizirom u paketu ako je već kupuješ, da se ne cimaš da nabavljaš i lepis naknadno a i verovatno će ti skuplje izaći. Od ostale opreme naravno sve u zimskoj varijanti u kombinaciji sa aktivnim vešom ili šta je već najbolje, ja ne vozim u zimskom periodu pa nek preporuče ovi što voze ako shvate ozbiljno temu. Ali u svakom slučaju najiskreniji savet je da zajebeš to, naročito pošto vidim da si napisao da si dokon i da ti nije preka potreba. Zdravlje nema cenu, a kad se sjebeš jednom vučeš posledice celog života i kaješ se ali uglavnom je kasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan_Silni 7 Napisano Januar 3, 2016 U prolazu, 17 postova Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ako nosis potkapu, normalno da ce se ta potkapa malo zagrejati od tvoje glave, pa ce samim tim i taj vazduh koji udises biti malcice topliji od spoljnog vazduha, al samo malo ( mozda ti je i to dovoljno ) . Tu se javlja jedan problem, a to je da se kod usta i nosa u potkapi kondenzuje vlaga pa postaje mokra. Zimi takodje hoce da se magli vizir sto se moye resiti tako sto se malo vizir odskrine ( podigne ), a postoje i neka hemiska sredstva protiv zamagljivanja ( manje ili vise efikasna ) i " pin lok " / to je neka vrsta folije koja se nalepi iznutra na vizir pa se ne magli. Nisam koristio nista od toga, ja malcice podignem vizir i tako vozim . hvala ti na odgovoru..predpostavljao sam da ce se pojaviti tu mokra podkapa i da ce biti vlage..i zato sam i pitao..da li ce magliti kaciga tj vizir... ali nisam znao da postoji ovaj pin lock sistem protiv zamagljivanja..eto vise vredi ova jedna informacija..i svrha foruma je upravo ta...schuberth c3 pro ima integrisan pin lock..pa ne bi trebalo da bude problema.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 3, 2016 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Motor se bre nevozi zimi,ili kad je hladno. Čim krene da magli ispod kacige,sedas u auto..prosta stvar.. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Januar 4, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan KACIGA SA ELEKTRICNIM VIZIROM! Jos jedna novina u Motomaniji.Da bi uzivanje u zimskim carolijama bilo popuno Motomania je spremila za Vas kacige sa elektricnim grejacima vizira. Ovakav vid kacige sa elektricnim vizirom idealan je pored voznje motora za vozace ATV vozila, kao i za motorne sanke, jer ne postoji mogucnost da vam se sneg ili blato zamrzne na viziru. U pitanju su kacige marke Vemar, model Jiano. Promotivna cena osnovnog modela kacige je 16.500 dinara, a modela sa elektricnim grejacem vizira je 26.000 dinara. Motomania doo Bul. Mihajla Pupina 10e lok.16 Novi Beograd 011-311-09-41, 063-1113-112 Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Januar 4, 2016 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Ja izbegavam da vozim zimi, totalno je nezdravo ali, ove zime mi nema pomoci pa po sluzbenoj duznosti vozim svaki dan. Jos mi se auto pokvario i nece skoro da bude gotov pa skuter i da hocu ne mogu da izbegnem. Sto se mene tice, ja se vise smrznem pesaka nego skuterom na minusu. Pre neki dan isao pesaka, ubi me vetar, noge i glava se smrzose. Skuterom kad idem, prvo imam tukano urbano kecelju sa krznenim pokrivacem iznutra, nosim jaknu koja ne pusta vetar, rukavice kozne, i kacigu sa podkapom i kapuljacom od jakne zavucenom u kacigu, jeste da zamagli ali samo kad stanem, dok sam u voznji ne magli. Vozio sam do sada i na minus 10. Opet kazem vise se smrznem pesaka nego skuterom. Mada su moje voznje kratke. Idem od sedam ujutru dva km do posla, pa oko 9 na teren oko 3/4km pa opet na posao pa opet teren oko 14 h pa kuci. Kako kad ali od 6 do 8km dnevno. Skuter mi je spas. Sinusi svakog muce. Ne bih krenuo na minus negde na put negde to je ludost, ali voznje na kojima se vozi brze od tu oko 40km na sat i traju do 5min mislim da su bezopasne uz kompletnu opremu. A i zdravlje je precenjeno hehehehhe Sent from my GT-I9300I using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Januar 5, 2016 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Mene muce alergije u prolce i ume da mi curi nos sto je veoma nezgodno ako si na motoru, delimicno resenje je flip up kaciga ( ja koristim Caberg Duke + pinlock da ne magli) i ovu baklavu jer ima otvoren deo gde je nos i usta... te bez problema mogu da stanem sa strane i brzo izduvam ako je frka i nastavim sa voznjom. E manipulacija maramicama u rukavicama je vec druga prica i zahteva malo vezbe... http://www.championmotouk.com/avactis-images/MensClothing/Thermals&BaseLayers/RukkaUnderwear/Rukka_Windstopper_Coolmax_Balaclava_Lg.jpg Od saveta za voznju imam samo sledece: 1. motor ako bas moras jer je ekstremno klizavo, ATV je OK 2. Obavezno pin lock 3. Nabavi grejace rucica! Ruke uglavnom najebu 4. Pogledaj one pokrivace za skuter, mislim da odgovaraju i na ATV izguglaj "tucano urbano termoscud" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8660 Napisano Januar 5, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan bigbad86 bigbad86Ne silazi Members Broj Postova: 5023 Član od: 19 Jun 2008 LokacijaKragujevac Motor:Honda Sevenfifty Napisao 02 January 2016 - 14:29 PM Ako vozis motor bez opreme zimi a hoces da ti ne bude hladno onda samo pola litra rakije pre voznje! Ne da pije rakiju, nego da je ušmrkava. Uzmeš slamčicu, skratiš je na oko 5cm. Napuniš čep sa rakijom, gurneš jedan kraj slamčice u rakiju, drugi u nozdrvu. Šmrkneš i čekaš ludilooo. Magija pada, bolest brzo nestaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojssa 1746 Napisano Januar 5, 2016 Којекуде, 484 postova Lokacija: Borča-Bgd Prijavi odgovor kao problematičan bigbad86 bigbad86Ne silazi Members Broj Postova: 5023 Član od: 19 Jun 2008 LokacijaKragujevac Motor:Honda Sevenfifty Napisao 02 January 2016 - 14:29 PM Ako vozis motor bez opreme zimi a hoces da ti ne bude hladno onda samo pola litra rakije pre voznje! Ne da pije rakiju, nego da je ušmrkava. Uzmeš slamčicu, skratiš je na oko 5cm. Napuniš čep sa rakijom, gurneš jedan kraj slamčice u rakiju, drugi u nozdrvu. Šmrkneš i čekaš ludilooo. Magija pada, bolest brzo nestaje. Ovo ludilo sam ja probao nekolicinu puta po savetu neke babe sa planine. Ušmrkavaš sa dlana direkt u nozdrvu domaću prepečenicu. Boli kao đavo al posle nekih mesec dva mene prođoše učestale upale sinusa... nisam ih imao više od 6 godina, ko će ga znati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan_Silni 7 Napisano Januar 5, 2016 U prolazu, 17 postova Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan ajoj..gde rakiju..ne znam koliko je to pametna ideja..a mora da boli...mislim specijalno na ove moje sinuse... a o proleću..i ne pričaj mi..ali tada ..za sada i nemam nekog slobodnog vremena. ja sam probao sa nekim vodama iz okena..tj sprejevima..pa sam isto ispirao sinuse..isto tako nekim rastvorom morske soli...nakrenes se na stranu..staviš ono bokalče u jednu nozdrvu..i ono slobodnim padom uje u sinus..i izadje na drugi...na drugu nozdrvu..slobodnim padom...ali..slaba vajda od toga. no eto da ne skrecemo sa teme.. ovih dna treba da odem do Gruže..tu mi je najbliže da vidim sta ima od opreme. Pa ako nesto uzmem i nadjem resenje..javiću se..sa utiscima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 155 Napisano Januar 5, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan e ako ides u 3t racing vidi sta ima od XL rukavica i cene... ljubim te Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...