Ferty_ 570 Napisano Octobar 25, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Saren disk ka ljubicastoj, plavoj itd je znak da je pregrejan ili prekaljen. Ako je bio vruc pa si uleteo u vodu ili mozda prao bez cekanja da se ohladi. Obicno se tada iskrivi disk. Ne mora biti vidljivo okom jer je zazor jako mali. Okaci neku fotku radi iskustva i lakse dijagnoze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 923 Napisano Octobar 25, 2022 Zainteresovan, 379 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan Da ni si možda krenuo sa disklockom?Sent from my SM-G990B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4267 Napisano Octobar 25, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Piše gore da nikada nije krenuo sa disclock-om.Možemo mi da nagađamo, da li je do diska, šrafa nekog, pločica ili gume...bolje ti skokni do majstora koji ti je radio to pa da pogleda, a ti posle javi sta je bio problem. Ja se sa kočnicama ne bih zajebavao Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Octobar 25, 2022 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Javljam ako saznam koju pametnu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Octobar 25, 2022 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam se zanimao večeras pa skinuo prednje kočnice. Nista posebno nisam konstatovao. Otrljao sam dobro plocice o smirglu na ravnoj podlozi j presao disk smirglom ručno. Čeljusti su u pristojnom stanju ali su izložene vodi, temperaturi i prljavštinu, pa im je dobro čišćenje sprejom i krpom leglo. S obzirom da mi se ranije nikad nije aktivirao ABS pri naglom kocenju a sad jeste , rekao bih da je sad mnogo bolje. Iskreno, pred sledeću sezonu stavljam Nissin Semi Metallic plocice. Deluje mi da su ove EBC lose po diskove i samo kocenje uopste. Zamena ulja nije bauk ali bi valjalo staviti teflon na prednju kočaljku. Oko 10000 din mu to dodje u Motolandu. Nisam merio, 65 eur je metar. Zadnja radi dobar posao sa polu sinter plocicama, dobice samo novo ulje. Sutra se vozim pa javljam da li je prestala vibracija. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Octobar 26, 2022 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, Pokusam sam da stavim krace "dog bones" pločice i da malo podignem poziciju sedenja. Odlucio sam se za varijantu od 25mm. Radio sam klasicno: dignem ga na centralni, skinem stare pločice i polako spustam tocak dizalicom dok se rupe ne "pogode"... E tu je nastao problem: tocak se skroz spusti na zemlju (iako je na centralnom), a rupe se jos nisu pogodile. Ima li neko savet/ideju: sta bre radim pogresno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 26, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Napraviti rupu ispod tocka da moze jos da potone ili podici centralni na ciglu 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 354 Napisano Novembar 1, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/26/2022 at 6:50 PM, Ferty_ said: Napraviti rupu ispod tocka da moze jos da potone ili podici centralni na ciglu Ma lako cu ga ja "namikariti" na rupe nego me plaši da ne radim nesto pogrešno? Takodje, ako se motor osloni i zadnjim tockom dok je na centralnom, da li ga to cini nestabilnim? Pa sada jos i zatezanje lanca i ravnanje tocka....ispade pune ruke posla oko relativno proste stvari Promenio Novembar 1, 2022 član Kursulla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 284 Napisano Novembar 1, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan @Kursulla Po meni izgleda da su ti pogrešne "dogbones" tj. da su prekratke. Pošto si mi valjao u životu istražio sam temu i sada ću ti postaviti ovdje link sa YouTube kanala gdje jedan Australac koji je već svašta živo radio na svome nc ( model RH90) radi zahvat isti kao tvoj. Obrati pažnju da on - skida stare jer mu je zadnji točak previsoko za njegov ukus - spušta motor dizalicom do visine zadnjeg točka koja mu odgovara ( on želi par cm iznad zemlje) - i onda MJERI kolika bi mu dužina tih prokletih "dogbonesa" trebala. Uzmi dužinu koja ti odgovara: I mislim da ćeš jednostavno i bez dodatnih zahvata uspjeti u svojoj namjeri Promenio Novembar 1, 2022 član Limeni67 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 8, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Samo da obavestim uspavanu ekipu da je izasao novi Trandza. Istrazite na netu pa prosudite sami Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Novembar 9, 2022 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nema šta da se prosuđuje, svi ćemo preći na TA 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15872 Napisano Novembar 9, 2022 Integrisan, 9298 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Piskara se tam u temi Svidja mi se vise nego NT, svakako dosta bolji od NC. Ako zaista bude bila cena oko 10K€ razbiće sa prodajom + taman dobro će doći onima koji su preko 1.80cm jer je visina sedenja 850mm. Kome je NC tesan, Trandza ima da bude pesma....iduce godine moze se ocekivati dosta NC-va na dobošu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1985 Napisano Novembar 9, 2022 Drug član, 804 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Teško da će biti ispod 11500 kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Novembar 9, 2022 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan On 12/31/2019 at 12:29 AM, Ferty_ said: MEIWA filtere da li je neko koristio? Made in Japan U odnosu na HiFlo gde su? Bezite od ovih filtera za ulje marke MEIWA, dva su mi procurela u roku od mesec dana. Nisam jedini. Verovatno je do lose konstrukcije ili loseg materijala koji radi pri varijaciji temperature. Gumica je kod prvog bila malo naceta a kod drugog je bila ok. Na kraju sam uzeo K&N. Promenio Novembar 9, 2022 član SQTR 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 9, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam posle cini mi se losa iskustva sa filterom vazduha. Vidno losa izrada tj odlivci. Plastika razlivena po papirnom delu filtera. Neocekivano od made in Japan. Naravno reklamirao sam i bili su korektni pa vratili. Na kraju HiFlo bez zamerki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano Novembar 9, 2022 Ne silazi, 7377 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Filter vazduha nije loša ideja uzeti iz originala. Za filtere ulja, MAHLE, MANN... To je bilo dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Novembar 9, 2022 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ni filter ulja nije suvoga zlata. Zamenski 700-800, u Hondi 1400 (bili kad sam uzimao). Duplo, ali mala je to cifra da bi se brinulo i islo na najjeftinije. E sad..nisam obratio paznju ko proizvodu za Hondu. Za vazduh je otprilike 2000din, dok je original nesto bolesno skup uvek bio. Tipa 6000. Koliko je danas zna li neko? Promenio Novembar 9, 2022 član Ferty_ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Novembar 9, 2022 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 462 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za K&N filter ulja dao 2000. Mislim da je original jos skuplji. Plocice u Delti su 16000 . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Novembar 9, 2022 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Nema šta da se prosuđuje, svi ćemo preći na TA Hoćeš reći svi na GS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Novembar 9, 2022 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, X8 Vračar said: Hoćeš reći svi na GS Da, ali idemo redom. 54 konjića pa 90-ak pa onda 120+. I to kad bmw počne sa dct menjačima (priča se da bi sledeći trebalo da ima i automatik verziju) 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvetinovic 1 Napisano Novembar 10, 2022 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam video Transalp nema opciju dct? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Novembar 14, 2022 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci mozemo @MF i ja da menjamo nase za Trandzu... Dok neomatorimo jos malo za DCT... 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4267 Napisano Novembar 14, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ko da mi uzme prase? Ću da menjam čim mi dosadi, što nije ni blizu... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Novembar 18, 2022 (promenjeno) Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan I eto od sve sale, izgleda i meni mora da bude nesto upisano ove god. u istorijat... Prekjuce imam lufta u firmi i reko daj na moped cu, idem zavrsiti taman nesto a i da napravim djir pred najavljene dane kise. Provlacim se kroz guzvanjac lagano. U jednom momentu pored BUS-a se nalazim, BUS poce da koči, ja na kočnicu takođe al izviri mi prednji točak ispred ravni BUS-a i pljus... Udaram u krilo auta koji je BUS stao da propusti iz bocne uličice. Moped na levo, ja strčim samo s njega i pu pu hvala bogu meni ništa al Neca je dobila malo ožiljaka. Promenio Novembar 18, 2022 član Chika Jimi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4267 Napisano Novembar 18, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to ožiljak, to je ogrebotina koja se neće videti posle sanacije...Važno da si reagovao kako treba i da je sve ok Послато са SM-N975F помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...