X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 26, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Kada pričamo o Traceru 900 (važi i za ostale), to su kvazi ADV motocikli dok u suštini pripadaju sport touring klasi. U slučaju Crossrunnera 800, Honda ne krije da se radi o SPA Relax varijanti 10 godina starog VFR-a. To je ispravno i istinito. E dobro da si i to pitanje potego: oba Hondin a Cross a vode poreklo od VFR, koliko sam ja razumeo. I za razliku od trecera, nisu modeli koji su skoro osvežavani. To oko kvaliteta, mislim da se u budućnosti neće praviti baš toliko kvalitetni motori, u smislu završne obrade plastike. Više se dodaje opreme i elektronike.Možda posle Golda i Afrike osveže celu gamu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Octobar 26, 2019 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da. Yamahina MT serija se pokazala kao ogroman komercijalni uspeh. To pobija moje mišljenje o toj gami, ALI: MT09 nije naslednik TDM-a jer se dosta razlikuju, neću sada da obrazlažem. Više je naslednik Fazera pa mi je žao što nisu iščupali motor iz R1 i oko njega napravili Sport Touring sa uspravnim položajem sedenja. To bi bio neki FZS1000X. Zamisli crossplane četvorocilndraš oko oko 170 konja. Moram da priznam da je čudno od Honde da su ispustili deo tržišta. Nisu jaki u toj kvazi ADV klasi. Dobro, od skora imamo Afriku 1000 ali fale klase ispod. Mada opet, sa druge strane Honda prodaje na milione malih sranjca po Aziji. Neće od EU da se obogate sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 570 Napisano Octobar 27, 2019 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan TDM je tipski u klasi sa Stromom i slicnima i to su turing masine. MT serija su prdavci za dernjanje po gradu, a Tracer mali i veliki nesto malo iznad, ali daleko od prvih navedenih po nameni. Dve su razlicite klase i to je to. Sto se tice dizajna, kako X8 zagreba tu temu, nema vise dizajniranja vec se samo metne rezervoar medju noge, odradi se plastikom njuska oko farova, rep oko sedista jer mora i sve ostalo je naked. U sustini naked turing (u pokusaju), po novom "X" masine. Ma neka su one nama zive i zdrave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 817 Napisano Octobar 27, 2019 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan Da li je Crossrunner starije generacije, 2011, 2012 OK motor ili ima nekih sranja sa njim? I u čemu je zapravo noviji model bolji osim restilizovanih farova? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Octobar 27, 2019 Integrisan, 9316 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Danas pade krug od 400km, ujedno jedan mali jubilej Za ovih 50K druzenja bese samo potrosnog materijala.... ulje, filteri, tecnosti, lanci, gume. Jedini "problem" koji sam imao je ukljucenje EFI lampice na inst. tabli zbog loseg akumulatora. Fala joj i nek samo tako nastavi 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vargapi 58 Napisano Octobar 28, 2019 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha FZ6 S2, CFMOTO 850xc EPS Prijavi odgovor kao problematičan Gde kupiti prednji desni žmigavac za Hondu NC750x 2014 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Octobar 28, 2019 Integrisan, 9316 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imas kod Alije za male pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2559 Napisano Octobar 29, 2019 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan U Pescari u Italiji nov NC kosta 7800, DCT 8800. Zadnja cena. Upravo razgledao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ozn 31 Napisano Octobar 29, 2019 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC 750XD Prijavi odgovor kao problematičan Skupo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja NC750XD 263 Napisano Octobar 29, 2019 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Tracer 9, Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan U Kopru ista cena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2559 Napisano Octobar 29, 2019 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Skupo, nego šta. A mi kukamo, ne valja nam standard, ne valja nam predsednik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Octobar 29, 2019 U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Preskupo, precenjeno i nerealno.. Trziste ne funkcionise regulatorno, vec dogovorno. Svi proizvodjaci motocikala sednu za sto i dogovore se. Konkurencija ne postoji, svi prave slicno za slican novac... A rugali su se socijalistickim drzavama zbog politicke i dogovorne ekonomije. Nekada se za taj novac kupovao automobil... A produktivnost nikada veca, robotizacija i slicno, a cene u nebo... Samo pohlepa vodi trziste... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12982 Napisano Octobar 29, 2019 Ne silazi, 7425 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Komponente takođe. Većinu toga rade dobavljači fabrika za sklapa kao lego. Radim u auto industriji znam sve kako ide. Poznato je da su nemci karterisali cene da ubijaju Peugeot Citroen i Renault. Isto i sa kamionima. Doduše i novac je nekada više vredeo... Nego opet kažem, nekada si za te pare mogao da kupiš Varadero 1000 koji je puno ozbiljniji motor od NC čak i danas. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2559 Napisano Octobar 29, 2019 Slow rider, 939 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje radim u autoindustriji. Proslo je davno vreme kad je proizvođač za sebe pravio komponente. Sada glavni dobavljači (Bosch, Valeo, Yazaki, Adient...) prave komponente za sve carmaker-e. Samo po razlicitom kvalitetu, zavisi koliko platiš. A Honda fabrika na kilometar od mene, prolazim stalno tuda, i nikad ne nadjoh vremena da je posetim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Octobar 29, 2019 Integrisan, 9316 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Nemanja NC750XD je napisao: U Kopru ista cena. Mimoisli se danas u B.K.A malo pre Kluza Pre 4 sati, Mixela je napisao: Preskupo, precenjeno i nerealno.. Trziste ne funkcionise regulatorno, vec dogovorno. Svi proizvodjaci motocikala sednu za sto i dogovore se. Konkurencija ne postoji, svi prave slicno za slican novac... A rugali su se socijalistickim drzavama zbog politicke i dogovorne ekonomije. Nekada se za taj novac kupovao automobil... A produktivnost nikada veca, robotizacija i slicno, a cene u nebo... Samo pohlepa vodi trziste... Deder sta uradi sa onim problemom koji si imao, jel reseno sta, sta se desava? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Octobar 31, 2019 (promenjeno) U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Problem je otklonjen tako sto pustim da radi malo u leru nakon paljenja, pa kada krenem dodam jaci gas i sve je ok. Kada se ide sa slabim gasom i krene odmah po paljenju motora onda hoce da ga prigusi i kao da ce se motor ugasiti. Pocne nekako da oscilira, sam dodaje i oduzima gas. Citajuci na stranim forumima ukapirao sam da je to veoma cesta pojava kod NC, makar po pricama vlasnika i forumasa. Primetio sam cesto da kada neko menja filter vazduha na njemu budu tragovi ulja. I kada sam pogledao u raspored odrzavanja i servisiranja primetio sam da se na odredjenom servisnom intervalu (12kkm ili cesce ako se vozi po kisi ili na punom gasu) treba da se drenira ulje i necistoca iz jedne cevke (crankcase breather, strana 114 u knjizi ). Nisam primetio da je neko o tome pisao, a moze biti uzrok pojave masnoce na filteru. Promenio Octobar 31, 2019 član Mixela update of post 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojanko 106 Napisano Octobar 31, 2019 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC 750xa Prijavi odgovor kao problematičan Da li ovako visoka cena novog, dize malo cenu i nasih starih motora? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 31, 2019 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Problem je otklonjen tako sto pustim da radi malo u leru nakon paljenja, pa kada krenem dodam jaci gas i sve je ok. Kada se ide sa slabim gasom i krene odmah po paljenju motora onda hoce da ga prigusi i kao da ce se motor ugasiti. Pocne nekako da oscilira, sam dodaje i oduzima gas. Citajuci na stranim forumima ukapirao sam da je to veoma cesta pojava kod NC, makar po pricama vlasnika i forumasa. Primetio sam cesto da kada neko menja filter vazduha na njemu budu tragovi ulja. I kada sam pogledao u raspored odrzavanja i servisiranja primetio sam da se na odredjenom servisnom intervalu (12kkm ili cesce ako se vozi po kisi ili na punom gasu) treba da se drenira ulje i necistoca iz jedne cevke (crankcase breather, strana 114 u knjizi ). Nisam primetio da je neko o tome pisao, a moze biti uzrok pojave masnoce na filteru. Da nije baš zbog prljavog/ zamašćenog filtera vazduha? Istina da je i kod mene bilo tragova ulja na filteru, mada to nije uticalo na rad jer je filter zamenjen u roku od godinu dana. Radio je besprekorno i pre i posle zamene filtera, a posle paljenja ga svakako ostavim malo da se stabilizuje i nabije pritisak za menjač.Ja sam čitao da su kolege na stranim forumima imali problema sa diznama, pa je možda to... Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Octobar 31, 2019 U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Motor je kupljen nov i tek je napunio godinu, tako da o diznama ne treba razmisljati, Po kisi ga ne vozim osim ako me slucajno uhvati negde usput. Perem ga na svakih 1000km kada cistim i podmazujem lanac. U uputstvu pise da se ta cevka treba drenirati cesce nego sto je navedeno u manual-u ukoliko se cesce vozi po kisi, cesce pere vodom ili se vozi punim gasom. Primetio sam da ko god uslika flter vazduha nakon zamene, na njemu bude masnih tragova, sto ce reci niko ne drenira prema uputstvu. O "problemu"sam pisao na nagovor Satelisa kako bih podelio iskustvo, ali problem realno ne postoji ako sacekam sa kretanjem 5sek nakon startovanja motora... Mozda sam ja samo nestrpljiv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Octobar 31, 2019 Integrisan, 9316 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Mixela je napisao: Problem je otklonjen tako sto pustim da radi malo u leru nakon paljenja, pa kada krenem dodam jaci gas i sve je ok. Kada se ide sa slabim gasom i krene odmah po paljenju motora onda hoce da ga prigusi i kao da ce se motor ugasiti. Pocne nekako da oscilira, sam dodaje i oduzima gas. Citajuci na stranim forumima ukapirao sam da je to veoma cesta pojava kod NC, makar po pricama vlasnika i forumasa. Primetio sam cesto da kada neko menja filter vazduha na njemu budu tragovi ulja. I kada sam pogledao u raspored odrzavanja i servisiranja primetio sam da se na odredjenom servisnom intervalu (12kkm ili cesce ako se vozi po kisi ili na punom gasu) treba da se drenira ulje i necistoca iz jedne cevke (crankcase breather, strana 114 u knjizi ). Nisam primetio da je neko o tome pisao, a moze biti uzrok pojave masnoce na filteru. E ovako, ne znam dal si pazljivo citao pp poruke, 26.06. si dobio odgovor od mene..... Zdravo zdravo, to se desava povremeno kad je hladnije napolju + prvo paljenje. Das mali gas, padnu obrtaji pa zatim odmah skoce.....nemoj da te nista brine. Kad ga upalis, ostavi ga bar 30sec do 1min da odradi u mestu. Sto se gasenja tice proveri akumulator jer je tesko sranje aku. NC se drugacije ponasa kad je veca spoljna temperatura nego kad je hladno, jednostavno nije isti motor na rucic gasa u razlicitim temp. uslovima. Da se primetiti da je zdrebica nervoznija na gasu a to znaci da je korigovana mapa ubrizgavanja od srane senzora na usisu i izduvu, upravo sad u hladnijim danima te je treba pustiti 30sec - 1min da odradi u mestu ne bi li se stabilizovala. Sto se drenaze tice, da si bolje obratio paznju na slike, srevise, video bi da se pominje crevo za drenazu kucista filter vazduha koje se nalazi sa leve strane odmah pored dzeka ventilatora motora koje se obavezno isprati kod svakog servisa. To sto pisu za kisu.... nemoj u sve verovati da je bas tako. Tu se u glavnom skuplja uljna para sto je normalno jer je sa druge strane (desne) zakaceno crevo iber laufa + grejanje/hladjenje i eto kondeza mastnjikavog porekla u providnoj cevki. Ako se pojavi cisto ulje, moguce da je motor u toku voznje imao pad te je preko creva ibera uvukao ulje u kuc. f. vazduha. Takodje se zna pojaviti kad se dobrano visesatno do koske gazi motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Novembar 1, 2019 U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Eto, sve objasnjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mixela 28 Napisano Novembar 2, 2019 (promenjeno) U prolazu, 58 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: NC750XDJ Prijavi odgovor kao problematičan Evo pogledao sam cevku. Cista i suva bez kapi taloga. Promenio Novembar 2, 2019 član Mixela Update Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Novembar 3, 2019 Integrisan, 9316 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Milina, tako svaki put kad radis mali servis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r_faruk 43 Napisano Novembar 5, 2019 U prolazu, 85 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan On 10/29/2019 at 12:15 PM, Yanco said: U Pescari u Italiji nov NC kosta 7800, DCT 8800. Zadnja cena. Upravo razgledao. Nov NC u BiH kosta 15500KM, ili 7958eur, a dct je 8728eur (cijene sam pretvarao iz nase valute). Ali ima nekog prostora za obaranje cijena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15950 Napisano Novembar 5, 2019 Integrisan, 9316 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam dal je iko prosao bolje od Kuzme i mene sto se kupovine ganc novog NC-a tice. Tu ne racunam test modele il koji su vraceni sa malom km il vrlo malim ostecenjem. Onomad, Jun 2016-te platismo 7.100eur mopede u DCT verziji. Cinimi se, misljenja sam da ce sl. godine podici jos malko cenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...