Jump to content

Moto Zajednica

NC750X 2016

Recommended Posts

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

Hvala ti na ponudi, ali znam ga u milimetar :-) Vozio takodje. Specificno je kao sto rekoh i ne moze merenjem da se vidi. Zato i trazim neko sa motorom da proba da udje u garazu.  Adam se da ima neko ko je iz kraja ili u prolazu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 422 postova
  • Motocikl: Honda NC750X DCT
pre 9 minuta, Ferty_ je napisao:

Hvala ti na ponudi, ali znam ga u milimetar :-) Vozio takodje. Specificno je kao sto rekoh i ne moze merenjem da se vidi. Zato i trazim neko sa motorom da proba da udje u garazu.  Adam se da ima neko ko je iz kraja ili u prolazu.

Pošalji mi broj tel., ja možda sutra budem prolazio tuda, a svakako me ima svuda, što ne bih banuo i do Altine jedno popodne.  :)

Inače, danas sam ga registrovao...  svega 25034 dinara, doduše sa zelenim kartonom koji je 2000. 

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra
13 hours ago, .milke. said:

Inače, danas sam ga registrovao...  svega 25034 dinara, doduše sa zelenim kartonom koji je 2000. 

Kako tako malo ?

Meni je samo 1000din jeftinije, a dosta je stariji ... verovatno zbog osiguranja ?

Koliko ti je osiguranje izašlo ?

Meni je 12360, 4. premijski stepen...

Pre 2 sati, X8 Vračar je napisao:

Kako tako malo ?

Meni je samo 1000din jeftinije, a dosta je stariji ... verovatno zbog osiguranja ?

Koliko ti je osiguranje izašlo ?

Meni je 12360, 4. premijski stepen...

E pa to je, meni je 3. premijski, 11 hiljada i nešto, nemam sad uplatnicu da ti tačno kažem.   A zašto si 4?  Imao si udes?

Ne, kakav udes. Registrujem prvi put na sebe taj motor, a nisam znao za foru. Stari skuter sa još uvek važećom polisom na mene ima premijski stepen 1!

Pisao sam i u onoj temi za osiguranje, da ne trolujem i ovde. To je bonus malus. Ti si imao 4 prošle godine kada si ga kupio, a sada 3 jer nisi imao udes. Ko ima udes, verovatno astronomski rastu cifre.

Uglavnom, pljačka.

• Integrisan, 9298 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Vreme je da se stara uticnica 12V zameni novom, stigao paketic sa Alia tako da sam se odmah bacio u proveru stanja da li sve radi kako treba.

IMG_20180425_152323.jpg

IMG_20180425_152341.jpg

IMG_20180425_152449.jpg

srafici dobro stegnuti

IMG_20180426_102324.jpg

IMG_20180426_102418.jpg

prekidac on/off sa zadnje strane

IMG_20180426_102424.jpg

osigurac na + vodu

IMG_20180426_102432.jpg

oba USB porta rade

IMG_20180426_103142.jpg

odstupanje u odnosu na unimer 12.7 vs 12.6 sto nije strasno

IMG_20180426_102951.jpg

Gabaritno je manja od stare koja je na motoru, jos samo da nadjem vremena da zamenim i ispratim koliko ce biti ostupanje V pri punjenju i to je toj.

Ovo je odlična stvar za zamenu ulja u kočnicama, skoro da ne može ništa da se pogreši.
Ulje koje sam izvadio nije toliko očajno kao što je moglo da se vidi na nekim yt snimcima: vadili su blato iz rezervoara na upravljaču i potpuno belo ulje sa kočionih klješta (valjda proključa). Malo je samo tamnije od novog ulja.

Razmišljam da ovu pumpicu iskoristim da u nekom trenutku tokom sezone izvučem 0,5l motornog ulja kroz rupu za merač i zamenim sa onih 0,5 koliko mi je ostalo od zamene. 294e3a2d33c84c2ccd8244aa3ead51bf.jpg1b60a9a3284b890d27ddba25f2d1fcc0.jpg

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Drug .milke je stvarno ispao drug :-) I javno da se zahvalim za ucinjenu uslugu i sto se iscimao do mene radi pomoci oko ulaska u NC ekipu. Pozdrav 

• Podržavam 1

Odo sutra da protegnem tockovi, taman da vidim kako ce se gume ponasati i uticnicu sam stigao da zamenim.

u odnosu na unimer, laze za nekih 0.2-0.3V .....nije strasno

inace punjenje varira od 14.47V do 14.53V, zavisno od potrosaca

IMG_20180428_181718.jpg

Pre 2 sati, X8 Vračar je napisao:

Jel paše u garažu?

Za malo...  Ali ništa neće sorečiti ferty da postane član našeg NC klana, pa čak ni malo građevinskih radova na proširenju garaže :D

Inače...  Pozdrav iz Orašja.  Uzeo nove opanke, pa skrenuo na moto skup neplanirano

15 hours ago, X8 Vračar said:

Jel paše u garažu?

Ulaz u garazu je tesan tako da cu morati da stavljam dupla vrata. Malo ce macola da radi pa kad to obavim pravac soping :)

3 hours ago, Satelis said:

Super, sta uzimas, polovno, novo?

Koliko primetih ne postoje polovni osim jednog crnog manuelnog trenutno. Prilicno je nov model pa tako i neisplativo kupiti polovan jer drze cenu i retki su u oglasima. Bice top polovnjak tamo negde za 5godina. Za malu razliku u ceni dobija se nov. Crveni DCT jer je brzi :)

Kakao nema, ima, ako ti nisu stara godišta.

Mislim da sam prošle godine gledao onaj što prodaje Technodrom, piše uvoz iz CH i ima originalne kofere. Tada nije bio u firmi nego u nekoj kući u slepoj ulici na kraju Mirijeva (kuća levo, gomila automobila desno), ali sam ga tada povezao sa tim placem. Bile su loše gume, prazan akumulator i davao je zadnje pločice uz motor. Ne sećam se kilometraže ni tačne cene. Za 5 nije hteo da proda, ali videćeš u ovoj temi da niko nije jeftino platio originalne kofere.

Eventualno vidi kakva su iskustva sa tim Technodromom.

• Drug član, 1007 postova

Novo je novo. Svako ko moze sebi da priusti nov motor ili auto, ne treba puno da razmislja vredi li. U tom slucaju podrazumevam da ce ga voziti bar 5 godina, i u tom periodu sipa i ne misli. 

p.s. U stvari sam hteo da kazem da sto vise km prelazim sve sam zadovoljniji izborom motora. :)

13 hours ago, X8 Vračar said:

Kakao nema, ima, ako ti nisu stara godišta.

Pricamo o novom redizajniranom modelu sa novim tehnoloskim opcijama. Prvi model me ne zanima.

Zvao sam salon u NS-u i cena otisla gore za 100e... 8.290. Malo ga preterase kad se uzme konkurencija tipa Tracer 700 i jos veca konkurencija V-strom koji trenutno kosta 7200-7400 zavisi u kom salonu. Razlika je samo u dct i sto svi drugi imaju zivahnije motore, pogotovo strom dosta bolje sediste, i zastitu od vetra. Covek da se zapita zasto onda NC?? :-)

To je bila cena i na sajmu. Imaš iznad moj post od pre mesec dana. Ne znam kada je vladala ta jeftinoća, mada ako ima novih tehnoloških opcija, onda je opravdano

DCT povećava cenu, tako da su onda cene iste sa manuelnim menjačem. Razlog i jeste DCT i to što leti volim da vozim u papučama, a BMW skuter je još skuplji

Pre 5 sati, Funky je napisao:

Jos jednom da ti kazem, alal' su ti legle ove trakice na feluge ;)

Fala Petre, ne volim da je mnogo upadljivo, sareno a opet ne volim ni one koje su pun krug.

Radio sam nekoliko kombinacija, svaka stoji nesto preko 10eur, da bi na kraju izabrao ovu koja je na felgama.

Zbog planiranog dužeg puta,

Leo Vince koji je bio na motoru kada sam ga kupio je zamenjen fabričkim izduvom

koji sam dobio u kutiji uz motor.

Mislim da je Leo barem 1,5kg lakši od fabričkog oluka, ali pošto sam izgubio prigušivač nema potrebe da stalno vozim chopper

Ovaj Leov držač koji izgleda kao da je od karbona zaista jeste od karbona i neverovatno je lagan.

Nadam se da nisam pretego šrafove i nešto iskrivio pa ću opet sutra proveriti i eventualno dotegnuti.

5492067253d38d732520b9f0c5551327.jpg&key=23352369d1d12022b4c8f00e309ff6a9f466a4f65d2bace65e7799a6602396633c1d24a7d97ae438fe7a717f3f09b7c9.jpg&key=18e8831f1516bbda2e3f1bc06efb8159a2a8986731ce11f7f319e181803eb8a0

• U prolazu, 94 postova
  • Motocikl: VESPA PX200 1988 BMW R1200GS 2015

Kolege, jedno pitanje. Je li neko skorije radio zamjenu ulja i filtera ulja i vazduha u ovlascenom servisu? I ako jeste, koliko je to kostalo? 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja