Jump to content

Moto Zajednica

Regler

Recommended Posts

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER6N

Gde mogu da porucim original namotaje i regler za Kawasaki er6n 2010.

Dzek od namotaja je ladno isecen i ljudi su direktno povezivali zice na regler, a na regleru otpao pin i motor nece da mi upali.

Majstor bi da ga krpi, ali ja bih bre da uzmem nove delove i da ne brinem, sta vi mislite?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 5143 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
37 minutes ago, Luka1233 said:

Dzek od namotaja je ladno isecen i ljudi su direktno povezivali zice na regler, a na regleru otpao pin i motor nece da mi upali.

Majstor bi da ga krpi, ali ja bih bre da uzmem nove delove i da ne brinem, sta vi mislite?

Na WEMOTO ili Motorcycleparts eu.

• Ne silazi, 2344 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Ako su ti ispravni i namotaji, i regler, ne vidim razlog zašto bi poručivao novo, kad sve te žice mogu da se nastave. Dobra lemilica, termo bužiri, sve se to spoji... Ako treba i neki drugi džek od namotaja, nađi sličan muško ženski, pa promeni i na instalaciji motora... Najvažnije je da svaki kontakt bude "čvrst", jer ako je labav, dolazi do grejanja i topljenja...

Svaki "pismen" auto električar će ti to srediti...

• Podržavam 2

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
8 hours ago, Luka1233 said:

Zalepljeni spoj je uvek sigurniji nego spoj sa konektorima.

• Drug član, 2780 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000
9 hours ago, Luka1233 said:

Ne bih da unosim paniku, ali motor ce da upali i ako skines regler...

A to sto je povezan direkt, ako je lepo uradjeno, nije problem.

• Podržavam 1

• U prolazu, 31 postova

Hvala svima na odgovorima, motor se trenutno nalazi u moto ordinaciji u Nisu, kod Baneta. On me je posavetovao da  uradi to sto ste predlozili, ali kaze da ne moze da garantuje koliko ce to da mi traje jer original deo je original deo.

Momak je skroz korektan i rekao je iskreno kako jeste tako da ce morati da isece onu plastiku i da doda jedan pin jer je ispao i onda da sve to spoji i pričvrsti.

Da li treba da vodim racuna da slucajno ne udje voda ili ne(tipa ako me uhvati kisa ili kad ga tusiram u perionici)?

• Ne silazi, 2344 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Ne stoji ti valjda regler pored točka, pa da brineš o kiši i vodi...majstor će to izolirati trakom / termo bužirom, ne brini.

Sa druge strane, i fabrički spojevi nekad popuste, kao tvoj...

17 hours ago, Luka1233 said:

Regler nema veze sa "paljenjem" motora i motor može normalno da se startuje i bez reglera.

Njegova uloga je da tokom vožnje "ispravlja" naizmenični napon koji dobija iz namotaja i održava ga na oko 14V (i na taj način ujedno dopunjuje akumulator).

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 31 postova

Danas je jedna od zica koja ulazi u regler počela da se topi i da dimi, sreća nisam dugo vozio i primetio sam čim sam sišao sa motora.

Došao sam do zaključka da regler i namotaji moraju da se menjaju, majstor je izlio novi pin na regleru i pokušao da spasi stvar, ali ništa od toga...

WWW.EBAY.COM

This Stator is manufactured with an advanced core made of magnetically highly conductive material to...

Šta mislite, da li da kupim ovo?

Vidim da prodavac ima mnogo pozitivnih ocena i sve ukupno sa postarinom i carinom bi bilo oko 200e

33 minutes ago, Luka1233 said:

Danas je jedna od zica koja ulazi u regler počela da se topi i da dimi, sreća nisam dugo vozio i primetio sam čim sam sišao sa motora.

Došao sam do zaključka da regler i namotaji moraju da se menjaju, majstor je izlio novi pin na regleru i pokušao da spasi stvar, ali ništa od toga...

WWW.EBAY.COM

This Stator is manufactured with an advanced core made of magnetically highly conductive material to...

Šta mislite, da li da kupim ovo?

Vidim da prodavac ima mnogo pozitivnih ocena i sve ukupno sa postarinom i carinom bi bilo oko 200e

Pre bilo kakve kupovine treba proveriti šta je (i da li je) neispravno i naći uzrok zbog čega je došlo do neispravnosti.

Uglavnom ništa u sistemu napajanja ne crkava iz čista mira.

• Podržavam 1

• U prolazu, 31 postova

Vidim da vam na profilu pise Nis, je l mozete da mi preporucite nekog majstora da ga pregleda?

Ja se iskreno ne razumem, a nemam ni alat.. :/

9 minutes ago, Luka1233 said:

Vidim da vam na profilu pise Nis, je l mozete da mi preporucite nekog majstora da ga pregleda?

Ja se iskreno ne razumem, a nemam ni alat.. :/

Mislim da smo se čuli telefonom pre par sati.

• Haha 1

• U prolazu, 31 postova
2 minutes ago, zika56 said:

Mislim da smo se čuli telefonom pre par sati.

Jesmo i razumeo sam vas da mozete srediti regler, ali da ne znate ko radi namotaje. Ja bas ne bih da rizikujem da bilo ko to radi i iz tog razloga bih porucio preko interneta. Zato sto su trenutni namotaji radjeni u Nišu i ne bih da posle nekog vremena dodje do istog problema.

Ako kojim slucajem dolazite u Nis sledece nedelje nazovite me da pogledate namotaje jer nazalost nemam multimetar (dosli smo do zakljucka da regler sigurno nije u redu cim je majstor morao da izlije pin). Ukoliko poznajete nekog ko dobro radi namotaje, ja bih vama poslao regler i da sve to zavrsimo, ali ovako ako radimo samo regler meni nista ne znači dobar regler i loši namotaji.

• Integrisan, 9327 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Nemoj raditi namotaje jer će trajati kratko, zameni ih novim iz originala.

Skoro sam imao slučaj gde su opet probili namotaji koji su rađeni, dečko nije prešao više od 3Kkm.

Stavi nove namotaje, Zika nek sredi regler i bateriju zameni novom (exide, banner, fulbat) ako treba.....bit ćeš miran.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja