misa-pei 6571 Napisano Mart 15, 2008 Drug član, 3046 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno slika vredi k`o 1 000 reci. Sad sam shvatio kako su je spakovali. Za zupcanik ne znam, a za kocnicu, prvo probaj da izbacis vazduh iz nje, a drugo, da nisu zapekle kandze. To nemoj sam da radis, ipak. Treba skinuti kandzu, proveriti kako klizaju klicici... spakovati to nazad tako da POUZDANO radi. Ipak, kod majstora. I da, da nisi neposredno pre toga zesce kocio, pa je od toga vruc disk? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan pa nisam kocio jako pre toga. a da nisu mi se potrosile plocice pa sad struze metal o metal? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6571 Napisano Mart 15, 2008 Drug član, 3046 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ohladio bi se, pogledaj plocice, vide se valjda, bar malo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Mart 15, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan Ево овде погледај како је тип са оближњег гробља оживео XL-a потпуно истог к'о твог... А што се тиче диска, мораш да растуриш чељусти и мало да их разрадиш и стабиш нове плочие - nissin су ти око 30€ - евентуално да промениш и кочионо уље, не стаје много... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ju brate, ovaj gari sta je uradio od xla, stvarno mu svaka cast! bukvalno je oziveo motor iz groblja! jel mogu da se prelepe plocice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 15, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa mogu i da se prelepe kod nas se svasta radi...misljenja su podeljena,neko kupuje original,neko lepi pa sada ti vidi...ja sam kod sebe nalepio,proveri dali ti se tocak tesko okrece kada je pustena kocnica,treba da uma malo otpora a ne previse,e sad dali je zaista toliko vreo?normalno je da se malo greje,pitanje dali se taj zupcanik moze namontirati,bitna je sirina korak zuba, nacin kacenja ,dobices krace brzine prilicno,ali neznam zasto bi to menjao?dali si uzeo motor da se voziz,ili da se vozas po ulici na zadnjaka...ne razumem zasto prepravljati motor koji dobro ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan uzeo sam motor da se vozim, i da me sluzi. ovo pitam cisto da znam. a to za disk, cu da vidim sad, jel se tesko okrece. plocice se vide, i imaju mesa, neznam zasto onda bude vruc disk? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ovako, danas sam se vozio, na vikendici i po povratku kuci pogledam disk, kad ono. na ivici diska, ozuljano, ja odma skonto da su otisle plocice. skinuo sam kandzu, razmontiro skroz, izvadio plocice, i ona plocica, sto je kuraju klipici je skroz potrosena do metala! znaci po mojoj proceni, problem je u tome sto klipici glave, i ostaje mi ta pakna stisnuta, i stalno koci. zato se i potrosila ona, a ona druga,plocica je ostala cela, nije se nimalo skoro potrosila. i onda sam uzeo celjust i sve to skinuo, i potopio u kanticu sa benzinom, i ostavio sam da se raskiseli do sutra. pa cu da vidim zasto nece da se vracaju klipici. zasto mi se nevracaju, mislim vracaju se oni, cim se vrti tocak, ali jako tesko idu unutra. da li da kupim nove plocice. ili da odnesem da nalepim ove, mislim ova jedna je ko nova, a druga, nema nista. sta savetujete? kolko je para lepljenje, a kolko su para nove? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 15, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ovako, danas sam se vozio, na vikendici i po povratku kuci pogledam disk, kad ono. na ivici diska, ozuljano, ja odma skonto da su otisle plocice. skinuo sam kandzu, razmontiro skroz, izvadio plocice, i ona plocica, sto je kuraju klipici je skroz potrosena do metala! znaci po mojoj proceni, problem je u tome sto klipici glave, i ostaje mi ta pakna stisnuta, i stalno koci. zato se i potrosila ona, a ona druga,plocica je ostala cela, nije se nimalo skoro potrosila. i onda sam uzeo celjust i sve to skinuo, i potopio u kanticu sa benzinom, i ostavio sam da se raskiseli do sutra. pa cu da vidim zasto nece da se vracaju klipici. zasto mi se nevracaju, mislim vracaju se oni, cim se vrti tocak, ali jako tesko idu unutra. da li da kupim nove plocice. ili da odnesem da nalepim ove, mislim ova jedna je ko nova, a druga, nema nista. sta savetujete? kolko je para lepljenje, a kolko su para nove? pa to ti nije bas pametno,,,benzin ce mozda razmeksati te gumice u kandzama pa napravis jos gore,,,a to sto jako tesko idu u unutra se cas posla sredi,,mada treba proveriti i crevo za kocnicu jer neki put nece i zbog njega da se vracaju klipcici.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan crevo za kocnicu je odlicno, sve lepo dihtuje i nigde nije puklo ni nista, ono je fabricki tamo dole metalno crevo. neznam jel me razumes. pa sta sad da radim, dal da idem dole u garazu, da izvadim celjusti iz benzina, tamo kod klipova te gumice su kao zaglavljene izmedju njih i celjusti... kako se sredi to da lepo se vracaju? da li da lepim plocice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 15, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan sada ti je kasno da vadis...ja kada sam kod sebe rasturao celjusti greskom sam ih bacio u posudu sa benzinom umesto sa faminom, i kada sam skontao posle par minuta bilo je kasno...prasinarke spoljnje gumice su se nadule..tako da moram da kupim druge...benzin i kocione gumice ne idu zajedno a da isteras klipice spoj crevo i pumpaj kocnicu dok klipovi ne ispadnu napolje...crevo moze da bude super spolja a da unutra bude porozno,pa da radi kao nepovratni ventil Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 15, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan crevo za kocnicu je odlicno, sve lepo dihtuje i nigde nije puklo ni nista, ono je fabricki tamo dole metalno crevo. neznam jel me razumes. pa sta sad da radim, dal da idem dole u garazu, da izvadim celjusti iz benzina, tamo kod klipova te gumice su kao zaglavljene izmedju njih i celjusti... kako se sredi to da lepo se vracaju? da li da lepim plocice? izvadi iz benzina,,ako vec nije kasno,,,,plocice nemoj slucajno da lepis,,,zbog 25evra da gubis kocnicu ??? ??? ??? a crevo necen ni videti spolja dali je ispravno,,razmeksa se iznutra pa nepusta ulje nazad u glavni cilindar,,ali posto ti je samo jedna plocica pojedena,mozda je u pitanju nesto drugo,,,jel su ti razradjeni klizaci ,,,da nemaju lufta ???mislim na klizace na kandzi,ako imaju lufta hoce da se ukosi kandza pa blokira plocice..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 15, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan AJAOOOO, KUKU!!!! STA CU SAD, AKO SU MI SE SJEBALE GUMICE???? potrosila mi se samo ona plocica sto stoji do klipica, ta 2 klipa sto je guraju. e ona se skroz potrosila, i kada sam skinuo, ti klipovi jako tesko se vracaju nazad, i nekako mi izgledaju speceno. sta da radim???????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Mart 16, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Izvadis klipcice kao sto ti je wice rekao pumpanjem kocnice, ako je zardjao cilindar gde klize klipcici osmirglas blago smirglom 2000 cilindar i klipcice, namazes gumice kocionom tecnoscu i vratis sve nazad. Prosta je operacija, ali nisi nista trebao da potapas u benzin nego da izvadis klipcice i lepo ih mehanicki ocistis. Mozda se ispod njih nakupio sljam, pa kad treba da vrati ulje iz cilindra sljam zaglavi i zato blokira kocnica, to se meni desio na autu. Plocice nemoj da lepis, kupi nove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 16, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan danas cu da izvadim klipice da ih ocistim. izvadio sam sinoc iz benzina celjust, i izgleda mi ok, mislim da se nista nije sjebalo. oce li se hteti vratiti posle ti klipici nazad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 16, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan prvo nekim sravcigerom ili manjim pajsrima vrati klipice skroz nazad pa skini spoljnju gumicu,pa onda povezi crevo i pumpaj dok klipici ne ispadnu,onda izvadi unutrasnju gumicu uzmi jedan manji tanak srafciger savi ga u ge i lepo ocisti kanal unutrasnje gumice tu se uvek nakupi nekog zelenog oksida i raznih glupasti pa to lepo ocisti jer kada tu ima nesto gumica ne lezi lepo i klip glavi,ako su klipovi zardjali onda uzmi finu vodenu smirglu i npokvasi je kocionim uljem i lagano to osmirglaj,nemoj na suvo...onda sve lepo operi benzinom i izduvaj,ubaci unutrasnju gumicu.namazi cilindar i klip kocionim uljem i lagano ga uguraj,trebalo bi da lako udje samo je bitno da ga ne ukosis kada budes vracao nazad,nego lagano dok ne krene,onda ga uguraj skroz do kraja pa tek onda nabaci spoljnju gumicu,kada uguras klip do kraja mozes mu ivice koje pokriva spoljnja gumica namazati tankim slojem masti da ako udje voda ne rdja...bar ja to praktikujem godinama,a i ne moras mazati.namontiras na motor i ispusti vazduh i to je to...ujedno i zameni ulje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 16, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ja nemam tu gumicu spoljasnju. vidi se da je iskidana, a ima neka izmedju klipova i celjusti, i deluje mi nekako zaglavljena. sta ako mi se nebudu hteli vratiti klipovi kad ih ocistim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 16, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan e da, i ako me razumes, na celjusti stoje 2 srafa, drze drugu stranu celjusti, e, taj jedan sraf mi lepo se pomera unutra, napolje. i namazano mu je leziste tovat mascu. a ovaj drugi je zapeko, nepomera se ni mm, ni unutra ni napolje. kako da ga otpeknem? probo sam da malo kuckam cekicem i opet nista, sipo sam ulja unutra i opet nista. kako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 16, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan e da, i ako me razumes, na celjusti stoje 2 srafa, drze drugu stranu celjusti, e, taj jedan sraf mi lepo se pomera unutra, napolje. i namazano mu je leziste tovat mascu. a ovaj drugi je zapeko, nepomera se ni mm, ni unutra ni napolje. kako da ga otpeknem? probo sam da malo kuckam cekicem i opet nista, sipo sam ulja unutra i opet nista. kako? bilo kako al moras da ga razmrdas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki 6 Napisano Mart 16, 2008 Zainteresovan, 557 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: yamaha r1 Prijavi odgovor kao problematičan Cekic resava tu zagonetku ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Mart 16, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan aaaaaaaaaaaaaa! > sad sam doso iz garaze. probao sam da razmontiram klipove, i jedan klip je izasao skoro do kraja, a drugi se skoro nije ni malo pomerio! kako sam stiskao kocnicu tako je ulje curalo na sve strane, iz klipova, mamu im jebem! popizdeo sam. i taj sto je vise izasao, lepo se vratio nazad, ali ulje je curalo oko njega, a ovaj drugi kao da je zablokiran! doslo mi je da sve razbijem, kakvo sranje! kako da rastavim to, i gde da uzmem nove gumice za celjust? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Mart 16, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa taj klip koli lagano ide zablokiraj nekako,nekim kljestima i slicno,pa onda pumpaj kocnicu dok ne isteras ovaj blokirani klip pa onda rastavi....a za taj sraf probaj sa wd sprejom i kuckanjem ili nekako probaj nekim kljestima da ga okreces Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...