Ferty_ 570 Napisano April 3, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da definisemo sta je naglo kocenje? Nako ti istrci u 61om bloku pa neko kod buvljaka pa neko kod arene? Imam naglo kocenje nekoliko puta godisnje. Naglo kocenje je "vadjenje" da se ne ..piipppp :p Sve drugo je normalna voznja i to podnosi svaki kocioni sklop osim ako nekome bas nije stalo da sacuva mi glavu ni masinu pa namerno radi to sto radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 3, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Satelis said: Izgleda da se zaboravilo za sta je NC prvenstveno napravljen.... sto jednostavnije, sto minimalnije za sto manje para, tako da se ne moze ocekivati ultra, mega, giga. Sve je odmereno i umereno. Fabricki sistem kocenja je takav kakav jeste, nije da je los al treba biti dosta bolji. Pitanje je samo koliko se para ima izdvojiti za prepravku. Svako od nas tera na svoj nacin, ima svoj stil voznje kao i podlogu pod tockove al isto tako, svako od nas kad nagazi na kocnicu nece se zaustaviti podjednako dobro pri istoj brzini kretanja kao i podlozi. Tu glavnu ulogu igra ceo kocioni sistem, zatim guma, vesanje/oslanjanje i na kraj umece.... svi faktori su podjednako jako bitni za dobar rezultat. Ne mozes se isto zaustaviti sa organic il full sinter plocicama, jednim il duplim diskovima napred, ne moze biti isto sa obicnim il teflon crevima, zatim jednoklipne ili dvoklipne ili cetvroklipne kocione celjusti, uza ili sira kociona povrsina prijanjanja plocice o disk i td. Licno bi voleo da imam duplo bolju kocnicu i skroz mi je nebitno gde trosim motor, bitno mi je kad stisnem i kad mi zatreba da odradi munjevito dobro..... otud onaj Brembo gore . Bas tako Sve to o cemu pricamo radi svoj posao za koji ne namenjen. Samo je pitanje svega nabrojanog kompleksnosti, sta to vuce jos sa sobom, koliko.dize masu, cenu, menja povratni damping i jos puno toga. Svi bismo da stanemo sto pre, ali za to nam trebaju 4 tocka. Zato voziti u skladu sa tim sta imas i za sta je sposobna masina na kojoj sedis. Oooopusteno uvek prst na kocnici i podmazite disk da ne blokira i ne skripi P.S. Eno V-strom 650 koji je laksi od NC-a ima dupli disk i veciti komentari vlasnika su da je kocnica njanjava, puding. Radi posao, ali da treba biti bolja. Jedan primer da vise nije nuzno i bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano April 3, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sutra Gagi i ja palimo do Golubca, krecemo u 8h pa ako je neko raspolozen za djiranje ajd sa nama. Krecemo iz MM Luga - SD - PO i td. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13002 Napisano April 3, 2020 Ne silazi, 7433 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Disk u principu nije problem dokle god može da se oslobađa toplote. Sigurno ima neka klješta sa četiri klipa koja odgovaraju direktno. To bi bilo zadovoljavajuće. Kome treba naravno. Nekada sam vozio ER5, pozadi doboš, napred jedan disk od 280mm malim klještima. Ja tada, devojka i ja, 200 kila sa opremom. Motor 190kg, tank torba od 16 litra, pozadi "wingrack", Maxia 52 litra i dva bočna od 40 litra. Sigurno još 30 kg. prtljaga. To je preko 400kg za zaustaviti... Mogu vam reći da mi je to diktiralo vožnju, vozio sam ga bukvalno kao kamionče. Pritisneš kočnicu i ono, kočenje traje Šta da radiš, mora da se vozi u skladu sa mogućnostima mašine. Vi bar imate ABS pa možete da zakivate a pločice, disk, nek traju koliko traju. Šta ćeš... To mu je posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano April 3, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Računajte da je sutra od 13h zatvor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13002 Napisano April 3, 2020 Ne silazi, 7433 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Od Smedereva do Golubca treba oko sat i po. Tamo i ovamo 3 sata. Tamo bar 45 min. 1h... To je već četiri sata. Mora da se porani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 3, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan A ko rano rani smrznu mu se...pertle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano April 4, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano April 4, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo, sve stizete 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13002 Napisano April 4, 2020 Ne silazi, 7433 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ko je danas prošao kroz Smederevo? Crno sivi NC, LED far. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano April 4, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U povratku kad smo usli u Grocku, drz levo pa kroz centar Zaklopace otisli za Vrcin pa na avalski da ufatimo koju krivinu.... sve stigli, usao u avliju 10min do 13h Kez oko glave, terapija odradila svoje 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano April 5, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Auuu kako dosadan dan, vreme nikako da prodje ajd kao da iscekiram malu trenutna na satu plocke napred kao i preTisak je dobro pozadi takodjer sve Ok ovo je drugi put da sam proverio nivo ulja odusak cist, uredan Pretrcao razne srafice u krug.... stegnuti. Eee reko, cek lanac nisam dugo proveravao, istegao se mozda, turen je na 46.400km.... ma kaki, mrdno nije sa 35mm. Nista sta cu, malu i gasi svetlo. jedna umetnicka iz bel svet, mnogo dobra fotka 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano April 6, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan On 4/2/2020 at 1:28 PM, Arakis said: Треба ти тај " Skid Plate" који није само за неки офф већ чува мотор од камења које ће предњи точак весело да набаци Evo cika Rajko, mi o vuku kad mago na vrata. Nikakav off no desi se.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano April 6, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Da, izvodljivo jeste i baš trebaš biti ku*ate sreće da ga pogodiš tako. Pre neku godinu kad smo se vraćali iz RO, peglamo Dunavskom magistralom ne ispod 90km/h. Bio sam treći u koloni, 50m pred tunel vidim manji odron kreće sa leve strane. Jedan kamen veličine pesnice izdvojio se i krenuo direkt pred mene. Nisam mogao da odregujem kočenjem, zveknuo sam ga gumom po sred srede. Ljudi moji, usro sam se.... da sam ga spičio bilo kojim delom motora, prošao bi kao Strom sa slike. Ovako, gledao sam svojim očima pravi katapult i ludačko ubrzanje kamena ka napred. Ne mogu proceniti njegovu brzinu, momentalno je prestigao oba bajka ispred mene i razbio se sa leve strane tunela o stenu. Sreća nije bilo vozila iz suprotnog pravca. Odmah sam stao, pogledao gumu, točak...sve Ok, seo i nastavio. Sigurnosti radi treba imati zaštitu agregata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 6, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Za ovo sa slike iznad ili kao što ti kažeš, veličine pesnice, mora baš jača zaštita da bude. Na slikama Stroma iznad se ne vidi najbolje ali mi ne deluje da je ovo karter (čak piše da je blok). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pashutin 164 Napisano April 6, 2020 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Ex Vstrom now searching... Prijavi odgovor kao problematičan Na isti ovaj nacin mom drugu kamen nacne desni blok na GS- 1200 negde kad se motao po Mokroj Gori, i naravno odmah iscuri sve ulje. Nazalost, nikakvu zastitu nije imao, cak ni crash bar Posle ga gurao par kilometara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano April 6, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Dodje red za regu, dan koji najvise mrzim u zivotu, kofer dole crash bar i maglenke takodjer dole rega izbi 200eur iz dzepa, servis treba odraditi nek se cedi dok se ne vrati na staro tabla broji antifriz, kocnice napred-nazad dobre Tutoro dobro radi poso lanac malko pritegnuti I tako, uskoro i mene ceka rega, za nekih metar dana, mozda malo jace. Nego da ne razmisljam o tome, glava ima da boli..... hoce neko sutra na kolenicu? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano April 8, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Michelin Road 5 je trajao skoro 22.000km, a možda su mogle još malo da se voze ali jako oprezno. Nisam imao zamerke, međutim zadnja je 2 puta krpljena u poslednje vreme, a prednja je počela da ispušta još ranije (dosta nežnije deluje ta prednja nego zadnja). Sad su otprilike i prednja i zadnja malo skuplje nego pre 2 godine. Da je sve normalno i da miriše da ću se više voziti ove godine, možda bi se ponovo odlučio za njih jer očigledno da su predviđene za teži motor pa se ne učetvrtasti zadnja baš lako. Sad se odlučim za već pominjani Mitas ali nije bilo Touring (vidim da ste uglavnom njih stavljali) nego uzmem sport force. Usput zamenim dapere u zadnjem točku koje sam kupio još letos (čudno da sam ih sada našao) i zadnje pločice sa Alija. Prethodne zadnje pločice su bile original iz Delte i trajale su smešnih 24.000km (malo više nego gume i tu sam tačno siguran u km jer imam zapisano na računu iz Delte). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko Mk4 271 Napisano April 8, 2020 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Sopot Motocikl: Honda SW 600 Prijavi odgovor kao problematičan Dobar opanak. Zanima me samo kako drzi po kisi, na suvom msm da nema greske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano April 9, 2020 U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Nadjem na netu info da je guma touring force od mitasa napravljena za ciljanu kilometrazu `12kkm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano April 9, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan @X8 Vračar Dobra je guma ali mislim da nije dvokomponentna zadnja guma kao kod Touring Force. Na dodir, kuckanje vidno je mekanija od TF tako da očekuj manju pređenu km. @Mixela Ne verujem u taj info za TF gumu jer sam sa mojim prešao sitno preko 10.000km od ugradnje. Gume u odličnom stanju, nikakvih naznaka da će još malo potrajati. @ProMaster je takođe imao TF gume na malom Versisu (sad takođe ima na velikom), dobar deo je vozio sa lepšom polovinom, gume smo zagledali sa 15.000km pređena....vrlo dobro stanje beše. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9124 Napisano April 9, 2020 Drug član, 1918 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Nadjem na netu info da je guma touring force od mitasa napravljena za ciljanu kilometrazu `12kkm...Kao što Dare reče, na 15000km guma je po nekoj proceni mogla lagano još 4,5000km..Prodao sam motor kada je guma bila negde na čini mi se 17000km i evo dečko je vozi još uvek, mada da se razumemo, uskoro je kraj..Šta je najbitnije, od tih 17000km situacija sledeca:1. Natovaren Versys 650 sa sva 3 puna kofera i draga i ja, motor na ivici nosivosti, više od polovinu te kilometraže.2. Takodje tu kilometražu provele su u vožnji po autoputevima na vrelom asfaltu.3. Nisam trkač, ali nisam ni penzos, za moj stil vožnje našao sam najisplativije resenje, jer uz godišnju kilometrazu od oko 35000km, razlika može biti ozbiljna, druge gume su i skuplje i kratkotrajnije..Bitna stvar je da je srednji gazeći sloj, koji je recimo kod Metzeler Z8, koju sam imao pozadi na motoru već na 6000 postao ovakav,kakav je kod Mitasa bio na 15000, a najcrnje od svega je da Metzeler Z8 samo zadnja guma, košta kao set Mitasa TF u mojoj dimenziji. Nakon toga iskustva nisam imao dilemu šta kupiti za "novi" motor. Iako na papiru stvari govore da će ovaj novi pojesti tu gumu brže, (650 VS 1000cc, 65hp VS 120hp, 210kg VS 250kg), međutim nakon pređenih 5000km, za sad sve deluje kao novo, a već je to kilometraža gde bi se videli neki problemi..Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15955 Napisano April 9, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Jbt gde već pređe 5K, ti i Nemanja mrtva trka po km ...... odo sutra praviti neke kilometre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9124 Napisano April 9, 2020 Drug član, 1918 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Jbt gde već pređe 5K, ti i Nemanja mrtva trka po km ...... odo sutra praviti neke kilometre Ja sutra popodne pravac Divčibare, da provedem ovaj policijski vikend u prirodi..A kilometri samo nek se nižu... brrrmm... Sent from my Huawei Mate20 Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano April 9, 2020 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sad na Divcibarama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...