Jump to content

Moto Zajednica

Šta bi bilo kad' bi bilo?

Recommended Posts

• Јахач змајева, 1537 postova

Da se nalazite u situaciji da počinjete da vozite "ozbiljne" dvotočkaše a da ste prije toga imali iskustva sa svim motorima i sada počinjete ponovo "od nule" takoreći jer je život takvu ulogu odigrao i na izbor se nude dvije mašine...

Motor koji je potreban je da se vozi do maksimum 500-600km dnevno, ne više od recimo jednom mjesečno u sezoni koja traje nekih 5 mjeseci. Nekada sa putnicom nekada bez.

1. Yamaha YZF R3 ABS

2. Honda CBR 500 RA ABS

Recite mi onako, napamet, koji bi motor odabrali i zašto...

Razlika u cijeni je oko 500€ (radi se o novim motorima)...

Što se snage tiče razlika je u 150ccm i 5kw...

Ne pitajte me previše, samo razmišljam na glas i želio bih da čujem još mišljenja...

P.S. uzima se u razmatranje i neki malo vise sport-touring ili touring... do maksimalno 5 godina starosti i sa minimalnim kilometrazama a slične cijene...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Onako iskreno od srca, ne volim/o baš nešto Kawasaki.

Nema poseban razlog već samo blago gorak ukus u ustima od njega pa tako nekako pokušavam/o da ga izbjegnem/o...

Ako bi se uzimao Kawasaki to bi prije bio ER6-F neki, jako mlad, sa bas malo kilometara...

Gledan je i Fazer8, nov ili do dvije godine starosti, ali on prelazi zadati budžet...

• Duh Bez Sekire, 1037 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

U izboru između ova dva - Honda bez ikakve dileme. 5kW i 150ccm na papiru ne deluje značajno, ali razvoj snage kod Honde i kod Yamahe je drugačiji. Ako ćeš nekad imati i suvozačicu, više snage i bolje sedište kod Honde napraviće veliku razliku. Inače, slažem se sa Astralom - ako baš ne insistiraš na ovom "sportskom" fazonu, Honda CB500X je još bolji izbor.

Kao što rekoh... razmišljam na glas...

Spremao sam neki novac da kupim motor u Republici Srpskoj gdje živjeh ali kako se to odigralo, u procesu sam seobe u CH i sada taj isti novac (plus neka sića koju ću imati kada se smjestim) ide za motor, ali tamo... Pa eto, pošto je zima na pomolu imam dovoljno vremena da nastavim da razmišljam u svim pravcima a na kraju ćemo vidjeti kako i šta će da se desi...

Ta dva sam naveo jer su novi i cijenom slični i za zujanje svakog dana plus neke izlete ok... a naravno i sve sugestije uzimam u obzir... (a ne stidim se ni jeftinijeg naravno)
To što u stvari tražim je idealan kompromis između putovanja i sporta (sa većom tendencijom ka sportu), pa listam lagano, i izučavam tematiku...

• Malinar u pokusaju, 1705 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Od ova 2, honda definitivno, tih 150 ccm su za elasticnost veoma bitni, ali bih ti ipak savetovao vecu kubikazu, bez obzira sto mislis da ti je ovo dovoljno, za 2cilindrase treba vise kubika. Ako uzmes neki od ova 2, brzo ces shvatiti zasto smo ti svi pominjali vecu kubikazu.

• Svrati ponekad, 116 postova
  • Motocikl: DR-Z400, Benelli Trek 1130

CBR u tom slucaju ali stvarno si mogao razmisliti o necemu jacem, narocito kad se budes vozio sa gospojom. Kad se preselis onda lagano dok u svicu stigne sunce stignes pazariti sta hoces :)

Razmišljam ja o njoj već neko vrijeme ali ona je van budžeta, bar trenutno ovog sirotinjskog, doseljeničkog...

Jedino da kupim nešto poput FZ6 koje se mogu naći u odličnom stanju za ne mnogo novca...

Ali da bi se to tako uradilo moram biti načisto da želim kupiti motor 2008 godište.

Nisam snob da MORAM imati novo ili slično ali za sebe i svoju porodicu volim da priuštim nešto mlađe i sigurnije pa sam zato gledao jeftinije motore a novije, što automatski povlači veličinu agregata na dole...

Evo primjera FZ6:

http://www.motoscout24.ch/de/3499707

http://www.motoscout24.ch/de/3377233

http://www.motoscout24.ch/de/3491023

Ovaj dva zadnja su "zaključani" na 25kw ali postoji mogućnost da se otključa...

• Svrati ponekad, 227 postova

To jeste istina ali kao što prije rekoh, samo razmišljam na glas...

Prijavio sam se danas kod jedne moto-kuće u Sankt Gallen-u na test vožnju za Fazer8 pa su mi odgovorili da će da mi do utorka jave datum kada je to moguće (jer sam im dao nekoliko datuma kada sam tamo)...

Radujem se da probam motor koji nikada prije nisam vozio... pa eto, vidjećemo...  :)

P.S. ovo mora da je oglas od juče ili danas... Da je duže tu vidio bih ga 100%... Izgleda odličan primjerak za taj novac...  :takoje:

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: BMW R1100R BMW R1200GS

Fazer 8 je po meni malo modifikovan Fazer 600 .Lako se vozi ali su mu performanse po meni daaalekooo u nebesima mislim obrtajima od 9 hiljada pa na više,e sad ako tako voliš da voziš onda kupi .

• Zainteresovan, 778 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Da se nalazite u situaciji da počinjete da vozite "ozbiljne" dvotočkaše a da ste prije toga imali iskustva sa svim motorima i sada počinjete ponovo "od nule" takoreći jer je život takvu ulogu odigrao i na izbor se nude dvije mašine...

Motor koji je potreban je da se vozi do maksimum 500-600km dnevno, ne više od recimo jednom mjesečno u sezoni koja traje nekih 5 mjeseci. Nekada sa putnicom nekada bez.

1. Yamaha YZF R3 ABS

2. Honda CBR 500 RA ABS

Uzmi fejzera i nećeš se pokajati.

Za ovolike dnevne kilometraže i još po nekad sa saputnicom fejzer je bolji izbor od predloženih.

Nisi shvatio... takvi putevi bi se pravili jednom mjesečno ali nebitno... Već smo pregledali oglase i napikirali nekog FZ6 i Fazer8 pa vidjećemo...

Ima nekoliko lijepih i sa kilometražom nižom od 20.000 pa ono, gledaćemo da to riješimo do prvih zraka sunca na proljeće...
Dakako, i finansije igraju ulogu pa šta bude biće... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja