Luka1233 8 Napisano April 7, 2024 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Kawasaki ER6N Prijavi odgovor kao problematičan Gde mogu da porucim original namotaje i regler za Kawasaki er6n 2010. Dzek od namotaja je ladno isecen i ljudi su direktno povezivali zice na regler, a na regleru otpao pin i motor nece da mi upali. Majstor bi da ga krpi, ali ja bih bre da uzmem nove delove i da ne brinem, sta vi mislite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17384 Napisano April 7, 2024 Integrisan, 5143 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, Luka1233 said: Gde mogu da porucim original namotaje i regler za Kawasaki er6n 2010. Dzek od namotaja je ladno isecen i ljudi su direktno povezivali zice na regler, a na regleru otpao pin i motor nece da mi upali. Majstor bi da ga krpi, ali ja bih bre da uzmem nove delove i da ne brinem, sta vi mislite? Na WEMOTO ili Motorcycleparts eu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10190 Napisano April 7, 2024 Ne silazi, 2344 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ako su ti ispravni i namotaji, i regler, ne vidim razlog zašto bi poručivao novo, kad sve te žice mogu da se nastave. Dobra lemilica, termo bužiri, sve se to spoji... Ako treba i neki drugi džek od namotaja, nađi sličan muško ženski, pa promeni i na instalaciji motora... Najvažnije je da svaki kontakt bude "čvrst", jer ako je labav, dolazi do grejanja i topljenja... Svaki "pismen" auto električar će ti to srediti... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17315 Napisano April 7, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, Luka1233 said: Gde mogu da porucim original namotaje i regler za Kawasaki er6n 2010. Dzek od namotaja je ladno isecen i ljudi su direktno povezivali zice na regler, a na regleru otpao pin i motor nece da mi upali. Majstor bi da ga krpi, ali ja bih bre da uzmem nove delove i da ne brinem, sta vi mislite? Zalepljeni spoj je uvek sigurniji nego spoj sa konektorima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6013 Napisano April 7, 2024 Drug član, 2780 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Luka1233 said: Gde mogu da porucim original namotaje i regler za Kawasaki er6n 2010. Dzek od namotaja je ladno isecen i ljudi su direktno povezivali zice na regler, a na regleru otpao pin i motor nece da mi upali. Majstor bi da ga krpi, ali ja bih bre da uzmem nove delove i da ne brinem, sta vi mislite? Ne bih da unosim paniku, ali motor ce da upali i ako skines regler... A to sto je povezan direkt, ako je lepo uradjeno, nije problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka1233 8 Napisano April 7, 2024 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Kawasaki ER6N Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima, motor se trenutno nalazi u moto ordinaciji u Nisu, kod Baneta. On me je posavetovao da uradi to sto ste predlozili, ali kaze da ne moze da garantuje koliko ce to da mi traje jer original deo je original deo. Momak je skroz korektan i rekao je iskreno kako jeste tako da ce morati da isece onu plastiku i da doda jedan pin jer je ispao i onda da sve to spoji i pričvrsti. Da li treba da vodim racuna da slucajno ne udje voda ili ne(tipa ako me uhvati kisa ili kad ga tusiram u perionici)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10190 Napisano April 8, 2024 Ne silazi, 2344 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ne stoji ti valjda regler pored točka, pa da brineš o kiši i vodi...majstor će to izolirati trakom / termo bužirom, ne brini. Sa druge strane, i fabrički spojevi nekad popuste, kao tvoj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka1233 8 Napisano April 8, 2024 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Kawasaki ER6N Prijavi odgovor kao problematičan Ne stoji, pitao sam iz cistog neznanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17315 Napisano April 8, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, Luka1233 said: Gde mogu da porucim original namotaje i regler za Kawasaki er6n 2010. Dzek od namotaja je ladno isecen i ljudi su direktno povezivali zice na regler, a na regleru otpao pin i motor nece da mi upali. Majstor bi da ga krpi, ali ja bih bre da uzmem nove delove i da ne brinem, sta vi mislite? Regler nema veze sa "paljenjem" motora i motor može normalno da se startuje i bez reglera. Njegova uloga je da tokom vožnje "ispravlja" naizmenični napon koji dobija iz namotaja i održava ga na oko 14V (i na taj način ujedno dopunjuje akumulator). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka1233 8 Napisano April 8, 2024 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Kawasaki ER6N Prijavi odgovor kao problematičan Upisano u tefter, hvala na objašnjenju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka1233 8 Napisano Jun 19, 2024 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Kawasaki ER6N Prijavi odgovor kao problematičan Danas je jedna od zica koja ulazi u regler počela da se topi i da dimi, sreća nisam dugo vozio i primetio sam čim sam sišao sa motora. Došao sam do zaključka da regler i namotaji moraju da se menjaju, majstor je izlio novi pin na regleru i pokušao da spasi stvar, ali ništa od toga... FOR 06-11 NINJA/VERSYS 650/ER6N MAGNETO COIL STATOR+VR VOLTAGE REGULATOR+GASKET WWW.EBAY.COM This Stator is manufactured with an advanced core made of magnetically highly conductive material to... Šta mislite, da li da kupim ovo? Vidim da prodavac ima mnogo pozitivnih ocena i sve ukupno sa postarinom i carinom bi bilo oko 200e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17315 Napisano Jun 19, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 33 minutes ago, Luka1233 said: Danas je jedna od zica koja ulazi u regler počela da se topi i da dimi, sreća nisam dugo vozio i primetio sam čim sam sišao sa motora. Došao sam do zaključka da regler i namotaji moraju da se menjaju, majstor je izlio novi pin na regleru i pokušao da spasi stvar, ali ništa od toga... FOR 06-11 NINJA/VERSYS 650/ER6N MAGNETO COIL STATOR+VR VOLTAGE REGULATOR+GASKET WWW.EBAY.COM This Stator is manufactured with an advanced core made of magnetically highly conductive material to... Šta mislite, da li da kupim ovo? Vidim da prodavac ima mnogo pozitivnih ocena i sve ukupno sa postarinom i carinom bi bilo oko 200e Pre bilo kakve kupovine treba proveriti šta je (i da li je) neispravno i naći uzrok zbog čega je došlo do neispravnosti. Uglavnom ništa u sistemu napajanja ne crkava iz čista mira. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka1233 8 Napisano Jun 19, 2024 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Kawasaki ER6N Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da vam na profilu pise Nis, je l mozete da mi preporucite nekog majstora da ga pregleda? Ja se iskreno ne razumem, a nemam ni alat.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17315 Napisano Jun 19, 2024 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Luka1233 said: Vidim da vam na profilu pise Nis, je l mozete da mi preporucite nekog majstora da ga pregleda? Ja se iskreno ne razumem, a nemam ni alat.. Mislim da smo se čuli telefonom pre par sati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka1233 8 Napisano Jun 19, 2024 U prolazu, 31 postova Lokacija: Nis Motocikl: Kawasaki ER6N Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, zika56 said: Mislim da smo se čuli telefonom pre par sati. Jesmo i razumeo sam vas da mozete srediti regler, ali da ne znate ko radi namotaje. Ja bas ne bih da rizikujem da bilo ko to radi i iz tog razloga bih porucio preko interneta. Zato sto su trenutni namotaji radjeni u Nišu i ne bih da posle nekog vremena dodje do istog problema. Ako kojim slucajem dolazite u Nis sledece nedelje nazovite me da pogledate namotaje jer nazalost nemam multimetar (dosli smo do zakljucka da regler sigurno nije u redu cim je majstor morao da izlije pin). Ukoliko poznajete nekog ko dobro radi namotaje, ja bih vama poslao regler i da sve to zavrsimo, ali ovako ako radimo samo regler meni nista ne znači dobar regler i loši namotaji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15971 Napisano Jun 20, 2024 Integrisan, 9327 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj raditi namotaje jer će trajati kratko, zameni ih novim iz originala. Skoro sam imao slučaj gde su opet probili namotaji koji su rađeni, dečko nije prešao više od 3Kkm. Stavi nove namotaje, Zika nek sredi regler i bateriju zameni novom (exide, banner, fulbat) ako treba.....bit ćeš miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...