kawazoki 5846 Napisano Februar 7, 2016 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Na granici Peru-Bolivia,Titicaca jezero, proveo 24h ,,,problem sa vizom al ovoga puta resio to sa Microsoft Word...ma da su me poklopali za 90US al stigao u La Paz veceras.. Preskocio sam to zvakanje ...lisca, meni se nesvidja..malo je gorak ukus. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Februar 7, 2016 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Na granici Peru-Bolivia,Titicaca jezero, proveo 24h ,,,problem sa vizom al ovoga puta resio to sa Microsoft Word...ma da su me poklopali za 90US al stigao u La Paz veceras.. Preskocio sam to zvakanje ...lisca, meni se nesvidja..malo je gorak ukus. Da nisi opet našao neke Ruse sa kompjuterom, kao na prethodnom putovanju? Pa kako onda znaš kakav je ukus? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Februar 7, 2016 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Za Microsoft word nisam trazio Ruse a da nisam probao ne bih mogao da konstatujem kakav je ukus...zakljucak logican...jel da 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6734 Napisano Februar 7, 2016 čeka dobru titulu, 1376 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Na granici Peru-Bolivia,Titicaca jezero, proveo 24h ,,,problem sa vizom al ovoga puta resio to sa Microsoft Word...ma da su me poklopali za 90US al stigao u La Paz veceras.. Preskocio sam to zvakanje ...lisca, meni se nesvidja..malo je gorak ukus. Prva cigara je svima smrdljiva, pa ipak... Kad si u Francuskoj - piješ konjak, u Nemačkoj - pivo, ovima dole ni jedno ni drugo nije tipično/lokalno (mada im je pivo ok) tako da... Vozio bi malo više sati dnevno, pod istom koncentracijom, preskočio po neko spavanje u hotelima i eto uštede, hehe. Tako bih bar ja radio, ponovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1388 Napisano Februar 7, 2016 Ne silazi, 6308 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Pa posle gledaš kako ćeš import-export lišća, kad se vratiš u sirbistan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ghostvs 8 Napisano Februar 8, 2016 U prolazu, 59 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: HONDA CBR 1100 XX Prijavi odgovor kao problematičan Super putopis, bravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Februar 9, 2016 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Plan je da iz Cusca odem na Machu picchu ali sporednim putem preko Urubambe i tajanstvene doline do Santa Marie i zatim Santa Terese odakle se motorom moze samo do Hidroelectrico....i tu ima voz za Acuas Calientes.....to jest podnozje planine gde se nalazi MP. Vreme mi nije naklonjeno..celu noc je padala kisa i tek oko 10h je posustala ...put se stalno penje uzbrdo jer treba preci prevoj od mislim 4300m ma da je i Cusko na 3300m prilicno zajebano mesto za disanje i bilo kake radnje ...lako se zamara. Do prevoja je Ok vreme bilo ,suvo ...medjutim cim sam stigao na taj pass...magla i kisa pocinje da pada i pratila me je sve do iza Ollantaytambo..cuvenog mesta po Inca terasama i magacinima za zito..tu sam sreo voz koji nosi ime coveka koji je otkrio machu pichu.. Stignem do Santa terese i odvozam se do Hidroelectrico da vidim i raspitam se kako i kuda sutradan.. 22 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Februar 9, 2016 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Prespavam u St.Teresi...naravno kisa je padala celu noc ...ujutro pitam gazdu da li uopste vredi ici kad je ovakvo vreme ..kaze nikad se nezna kako je gore u planini...uzmem lokalni taxi koji vozi do hidroelectrico za 5 sola ( 1.5 US ), kisica rominja ..a covek ko da je na reliju ...tera neku jadnu corolu karavan i jos tip sedi u zadnjem delu poleske.. mislio sam negde cemo se srokati.. .voz je za strance 25 US i to je put dug svega desetak -dvanest kilometara, posebno je vagon za lokalne i strance...verovatno zbog siolnih slikanja i toga ..neznam tacno ... U Acuas Calientes je tako malo sabijeno mesto u kanjonu i samo je tu radi turista ..na stotinu mesta za jelo i spavanje...tu treba da se kupi karta za MP i mini bus koji vozi do vrha za povratnu treba 24 US a 128 Pesosa za MP..pasos pokazujes kad ides na voz ..pa kad kupujes autobusku kartu takodje isto tako moras da pokazes pasos kada kupujes kartu za vrh to jest Machu picchu..kada ulazis u autobus pokazujes pasos ponovo i skeniraju ti kartu pa na vrhu isto pri samom ulasku ...tako da mi je bas bio pun k....pokazivanja soske. Na kraju balade stignem na vrh i naravno stotine turista...nema odakle ih nema ...cak neke dede i babe koje vode za ruku a oni nabadaju stapovima ..a ja jedva da koracam jer treba sve to obici a nisam u kondiciji ...al malo po malo eto posle tacno tri meseca od kada sam krenuo na put ...i predjenih 18000km stigoh na davno citane cklanke i price o Inca narodu i naravno zelje da jednog dana stanem na taj pocetak i ugledam velicanstvenu sliku mesta kome se ceo svet divi... Vreme me je bas posluzilo ...kisa je prestala da pada kada sam stigao u podnozje planine i kao sto se vidi na slikama bilo je predivno mada je cesto u iszmaglici...po podne kada sam se spustio u dolinu ponovo je kisa padala i to jaka kisa ...ali nije vise bilo vazno ... 34 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 630 Napisano Februar 9, 2016 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu ni da zamislim kakav je osećaj videti Maču Piču uživo. Jedna od onih stvari koju ceo život gledaš na slikama, izgleda kao da je iz nekog drugog sveta. Po petnaesti put, svaka čast na putešestviju. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Februar 9, 2016 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno Jednog dana, jednog dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Februar 9, 2016 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Prenoci u St.Teresi i sacekao da malo kisa posustane pa krenem nazad prema Cuscu ali s namerom da zaobidjem to putem prekoUrubambe za Pisac i dalje onda prema jezeru Titicaca koje je na granici sa Bolivijom ...mojom sledecom destinacijom.. Pre Urubambe mora se preci prevoj od preko 4300m i kisa ne pomaze ...hladno ,mokro ..tesko je stati i uslikati a i magle ima na dosta deonica.. Preziveo spust na drugu stranu...i natrcim na super mesto gde spremaju pastrmku..kostalo me pola od te novcanica...u nastavku vidim teski crni oblaci ...odlucim da prenocim u Urabambi i natrcim na hostel koji je imao i uljni radijator sto do sada nigde nisam video...dobro mi je dosao jer sam sve stvari osusio za sutrasnji dan.. 23 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alp 2247 Napisano Februar 9, 2016 Drug član, 1030 postova Lokacija: Svud po malo.. Motocikl: Brdo i šuma.. Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno, bravo! Imao sam prilike da na Machu Pichu dođem stazom Camino de Inca, traje nekoliko dana i prelazi se par visokih prevoja, pešaka, šator, vreća i sva kamping oprema. Dobra je zbog upoznavanja sa konfiguracijom terena i vidiš još par arheloških lokacija koja nisu toliko poznata ali na mene su ostavile veći utisak od ove komercijalne. Tako se izbegava penjanje iz kanjona (nego silazis peške, što je lakše), i već si delimično aklimatizovan. Ima još nekoliko interesantnih građevina na čuki u nastavku grebena (kuća od vrača i izdvojena kraljevska palatica), ali je staza jako strma i kolko se sećam za turiste su stavili sajlu (via ferratu), da se ne bi stremeknuli u rupu onako zadihani.. Vidim da su počeli da biju po ušima za turiste.. Ako želiš spektakularna mesta bez previše turista, idi u Lagunu Paron, ima kombi prevoz jeftin, gore je akomulaciono jezero i predivni vrhovi preko 6.000 m. Uglavnom tamo idu planinari. Na Titikaki nema ništa spektakularno, Puno je prljavo mesto, ali zato imaš par lepih hranilišta za kondore (stvarno doleću na klopu koju im daješ), i sistem plovećih ostrva na kojima ljudi žive. Kolko se sećam LaPaz je još gori od Lime, čuvaj se drparoša. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 9, 2016 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Jao sto je dobar ovaj fazon da reka ide bas preko samog puta a ne ispod. Pitam se sto su tako uradili i kako ide sa motorom preko toga, pogotovu ako je jaca reka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djomla199 564 Napisano Februar 9, 2016 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW F650GS twin (800) Prijavi odgovor kao problematičan Extra slike Zoki, pratimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Februar 9, 2016 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Dalje dolinom reke Urubambe prema Julianci putem br. 3S ...je vreme da se polako spustam prema jezeru Titicaca...usput se dosta vidjaju stare terase od Inca i koje su jos uvek u upotrebi i obradjuju se..Pored puta se cesto srecu ovakvi prizori gde se pece lokalno pecenje..pre prelaza natrcim na neki lokalni vasar..videh piju pivo u krug...zatim na prelas Abra...i tu naravno lokalci prodaju svoje rukotvorine..na ovoj klopi sam ze zajebao ...sutradan je poceo stomak da me zeza... 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pc-monika 14 Napisano Februar 9, 2016 U prolazu, 41 postova Lokacija: Najblizi Laktasi Motocikl: Kawasaki GPZ 500s Prijavi odgovor kao problematičan Zoki, Lud provod ti od srca želim ! I puno puno ovakih ljepotca.. Amazona girls.jpg Kad je Zoki tri dana proveo kod Mongolke, male i debele, kod ovakve tetovirane bi ostao do Septembra Jaoooo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Februar 10, 2016 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko vidim, tamo žene uglavnom sede, jel im je to neki običaj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gora-munja 329 Napisano Februar 10, 2016 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Balansero Prijavi odgovor kao problematičan pomno prate sa uvažavaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nekac89 5 Napisano Februar 10, 2016 U prolazu, 6 postova Lokacija: Despotovac Motocikl: Suzuki gsxr Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast, slike su vrh, sve najbolje u daljem putovanju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 2983 Napisano Februar 10, 2016 Drug član, 720 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Sta drugo reci osim svaka cast. Vozis san mnogih nas. Samo napred i srecno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MiljanTracer 12 Napisano Februar 10, 2016 U prolazu, 15 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: Yamaha MT09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Zoki kako stomak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Februar 11, 2016 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Neznam da li im je to obicaj da tako sede pored puta al isto tako si mozda vidjao siptare kako sede ili cuce pored puta ...pa nisu daleko jedno od drugih isto tako ovde prvo zidaju ogradu pa onda prave kucu... Za stomak sam se verovatno ogresio o lokalnu klopu koju sam jeo.....nemam grceve i neke teske bolove ali sam pre par dana procitao da se cesto visoka nadmorska visina manifestuje i dairejom.. vodenom...sra.... sada je vec mnogo bolje ma da sam na 3500-3800m konstantno danima. Moja putna brzina na afaltu je oko 100km max ..ma da devedeset posto puteva su u odlicnom stanju to mislim za sve dosadasnje zemlje koje sam presao...za divno cudo al tako je....vrlo retko sam se suocio sa nekim autom koji je bas jurcao..dosta se susrece secenje krivina, preticanja na punoj liniji u krivini..da, toga ima.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Februar 11, 2016 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisi se ti nista ogresio o lokalnu klopu, pre bih rekao da to oni tako spremaju. Bas sam se pitao zasto na stolu pored klope stoji rolna wc papira, sad i znam zasto ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Februar 11, 2016 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Put me vodi dalje preko visoravni prema gradu Juliaca i konstantne nadmorske visine od 3600-3800m dosta pravaca i dosadna voznja ..plus, jako hladno....mala naselja cak i od nekoliko kuca imaju tipski uradjene WC sa vodom i na jednom su bila otvorena vrata video sam nije cucavac vec ...solja...a i terene za basket i mali futbal...garantovano su to bile politicke akcije pre nekih izbora ..kao kod nas. Prvi pogledi na jezero Titicaca i ulazak u grad Puno gde cu prespavati...a mesto je poznato za turisticke ture do plutajucih ostrva na kome zive indijanci i koji satro su jedini koji dozvoljavaju turistima da ih slikaju..resio sam jos i ranije da to preskocim....i ujutro nastavim prema Desaguadero koji je granicni grad sa Bolivijom i takvom guzvom i metezom da je se tesko probiti ulicom od silnih tezgi i trokolica... 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kawazoki 5846 Napisano Februar 11, 2016 Zainteresovan, 654 postova Lokacija: CACAK Motocikl: SUZUKI DR650se `96g Prijavi odgovor kao problematičan Na izlasku iz Perua jednostavna procedura kanceluju privremeni uvoz motora zatim na emigraciju precat izlazni pa na Bolivisku stranu...tu pocinju problemi ..posto imam Amerski i nas pasos pokazem nas da ne bi placao 160US koliko kosta Amere..a mi treba da dobijemo vizu na samom ulasku bez problema ...kazu mi da moram da imam pecat izlaskaq iz Perua u Srpskom pasosu da bih sa njime mogao da udjem i da nemoram da popunjavam aplikaciju zvanicnog formulara pa slika i rezervacija hotela..vakcinacija za zutu groznicu.. Nazad na Peruansku stranu kad ono vec gomila ljudi u redu ja pokusam preko reda i na kraju da uspem al me kostala dva pecata 40US brzo natrag na Bolivisku stranu....obecao mi moron da cu proci bez papirologije ...sad promenio misljenje,...ne ebe me ...tu upoznam Amerikanca Nolana iz Californije ...ziveo je i radio u Ekuadoru 6 meseci i kupio nekok Kineza od 250cc i sad snjime ide na Jug...posto smo se obadvojica ispisali iz Perua sada nemozemo motorima nazad vec moramo da ostavimo motore na Boliviskoj strani a na ovoj strani nema interneta ...nadjemo garazu, malo vitamina C ,pa nazad trokolicom u Peru na spavanje i kucanje papira uz pomoc Microsoft worda.....odradimo sve po propisu i na granu ujutro....mene lupe po dzepu 92US za vizu njega 160US ....dobro dosli u Boliviju... 18 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...