Jump to content

Moto Zajednica

Honda CBF 1000

Recommended Posts

• Integrisan, 10474 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Evo malo da u temi ostanem :D 

Iz ugla koji nisam postavljao, hhhh! Cekam Banisu da pribavi nosac kofera, tesko funkcionisem bez gepeka.

Skinuo danas kacigu da je malo slusam dok vozim, nasao sam put koji je skoro bez saobracaja, jaooo izgleda da je puno ambrozije u krug, oci krvave i suzne, vozim, vidim duplo i ujede me osica za rame :moto3:🤭

Versysa sam sa givi vizirom mogao da vozim sa otvorenom kacigom, ovde i ako se steluje dosta vetra udara pravo u oci, nema galame, samo huk vetra vec od 70kmh (moram da kupim ili veci vizir ili deflektor).

Snage u odnosu na versysa koliko hoces (taj paralelni tvin se cuje kao da stalno zapinje i ako to istina nije), tamo sam morao da dam ohohohooo gasa za 120kmh, honda trecom ide od 30-130kmh cas! Bez vibracije ili zvuka.

Neka plastika zveci napred izmedju 2500-3500 obrtaja.

51.jpg

52.jpg

• Sviđa mi se 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 292 postova
  • Motocikl: CF MOTO 700 MT

Čestitke Nešo, da je šrafiš u veselju
Idemo lagano, Ranko nosače vizira i navi-ja, Baniša nosač/kofer, Paljevina remap, opruge u vilama, vilbers pozadi , sedište kod brata u Nišu i joooooššššššš svega
Boja neviđena
Jedva čekam da je vidim uživo

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Honda u sestom stepenu prenosa pri 6000obrtaja ide tacno 160kmh (fabricki prenos), sa te brzine (i u istom prenosu) ubrzava jace nego versys od 60kmh u trecoj! Koooliko mi je to falilo, nije da vozim tako vec ako zelim da nesto snage ima.

Prekinuo sam voznju i testiranje, ka Batocini je ambrozija svuda cim mi oci suze toliko da sve duplo vidim, nisam ni do naplatne rampe stigao.

Preko 100kmh vizir fabricki jedino u skroz niskom polozaju ne stvara buku (bufeting), udari vetra jaki tada na ramenima ali vazduh se oko glave ne kovitla.

Agregat se ne oseca da radi niti se cuje, menjaaaaaac uh 😍

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 8004 postova
  • Motocikl: TDM 900

Kako li tek funkcioniše CB1300S :D

Znam da voliš Hondu, a čudi me da nisi ili bar retko pominjao CBR1100XX. Taj motor kad vidim, star 25 godina, taj kvalitet šrafova, instalacije, farbe, instrumenata... Neverovatna sprava.

• Sviđa mi se 2

Taj je motor koji ce ostati samo zelja...

Ne zato sto nije dostupan vec zato sto se necu na heble vracati.  Kada sam ga zeleo (jaaaaako) nisam ga mogao priustiti jbg.

CB1300S sam mogao bas jeftino da uvezem i to 2013 model, koliko god mi se svidjao agregat nikako da svarim "starinsku" ciklistiku. 

P.S. Evo je.

https://www.motoscout24.ch/de/d/honda-cb-1300-s-abs-12685921?slide=1

• Drug član, 3421 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

...hi hi hi... 

A ja merkam cbf jako... 

Samo ja versysa ostavljam, dado bi nešto 4uRed pored.. 😉

FZ6s i Cbf1000 su mi za sad na spisku. Svaki ima svoje prednosti. 

Nego da se upišem...

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 6381 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
2 hours ago, Alekre said:

Kako li tek funkcioniše CB1300S :D

Znam da voliš Hondu, a čudi me da nisi ili bar retko pominjao CBR1100XX. Taj motor kad vidim, star 25 godina, taj kvalitet šrafova, instalacije, farbe, instrumenata... Neverovatna sprava.

I sto je zanimljivo moze se naci za pristojne pare naspram gomile precenjenih motora u oglasima...

• Drug član, 3421 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop

F klasa je neverovatno postala pristupačna u odnosu na sve "advenčer" kerefeke.

KLE500 za 3500e koji pre 10 godina nisi mogao prodati za 1200e... No, ne bitno. 

Još jedna sprava me kopa, dira mi crne dirke a ne mogu sebi da dozvolim... 

ZRX1200s.. Oklop varijanta. 

Nisam nikad probao motor, ali ovako na oko.. Deluje mi da bi se lepo slagali 😉

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1764 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Cenom neverovatno podcenjen motocikl, možda zbog onog čuda od zadnje viljuške. Ružan detalj do zla Boga, lancu teško prići za redovno održavanje...

• Drug član, 1841 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
130kmh sam danas isao i u krivini blagoj presao preko ulegnuca, ispravila se momentalno i zaljuljala, Versys mi na tom istom putu (Rekovac-Kg) nikada mrdnuo nije a prolazio sam i brze.

P.S. Taj put i moja stara cbf1000 
36.thumb.jpg.44c923c1d53e6fad74425825cadc4fc0.jpg
To što opisuješ, ja sam mislio da je problem u meni, ali definitivno osećam to na CBF-u.

Danas se vratio iz Trebinja, naravno da štucnula nije, 100+ hiljada km na satu :-)

Samo me uplašila, mojom greškom, preticanje na izlazu iz tunela, jak gas, mokar i klizav asfalt, prošetala me lepo po putu, jedva ostadoh na njoj.b00eb25532e34d273048493cbc749f0c.jpg10b4987745d23b7a07f76beeecdfc6e4.jpg

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 5

Prvi problem sa Hondom!

Marina i ja na motoru, uspon i naglo desno skretanje (ukljucenje na glavni put koji je "ravan") , idem prvom, u sred skretanja udari centalni stender o pregib, nasadi se motor tako, pola smo izasli a pola motora je jos dole na nizbrdici :D (Ima ga 5 metara duzine). Ugasi se, ostadoh bez pogona a u nagibu desnom, drzao sam ga nogom dok Marina nije skocila sa sedista. 

Uglavnom, zadrzali smo ga 😍

Nije on toliko nizak koliko je dugacak, to sam u prvom  postu o njemu i napisao...

• Sviđa mi se 2

Bas tako!

Nagnuti smo bili i samo "tup!" stender, zadrzao sam ga pod neverovatnim uglom :D  a Marina gore visoko iza mene, cim je sisla nije bilo problema uspraviti ga. ( 20 godina sutiram dzak, verujem da banderu mogu nogom da slomim :moto3:💪).

Uglavnom, celi smo svi, da nam polomi noge cas jbg.

55.jpg

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Nemam

Jedno je kad je čovek sam a sasvim druga priča kada ima još nekoga tu pa neka je to i najrođeniji ...

Nego, ima li to možda malo veze sa onim kada si napisao u petak 29.08.2025 u 21:25 "Amortizacija socijala" a s druge strane ima neke priče po svetu da Honde nisu baš nešto u delu ciklistike ...

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000
4 hours ago, N.F.S. said:

Prvi problem sa Hondom!

Marina i ja na motoru, uspon i naglo desno skretanje (ukljucenje na glavni put koji je "ravan") , idem prvom, u sred skretanja udari centalni stender o pregib, nasadi se motor tako, pola smo izasli a pola motora je jos dole na nizbrdici :D (Ima ga 5 metara duzine). Ugasi se, ostadoh bez pogona a u nagibu desnom, drzao sam ga nogom dok Marina nije skocila sa sedista. 

Uglavnom, zadrzali smo ga 😍

Nije on toliko nizak koliko je dugacak, to sam u prvom  postu o njemu i napisao...

Zasto se motor ugasio?

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: Tomos Automatik 50, Peugeot Ludix 50, piaggio fly 150, Honda SW 400, Honda CBF 1000

Kada se skine centralni dobije se 2-2,5cm do sledece najnize tacke, trebalo bi da je dovoljno da resi problem. Uostalom velika vecina motocikala ga ni nema.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja