serdjo972 161 Napisano Octobar 9, 2015 U prolazu, 25 postova Lokacija: kolubarski leskovac Motocikl: BMW F650 GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Divno julsko subotnje jutro 2001 koje sam ugledao kroz prozor me je tiho pozvalo na jednu voznju motorom.Ustajem, jutarnja higijena, lagani dorucak, kacigu u ruke i pravac garaza.U to vreme sam vozio masinu Jawwa CZ enduro jer godinama unazad se trebalo izboriti u odgajanju dece i svemu onome sto obaveze roditelja nalazu tako da nije bilo novaca za neki konkretniji motor ali i sa ovim sam prolazio svuda gde sam pomislio i to bez zastoja… Sedam na mog ljubimca, kurblanje i dobro poznato brundanje…Krecem lagano iz dvorista put poste u susednom mestu, lagano, uzivajuci u cistom vazduhu i razgledanju okoline.Kako je asfaltni put a gume opasne kramponke, ne jurcam vec laganim tempom oko 45-50 na sat…Na jednoj blagoj nizbrdici se pomeram u stranu kako bi prosao neki kamioncic jer je put uzak i lagano krecem da se vracam ka sredini moje kolovozne trake…Na 15 metara od mene vidim traktor koji velikom brzinom izlazi iz dvorista (kasnije saznao da je isti paljen na gurku niz veliku strminu kao i to da mu nisu radile kocnice)…Videvsi da se ne mogu zaustaviti i da cu, ako nastavim pravo udariti posred te grdosije, spustam u nizu i zalezem na svoju levu stranu, motor je lagano poskocio ali su gume prihvatile asfalt i nekako izbegnem direktan udarac.Medjutim, kako je traktor nastavio svoje kretanje, nisam uspeo izbeci prednji desni tocak (levi prednji, blizi meni sam uspeo da omasim), udaram u njega svojom desnom nogom i bivam odbacen, sa sve motorom u jednu jarugu pored puta (kasnije utvrdjeno da je let bio oko 6 metara).Srecom te sam ostao priseban i svestan svo vreme (jedino se tog leta ne secam, valjda od trenutnog soka), podizem se iz travuljace i siblja koje me je okruzilo, ali primecujem da nesto nije u redu.Pogledam svoju desnu nogu a ona smrskana i drzi se samo na malo koze sa unutrasnje strane a krv prsti na sve strane i doseze cak i do motora koji takodje lezi u travi jedno 2 metra od mene…Kroz glavu mi prodjose sve scene dozivljenog u onim burnim ’90 sirom bivse nam zemlje, te prikupih snagu i ne gubivsi veru u sebe, skinuo sam majicu, uvio je i napravio kako-tako tanak povez kojim sam uvezao nogu iznad povrede… Pogledao sam iznad sebe i video traktoristu i njegovog saputnika kako sa puta gledaju u mene, izgubljeni vise nego ja (kasnije saznajem da su na alkotestu bili itekako pozitivni), povikao na njih da me izvuku na put i da zaustave nekoga da me odveze do ambulante sto su i ucinili.Seo sam na aspfalt iscekujuci pomoc a crveni krug oko mene se sve vise povecavao..Posle nekoliko minuta, srecom, naisao je jedan covek sa jugom i odvezao me do ambulante gde sam zatekao izbezumljeno medicinsko osoblje kao i najgori podatak mogu navesti to da sam sanitetsko vozilo cekao 45 minuta jer je vozac svratio po zenu da je poveze u Beograd pa da u povratku svrate u soping…Jos jedna nebuloza Brke koji je vozio sanitet je taj sto nije hteo da dozvoli mojoj supruzi da krene zajedno samnom put Urgentnog centra…Sav nikakav ali sa snagom ranjene zveri, prozborio sam Brki neke reci tako da je lepsa polovina krenula na put.Tokom puta mi je kvasila usne fizioloskim rastvorom (valjda se tako to zove) te nekako svestan stigoh do bolnice….Kratke konsultacije ljudi u sobi broj 13 UC Srbije i neminovna odluka o amputaciji desne podkolenice….Poslednji kontakt sa pokidanom nogom je osecaj svlacenja patike sa stopala i pogled ka plafonu i ruka medicinske sestre kako mi prema licu prinosi neku masku… Nedelja, dan posle….Budim se, svaki deo tela me boli, podignem carsaf i vidim da sam kraci za jednu podkolenicu… Pogledam prema svetlu koje je kroz prozor dolazilo, videvsi ponovo da je napolju divan dan, pozeleh u jednom trenu da mi to bude poslednji ali ne imadoh snage da proverim da li mogu da letim…Pomisao kroz glavu i jedno jedino pitanje : A sta cu ja sada i kako dalje a tek mi je 29 godina….. Ponedeljak, prva poseta i kako to biva, skupilo se i staro i mlado, i oni kojima je zao a i oni koji su dosli da vide samo…Najbitniji od svih, pojavili su se i moji klinci od 6 i 7 godina i sve crne misli su nestale (cak sam se i stideo sebe kako sam mogao i pomisliti da probam leteti)… Sve je nekako islo ustaljenim tokom i zbog mladosti i zbog zdravog organizma, posle 6 dana provedenih u bolnici, krenuo sam kuci…. Stigavsi do mesta nesrece, hteo sam da proverim svoju psihu i rekoh bratu da mi pomogne da sidjem do mesta gde sam leteo sa sve motorom, da vidim da li je tamo rukohvat (stitnik za ruke), za koji sam bio siguran da sam ga registrovao kako je ostao ispod jednog velikog lista divlje trave…Na moju srecu, spustio sam se dole i pronasao ga tamo gde sam i mislio da je ostao…Sada ce neko reci j..o te stitnik, ali je to meni znacilo u proveravanju samoga sebe… Da ne duzim previse ali postoperativni period je tekao svojim tokom, uz velike bolove, kontrole… Na predlog doktora na poslednjoj kontroli gde je ustanovljeno da je sa nogom tj. ranom sve u redu i da su stekli uslovi za izredu proteze, dobijam uput da se javim u Zavod za izradu proteza Rudo u Beogradu gde i odlazim krajem avgusta, propustajuci polazak u skolu svoje cerkice…Tamo sam ostao 5,5 meseci…Pocetkom oktobra dobio probnu protezu i uz dozvolu lekara, otisao kuci za vikend… Petak popodne proveden kod kuce me je vratio u zivot jer je dosta prijatelja doslo da me obidje i da mi cestita novu nogu, klinci zeljni svoga oca se nisu odvajali od mene…Rani odlazak na spavanje ali jedna stvar mi nije dala mira…. Pretpostavljate o cemu je rec…Naravno, obuo sam svoju protezu koja me je itekako zuljala, ali jedna zelja je jos uvek bila jaka…Dosao sam do garaze i otvorio vrata…On, moj motor, se onako necujno osmehnuo i tiho mi rekao : Znao sam, samo sam cekao ali ne zaboravi, ja ti nisam kriv…Znam ja to, pomislio sam….Pregledao ga onako kao sto su mene doktroi pregledali i uvideo da sve u redu osim malo iskrivljene papucice nozne kocnice i uvrnutog kormana…Ulja ima dovoljno i to je to…Sedam, podizem nozicu, odvajam kurblu i posle dva pokusaja zacuo se zvuk, malo laganog turiranja i moje lice se osmehnulo…Zivi smo, druze moj…Drhte mi ruke dok ovo pisem a mislim i da moj otac koji se, ne znam kada, stvorio na vratima nije mogao da razume taj moj osmeh…Jos malo smo pricali motor i ja i krenuo sam da spavam, sada dosta rasterecen… Subota, drugi dan vikenda, rano ustajanje, dorucak i pravac garaza…Daj da do kraja pobedim taj osecaj straha…Sedam na motor, kurblam, isteravam iz garaze i prvo dva kruga po dvoristu a onda : Ćale, otvori kapiju, ja ne mogu, ja sam invalid …Vidim da je nesto pricao ali rucica gasa je pokretala plovak u karburatoru a zvuk auspuha je nadglasavao oceve reci… Koji je to osecaj bio ponovo voziti…Koji je to osecaj ponovo voziti dva meseca posle svega sto se desilo…. Nedelja, drugi dan vikenda, fudbalska utakmica u mom selu.Klub za koji sam i ja igrao pre 4 meseca igra lokalni derbi i kako ne otici podrzati svoje drugare…Otac kaze da idemo kolima a ja rekoh, ja imam svoje prevozno sredstvo …. Stigao sam pre pocetka, mnostvo ljudi me cudno gledalo…Nihova stvar…Izveo sam pocetni udarac na centru, sa ovom mojom plasticnom nogom, pogledao prvo poluvreme, otisao do motora, upalio i otisao da ga probam po livadama i nasipima… Kod mene vazi ona krilatica ali u malo izmenjenom obliku : Sve je isto iako je nema… To je moja prica za pocetak koju sam hteo da podelim sa vama…Kasnije ce biti jos putopisa sa dosta slika…Ovde nisam hteo stavljati slike da nekome ne pokvarim stomak… Pozdravlja vas Serdjo !!! ***Zivi da bi vozio vozi da bi ziveo*** 09.10.2015. By Serdjo 117 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djoledb 79 Napisano Octobar 9, 2015 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Jaca 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Ne mogu da dam komentar, osim da ti poželim sve najbolje i da mi je drago da ideš dalje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Octobar 9, 2015 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan nekako mi ovo lici kao deja vu, u stvari tocnije vec procitano " negdje " ok. ako ne tvoj događaj onda je to bio neki drugi ali vrlo slican. Serdjo imaš respekt s moje strane kao netko tko je doživio sve to i ostao svoj u glavi. svaka cast. slike bolje ne što se mene tice ali ...... prica ce dobro doci nekima koji misle da se takve price ne događaju pa da se prizemlje. pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serdjo972 161 Napisano Octobar 9, 2015 U prolazu, 25 postova Lokacija: kolubarski leskovac Motocikl: BMW F650 GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan vidim ja da cu ''morati'' da postavim i slike...ha, hvala na komentarima...svoju pricu sam ispricao najvise zbog drugih...na ovom sajtu se prica samo o lepim trenucima.Naravno, tako i treba ali ne treba zaboraviti da moze i drugacije...da se nadovezem na Miletov komentar : Nase bajkerske price sve lice jedna na drugu...Pozdrav i hvala sto ste odvojili vreme za citanje 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Octobar 9, 2015 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan Tvoja priča je istovremeno i tužna i fascinantna, svakako daje realnu sliku mogućeg scenarija i neverovatnu snagu, kao još kod nekih ljudi koje znam a preživeli su slično i nastavili dalje. Razumeo sam da nećeš postavljati slike nesreće , ali da će biti slika sa putovanja . Veliki pozdrav i podrška od >>М@ТОРАЦА<< p.s. stil pisanja ti je odličan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kosovic 9 Napisano Octobar 9, 2015 U prolazu, 9 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Honda CBF 600S 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Mile, čini mi se da misliš na onog dečka što je i u novinama izlazio. Ne mogu tačno nick-a da se setim. Mislim da je on vozio Kawasaki. Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serdjo972 161 Napisano Octobar 9, 2015 U prolazu, 25 postova Lokacija: kolubarski leskovac Motocikl: BMW F650 GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Tvoja priča je istovremeno i tužna i fascinantna, svakako daje realnu sliku mogućeg scenarija i neverovatnu snagu, kao još kod nekih ljudi koje znam a preživeli su slično i nastavili dalje. Razumeo sam da nećeš postavljati slike nesreće , ali da će biti slika sa putovanja . Veliki pozdrav i podrška od >>М@ТОРАЦА<< p.s. stil pisanja ti je odličan pozdrav za vas...Indirektno smo se upoznali na moto skupu u Arandjelovcu ove godine kod MK Knjaz, koji su moji prijatelji...Naravno, tek danas sam provalio kako se postavljaju beleske pa cu, dok sam na poslu, u narednom periodu opisivati svoja putesestvija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof3 31 Napisano Octobar 9, 2015 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Budva Motocikl: Kymco Xciting 250 Prijavi odgovor kao problematičan Citam ovo na poslu i gutam knedle...svaka cast drug i sve najboljeeee... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serdjo972 161 Napisano Octobar 9, 2015 U prolazu, 25 postova Lokacija: kolubarski leskovac Motocikl: BMW F650 GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Citam ovo na poslu i gutam knedle...svaka cast drug i sve najboljeeee... hvala Grofe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Octobar 9, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Sve najbolje. Jedva cekam putopise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Octobar 9, 2015 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Veliko postovanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8660 Napisano Octobar 9, 2015 nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Citam ovo na poslu i gutam knedle...svaka cast drug i sve najboljeeee... takođe, a upravo sam se vratio sa procene štete posle mog lančanog sudara od pre neki dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serdjo972 161 Napisano Octobar 9, 2015 U prolazu, 25 postova Lokacija: kolubarski leskovac Motocikl: BMW F650 GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Citam ovo na poslu i gutam knedle...svaka cast drug i sve najboljeeee... takođe, a upravo sam se vratio sa procene štete posle mog lančanog sudara od pre neki dan. e vidis, sa ovim likom, sto me nacinio invalidom, sam se sudio jedno 5 godina i posto nije bio registrovan, ja i dan danas od njega, mesecno dobijam neku sitnu lovu koju ne trosim tokom zime vec skupljam da u sezoni, sa svojim KLEom, sto vise proputujem, kada mi vreme i obaveze dozvole...ovog leta, posto mi je bila riknula masina, a posle popravke, sam napravio jedno 3500 km, sto sam sto sa suprugom....Pozdravljam te i sve najbolje... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Octobar 9, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Serđo, divim ti se na snazi da ponovo sve proživiš, opisujući nam sve kroz šta si prošao! Iako smo svi svesni mogućih loših razvoja situacije, nadamo se da se tako nešto neće nama desiti. Kao i skoro uvek, slažem se sa Miletom, ova tvoja priča je izuzetno poučna za usijane glave, da shvate da ne odlučuju samo oni o svojim životima! Tebi dubok naklon na hrabrosti i istrajnosti. Zaista ne znam kako bih rečima opisao divljenje koje osećam prema tebi! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stile 507 Napisano Octobar 9, 2015 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzana je stroj ... Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao na forum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Octobar 9, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan nekako mi ovo lici kao deja vu, u stvari tocnije vec procitano " negdje " Sve srećne porodice liče jedna na drugu, svaka nesrećna porodica, nesrećna je na svoj način. — Lav Tolstoj U prenesenom smislu. Stile, uz opasnost da ispadnem glup u društvu, nisam shvatio poruku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bracabgd 900 Napisano Octobar 9, 2015 BJB Maxi Scooter Club, 2080 postova Lokacija: Београд Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац Prijavi odgovor kao problematičan Као неко са вишком делова у нози,ВЕЛИКО поштовање и једва чекам путописе. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Octobar 9, 2015 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta da napisem,ali imam onaj osecaj da nesto moram.Svaka cast na ogromnoj ljubavi prema dva tocka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Octobar 9, 2015 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Veliko poštovanje, malo ljudi bi posle takvog incidenta i pomislilo na motor a kamoli uzjahalo isti posle tako kratkog perioda, puno lepih i bezbednih hilometara ti želim! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1637 Napisano Octobar 9, 2015 Drug član, 1327 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast druze,znam taj osecaj kada zelis da sednes ponovo na motor a svi te gledaju kao ludaka,a i taj strah mi je poznat, mene i dalje drzi, a i bolje je tako, jer kad nestane tog straha okacicu kacigu o klin..Sve najbolje.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Octobar 9, 2015 Drug član, 2106 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Veliko postovanje za tvoju volju I istrajnost. Jedva cekam putopise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2627 Napisano Octobar 9, 2015 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Znam na koju priču je tvoja sudbina slična, Dule se nije predao i povukao u sebe. Veliki borac kao i ti samo što je on imao teži put oporavka. Šta reći, nisam pametan kad pročitam ovako nešto, dao sam ti jedan plus a dao bih hiljadu da može. Samo napred i živi ovaj život kako ti hoćeš jer je on kratak i kad se okreneš iza sebe posle 40-50 godina vidiš kako je vreme brzo proletelo a još brže se približava starost. To što te sad ispunjava i čini srećnim ništa ne može kupiti kasnije kad nas godine pregaze. Džaba onda i pare i imanje kad nas snaga izdaje. Tad je kasno za sve. Skidam ti kapu na odluci da ponovo sedneš na dva točka i uživaš u vožnji. To je pravi duh. Pozdrav i sve najbolje ti želim. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
citizen pg 76 Napisano Octobar 9, 2015 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: gsxr 750 k8 Prijavi odgovor kao problematičan suzdrzao sam se a da mi suza ne krene od emocija... svaka cast "najjaci samo ostaju nikad se ne predaju"... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 9, 2015 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na volji da svoj zivot podelis s nekim ljudima koji te potpuno razumeju. Zivot ide dalje. Da mi svoju decu izvedemo na put, a posle je sve lakse. Samo gledaj u buducnost! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BigRider 1659 Napisano Octobar 9, 2015 МК Братство, 1943 postova Lokacija: НОВИ САД СРБИЈА Motocikl: BMW R 1200 RT Prijavi odgovor kao problematičan Аууу расплака ме ... на помен деце која ти долазе у посету и касније када си дошао кући када се нису одвајали од тебе,сузе саме иду. Љубав је то превелика према мотору... то људи не могу да схвате! Свака част на вољи и истрајности да се избориш са губитком ноге али и са негодовањем твојих најмилијих када си поново почео да возиш. Свако добро од Бога ти желим и пуно километара! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...