bodymorph 181 Napisano Decembar 27, 2015 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje i molba za pomoc, ideju, resenje ili sta god.. , Ukratko motor je izigravao podmornicu, sve se lagano resava ali za sad mi je far enigma. Unutrasnja kalota koja treba da reflektuje svetlost sijalice je delom izgubila sjaj. Kako to ponovo posrebriti ili sta god da je. Odmah da napomenem da ne moze da se prefarba, zbog temperature posto je u pitanju halogena sijalica, mada i da je neka druga opet nije preporucljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Decembar 27, 2015 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje i molba za pomoc, ideju, resenje ili sta god.. , Ukratko motor je izigravao podmornicu, sve se lagano resava ali za sad mi je far enigma. Unutrasnja kalota koja treba da reflektuje svetlost sijalice je delom izgubila sjaj. Kako to ponovo posrebriti ili sta god da je. Odmah da napomenem da ne moze da se prefarba, zbog temperature posto je u pitanju halogena sijalica, mada i da je neka druga opet nije preporucljivo. Evo slike da bude jasnije o čemu se radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Decembar 27, 2015 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je ABS plastika u pitanju posto znam da se ona moze niklovati, hromirati i sl ali ne znam da iko u Srbiji to vise radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Decembar 27, 2015 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je ABS plastika u pitanju posto znam da se ona moze niklovati, hromirati i sl ali ne znam da iko u Srbiji to vise radi. Stara škola.kalota je metalna.. tad je bog hodao zemljom i motore pravili od metala.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Decembar 27, 2015 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Onda nije problem uraditi galvanizaciju samo mi nije jasno ako je metal zasto i kakva je ono zuta podloga ispod. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Decembar 27, 2015 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ako je od metala onda je mozes hromirati (valjda) mada mislim da nikada nece biti kao novo...Mzda bolje pojuriti drugi far...Ako se odlucis da probas sa hromiranjem vidi sa Bokilicem mislim da je napisao da ima nekog ko to radi a inace radila je to firma DES u Kajmacalanskoj u Bgd-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 27, 2015 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ima u pazovi hromiranje.nije to skupo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Decembar 27, 2015 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Onda nije problem uraditi galvanizaciju samo mi nije jasno ako je metal zasto i kakva je ono zuta podloga ispod. Iskreno ne znam ali neka podloga za ono sjajno sto ide preko.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Decembar 27, 2015 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan jedno od resenje sto rade momci koji ,,budze farove`` ovde kod mene je da zalepe hrom foliju za automobile. Drugo resenje ti je hrom sprej u vise slojeva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1898 Napisano Decembar 28, 2015 Drug član, 2870 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan A kako bi bilo ugraditi projektor xenon i rešiti problem http://www.aliexpress.com/item/Hi-Low-Beam-12V-LED-Projector-Kit-Headlight-For-Motorcycle-Car-Angel-Eyes-Devil-Eyes/32280741655.html?spm=2114.10010108.0.115.NHSjtc http://www.aliexpress.com/item/35w-2-inch-Hid-Bi-xenon-Projector-Lens-Kits-wiht-CCFL-Angel-Eyes-Devil-Eyes-for/906151742.html?spm=2114.10010108.0.109.NHSjtc http://www.aliexpress.com/item/DC-12V-3W-Motorcycle-White-HID-Xenon-Projector-Lens-Lamp-Conversion-Kit/32434098352.html?spm=2114.01020208.3.153.cNSvCT&ws_ab_test=searchweb201556_7,searchweb201644_3_79_78_77_82_80_62_81,searchweb201560_1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Decembar 28, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kako mi se cini tu je plstika u pitanju,nekada sam takve probleme resavao lepljenjem alu folije za domacinstvo. Koristio sam sintelan lepak,i drzi odlicno.Treba samo strpljenja das e ne izguzva folija dok se lepi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Decembar 28, 2015 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Auh...mogao je far biti urađen i drugačije ali mi nije u prvi mah palo na pamet jer je Peđa napisao da je far metalni. Reč je o tzv.metodi ''metalizacije'' a to se radilo ovako: U visokom vakuumu predmet koji je naelektrisan bombarduje se istopljenim česticama Aluminijuma suprotnog naelektrisanja (koji takođe ima visok stepen refleksije svetlosti).Te čestice se lepe na predmet i stvaraju tanak sloj izuzetnog sjaja. Debljina tog sloja se merila u Angstremima ,nekad sam radio baš merenje debljine tog sloja... Peđa od kog metala je far? far je limeni, definitivno.. mislim metal, gvozdje... i definitivno je to to sto si pomenuo, jedino rade u Kragijevcu 21 oktobar ali tu masinu retko pale.. zvao sam ih ali su mi na tom tel dali neki drugi koji cu tek da zovem.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sreten75 397 Napisano Decembar 28, 2015 Zainteresovan, 461 postova Lokacija: Dorcol Motocikl: zx12r Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam pre par meseci zvao 21. oktobar, mislim da je oko desetak evra bilo za jedan far. Radi i ovaj lik-Steva 0603778382, al koliko se secam bio je nesto bezobrazno skup. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...