Krmco 2629 Napisano Novembar 20, 2020 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Takodjer i ja umalo ne izgubih kad sam radio servis na 50K.... znam da je tu, vidim ih, da bi posle par sati u zemlju jedna propala. Sa desne strane ispala jedna iz lezisa, otkotrljala se i zapala kod dizalice taman tako da je ne mogu videti.....kako sam tad popizdeo,, znam da je tu a nema je Od tad odmah vadim po skidanju i ide u malu kutiju za odlaganje zabica. @Krmco Jel to bese kad ti je krljao lanac, koliko me secanje sluzi tad je osovina bila skroz popustena? @Alexa90 Evo ga mladjani javio se, koju si ludu srecu imao.... imas li sliku zadnje gume nakon incidenta?Da,tad, ti si i primetio da točak ide levo, desno, i da je matica otpuštena.Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Novembar 20, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Satelis je napisao: Evo ga mladjani javio se, koju si ludu srecu imao.... imas li sliku zadnje gume nakon incidenta? Iskopao sam je među hiljadama slika I nije pri 120 nego 140kmh 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Novembar 20, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Napisao sam da mislim da mi je snop još visoko i koja su mi razmišljanja kako da podesim (Ovako je sa upaljenim maglenkama. Rupa ispred prednjeg točka se popunila. Nisam imao vremena da fino podešavam, ali nameravam snop još malo spustiti dole. Levi bi možda malo povukao udesno da ne smeta vozačima iz suprotnog pravca, a desni takođe malo udesno da osvetli kraj puta i eventualnog pešaka. Možda taj desni i ne spustim), ali da nisam imao vremena to sinoć učiniti. Ja sam prezadovoljan maglenkama koje su stigle. Istina, rođak mi ih već ima i on mi rekao što da poručim, ali svejedno, uvek si u sumnji šta će sa Alia stići. Inače, u HR su stigli i LED migavci i relej, ali to je kod mene tek pred NG. Ove sam poručio https://www.aliexpress.com/item/32962422657.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.152c4c4dSMy9Mz A ovako upakovano su stigli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Novembar 20, 2020 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan @Ferty_ tek sad, ne stigoh odvojiti vremena i naostriti se za rasklapanje tako da je sad sve islo kod Dareta sto imadoh u korpi za rad. Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Novembar 20, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Chika Jimi said: Molim lepo, fala lepo! Nije mi jasno kako je doslo do tog pretezanja i suprotno, preslisavah se al ne znam. A sta cu. Pogresi coek. Pa mozda se lanac pretegao sam, zbog nedovoljno stegnute zadnje osovine ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 20, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Koliko dajete znacaj pasivnoj bezbednosti? Mislite li da je standardan crash bar dovoljan ili biste zeleli jos neki dodatak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Novembar 20, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Justicije je napisao: Napisao sam da mislim da mi je snop još visoko i koja su mi razmišljanja kako da podesim Ako hoces po PS-u, sedi na bajk i otidji na regloskop (bilo koji teh. pregled, bolji autoelkt. servis, ovlasceni) i nema glava da boli. Ovo je vise za rubriku "Sta vas je danas obradovalo" al ajd, posto ce biti obavezan deo pratece opreme na gospodji mi, resih da ipak ovde podelim vrlo vrlo korisnu stvar koju dobi od kolege nam @mrmiki. Ovim putem javno mu se zahvaljujem Pumpa na bakteriju Njen benefit nije izrazen kad si u civilizaciji, probusena guma manje vise lako se resi. Problem moze nastati kad si na karpatima, ajd recimo TF il TA gde nemas pojma kako i kada ces resiti problem sa gumom koja je legla a ima se jos ohooo peglati. Mnogi nose kompresor koji radi na 12V ili ti povezivanje na akumulator sto je Ok, s'tim sto kod NC-a ne bi valjalo dugo ostaviti ukljucenim (dok napumpa gumu) da ne iscrpi akumulator. Zamisli scenu, napumpas gumu, spakujes se kad ono medjutim.... ne mozes upaliti Jedino resenje je da radi pumpa dok i motor radi (zarad punjenja). Alat za popravku gume zaboravite (silo, crv, nabijac), dovoljno je poneti par holsrafa, krstak srafciger i malo sint. lepka. Predmet koji je utrcao u gumu izvadi se, malo lepka na navoj i uvrnuti srafic u gumu. Posle ce daleko bolje biti kad padne u ruke vulkanizera i opravke (flekovanje). Znaci sad imam pumpu al nemam TF..... tihhh sto mi krivo sto ove godine nisam popio kafu na kamenu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 20, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Pumpa na bakteriju Video sam da ima Xiaomi ovo, kao i jeftinije čisto kineske varijante na aliju. Jesi je baždario?Mislim puni se na USB, a može da napumpa 3 bara. Onaj neki kompresor na 12v koji imam može da napumpa gumu od bicikla, na autu će pre da isprazni aku nego da napumpa gumu... P. S. Zaboravih dizne da ti kažem da mi propereš malo. Gde se sad setih... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Novembar 21, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ovo jeste njihov proizvod, nisam bazdario i pravo da ti recem nisam sve ni isporbao, cak ni uputstvo procitao. Na kratko sam sa 1.8b digao na 2.1b u trajanju od 30ak sekundi. Detaljnije cu isprobati u ponedeljak, uporediti sa manometrom koji imam. Dizne cemo kad bude imao 100K na satu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 923 Napisano Novembar 21, 2020 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo jeste njihov proizvod, nisam bazdario i pravo da ti recem nisam sve ni isporbao, cak ni uputstvo procitao. Na kratko sam sa 1.8b digao na 2.1b u trajanju od 30ak sekundi. Detaljnije cu isprobati u ponedeljak, uporediti sa manometrom koji imam. Dizne cemo kad bude imao 100K na satu Jel ovaj Lidlov valja? Zna ko?Sent from my VOG-L29 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Novembar 21, 2020 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan On 19.11.2020. at 20:59, Justicije je napisao: Montirane maglenke. Ovako izgleda bez njih. Ovako je sa upaljenim maglenkama. Rupa ispred prednjeg točka se popunila. Nisam imao vremena da fino podešavam, ali nameravam snop još malo spustiti dole. Levi bi možda malo povukao udesno da ne smeta vozačima iz suprotnog pravca, a desni takođe malo udesno da osvetli kraj puta i eventualnog pešaka. Možda taj desni i ne spustim. Moćno izgleda an face. Prekidač lepo svetli dok su maglenke upaljene. Moze li info gde si kupio switch? Bas je sexy ova plava boja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Novembar 21, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Satelis je napisao: Ovim putem javno mu se zahvaljujem jos cu i da se postidim Ja sam napumpao gumu sa 0.4 na 2.5 bara za nekih 6-10min (ne znam tacno merio sam al sam zaboravio), nisam isao na pumpu da proverim da li je tacno, ali se nadam da ce testovi kod Darka proci pozitivno cekamo rezultate Ono sto sam citao na netu i gledao na YT (a kolege koje uvoze su nahvalile uredjaj) sa jednim punjenjem baterije moze da se napumpa 5 automobilskih guma. Koliko je tacno ne znam aj da im verujemo za sad. Moje neko razmisljanje, nek uspem da nampumpam samo jednom gumu sa baterijom, zavrsio sam veliki posao :). Jedinu manu za sad koju bi mu stavio (a mozda i nije mana) ne moze da bude prikljucen na USB da se puni i da radi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Novembar 21, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan pre 38 minuta, mrmiki je napisao: jos cu i da se postidim Ja sam napumpao gumu sa 0.4 na 2.5 bara za nekih 6-10min (ne znam tacno merio sam al sam zaboravio), nisam isao na pumpu da proverim da li je tacno, ali se nadam da ce testovi kod Darka proci pozitivno cekamo rezultate Ono sto sam citao na netu i gledao na YT (a kolege koje uvoze su nahvalile uredjaj) sa jednim punjenjem baterije moze da se napumpa 5 automobilskih guma. Koliko je tacno ne znam aj da im verujemo za sad. Moje neko razmisljanje, nek uspem da nampumpam samo jednom gumu sa baterijom, zavrsio sam veliki posao :). Jedinu manu za sad koju bi mu stavio (a mozda i nije mana) ne moze da bude prikljucen na USB da se puni i da radi. Je li to to? Xiaomi Electric Inflator Pump Smart Digital Tire Pressure Detection For Scooter Bike Motorcycle Scooter M365 Pro Car Football|Smart Remote Control| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Koliko košta kod nas, isplati li se poručivati sa Alia. Vidim da isporučuju iz Poljske i Španije. Slao bi za Holandiju, mali je shipping. Inače, gde se može kupiti običan 12V kompresor da je baš minijaturnih dimenzija, a da je proverena stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Novembar 21, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Bratislav 1973 je napisao: Moze li info gde si kupio switch? Bas je sexy ova plava boja Samo ti zajebavaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Novembar 21, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, Justicije je napisao: Koliko košta kod nas, isplati li se poručivati sa Alia. Vidim da isporučuju iz Poljske i Španije. Slao bi za Holandiju, mali je shipping. Inače, gde se može kupiti običan 12V kompresor da je baš minijaturnih dimenzija, a da je proverena stvar. Kod nas po maloprodajam se krecu cene oko 5-6k din. Mozda se naleti i na nesto jeftinije ako se nabode neka akcija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Novembar 21, 2020 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Justicije je napisao: Je li to to? Xiaomi Electric Inflator Pump Smart Digital Tire Pressure Detection For Scooter Bike Motorcycle Scooter M365 Pro Car Football|Smart Remote Control| - AliExpress WWW.ALIEXPRESS.COM Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com Koliko košta kod nas, isplati li se poručivati sa Alia. Vidim da isporučuju iz Poljske i Španije. Slao bi za Holandiju, mali je shipping. Inače, gde se može kupiti običan 12V kompresor da je baš minijaturnih dimenzija, a da je proverena stvar. Moze u " Uradi Sam" https://uradi-sam.rs/oprema/kompresor-sa-usb-i-lcd-displejom-mchelin.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Novembar 21, 2020 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Justicije je napisao: Samo ti zajebavaj. Molim vas, kakav je to recnik haaahahah. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Justicije 323 Napisano Novembar 21, 2020 Svrati ponekad, 324 postova Lokacija: Zemun Motocikl: CRF 1000L Africa Twin, Moto Guzzi V85TT Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Bratislav 1973 je napisao: Moze u " Uradi Sam" https://uradi-sam.rs/oprema/kompresor-sa-usb-i-lcd-displejom-mchelin.html Idem ga sutra videti uživo, ne mogu oceniti koliko je velik. Ovaj Xiaomi staje u ruku što je čudno kad pored samog kompresora mora imati i dobru bateriju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 21, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Baterija 2000mah i napumpa 5 guma?? skoro uzeh powerbank 20.000mah, znaci pokrecem biznis, pumpam gume Evo ko je bese hteo foliju za cajger. Reseno bez alije za sitne novce. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Novembar 21, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ovo kompresorce je spas kad se ode na more sa familiju. Svako jutro pumpaj bazence (nesto pluca, nesto rucna pumpa) za Relju jer je mali, Veljku misice, slauf i neki camac + dusek za izlezavanje. Ovo sitno ispumpavao nisam, moze stati u gepek Astre (karavan) al ovo drugo kabasto morao sam... popodne ajd jovo nanovo i tako svaki dan Na dizalici mi je jedan Kimco Downtown, sutra ispumpam gumu skroz, nakacim MI da napumpa na 2b pa javim koliko je vremena potrebno i koliko je tacan pritisak. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 21, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dobra sprava. Samo sto je mana svih elektricnih kompresora sto ne mogu dugo da rade bez odmora. Makar vecina istakne u uputstvu da radi max 7min pa odmara 12. Otprilike taj odnos minutaze. Za spas u nedodjiji je super, za ucestale radnje treba pripaziti da se ne pregreje. Gore sto je napisano ko koristi na upaljac, nikad ne treba to da radi ako masina ne radi pa cak i na kolima. Kao sto se ni ne daje infuzija sa aku na aku ako je motor ugasen.. i to sam gledao nebrojeno puta. Uvek masina mora da radi kada se ukljucuju dodatni potrosaci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Novembar 21, 2020 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Ferty_ je napisao: Kao sto se ni ne daje infuzija sa aku na aku ako je motor ugasen.. i to sam gledao nebrojeno puta. Nazalost 99% radi upravo tako. Radi automobil (ili motocikl), digne se hauba, prespoji kablovima drugi automobil i start paljenje.... onaj prvi koji radi cak i da mali gas. Sve ovo napisano je pogresno, tako ne treba raditi! Ispravna radnja prespajanja kablovima je sledeca... gasis vozilo, dignes haubu i skines - klemu sa akumulatora, prespojis drugo vozilo pa tek onda start. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Novembar 21, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, Ferty_ je napisao: Baterija 2000mah i napumpa 5 guma?? skoro uzeh powerbank 20.000mah, znaci pokrecem biznis, pumpam gume To i meni nema logike, ali YT kaze da moze, sad videcemo sta je tacno Pre 5 sati, Ferty_ je napisao: Dobra sprava. Samo sto je mana svih elektricnih kompresora sto ne mogu dugo da rade bez odmora. Makar vecina istakne u uputstvu da radi max 7min pa odmara 12. Otprilike taj odnos minutaze. Nisam citao upustvo, naravno (ko to jos radi, sem kad nesto ne radi ). Ovo sto sam ja pumpao i nije se nesto previse grejao, da li se stvarno ne greje ili zato sto je napolju bilo hladno, za sad ce samo da nagadjamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 21, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tacno tako Satelis. Nego napisah da ne verujem kad vidim da neko pali svoja prespojena kola bez upaljenog donorskog motora. Ludilo. Ovaj drugi posrce prvi i ostadose oba. Ima ljudi sa problemom oko ubrizgavanja, dizne, pusta vazduh, slab pritisak pumpe pa verglaju do iznemoglosti. Nailazio sam na one "sve mi je u redu sa kolima", ali ne dajem struju dok ne proverim neke stvari pa otkrijem da nema goriva. Prijatelju, flajka prazna i setaj.. Ovako bismo izverglali i moj i spalili kablove jer je neko lencuga da isprati makar gorivo u svom vozilu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 21, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, mrmiki said: Nisam citao upustvo, naravno (ko to jos radi, sem kad nesto ne radi ). Ovo sto sam ja pumpao i nije se nesto previse grejao, da li se stvarno ne greje ili zato sto je napolju bilo hladno, za sad ce samo da nagadjamo Znas kako...nekad dok se sedelo na solji citale su se etikete kucne hemije. Danas je to malo digitalizovano pa se citaju razna uputstva i gledaju recenzije 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...