tomaesp 246 Napisano Octobar 11, 2015 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL1000 L4 Prijavi odgovor kao problematičan 30 Jul (Ognjena Marija) je bio,cetvrtak ako se dobro secam,popodnevni casovi...nalazim se sa drugarom i njegovom zenom,na odmoru svi,dogovorili voznjicu malu,da skoknemo do Ralje,na sok koji i taman zelja da nas mine za nekom "malo duzom" voznjicom,jer zbog obaveza i svega ne izbijamo mnogo iz grada...Nasli se kod mene,krenuli lagano..Prolazimo Avalu,on vozi ispred,i krecu krivine...lepo peglamo tu,a i cesto idemo tim putem pa nam je poznato...u jednom trenutku krivina na desno,kad on i njegov ZRX 1200 prelaze u suprotan smer...ajde dosao je juce sa odmora,nije vozio 2 nedelje...sve super,vozimo kul,prolaze nas 2 r-a,propustamo ih,peglamo mi svoje.vozim ja ispred njega,vec se priblizavamo skoro restoranu..mozda par krivina pred..krivina na desno,pa ostra na levo sa nagibom..tu cemo zastati na sekund..vece pre toga sam bio na rostilju nekom sa generacijom iz srednje..nikakav alkohol,bio sam motorom..dosao kuci,naspavao se..kad smo krenuli.nisam imao nikakav osecaj da mi nesto ne ide..ponekad ima i tih dana,kad vidim da nije to to,pa se onda iskuliram i lagano...elem krivina na desno,zatim na ostra na levo...ja napred,..prolazimo krivinu na desno,krece ostra levo...da li je bio pad koncentracije,ili sta vec,pustim motor preduboko,i krecem da zalezem na levo...sve je ok,sve je kako treba,...ili se meni makar tako cini...u jednom trenutku vidim da nije to to,ne prolazim krivinu kako treba...tera me van..zalego jos koliko sam god mogao,i cinilo se da cu uspeti da prodjem,medjutim falilo je pola metra...kad sam bio 3 metra od bankine,video sam da cu udariti...Yamaha FZ6,srebrna kao nova..kupio je u martu ove godine...2006 godiste,presla 13000km,nova novcata..prelepa,dugo sam cekao tako nesto... U sekundi,svasta mi prolazi kroz glavu...ne znas sta da ocekujes,znas da ces da udaris...nisam padao pre ovoga,tacnije jesam,ali to je bilo sa nekih 20 km/h sa prvim banditom koji sam vozio...cujem skripu i ciku motora...i u sekundi muk...u trenutku udara crno pred ocima...udaram karterom u pocetak bankine... (sve sto pisem je prica drugara koji je vozio iza,jer se ja ne secam udara ). katapultira me nekih 5,6 metara...dok letim okrecem se,noge mi u vazduhu..udaram u sve i svasta,i padam na ledja kao daska...lezim u kanalu pored puta,koji je metar i po nizi od nivoa puta i ne pomeram se..dotrcava njegova zena,pita me jesam li dobro...jecam,ne mogu da dodjem do daha da ista izgovorim...proveravam noge..rade....ruke...rade..posle minut pokusam da ustanem,da uspravim ledja...jok,boli...posle pola minuta,ponovo,vidim da mogu,boli,ali ok je...pridizem se lagano...milion delova po putu...ljudi stali,dotrcavaju,pomazu da se podigne motor...izlazim iz tog kanala lagano,ni ne primecujem da mi je noga rasecena na kolenu...do koske.. (nosio sam obicne farmerke,rst jaknu,kacigu,rukavice) ...jos uvek nesvestan sta se desilo,pomazem da se sklone neki delovi...ulje je prosuto po putu...dosta kolega bajkera prolazi,neko moze da padne...pomogose ljudi svi koji su stali,sklonili su ostatke pored puta....posebno bih se zahvalio kolegi bajkeru,koji je vozio kamion..covek mi je ostavio 5l vode,i koka kolu.zahvaljujem se jos jednom....uzeli su pokosenu travu pored puta,i ocistili put od ulja koliko su god mogli....bankina iscupana....seo pored,iscepao farmerke,izvadila drugareva zena prvu pomoc,isprali ranu,i previli kako god smo znali....ja nisam ni znao da su i oni pali....motor je moj udario u bankinu...pocetak bankine (deo koji je pod uglom) ,motor je bukvalno iskoristio kao rampu,podigao se u vazduh,tockovi bili gore...pao je na rep, i tumbao se...ja sam odleteo desno od bankine,a motor levo,na put...drugar je kocio,i brzinom od 20,30 zakacio tocak mog motora...sva sreca,samo su proklizali i lagano je spustio motor na stranu.... gledam lepoticu svoju...razbijena...ram pukao...eeeej,sve i nekako,ali gde ram...karter pukao..kao i deo bloka motora....uljni kanal otvoren (ovo je ustanovljeno posle) ...ram pukao,i izuvijao se..izduvne grane slepljenje...nema sta nije... nisam hteo da zovem pandure i hitnu pomoc..znam sta bi mi sve panduri napakovali,a to mi stvarno ne treba...zovem matorca,da dodje po mene da odemo do urgentnog,i da pozove komsiju koji ima transport firmu,da poveze kombi i da strpamo bajk,da ga teramo kuci... stizemo na ortopediju oko 6....dva i po,tri sata od pada....caletu je trebalo dosta kroz spic od krnjace do ralje...i jos smo cekali da stigne ovaj sa kombijem......dolazim tamo vec popusta adrenalin i sok,i krecu uzasni bolovi...primaju me tamo,odvija mi zavoj..kako je odvio tako krv ko iz cesme niz nogu...gleda on tu nesto..ajde ovo,ajde ono...sve je ok,idi na usivanje...meni nejasno,ali rekoh u sebi, " pavaljda zna" ...stizem ispred sale za usivanje..guraju me u kolicima,desno noga super sve,a povredjenu vucem po podu,ne mogu da je podignem uopste...ne placem,a suze idu..nema nikog ispred sale...10 minuta...15 minuta...ludim vec,razglavljujem stolicu,tresem se....slucajno naidje neka sestra,i pita je cekate ovde....ne, ne cekamo ,nego mi dosadno...zove ona zaduzenog za usivanje,da sidje...u medjuvremenu dok sam ceoka...dosla je koleginica (van svog radnog vremena) sa deckom ,da mu pregledaju mladez...ulazimo unutra svi....ja na stolu, a oni bukvalno 10 minuta gledaju mladez njegov...ja se tresem,nije mi dobro...dodjem nekako na red..kad krenuse da se deru na mene,gde mi je snimak rendgenski...bukvalno deru....ja u neverici,ne mogu ni da pricam od bolova...odem na rendgen,urade snimak...sve je ok,moze da se usiva....ocistili ranu,usili me na 2 mesta,stavili longetu od clanka do prepona...i u utorak kontrola...dolazim u utorak ko svog doktora...kaze "Ko je gledao ovaj snimak,i ovde ima prelom/naprslina" ...ja u nerverici,pocinjem da se tresem,nije mi dobro,zadavio bih nekog...elem...da stvar bude gora,posle nekog vremena mi se inficirala rana....2 nedelje sa pricao 4 injekije dnevno...ujutrru penicilin i gentamicin,i popodne isto to...2 nedelje...bulja mi bila ko u pavijana... 18.avgusta sam trebao da idem sa devojkom za Cirih..nazalost,nista od toga nije bilo...taj dan sam i skinuo longetu...nema smisla ici negde tako kljakav...noga mi je bila tanka kao ruka, misici su atrofirali,nisam mogao da je podignem uopste,a ni da savijem...2 nedelje na terapije i na magnet,kao nov...sto se tice noge...noga je sada savrseno funkcionalna..rekli su mi da je cudo da meniskus i ostalo niej osteceno,jer su mi obe posekotine bilo bukvalno do koske,koja se mogla vrlo jasno videti nakon pada... Sve u svemu,zahvalan sam sto sam cudom ostao ziv,i prosao vrlo smesno,u odnosu sta se desilo,i kako je to sve bilo..nisam neki vernik ,ali Ognjenu Mariju cu da slavim kao drugi rodjendan..od lepotice moje nazalost nista nije moglo da se uradi...terao sam u servise,i ustanovili smo da ne postoji nikakva matematika da se ista tu radi...a i pitanje je da li moze....prodao sam je pre par dana,i pokusao da izvucem nesto...Lepa vest..od voznje ne odustajem,mnogo je to velika ljubav da bi zbog ovoga prestao...sta ces,desava se...oporavio sam se,nemam nikakve posledice trenutno...Brat mi je upisao fakultet ,na kom sam ja diplomirao prekjuce,i sebe sam castio Banditom, 2004. godiste...Ako sam udavio,ja se izvinjavam...imao sam potrebu nakon svega ovog da podelim sa vama..idemo dalje, 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bad_copy 69 Napisano Octobar 11, 2015 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Motocikl: za sad samo 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Uh.. Nase zdravstvo.. Kad se setim samo kako su mi majku isprepadali i izmucili bzv.. Vazno da se na kraju sve dobro zavrsilo, nek si se ti oporavio, motora ima koliko hoces, a zivot je samo jedan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano Octobar 11, 2015 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan Desava se svima da imamo los dan za voznju..ne bi da pametujem ali zato je Navak vazan,verujem da je bilo prostora za obaranje i izbegavanje nevolje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaesp 246 Napisano Octobar 11, 2015 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL1000 L4 Prijavi odgovor kao problematičan po nekom mom vidjenju,prostora za izvlacenje nije vise bilo,jer sam maximum izvlacio iz te situacije...trebala je bolja procena,i pravovremeno reagovanje..ali sad,sta je tu je.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Octobar 11, 2015 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni ti si dovoljno dobro sve to uradio cim si jos medju nama. Nemoj uopste da razmisljas drugacije sto se tice celog tog dogadjaja. Bitno je da ce sve biti ok. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8378 Napisano Octobar 11, 2015 Solo Rider, 3206 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Idi bre Tomo baš mi je žao.Dobro je da si koliko toliko dobro prošao.Znam kako ti je I ja sam slično prošao, srećom samo se ugruvao ali motor oguljen. Šta da ti lkažem srećne ti rane junačke I brz oporavak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
neexa 19 Napisano Octobar 11, 2015 U prolazu, 41 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Hornet CB900F Prijavi odgovor kao problematičan Жао ми је што ти се овакав инцидент догодио. Сви грешимо! Некада грешке прођу некажњено, а некада бивају скупо наплаћене. Много срећних километара ти желим! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare_FZ 61 Napisano Octobar 11, 2015 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Au čoveče, naježio sam se... Sve zamišljam slike, i te situacije po bolnicama i urgentnim... Bio sam im redovan gost, nema šta nisam lomio... Nadam se da nemaš i nećeš imati neke posledice.. Žal i za motorom, al bitno da je glava i dalje na ramenima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VukFZ6 85 Napisano Octobar 11, 2015 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha XT1200ZE World Traveler Prijavi odgovor kao problematičan Bitno da si ti dobro prosao,motor uvek mozes da kupis drugi. Sta ti je nase zdravstvo,idioti nezainteresovani,ko zna koliko je tako motociklista izgubljeno jer se nisu interesovali i lupali dijagnoze i pogresno citali snimke. Sramota,ali u toj situaciji si nemocan i znas da ti od njih zavisi zivot. Znam cijeg bandita si uzeo i nisi uopste pogresio,bio je mazen i pazen. Srecno sa novim motorom i puno sigurnih kilometara ti zelim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3602 Napisano Octobar 11, 2015 Malinar u pokusaju, 1716 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Desava se, meni se, hvala dragom Bogu, samo jednom desilo da sam "omasio" krivinu, jos uvek ne znam tacan razlog, ali sam podveo pod pad koncentracije. Put koji mi je i vise nego poznat, ja koliko-toliko iskusan, skuter x9 kao igracka za krivine, ali sam se nesto zamislio i "probudio" me je sirenom vozac auta koji mi dolazi u susret, a ja zauzeo polovinu njegove trake. Za razliku od tvog slucaja, imalo je mesta za popravni. Vec si uzeo pravi motor (gde ces bolji od bandita 2004.), nogu si skockao, ostaje skupa ali i vazna skola !!! Sve se desava sa nekim razlogom, ko zna zasto je to sto ti se desilo dobro po tebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Octobar 12, 2015 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Nek si ti zdrav jebeš sve ostalo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Octobar 12, 2015 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Ajde prekini zaliti motor iako svi mi ovde kapiramo tu pricu i svi mi prvo gledamo jebeni motor ... Nego daj da vidimo mi taj novi motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaesp 246 Napisano Octobar 12, 2015 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL1000 L4 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima..Sve je ok,nikakve posledice ozbiljnije..jos uvek ne mogu bas da trcim,odnosno da ful opterecujem,boli jbg..i pri duzem stajanju na poslu,otekne koleno,ali sve je to jos uvek u fazi oporavka..Sto se tice motora,nisam mogao da izdrzim da nemam nista u garazi,da preko zime ne lickam i sredjujem,da propustim Deda Mrazijadu i ostale akcije..imam samo jednu sliku za sad,jos ga nisam dovezao kuci. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8378 Napisano Octobar 12, 2015 Solo Rider, 3206 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan [/url]">http://http://postimage.cc/'> :jee1: Znači vidimo se ako ne pre onda kasnije 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaesp 246 Napisano Octobar 12, 2015 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL1000 L4 Prijavi odgovor kao problematičan @BaneVuk58 Bas tako ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sargeras 554 Napisano Octobar 12, 2015 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Evanston, Illinois Motocikl: NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Bogu, imao si srece u nesreci te nije bilo nista ozbiljnije. Kad je glava na ramenima, racunam da si dobro prosao.Slicno se i meni desilo letos, istini za volju, mnogo blaze. Bio sam malo lenj u krivini, dekoncentrisan na sekund i na kraju zbog toga zakacio pesak sa strane, pa overio sanac. Nema opustanja na motoru, pogotovo kada su krivine ispred. Valja izvuci neku pouku iz svega, vezbati stalno i raditi na tome da se nikada ne ponovi uz onu staru i vec izlizanu "Ko zna zasto je to dobro". Srecno sa novim motorom i da te sluzi bar toliko dobro koliko je i Punisu! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Clau 89 Napisano Octobar 12, 2015 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: Zemun Motocikl: SV 650 S Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto rekose kolege vec bitno je da si ti ok prosao... Nek je sa srecom sa novom masinom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeepDrunk 171 Napisano Octobar 13, 2015 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: BG Motocikl: MaxSym 400i Prijavi odgovor kao problematičan po nekom mom vidjenju,prostora za izvlacenje nije vise bilo,jer sam maximum izvlacio iz te situacije...trebala je bolja procena,i pravovremeno reagovanje..ali sad,sta je tu je.. Prijatelju najvaznije je da si dobro prosao i da nisi jos nekoga nagrdio. Iz ove tvoje recenice proizilazi da si na magistralnom ili lokalnom putu,u svakom slucaju ne na trkackoj stazi, vozio preko maksimuma koji dozvoljavaju uslovi puta i motor(ne mislim na idiotski zakonski maksimum).Niko od nas nije svetac ali sa takvim divljanjem i neodgovornoscu prema sebi i prema drugima nista dobro nece izaci. "Bolja procena" je da se spusti brzina kako bi bezbedno prosao kroz krivinu a da ti ostane bar jos par desetina procenata sansi za ispravljanje greske,prostije receno SPORIJE. Nemoj mi zameriti na kritici,ponavljam niko od nas nije bezgresan u saobracaju,samo me je pomalo iznenadilo sto niko pre mene nije ovako reagovao sto znaci da vecina misli da je sasvim normalno peglati krivine na granici rizika i ugroziti tudji i svoj zivot.Neka je sa srecom novi motor i pamet u glavu ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomaesp 246 Napisano Octobar 13, 2015 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL1000 L4 Prijavi odgovor kao problematičan nema nikakvih problema,primam sve kritike...samo sam siguran da nije bilo divljanje, niti maksimum..nego jednostavno nepaznja i trenutak odsutnosti,pad koncentracije...mozda gresim,ali siguran sam da divljanje nije uzrok,jer divljali nismo, niti tako vozimo. hvala na lepim zeljama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Octobar 13, 2015 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nesto tog tipa nikada ne pokusavam na putevima koje ne poznajem do najsitnijeg detalja, i da znam koji tip vozila se uglavnom krece tim putem (da me ne iznenadi neki traktor). Kapiram da tu lezi najveci deo greske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1637 Napisano Octobar 13, 2015 Drug član, 1327 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Vazno da si citav ostao, desava se jbg.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 13, 2015 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Najvažnije je život i zdravlje sacuvati. Ostale greške možeš I kasnije ispraviti. Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...