Ferty_ 570 Napisano Septembar 25, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Kursulla said: Meni motor stoji na ulici, kisne.... Ne znam koliko ce drzati vodu Napravi mu kisobrancic Stavi casu jogurta preko. Samo ne zatvaraj skroz da se ne bi vlaga zadrzavala. U svakom slucaju pravljeno je da kisne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1228 Napisano Septembar 26, 2022 (promenjeno) BJB Maxi scooter club, 1656 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Kursulla je napisao: Meni motor stoji na ulici, kisne.... Ne znam koliko ce drzati vodu i ti muku mucis sa parkingom ovde... Ja iznajmio bio 'tiefgarage' i ne stanari ne daju,da se ne prevrne motor prilikom podizanja/spustanja. Pogledaj na ebay 'zimovnike...' Steta je celu zimu da bude napolju. Moj glas je ide 'kormanu...' Promenio Septembar 26, 2022 član DaliborBP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Septembar 26, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Touring vizir za RH09 (2021-) Stigao u Mostar iz Berlina posredstvom ovoe Sekcije na forumu i legende Kursulle koji je bez problema "imao razlog da se provoza sahatak do vizira". Inače ovaj dio opreme mi zbog visoke cijene uopšte nije bio u planu. Ušao je u razmatranje kada se pojavio polovan za 35e. Zaista ljepše izgleda od fabričkog. Viši je za skoro 10tak cm i nešto širi. Na fabričkom viziru se vide tragovi u lijevom i desnom gornjem uglu kojeg je ostavio wind-deflektor sa aliexpresa. Njega sam bio montirao na prvobitni vizir i u najvišem položaju (koji je prilično smiješno izledao) radio je posao koliko toliko. Danas ću probati da ispoliram ove tragove. Inače taj aliexpresov wind-deflektor se solidno drži nakon cijele sezone, ali ipak imam utisak da se može raspasti svakog trena. Zato odlučih da ga ne stavim na touring. Rezultat: sam hondin touring vizir uopšte ne radi posao! Vjetar momački šamara po kacigi. Ubacih podizače vizira također kupljene na aliexpresu. Nisu baš precizni u pogledu montiranja ali sa malo strpljenja šarafi nađu svoj put. Hondini nosači vizira pri tome pružaju malo prostora. Ovaj podizač daje dodatnih 5 cm i koristio sam ga kod fabričkog vizira. Opet ništa! Malkice bolje, ali šamaranje kacige ostaje. Onda sam na kraju dodao na touring još i taj ciganski wind-deflektor i ubacih neke podloške da mi ne sjebe i ovaj vizir. U to se spremi kiša pa nisam stigao da probam ali vjerujem da će sada biti ok. Ima dovoljno visine i prostora za podešavanje. Hvala Kursulli još jednom (i ovom Forumu na radu i postojanju) a ja se odužujem sa ovim postom koji možda može pomoći nekom ko razmišlja o mogućim vizir - rješenjima za naše motore. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Septembar 26, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, DaliborBP said: i ti muku mucis sa parkingom ovde... Ja iznajmio bio 'tiefgarage' i ne stanari ne daju,da se ne prevrne motor prilikom podizanja/spustanja. Pogledaj na ebay 'zimovnike...' Steta je celu zimu da bude napolju. Moj glas je ide 'kormanu...' Zimi ga ja ubacim u firminu garazu. Ali to je negde od decembra do februara. Teram to dok god ne poledi put 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Septembar 26, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Limeni67 said: Touring vizir za RH09 (2021-) Stigao u Mostar iz Berlina posredstvom ovoe Sekcije na forumu i legende Kursulle koji je bez problema "imao razlog da se provoza sahatak do vizira". Inače ovaj dio opreme mi zbog visoke cijene uopšte nije bio u planu. Ušao je u razmatranje kada se pojavio polovan za 35e. Zaista ljepše izgleda od fabričkog. Viši je za skoro 10tak cm i nešto širi. Na fabričkom viziru se vide tragovi u lijevom i desnom gornjem uglu kojeg je ostavio wind-deflektor sa aliexpresa. Njega sam bio montirao na prvobitni vizir i u najvišem položaju (koji je prilično smiješno izledao) radio je posao koliko toliko. Danas ću probati da ispoliram ove tragove. Inače taj aliexpresov wind-deflektor se solidno drži nakon cijele sezone, ali ipak imam utisak da se može raspasti svakog trena. Zato odlučih da ga ne stavim na touring. Rezultat: sam hondin touring vizir uopšte ne radi posao! Vjetar momački šamara po kacigi. Ubacih podizače vizira također kupljene na aliexpresu. Nisu baš precizni u pogledu montiranja ali sa malo strpljenja šarafi nađu svoj put. Hondini nosači vizira pri tome pružaju malo prostora. Ovaj podizač daje dodatnih 5 cm i koristio sam ga kod fabričkog vizira. Opet ništa! Malkice bolje, ali šamaranje kacige ostaje. Onda sam na kraju dodao na touring još i taj ciganski wind-deflektor i ubacih neke podloške da mi ne sjebe i ovaj vizir. U to se spremi kiša pa nisam stigao da probam ali vjerujem da će sada biti ok. Ima dovoljno visine i prostora za podešavanje. Hvala Kursulli još jednom (i ovom Forumu na radu i postojanju) a ja se odužujem sa ovim postom koji možda može pomoći nekom ko razmišlja o mogućim vizir - rješenjima za naše motore. Ma nema na cemu! Drago mi je da sam mogao pomoci! Primetio sam da je manji od mog vizira. Ja sam moj uzeo kod turaka (GP Composit) i on je veći i malo siri od tvog novog. Stiti me fantasticno. OK, na auto putu pri 130-140 se malo sagnem, jer se tu oseti udaranje o vrh kacige, ali za standardnu voznju mi sam vizir radi posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1228 Napisano Septembar 26, 2022 BJB Maxi scooter club, 1656 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan On 2.9.2022. at 21:24, DaliborBP je napisao: @Kursullaimas zadatak... @Limeni67 moraces na jagnjetinu voditi. Limeni, kad se Kursula i ja uputimo iz Dojclanda za BiH ,znas sta ti je ciniti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1229 Napisano Septembar 26, 2022 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ja isto imam turski GP Kompozit touring vizir i skroz sam zadovoljan njime. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Septembar 26, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @Limeni67 ne postoji vizir koji sam po sebi resava turbulenciju, nebitno koje velicine. Naprotiv. Sakuplja vecu kolicinu vazduha i sabija ga u jednu tacku. Resenje za to je samo jedno..razbiti taj usmeren vazduh. Stavi se dodatni vizir koji ce praviti svoj usmeren kanal i kada se na gornjoj tacki sastanu dolazi do kovitlanja tj razbijanja tog usmerenog i ostane samo mekani povetarac. Prosta aerodinamika. Zbog toga neki viziri imaju procepe negde na sebi gde bi trebali po istom principu da razbiju jedan usmeren kanal na nesto meksi. Jedino sto momentalno resava veci tj siri vizir je vetar koji ide u sirinu. Stiti telo i ostaje nesto malo vetra na rukama. Detalj..taj deflector nemoj tako. Slobodno ga priljubi uz vizir. Tako samo dobijas da se sve razloka i na kraju ce ti se stvarno raspasti. Priblizi, neka ostane 2,3cm ili koliko dozvoljavaju nosaci, dobro stegni i zaboravi na njega. Nista ti losije nece raditi, a sacuvaces ga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Septembar 26, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Ured. Hvala na savjetu. Tako ću napraviti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Octobar 1, 2022 Integrisan, 9284 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Posle 3 nedelje stize paket sa alie sad se mota po glavi dal su svi čitavi, neoštećeni blago meni sve je Ok imaju oznake na poklopcima tako da nema drndanja na teh. preg. e sad ide onaj tezi deo.... nakaniti sebe da ih zamenim 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Octobar 2, 2022 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Za ugradnju originalih acesoara imate detaljna uputstva na http://cssportal.css-club.net/honda/MCA/TERMS010.aspx Mozda pomogne i oko aftermarketa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Octobar 8, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Pet dana niko ništa da napiše. Nema odavno ni onih finih dokumentarnih Darkinih zapisa iz radionice. Ali brzo će novembarske kishe pa se tješim... Trazim kako doći do User manual / Service manual za NC750X RH09 (2021-)? Nakon što mi je mostarski ovlasteni serviser rekao da mu za servis na 6tkm treba 3 radna sata? odlucih da pokušam samostalno uraditi ono osnovno a da me niko ne levati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 8, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Limeni67 said: User manual / Service manual za NC750X RH09 (2021-) User manual imaš na netu sigurno (znam da sam skidao za neki od novijih da nešto pogledam) ali service teško... proveri na yt da li je neko snimao šta je čačkao ... Promenio Octobar 8, 2022 član X8 Vračar 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Octobar 8, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Limeni67 said: Pet dana niko ništa da napiše. Nema odavno ni onih finih dokumentarnih Darkinih zapisa iz radionice. Ali brzo će novembarske kishe pa se tješim... Trazim kako doći do User manual / Service manual za NC750X RH09 (2021-)? Nakon što mi je mostarski ovlasteni serviser rekao da mu za servis na 6tkm treba 3 radna sata? odlucih da pokušam samostalno uraditi ono osnovno a da me niko ne levati. Imam ja user manual negde na drive. Potrazicu pa saljem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kursulla 341 Napisano Octobar 8, 2022 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: München Motocikl: XL750 Transalp, NC750XA 21 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo ja da stavim fabrički punjac u frank. 60e kosta. Aj sto kosta, nego što sam shvataio da moram levu stranu da rastavim da bih dosao do prikljucka... Zajebi to, uzmem ja običan punjav, busilicu, kablove... I nacinim ga na moj način. P.S. jako me nervira sto nije lepo centriran punjac... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MF 4181 Napisano Octobar 8, 2022 Drug član, 359 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750 XA, Yamaha BT 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da user manuel ima i u temi ali ko će ga naći sada među svim ovim što ima veze i što nema nikakve veze sa NCom...Послато са SM-N975F помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 281 Napisano Octobar 8, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Kursulla said: Imam ja user manual negde na drive. Potrazicu pa saljem. Svaka ti dala. Taj USB dobro izgleda i uposte nema veze što nije pod 90. Za ugradnju Hondine USB utičnice NE TREBA skidati ni jednu plastike sa strane već samo onu gornju ispod koje je vazdusni filter. I uz to moze se skinuti prednji poklopac u podrumu. Modul se može bolje dohvatiti što su ručice manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Octobar 8, 2022 Integrisan, 9284 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Limeni67 je napisao: Nema odavno ni onih finih dokumentarnih Darkinih zapisa iz radionice. Ali brzo će novembarske kishe pa se tješim... Nema.... i sve ce ih manje biti jer se ne desava nista spacijalno, dosta toga je obradjeno pa da se ne ponavljaju radnje. Ako bude neki zanimljiv detalj pisacu a i ovi japanci ne umu da naprave sparavu da se kvari To je jedna strana medalje, kad se okrene i pogleda druga strana..... tu sam bas u ludilu Zarad boljeg sutra, sva energija mi odlazi tamo, nije tema ove teme... pisace se u adekvatnoj kad dodje vreme.....iscrpljen sam do koske. Inace od pre neki dan, tacnije od ponedeljka sam primoran da sve obustavim (sebe) jer sam dobrano iscasio desni skocni zglob.... to mi je trenutno najveca muka pored svih muka. 17 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 9, 2022 (promenjeno) Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 10/8/2022 at 10:29 AM, Limeni67 said: Pet dana niko ništa da napiše. Nema odavno ni onih finih dokumentarnih Darkinih zapisa iz radionice. Ali brzo će novembarske kishe pa se tješim... Trazim kako doći do User manual / Service manual za NC750X RH09 (2021-)? Nakon što mi je mostarski ovlasteni serviser rekao da mu za servis na 6tkm treba 3 radna sata? odlucih da pokušam samostalno uraditi ono osnovno a da me niko ne levati. Sto bi radio servis na 6k? To po fabrici nije niti ima potrebe raditi. Radi se na 1000 posle razrade i na 12.000 po fabrici. Licno radim na 10k. Ne treba ti nikakav manual. Odvrnes sraf na karteru, filter ulja i filter dct-a ako ga imas, kad se iscedi vratis sraf na karter, metnes dva nova filtera i nalijes ulje. Sve mozes sam, a za ta 3h no comment. Promenio Octobar 9, 2022 član Ferty_ 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Octobar 10, 2022 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan Koje su se plocice po poslednjim iskustvima pokazale kao dobre za DCT? Koji proizvodjac i materijal vam je ulio poverenje pri naglom kocenju? Fabricke su bile NISSIN, pretpostavljam sinter, promenjene na 28000. Sad su zamenske sinter napred i uopste nisam zadovoljan na hladno i pri naglom kocenju kod velikih brzina. Pozadi su mi polu-sinter i to je ok. Promenio Octobar 10, 2022 član SQTR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Octobar 10, 2022 Integrisan, 9284 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan TRW sinter imam na obe strane, kad ih potrosim stavicu Brembo. Oem Nissin i Nissin koji se moze kupiti bez obzira dal je preko ili ovde .... nije ista pločica iz nekog razloga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Octobar 10, 2022 Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, Satelis said: TRW sinter imam na obe strane, kad ih potrosim stavicu Brembo. Oem Nissin i Nissin koji se moze kupiti bez obzira dal je preko ili ovde .... nije ista pločica iz nekog razloga. Brembo sinter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 10, 2022 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Takodje sam vagao izmedju Brembo i EBC sinter. Vozim ebc i osetna je razlika naspram fabrickih nissin. Takodje planiram brembo da testiram, ali sam nekoliko godina od zamene tako da ce pricekati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12505 Napisano Octobar 10, 2022 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da znate da su agresivne. Traže da se zagreju malo i tek onda koče baš lepo. Bukvalno ih doziram sa dva prsta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SQTR 634 Napisano Octobar 10, 2022 (promenjeno) Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbea, 461 postova Lokacija: Cukarica Beograd Motocikl: Forza 350 ('22) Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, Alekre said: Da znate da su agresivne. Traže da se zagreju malo i tek onda koče baš lepo. Bukvalno ih doziram sa dva prsta. O kojim pričaš? I moje koce kad se zagreju ali kad su hladne ili je jutarnja vlaga, kao da poskakuju po disku. Ptoblem koji sam imao za vikend je sto su se na pravcu i velikoj brzini ohladile i kad su mi trebale nisu se sjajno pokazale. @Satelis Nasao sam na nekom US forumi da su prva ugradnja Nissin 8mm a aftermarket Nissin 6mm. Promenio Octobar 10, 2022 član SQTR Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...