Ferty_ 570 Napisano Januar 13, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima Naravno ako ima jos neko neka doda svoje iskustvo. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krzal 12 Napisano Januar 14, 2020 U prolazu, 19 postova Lokacija: Београд- Раковица Motocikl: Honda nc750x Prijavi odgovor kao problematičan Ево једног питања, а надам се да ћете ми дати савет који ми одговара, на nc750x имам фабричке dunlop d601 160/60/17, оне лепо пуне фелну и одпозади изгледају широко, ја бих ставио 170 ширину гуме, фелне имају 4,5 јота, да ли се неко зезао са оваквим изазовом. 160/60-17 170/60-17 Difference Diameter inches (mm) 24.56 (623.8) 25.03 (635.8) 0.47 (12) 1.9% Width inches (mm) 6.3 (160) 6.69 (170) 0.39 (10) 6.3% Circum. inches (mm) 77.15 (1959.73) 78.64 (1997.42) 1.48 (37.7) 1.9% Sidewall Height inches (mm) 3.78 (96) 4.02 (102) 0.24 (6) 6.3% Revolutions per mile (km) 821.21 (510.27) 805.71 (500.64) -15.5 (-9.63) -1.9% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
krzal 12 Napisano Januar 14, 2020 U prolazu, 19 postova Lokacija: Београд- Раковица Motocikl: Honda nc750x Prijavi odgovor kao problematičan Има прича да ће лепо лећи на фелну, а опет зависи од гуме може ида је испупчи. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Januar 14, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ево једног питања, а надам се да ћете ми дати савет који ми одговараLepo si ovo napisao. Generalno, forum sve češće baš tako funkcioniše.Svi dolaze isključivo po potvrdu sopstvenog mišljenja. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Januar 14, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne bi se mlatio sa time, ostao bi na fabrickoj dimenziji. konacno stigli semerinzi i prasinari (55eur) pokupih iz Delte Amortizeri predati kolegi @đunta na ekpertizi, sredjivanje, pakovanje pa a za koji dan nadam se kracoj voznji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Januar 15, 2020 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mali update za kocnice. Slagao sam vas. Nisam lepo video debljinu plocice. Ipak ima 1.5mm i vise do onog srednjeg kanala i jos toliko do metala tako da je nisam sljustio za 18k im i gurace jos toliko tako da je 40ak hiljada sasvim ok i ocekivano. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Januar 15, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Nova je 4mm ili 4, nešto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Januar 17, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Vreme je pricu privesti kraju ili poceti novu Preuzeo amortizere od Djunte, spakovao motor, probao u mestu i nema veze sa vezom u odnosu kako je bilo pre. Odradjeno je.... nemam reci, nek slike govore. izdvojicu neke meni zanimljive od ukupno 132 hrdja pocela da dejstvuje obratiti paznju na boju ulja samo 380ml umesto fabrickih 517+/-2.5cm3 ili 514ml sa Louis-ovog sajta ispucali prasinar ovalnost odlicna sad krece sanacija svega za pocetak pranje, poliranje neutralna vodonepropusna mast trkace ulje... sad cu budem ki metak opruge su takodje istretirane sva korozija sanirana gornje srafove trugla na 22Nm, donje na 39Nm izjednacavanje lagano i glatko mora uc 74Nm, osigurac srafa 22Nm kandza 30Nm strafovi blatobrana sredjeni prednji kraj ende zategnuti lanac propisnih 35mm vrnuti cist lacobran prednja zadnja sutra proba To bi bilo to, suma sumarum dosta posla, odradjeno je sledece: - zamenjeni komplet svi lezajevi i semerinzi u tockovima + zasticeni - proverene gume kao i pritisak - full reparacija prednjih amortizera + proveren lezaj u vratu viljuske - kocnice napred-nazad odlicne - ociscen komplet ceo usis + zamenjen f. vazduha - zamenjene svecice i ultrazvucno ociscene dizne - prestelovani ventili - zamenjen antifriz - zam. ulje u motoru i oba filtera - oprani lacobrani, sredjeni lancanici, podesen lanac Ostalo je jos da uradim dijagnostiku zarad cesljanja svih racunara, nuliranje i novo ucenje. To kad zavrsim..... prs u uvo i samo gassss 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Januar 18, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ovi amortizeri su sada sigurno bolji nego fabrički. Po pisanju na forumu i slikama koje sam video, vrlo moguće da je to i najviše zanemarena komponenta... Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Januar 18, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nisam sinoc imao snage da napisem koje slovo vise.... taman kad sam post priveo kraju, stisnem neku kombinaciju na brzinu i sve napisano obrisem ostalo samo slovo C....doslo mi da se roknem. "Problem" je u tome sto se amortizeri fabricki sklapaju na suvo i grubo. Prvenstveno mislim bez mackanja, zastita, poliranja ili ti picanskih radova. Da sam bio svesniji, odmah nakon kupovine NC bi isao na rasklapanje i sredjivanje. Kao komponenta na motoru mnogo trpi i zahteva dobro ako ne i odlicno stanje kako bi sam vozac bio max. bezbedan u svakoj situaciji. XX puta sam imao prilike probati moped gde amortizeri nisu dobri i svaki put se zapitam "kako neko moze da vozi ovako"..... skace, ljulja u krivini, bezi zadnji kraj, na kocenju potone skroz. Kaze covek "meni ne smeta, navikao sam se".... dobro ako je tako. Jos malo i odo probati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Januar 18, 2020 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Radis li ti servise usluzno ili samo za sebe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Januar 18, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Radim usluzno ali samo mopede, kako velike tako i male, kineze i vespe ne radim. Velike motore ii ti motocikle ne radim, zadesi se neki od drugara ili NC i to je to. Pala probna voznja pa da iznesem cinjenicno stanje koje treba uzeti sa rezervom jer na motor nisam seo metar dana a i uslovi su takvi da ne mogu probati do krajnjih granica. Ovako, na prvu, zapazanje je da se motor dosta stabilnije ponasa u svim situacijama. - Sinoc kad sam sklopio motor, seo i proba ljuljanje tj sabijanje prednjeg kraja.... dosta teze je islo nego sto je bilo ranije. Tu dolazi do izrazaja 380ml vs 517ml. Ta pomisao me navela da ce motor vise osetiti neravnine, pogotovo prelaz preko betonskog lezeceg..... ma kaki, razuverio sam se nakon par 100 metara, cak sta vise odlicno se ponasa. - Najvecu promenu imam kad prednji tocak naglo krene dole, u tom slucaju ranije mogla se osetiti svaka vibracija na kormanu, sada toga nema, jednostavno bolje upija te sitne neravnine, pogotovo nagli odlazak prednjeg tocka dole. - Kocenje.... ovde je takodje vidna razlika. Kad kocim normalno, motor ostaje maltene uspravan. Kad kocim panicno tj iznenadno, mnogo manje se sabijaju amortizeri a to ponajvise utice na upravljivost - Manja il veca brzina, pustim korman, nema da mrdne u neku stranu, bez voblinga, vibracija....kao da je upao u debele sine Svestan sam da je pad performansi kod amortizera neminovan i desava se lagano. Posebno kad je ganc nov motor u pitanju pa se vremenom covek navikne i ne primeti razliku. Razlika se najbolje oseti nakon reparacije, tek onda vidis razliku. Sve u svemu, vrlo zadovoljan kako je sve ispalo. Sutra pravac tazbina da nastavi NC sa dremanjem a na prolece mogao bi uporediti sa @Nemanja NC750XD motorom jer je njegov najsveziji. Toliko od mene, havla Djunti jos jedared, budite mi dobri i zdravi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Januar 19, 2020 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Satelis je napisao: Toliko od mene, havla Djunti jos jedared, budite mi dobri i zdravi. Hvala, takođe i ti, zdrav nam bio. Prenabrežem svoju već donetu odluku o samo apstinenciji sa foruma zbog nedoličnosti, predhodno sam se saglasio da Satelis slobodno raspolaže mojim autorstvom. No, Dare, kao jedna vanredna osoba, zavređuje da prokemtarišem, a i sam njegov motor mi se mnogo dopao. Pojmovna imenica, "vešanje", potiče od ubičajenosti, kad se bilo auto, bilo motor, podigne u vis, točkovi vise sa šasije, kao da su obešeni. Pravilana reč je, "oslanjanje", pojmovno ima potpuno drugojačiji smisao, oslonac je neophodan i pozitivan u životnom smislu, vezuje se i za stabilitet, odnosto, stabilnost, često se traži da se osloni na nekog ili nešto, dok vešala uvek imaju negativnu konotaciju, bar na prvu pomisao. Možda se zato i podsvesno potiskuje značaj oslanjanja, uporišta, utmeljenja itd. što je praktično spoj između vozača na šasiji sa podlogom. O oslanjaju može da se priča unedogled, teorijski je sve prilično jasno, dok u praksi suprotno, malo malo, pa u F1 i GP-u se pojavljuju nova i nova rešenja, idealnog i univerzalnog, nema. U kretnom hidrauličkom sistemu ima niz nus pojava koje čine posrednost, manju ili veću, to je praktično gubitak percepcije, kašnjenju u prenosu u oba smera itd. malecni kamičak se ne oseti, srednji možda, tek neki malo veći se oseti primerice. Prednje oslanjanje na NC 750 je školski jednostavno, na velikoj većini motora je konstruktivno tipski isto, inženjerski proračunato za prosečnog vozača, a svi smo mi različiti i po težini i po nizu specifičnosti u vožnji. Kod ovako uprošćenjog oslanjanja, imperativ je da bude tehnički ispravno jer nema nikakve mogućnosti dodatne korekcije kojom se delimično može kompenzovati neki tekući nedostatak. Masovna proizvodnja je u suštini jeftina, tako da se ništa ne čini da se malo poboljša, takav je stav generalno, ko hoće nešto ekstra, ima aftermarket izbor koji je često u skrivenoj simbiozi sa proizvođačem. Na ovom oslanjanju su umanjeni svi neizbežni nus efekti, recimo, štapovi su polirani završno sa 4.000 pa sa još par gruboća tkanine i paste. Nije bilo riseva, osim blagih koji su poreklom zbog naprslih brisača, a zanilmljivo je da je fabrička obrada bila malo gruba i primetno raznolika između jednog i drugog koji je dodatno "rendan" i na kraju su ujednačeni. Stabilnost vođenje kretnih delova nije teoretski dobro, hteo sam to da pospešim i osmislio sam 3 para dodataka uveče i trebalo rano izjutra da se izrade, međutim, odustadoh jer sam u poslednji čas skapiro da će doći do promene krive performanse, možda na bolje, a možda i ne, pa bi onda to zahtevalo dodatno vreme za podešavanje, što sa tuđim motorom nije uputno. Na slikama se vidi prisutna korozija, svi čelični delovi nisu galvanski zaštićeni, a mikro čestice rđe šmirglaju samo tako, ovde još nije došlo do toga. Za dosta motora ulje za oslanjanje radi Kayaba, pa ga svako krsti. Od jednog američkog proizvođača avangardnih amortizera, koji uzgred rade i za Nescar takmičarske automobile, dobio sam svojvremeno preporuku za svega 4 ulja, jedno od tih je i Silkolene. Kod hidrauličnih ulja je glavni problem termička stabilnost i penušanje, potom frikcija i stišljivost. Kod običnih ulja je pad viskoziteta sa 40°C na 100°C 3 do 4 puta, kod vrhunskih 2 do 3, što je jako bitno jer oslanjanje ima relativno manje odstupanje, upravljanje je i konstantnije i dugotrajnije pri trkanju ili dugoj dnevnoj turi. Silkolene sa slike je trkaća serija, RSF, znači ne Fork oil koji takođe imaju, kuriozitet je da su multigradna, jednako kao što su i agregatna. Brojčane oznake nemaju nikakvu podudarnost sa uobičajenim SAE X WT, već se rukovodi isključivo po data tablicama, mada postoji orjentaciona kompartivna tabela. Dare i ja smo malo popričali izokola, što mi je olakšalo da smućkam koktel, bojao sam se da mu motor na hladno ne bude premekan, ali očigledno nije. Punjenje i ozračivanje je precizno urađeno i tačno poravnato preko visine vazdušnog stuba, odnosno, kompresionog prostora. Sipano inicijalno po manualu, 517 +2,5, preko vazdušne zapremine je odvađeno, tačna količina je 507,5ml, što može da bude i zbog mogućih izmena unutar sistema kroz godine a koje se ne navode, zato se uvek držati podatka o vazdušnom prostoru. Naj bitnije je da punjenje bude identično jer su tad kompresini stepeni jednaki, znači snaga, što čini prednje oslanjanje mirnim i dugotrajnijim, jer nema neartikulisanosti, oba štapa rade ko jedan. Zato je bitno da po svim činiocima oba štapa budu što je moguće više jednaka, zato je jedana cevka dodatno glačana da bi njihov kretni otpor bio ravnomeran. Kompletan servis je rađen dva produžena radna dana sa večernjim terminom, treći dan je pakovanje već spremljenih svih delova trajalo oko 5 sati samo sa jednom kafe pauzom, potom brisanje. Rezultat je Satelis naveo, F1 / GP standard, vozi Miško, sledeći servis može da bude samo zamena ulja i ispiranje, na 30.000km, ovo sad je bilo predugo čekano, bez obzira što je motor kupljen nov. Moram da skrenem pažnju, uz dužno poštovanje, moje iskustvo je isključivo na strani originalnih semeringa, barem što se tiče BMW-a, gde štapovi imaju i malo opterćenje i uticaj, ostali ne podležu ličnoj garanciji. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4192 Napisano Januar 19, 2020 Ne silazi, 6561 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sam zaboravio, a napomenuo sam Daretu. Na prihvatnim mestima ostane trag oštećenja, prljavštine, kamenca,..., pri kraju i na oko 1/3, tu se stežu trouglovi. To nikako ne pokušavati da se ukloni, već koliko nestane pri redovnom poliranju, samo se predhodno krpom i rastvaračem pažljivo očisti sve, može da bude zalepljeno neko oštro zrnce i ako dođe pod polir abraziv, zaparaće površinu. Zato se pri poliranju, početno uvek kreće od potopljenog kraja cevke, kad se prođe mesto oštećenja, obrati se pažnja da nije zapala neka nečistoća i odma prekida, a na kraju prolaza se polir obavezno očisti. Brzina prolaza je inače jako mala, 1mm po sekundi poduž cevke, nema prekidanja tokom jednog prolaska, rotacija cevki valja da se obrće, čas u jednom, čas u drugom smeru, a sve da bi površina bila što glatkija a da ostane mikro mreža koja je neophodna za podmazivanje, ona praktično kapilarno izbacuje ulje koje nestane, sve suvo a fali pri servisu, na ovom primeru, 360 i 380ml, umesto cca 517ml. Neophodno je prihvate u trouglovima očistiti od korozije i obrajfovati ivice, potom naneti mazivo, tad neće biti oštećenja na cevkama, u grubim slučajevima može da dođe do pucanja tvrdog habjućeg sloja. Naravno, podrazumeva se da se postupak odpuštanja i montažnog stezanja, obavlja pravilnim sledom. Ovo je benigni primer, piting korozija i doteran trougao. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12994 Napisano Januar 19, 2020 Ne silazi, 7430 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Najviše zanemaren sistem na motociklima. Pogoršavanje performanse se dešava tako da korisnik na kraju ne oseti i ne zna da vozi točak koji divljači a viljuška plače zbog te bahatosti i nevaspitanja. Čim krene sezone i završim estetike krećem u kompletan remont viljuške mada ću pokušati da ubacim druge opruge po mojoj težini uzimajući u obzir saputnika i prtljag. Prvo sam hteo progresivne ali su me odgovorili od toga pa idem na linearne. Preneću utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1736 Napisano Januar 19, 2020 Drug član, 1213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Nisi valjda mislio sam to da radis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 420 Napisano Januar 22, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 593 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Kolege imam jedno obaveštenje. Kontaktirali su me iz NC CLUB HELLAS is Soluna Njih desetak planira da dođe do Beograda na proleće. Zainteresovani su da nas upoznaju , da se malo družimo i provozamo. Bilo bi lepo da da ih dočekamo domaćinski i pomognemo dok su ovde.... naravno ne samo NC bajkeri nego i svi drugi koji zainteresovani za druženje. Nc Club Hellas - Index NCCLUB.GR Nc Club Hellas - Index 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Januar 22, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Za druzbu uvek, malko je podaleko prolece da bi znao kaki cu bit sa vremenom tj obavezama. Obavesti s'vremena na vreme sta se desava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Januar 23, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Lucky George said: Kontaktirali su me iz NC CLUB HELLAS is Soluna Njih desetak planira da dođe do Beograda na proleće. Zainteresovani su da nas upoznaju , da se malo družimo i provozamo. Bilo bi lepo da da ih dočekamo domaćinski i pomognemo dok su ovde.... naravno ne samo NC bajkeri nego i svi drugi koji zainteresovani za druženje. Jel ti znaš grčki ? Reci im samo da se ne voze taxijem po BG Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 420 Napisano Januar 23, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 593 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, X8 Vračar je napisao: Jel ti znaš grčki ? Reci im samo da se ne voze taxijem po BG Ne znam Grčki , naravno ... uostalom na motorima su ... a ti si se upravo dobrovoljno javio da ih sprovedeš do odredišta 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
godovic 926 Napisano Januar 23, 2020 Zainteresovan, 382 postova Lokacija: Brdovit Balkan Motocikl: NC 750X RC90, Transalp XL750 Prijavi odgovor kao problematičan On 1/22/2020 at 7:24 PM, Lucky George said: Kolege imam jedno obaveštenje. Kontaktirali su me iz NC CLUB HELLAS is Soluna Njih desetak planira da dođe do Beograda na proleće. Zainteresovani su da nas upoznaju , da se malo družimo i provozamo. Bilo bi lepo da da ih dočekamo domaćinski i pomognemo dok su ovde.... naravno ne samo NC bajkeri nego i svi drugi koji zainteresovani za druženje. Nc Club Hellas - Index NCCLUB.GR Nc Club Hellas - Index Interesantno, molim za update, pa se mozda i ja prikljucim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Januar 23, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Čitao sam juče malo onaj forum što si linkivao, bez obzira što ne znam grčki. Izgleda da su gume tamo jeftinije, pa možda dogovorimo sa kolegama da ponesu po jedni Michelinku Čak su im davali da testiraju Road 5 pre nego što se pojavio u prodaji. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Januar 26, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Radi kao traktor sad kada se upali na hladnom. Centralni štender razbija beton Prethodni put u toku zime kada sam vozio nisam stigao do 6. brzine ali sada jesam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15954 Napisano Januar 26, 2020 Integrisan, 9317 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Moj ne radi ic nikako, ceka lepse vreme i ako su danas neke kolege frdzali motorima....blaze njima 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 420 Napisano Januar 26, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 593 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Divan dan danas, 13 stepeni ... bilo je šteta ne iskoristiti i provozati do Aranđelovca na kaficu 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...