milomir22 3601 Napisano Septembar 29, 2016 Malinar u pokusaju, 1715 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan A gledajte ovo tek: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Septembar 29, 2016 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan I onda kada idiot pogine, vi psujete traktore koji izlaze sa sporednog puta... kad neko vozi 200 na sat, u jednom trenutku mu jedva vidis far iz daleka, a u drugom ti se vec nasadio i mozda te ni krivog ni duznog ubio. Ja sazaljevam nevine vozace automobila koji ovakve bolide moraju da vidjaju po putevima. Ali dobro, ja nisam bajker, ja samo vozim motor... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3131 Napisano Septembar 29, 2016 Drug član, 1066 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 9. 2016. at 5:08, milomir22 je napisao: A gledajte ovo tek: Ne laže mu puno sat.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8643 Napisano Septembar 29, 2016 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan baš sam to hteo da napišem. ovaj 100km/h mije premašio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3131 Napisano Septembar 29, 2016 Drug član, 1066 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Hah od 100 - 170kmh obrtaji se ne pomjeraju XD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 29, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 9. 2016. at 6:33, Ivan Kalabrić je napisao: I onda kada idiot pogine, vi psujete traktore koji izlaze sa sporednog puta... kad neko vozi 200 na sat, u jednom trenutku mu jedva vidis far iz daleka, a u drugom ti se vec nasadio i mozda te ni krivog ni duznog ubio. Ja sazaljevam nevine vozace automobila koji ovakve bolide moraju da vidjaju po putevima. Ali dobro, ja nisam bajker, ja samo vozim motor... Voznja na klipovima za kurcenje u ovoj temi, nikako ne moze pausalno opravdati uzimanje prednosti motorima. Kazes vozis motor? Onda je samo pitanje vremena kad ces to shvatiti iz licnog iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Septembar 29, 2016 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Lagano izlazi iz Cacka, a na brzinomeru 159km/h Sta im to znaci?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 29, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 9. 2016. at 9:07, lalajko je napisao: Lagano izlazi iz Cacka, a na brzinomeru 159km/h Sta im to znaci?? To su napredni primjerci. Kurce se, a ne rizikuju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Septembar 29, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da objasnim svoje viđenje situacije, na brzinu sam sklepao ovaj paint-job (nemam na službenom računaru nikakvih stručnijih alata)...Situacija 1: Motor vozi 150km/h (41.5m/s), auto izlazi iz raskrsnice u svoju traku dok motoru NE oduzima prednost jer je motor 150 metara daleko.Zamislite se malo, polagali ste vozački, kada je vozilo 150 metara (35-40 dužina vozila) daleko a ti treba da izađeš to se radi bez ikakve šanse da budete sankcionisani.Dodatno, 150 metara daleko je isprekidana linija, dakle nije raskrsnica. Za one koji će da pametuju ni 200 metara ne mjenja stvari, ishod je isti. UDES!Situacija 2: Motor vozi 50/60km/h (14-16.5m/s), auto mu oduzima prednost jer je on već u raskrsnici. Kočenje. Najgori mogući ishod je blago čukanje, vjerovatno sa nikakvim ili najblažim mogućim povredama. Da dodam... I SAM vozim motor, što kolega reče nisam bajker već vozim motor. Nikada, ali nikada od svoje 16. godine kada sam dobio prvi skuter do danas (29. godina) nisam u raskrsnici imao rizičnu situaciju.Ne želim reći da mi nikada niko nije izletio i da mu se nisam najebao svega redom ispod kacige, ali nikada nije bilo tako da sam pao, udario nekoga ili slično. - KAKO JE TO MOGUĆE?- VOŽNJA PO PROPISIMA! Nema paušalnog pravdanja nikoga, imaju samo činjenice koje MNOGI ZANEMARUJU jer eto, ne da im ponos da kažu da je brat bajker kriv.P.S. da bilo koga sa ovih snimaka nestane sutra, zabolila bi me ona stvar. Samo jer će sutra takav neko svojom nemogućnošću da misli glavom da ubije nekog mog prijatelja, mog brata ili mene. Bolje da ode sam nego da odnese nekoga nedužnog sa sobom...pozz svima 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 29, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cinjenice kazes. Zanemaruju. Uh... djavo na ramenu vice %$^&@, a andjeo budi konstruktivan... pa posto sam ja bas bas onako andjeoski... Citiraj Situacija 1: Motor vozi 150km/h (41.5m/s), auto izlazi iz raskrsnice u svoju traku dok motoru NE oduzima prednost jer je motor 150 metara daleko.Zamislite se malo, polagali ste vozački, kada je vozilo 150 metara (35-40 dužina vozila) daleko a ti treba da izađeš to se radi bez ikakve šanse da budete sankcionisani.... Dragi kolega, ja vjerujem da neces naci u zakonu taj podatak o udaljenosti na koji se pozivas. Dakle, radi se o tvojoj masti ili licnoj percepciji koju si stekao u auto skoli. Ja prihvatam da je to moguce (da se tako obmanes), desava se svima. Ovo ti govorim dijelom (manjim) da ne najebes / odes u zatvor, ako tako nekome izadjes, a dijelom (vecim) da ne ubijes nekoga. U obe situacije koje si nacrtao, auto mora da se uvjeri da moze, a ako pogrijesi i dodje do udesa, onda je uglavnom kriv (osim mozda u nekim posebnim slucajevima koji se posebno vjestace). Citiraj Dodatno, 150 metara daleko je isprekidana linija, dakle nije raskrsnica. Za one koji će da pametuju ni 200 metara ne mjenja stvari, ishod je isti. UDES! Situacija 2: Motor vozi 50/60km/h (14-16.5m/s), auto mu oduzima prednost jer je on već u raskrsnici. Kočenje. Najgori mogući ishod je blago čukanje, vjerovatno sa nikakvim ili najblažim mogućim povredama. Vidim da si stekao dojam da je postovanje prednosti vezano za "bivanje u raskrsnici". Opet greska. Kada dodje do udesa u ovakvim scenarijima, koji se, usput receno, uvijek desi u raskrsnici, onda se gleda ko je odakle dosao. Ko je bio na putu sa prvenstvom prolaza, a ko na sporednom. Sto se tice "najgoreg moguceg ishoda" pri 50 (a da ne govorim o 60), zabluda broj 3, osim ako i smrt ne brojis u "najblaze moguce posledice". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 29, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zajebano je stati i sa 50 kad te neko ne uprati i izadje, tako da je suvisno pricati koliko je nezdravo proci sa 150 kroz raskrsnicu. Ja sam samo objasnio kakva su pravila, a ubjedjen sam da je velika vecina takvih udesa propust automobiliste, a ne velika brzina motora. Najjace je "Niko ne ocekuje da motor ide 200", dok ne dodju na forum, a onda to odjedanput postane pretpostavka broj 1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GuMi5 3108 Napisano Septembar 29, 2016 Јахач змајева, 1537 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da se ponovim, jer nema smisla pričati onima koji ne žele da shvate pa da iz ove teme izađem polako.Da bilo koga sa ovih snimaka nestane sutra, zabolila bi me ona stvar. Samo jer će sutra takav neko svojom nemogućnošću da misli glavom da ubije nekog mog prijatelja, mog brata ili mene. Bolje da ode sam nego da odnese nekoga nedužnog sa sobom... Imam mnooooooogo hiljada kilometara ispod dupeta na 2 ili 4 točka i obe ove situacije sam imao, u ovom ili onom izdanju. (nikada rizičnu za život).U skladu sa time tačno znam šta govorim. Kada vozim 50 na sat i idem u raskrsnicu koja je 150 metara daleko, ispred mene može da izađe kamion i da ja na to nemam nikakvu potrebu da reagujem, vjerovatno ni kočnicu da diram...Kada vozim 150 na sat prema raskrsnici (ne znam kako je jer nemam suicidalne primisli) naravno da će vozilo koje uopšte NE oduzima pravo prvenstva prolaza da mi smeta jer sam idiot koji prelazi preko 40 metara u sekundi... dakle 3,5 sekunde me dijele do udara a jedna mi treba za reakciju... Obrati pažnju na činjenicu da Sv. Petar ne pita jesi imao pravo prvenstva!!!Dok god silni "bajkeri" to sebi ne utuve u glavu, na dobrom su putu da izumru i da ostave normalne ljude koji uživaju u vožnji na dva točka van dometa generalizovanja zbog idiota.Još nešto, volio bih objektivan ne-preseravajući odogovr na ovo pitanje...Čekaš li u Beogradu svako auto ili motor koji ide sa 150 metara daljine da izađeš is sporedne ulice?P.S. jer ne znaš, očigledno. Zakon definiše raskrsnicu i oduzimanje prednosti prolaza U RASKRSNICI!!!U raskrsnici nema isprekidanih linija tako da je jednim pravilom definisano drugo što je potuno legalno i normalno a takođe prisutno u zakonima RS, HR, BiH i ostalih bivših Jugoslovenskih zemalja.Priznaćeš da su IZUZETNO rijetke raskrsnice (u naseljenim područjima) kod kojih puna linija počinje na dalje od 50-60 metara, a o 100 ili 150 da ne govorimo. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jelenko Vilotic 1012 Napisano Septembar 29, 2016 I have limited knowledge to make room for faith..., 435 postova Lokacija: Padova, Italy Motocikl: R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Mile, druze, ono sto ja govorim je da u drzavi na primer u kojoj ti zivis, ne postoji put osim A2 cini mi se, na kojem mozes da vozis 130, uglavnom je 100, jel tako? Ja sam probao malo da divljam do Utrehta onomad i stigla mi kazna od 96 eura za citavih 110 na sat. Divota... tako da o tom jurcanju bi ti najbolje trebao da znas, inace bi na putu do posla mesecnu platu ostavio svaki dan... E sad, poenta svega je da ako na putu izmedju dva naseljena mesta vozis 200 na sat i predjes par stotina metara u par sekundi, da ne racunam sad, onda oduzimanje prednosti ne postoji, nego samo divljak koji vozi 200 na sat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 29, 2016 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan @GuMi Napisah da 150 kroz raskrsnicu ne smatram zdravim, tako da nema potrebe da potenciras stvari oko kojih nema polemike. Odgovor na pitanje, objektivan i nadasve ne-preseravajući, da li cekam u Beogradu auto udaljen 150 metara, zavisi kako se uvjerim: Ako procjenim da ga necu omesti, izadjem, u suprotnom cekam. 150, 50 ili 500 metara. Nebitno. Jedan ps. i za tebe: To sto nesto podvuces ne daje tezinu, osim ako se strelica ne pretvori u prstic, pa cak i kad su velika slova u pitanju. @Ivan To je neki vrlo rijedak scenario koji cak i kad se dogodi, opet mora vjestacenje i dokazivanje da traktor nije mogao da spreci nesrecu. Znaci krene se od traktor kriv dok se ne dokaze suprotno. Ja sam reagovao na pausalno davanje za pravo oduzimacima prednosti koji ubiju na hiljade motorista zbog 2-3 klipa na youtubu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6087 Napisano Septembar 29, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pozega-OvcarBanja-Cacak,uzivanje na 80km/h,cemu brza voznja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...