Jump to content

Moto Zajednica

KO JE LUDJI MOTORISTI ILI POLICAJCI? ..BEZANJE..

Recommended Posts

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Na osnovu teme policajci-motoristi palo mi je na pamet...Znaci lik sa motorom zaustavlja ga policija a on bez dokumenata i tablice,bila je noc valjda se vozikao sa drugom i kada su videli pandure zdali se u bezaniju misleci da ce pobeci pajkanima(u smislu dok  oni okrenu auto ja sam vec nestao iz njihovog vidikruga),i tako malo su se zajebali oni su isli 150km/h sigurno kroz naseljeno mesto i pajkani isto iza njih :-X i tako se malu vijaju ovaj  malo po kaldrmi misleci da im pobegao ali jebiga opet ga sreli(blok dalje) i tako opet se malo vijaju dok ovaj sa motorom nije  otisao u atar i nestao u noci.A zesci fazon je bio vraca se kuci a pajkani ga cekaju puju kaficu sa njegovim caletom :D.A svrha svega ovoga sto sam napisao lezi u naslovu teme KO JE LUDJI?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: BMW C400GT

Ne bih komentarisao da li je glupo bezati, ali je MNOGO glupo vijati, izlagati zivote riziku zbog neregistrovanog motora ili slicnog PREKRSAJA !!!

Imaju toliko "pravih" kriminalaca ....... nek se manu vijanja motora.

• Drug član, 1386 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

ikreno ne stajem svaki put, a oni idioti kad vide motoristu ko kad su videli americkog spijuna! odma pruza onu sangarepu

Za svih ovih 16 godina koliko imam dozvolu, mogu na prste da nabrojim koliko puta su me zaustavljali....ima li to mozda neke veze sa nosenjem opreme? Kad sam nosio opremu, zaustavili su me samo jednom...JEDNOM! Kad sam vozio bez kacige zaustavili su me par puta pa opet nisam platio ni jednu kaznu (jednom je mrzelo coveka da mi napise kaznu  :D) a inace su me samo opominjali. I opet, kad se obrati paznja jaaaaako retko zaustavljaju motorase koji su u opremi i koji voze "normalno". Ako vozis preko dozvoljene brzine normalno da ce te zaustaviti, a po mom iskustvu jako cesto tolerisu 10-15kmh preko ogranicenja. U vangradskoj voznji nisam primetio da zaustavljaju motorase (moje licno iskustvo) a u gradskoj voznji bi i trebalo svakom ko ne postuje propise da odvale kaznu.

E da, tema...motorasi su mnoooooogo ludji od policajaca...ma policajci su mala deca za to sto motorasi umeju da rade  :D

• Zainteresovan, 528 postova

Ja se nebi sluzio izrazima 'idioti' i slicno dajte malo postovanja, ako vec mislite da ste bolji od momaka u plavom onda to pokazite svojim postovanjem prema njima. Ja licno jedno vreme (nedelju dana) nisam imao dozvolu niti L tablicu i mirno sam se vozio, bez namere da nekom bezim i slicnih gluposti. Da me je policijaca slucjano zaustavljao, stao bih, izliozio svoje razloge i dalje bi ostalo na njemu. Ova varjanta mi je mnogo bolja nego npr. pocnem da bezim pa oni krenu za mnom e tu vec njima skace adrenalin i sta treba da padnem i izlomim i sebe i motor. Kad me budu nahvatali oni napunpani od adrenalina ako nepadne cuska pasce prijava sigurno. Smatram da su mi iste sanse dal im stao il poceo da bezim stim sto ako stanem iskljucujem mogucnost da provredim sebe i/ili jos nekoga i da ostetim motor.

• Svrati ponekad, 106 postova

u principu nije svuda isto .....kod nas u pozarevcu kao sto sam reako  kad vide motoristu kao da su videli amerckog spijuna....to garantujem, mozda u drugim gradovima ipak imaju malo lakse kriterijume

• Zainteresovan, 599 postova

Ih,ko je ludji? O nasoj i njihovoj ludosti mogao bi se napisati esej. Medjutim,nije poenta u tome. Kao mladji bezao sam zbog onog ogranicenja od 125ccm,kasnije retko,da ne kazem nikad. Uopsteno ne vredi bezati,mnoge greske se desavaju pri sumanutoj voznji koje vas mogu kostati mnogo vise od eventualne kazne ako bi stali. Imao sam dosta loseg iskustva sa policijom (u mladjim danima),za neka sam ja bio kriv a za neka,bogami,i oni !  Poenta price je da policija nikada ne izvuce deblji kraj !!  Pobegnete,pa sta! Policajac radi svoj posao,ako ga mrzi da te juri,zaustavice nekog drugog a ti ces se sam namestiti tom istom pajkanu za nekoliko dana. Ista onda? Pa odrace ti kozu sa ledja od silnih kazni.

Stanes brate,malo zezanja,malo lepih reci,uvek prodjem sa najmanjom kaznom ( nisam vezao pojas  ;) ;) ) !!!

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE500

pa da me ne pokusavaju zaustaviti, kad bi inace bilo jurnjave?!!  :) dosadno, brate, znak ovaj, znak onaj,...

salim se, naravno, naravno.

mnogo su veliki rizici bezanja, narocito sa motorom, sa obzirom da sam pocetnik, ne bih to uradio. sa obzirom da nemam "A", bih. Ali, posto su moj stav i korektno ophodjenje (i nikad, ali nikad, kukanje ili laganje) mnogo jaci argumenti od mog moto umeca, odabiram ono prvo.

isto preporucujem svima, ako vas zaustave, a vi ne cinite nikakav krupan prekrsaj, pull over, take it easy, lagana pauzica, pokoja rec i produzi dalje.

u tom slucaju, najgore sto vam se eventualno moze desiti, mala kaznica, uz veliku sansu da zastari. u slucaju da se ne zaustavite, vece su sanse da se desi nesto mnogo gore.

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

u Bgd-u nema jurnjave vise, desilo se nesto pre par godina i ne jure se vise vec koriste druga sredstva...a i inace mi zvuci vec malo prejeftina ta prica o bezanju i slicno, sta sam se toga naslusao, ihahaj.....pa i ovde, motor daleko brze poteze do tih famoznih 150 km/h, tesko da ga iti jedna policijska kola iz standardnih patrolnih prica mogu pojuriti takvom brzinom posmatrano sa aspekta ubrzanja. Najverovatnije da taj "radar" sto je merio brzine nije bas bazdaren kako valja ;)

• Svrati ponekad, 323 postova

Ja stalno imam neke probleme sa policijom, sad sam video ovu temu i ocu da otvorim dusu  ;D

Kad sam bio mladji i nisam imao nikakvu dozvolu (a vozio sam i auto i motor) nikad nisam stajao policiji, kad sam vozio uvek skinem zadnju tablicu i gas.... Nikad me nisu uhvatili a bezao sam mnogo puta.

E sad kad sam malo porastao  ;D imam problem sa brzinom (ali samo u autu posto motor vozim totalno drugacije od auta), npr auto putem nikad ne vozim ispod 250 (kad ne zurim ;)) i u takvoj situaciji ne stajem policiji. Nisu me nikada jurili ali me je vise puta sacekala patrola posle, e onda dolazi do izrazaja prednost civila, verujte mi (vise puta dokazano, iz licnog iskustva) bukvalno vam ne mogu nista! Ja se drzim svoje price da nisam napravio nikakav prekrsaj i gotovo, ako treba na sud nikakav problem, ista prica (cesto imam svedoka pored sebe) i nikad ni novcanu kaznu nisam platio. A ima jedna anegdota, kada sam vozio Audi TT, proletim pored patrole sa nekih 230 (Subotica - B.Topola, starim putem), i zaustavlja me patrola u Topoli, ja sve uredno bez greske, kaze policajac kako nisam stao patroli pre njih i da sam isao velikom brzinom, ja poricem trazim video snimak (na kome je ocitana brzina, vidi se tablica i da sam ja vozio...), on kaze kako ce predamnom da zove kolegu pa da slusam razgovor, ja kazem moze (mada bi se i tad pravio lud), javlja se policajac iz predhodne patrole i sav srecan sto su me ovi uhvatili potvrdjuje kako mu nisam stao ali kaze da se radi o sivom Porscheu sa tablicama 11-11 a nije video grad, a moj auto sivi Audi TT sa tablicama SU-44-44. Policajcu jasno da sam to ja ali sta ce sada kada ovaj tvrdi da je video totalno drugu marku auta i totalno druge tablice a tu svedoci, i ja pred njima pocinjem naglas da se smejem, nije mu bilo ni malo prijatno sto je morao da me pusti. To je bilo sto se tice auto, ali bog blagoslovio jammere koje sam ugradio pa sad me vise ni ne zaustavljaju jel ne mogu da ocitaju brzinu :D.

Sa motorom nemam velikih problema jel kao sto rekoh, motor vozim 100 puta opreznije i sporije i uvek sa opremom, ali moram da spomenem sta mi se desilo ovog leta u Budvi. Karoz grad prolazi grupa motora (sve choperi - slovenci) i ja im se slucajno prikljucim na putu do centra, stanemo svi uredno na crveno na glavnoj raskrsnici, procaskamo i jedan od njih me zamoli da malo dam gas da cuje moj motor, ja isturiram a posle mene i on, na sta se prime ostali motoristi i pocnemo svi da turiramo na crvenom (nije trajalo vise od 10 sekundi), izlazi policajac i staje na sred raskrsnice i sve motoriste izdvoji sa strane, zove jos jednu patrolu i uzme nam sva dokumenta a druga patrola nas sve privede u stanicu i ladno nam oduzmu motore (oko 10 motora). Zgrozio sam se jel znam da nemaju prava da tako nesto rade, i u stanicu traze da udju samo 2 motorasa, udjemo jedan slovenac i ja u neku kancelariju (kod nekog njihovog sefa, kao da su uhvatili dilere), a kada je policajac sefu pred nama ispricao sta je uradio i da nam je oduzeo motore i dokumenta i sve nas dove ispred stanice zbog turiranja, sef ga ladno pred svima nama isprasi i vrati nam dokumenta uz izvinjenje (ne moze tako da se postupa sa turistima...) i napomenu da malo smirimo strasti...

Uf, sad mi je lakse ;D ;D ;D (mogao bi jos puno o njima da pisem, jel imam materijala na pretek.... ali isto tako ne bi generalizovao jel imam i prijatelja u toj sluzbi - ali samo kad skinu uniformu ;))

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Ko mlađi sam bežao , sad ko mator...jbg mator sam pa ne više, mad me ni nejure izgled da su i oni omatorili ;).

U subotu me zaustave na ulazu u čortanovce, ja fantomka i flip-up kaciga pitam čoveka oće mi verovati da sam to ja u dozvoli ili da se skidam , kaže čova sve je ok nemora . Eto sve se lepo reši kad si fin.

• Svrati ponekad, 278 postova

strasno.. cini mi se da je dvoje ljudi bilo na motoru? i vozac posle onakvog pada ladno ustade i krene da bezi..

dobar video za nauk!! bravo!!

• Braveheart, 705 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Ja koliko sam nacuo da je sad uveden zakon da nesme da te juri jer ti time ugrozavga zivot. Nisam nikad bezao,stanem lepo ako sam kriv pisi,ako ne hvala dovidjenja.

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

To sto si nacuo bih podrzao jer nije vredno da zbog nekog ko bezi nastada neka druga osoba koja se ni kriva ni duzna nasla tu(na ovom snimku auto,a moze se desiti da izgubi kontrolu pa pokosi pesake ili tako nesto).A sto se tice snimka bas se pitam da li je uspeo da pobegne sa obzlirom da ih vija 2,3 kola policije ;D

• Zainteresovan, 655 postova

Ja koliko sam nacuo da je sad uveden zakon da nesme da te juri jer ti time ugrozavga zivot. Nisam nikad bezao,stanem lepo ako sam kriv pisi,ako ne hvala dovidjenja.

Upravo tako  :)

• www.markone-pegaz.rs, 2426 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Ja stalno imam neke probleme sa policijom, sad sam video ovu temu i ocu da otvorim dusu  ;D

Kad sam bio mladji i nisam imao nikakvu dozvolu (a vozio sam i auto i motor) nikad nisam stajao policiji, kad sam vozio uvek skinem zadnju tablicu i gas.... Nikad me nisu uhvatili a bezao sam mnogo puta.

E sad kad sam malo porastao  ;D imam problem sa brzinom (ali samo u autu posto motor vozim totalno drugacije od auta), npr auto putem nikad ne vozim ispod 250 (kad ne zurim ;)) i u takvoj situaciji ne stajem policiji. Nisu me nikada jurili ali me je vise puta sacekala patrola posle, e onda dolazi do izrazaja prednost civila, verujte mi (vise puta dokazano, iz licnog iskustva) bukvalno vam ne mogu nista! Ja se drzim svoje price da nisam napravio nikakav prekrsaj i gotovo, ako treba na sud nikakav problem, ista prica (cesto imam svedoka pored sebe) i nikad ni novcanu kaznu nisam platio. A ima jedna anegdota, kada sam vozio Audi TT, proletim pored patrole sa nekih 230 (Subotica - B.Topola, starim putem), i zaustavlja me patrola u Topoli, ja sve uredno bez greske, kaze policajac kako nisam stao patroli pre njih i da sam isao velikom brzinom, ja poricem trazim video snimak (na kome je ocitana brzina, vidi se tablica i da sam ja vozio...), on kaze kako ce predamnom da zove kolegu pa da slusam razgovor, ja kazem moze (mada bi se i tad pravio lud), javlja se policajac iz predhodne patrole i sav srecan sto su me ovi uhvatili potvrdjuje kako mu nisam stao ali kaze da se radi o sivom Porscheu sa tablicama 11-11 a nije video grad, a moj auto sivi Audi TT sa tablicama SU-44-44. Policajcu jasno da sam to ja ali sta ce sada kada ovaj tvrdi da je video totalno drugu marku auta i totalno druge tablice a tu svedoci, i ja pred njima pocinjem naglas da se smejem, nije mu bilo ni malo prijatno sto je morao da me pusti. To je bilo sto se tice auto, ali bog blagoslovio jammere koje sam ugradio pa sad me vise ni ne zaustavljaju jel ne mogu da ocitaju brzinu :D.

Svaka čast majstore! Kako si ih samo za.ebo! Skidam kapu! To treba mlađima pričati! Ti si moj idol!  ::)

Da li si ti uopšte svestan šta sve može da se desi na putu ispred tebe dok voziš tom brzinom? I to još STARIM PUTEM?  ???  :-[

Mozak u čašu pored pored kreveta i laku noć...  ::) :o

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 323 postova

Vrlo sam svestan sta znaci tolika brzina, i potpuno si upravu da takva voznja nije prihvatljiva (mada me postedi ironicnih komentara).

Ali tema je o policiji (i bezanju od iste) na koju sam kivan iz mnogo razloga, pa sam imao potrebu da kazem svoje misljenje o njima pa sam uz to dodao par primera za koje smatram da su "interesantni" a imam i one manje interesantne kada te odvedu u stanicu bukvalno bez ikakvog razloga pa ti rasture auto (kao nesto traze) tako da vise nikad ne mozes da se vozis a da nesto ne skripi na autu starom godinu dana ili da ti policajac slomi 4 zuba zato sto si se nasao pored grupe momaka koji se tuku a ti ne ucestvujes.... Ja sam mnogo kivan na njih i stvarno gledam da ih sto vise zajeb... ali na kulturan nacin.

A sto se tice voznje, znam da nije dobro sto AUTO (motor vozim kao devojcica, bukvalno) vozim toliko brzo ali jednostavno tako sam navikao a godisnje prelazim preko 40.000km tako da volim kad negde putujem da sto pre i stignem, a pored toga stvarno volim tu brzu voznju kolima  :)

Vise puta sam probao da promenim tu svoju naviku (cak sam kupovao slabija auta ali sam im samo unistio motore) ali jednostavno to je jace od mene. Eto za sebe mogu da kazem da mi je to jedini porok (ne pusim, ne pijem, drogu da ne spominjem, ne znam ni kladionicu da uplatim) Moram samo da dodam (mozda zvuci cudno) ali vozim jako oprezno (nema kroz crveno, preko pune, ugrozavanja ostalih...) i ne divljam po gradu.

Ne mislim da ce ova post promeniti tvoje misljenje o mojoj voznji ali mislim da shvatas da nisam napaljeni divljak, poz!

• Svrati ponekad, 127 postova
  • Motocikl: Honda Hornet CB900F 2006

Ne mislim da ce ova post promeniti tvoje misljenje o mojoj voznji ali mislim da shvatas da nisam napaljeni divljak, poz!

Prijatelju, a jel ti razmišljaš da nisu samo policajci u tom saobraćaju?

Uopšte mi nije žao kad neko nastrada vozeći 230km/h, ali mi je žao kada čujem da je "odvukao" još nekog nedužnog sa sobom, što se nažalost obično i dešava.

Brzina je ta koja ubija.

Ne brže od života.

• Drug član, 1779 postova

Kao mladi da ne kazem klinac nikad ama bas nikad nisam stao murii.I nikad me nisu uhvatili,mada su me provalili gde stanujem pa su mi dolazili na kucu.Razlog je taj sto nisam imao A kat.I sad ponekad ne stanem kad me zaustavljaju ako zurim samo se okrenem na drugu stranu i nesto me ne jure u zadnje vreme.Kola vozim dosta brze nego motor ali na auto putu mada uhvatim sebe da ga razvlacim i po gradu ponekad.E sad svako je krojac svoje sudbine i svako ima svoju srecu.E sad ako je ovo tema o bezanju i ja sam napisao istinu  o tome ne bi trebalo nikoga da boli ona stvar za to i da meni i drugima soli pamet o tome pogotovu ne uvredljivim komentarima .

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

ne, nesto ocito nisi dobro ukapirao vezano za ovaj forum.

Ovo definitivno nije mesto gde ce se svojim "pisanjima istine" podrzavati nebezbedna voznja, shodno tome mi nije jasno ni zasto je ova tema sa sve svojim tokom jos uvek ziva.

Pisalo se ovde i o brzinama i slicnom pa smo mi koji smo malko duze na forumu bili svedoci kako je ta brzina ponela prvo u snazan motor preko ogranicenja, zatim i u smrtni slucaj a posebno u fascinantno indirerentan odnos prema ucinjenom delu posle svega. Itekako pisanje na forumu utice na druge, posebno na mlade vozace zeljne brzina koji mozda vide nekakvo svoje "herojstvo" u bezajnu od policije.

Poseban je problem sto kada bezis nisi vise sam kovac svoje srece, ako se bilo sta desi u tim uslovima, najcesce jos neko pritom strada, na ovaj ili onaj nacin. Ne mora niko biti bas ubijen ali dovoljno je da sam naletis na nekoga, sam nastradas svojom krivicom ali da taj sa kim si se sudario se posle povlaci po sudovima, dokazuje nevinost i do kraja zivota zivi sa tom scenom.

Ne, ustvari tada vise nisi sam kovac svoje srece, to je samo los izgovor za nesto sto nije drustveno prihvatljivo.

• Drug član, 1779 postova

Pozdrav,

ne, nesto ocito nisi dobro ukapirao vezano za ovaj forum.

Ovo definitivno nije mesto gde ce se svojim "pisanjima istine" podrzavati nebezbedna voznja, shodno tome mi nije jasno ni zasto je ova tema sa sve svojim tokom jos uvek ziva.

Pisalo se ovde i o brzinama i slicnom pa smo mi koji smo malko duze na forumu bili svedoci kako je ta brzina ponela prvo u snazan motor preko ogranicenja, zatim i u smrtni slucaj a posebno u fascinantno indirerentan odnos prema ucinjenom delu posle svega. Itekako pisanje na forumu utice na druge, posebno na mlade vozace zeljne brzina koji mozda vide nekakvo svoje "herojstvo" u bezajnu od policije.

Poseban je problem sto kada bezis nisi vise sam kovac svoje srece, ako se bilo sta desi u tim uslovima, najcesce jos neko pritom strada, na ovaj ili onaj nacin. Ne mora niko biti bas ubijen ali dovoljno je da sam naletis na nekoga, sam nastradas svojom krivicom ali da taj sa kim si se sudario se posle povlaci po sudovima, dokazuje nevinost i do kraja zivota zivi sa tom scenom.

Ne, ustvari tada vise nisi sam kovac svoje srece, to je samo los izgovor za nesto sto nije drustveno prihvatljivo.

Kolikoi vidim tema je bezanje.Ja nijednom recju nisam propagirao bezanje od policije samo sam opisao sta sam radio dok sam bio klinac a svako neka izvlaci pouku za sebe.iI dalje stojim iz toga da je svako kovac svoje srece.Dzaba su mi svi govorili da ne bezim to jebilo jace od mene.Jednostavno sam osecao averziju prema policiji i morao sam da ih zaobidjem.Normalno sa godinama me je proslo sad imam polozenu A kat. registrovan motor i ne moram da bezim mada.... ponekad mi dodje 8) cisto radi sporta.Najvise me nervira kod policije pitanje kad te zaustavi: odakle idete i kuda cete dalje? Obicno im odgovorim odnosno pokazem rukom iza mene i kazem da odatle dolazim a da idem pravo , nevidjena glupost.Ali da ne sirimo temu  i idemo u off previse.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3206 postova
  • Motocikl: 4x4

Slazem se sa lancia88. Tema je jos uvek ziva, a ne znam zasto, sve propagiranje necega sto bi trebalo da svi po malo osudjujemo. Nisam ja sad neka cvecka, sta vise cesto i krsim poneki propis, ali mislim da bi tema imala znacaja i isla pozitivnim tokom kada bi svako izneo to kada je bezao muriji, kao i zasto, a onda sam dao svoj komentar sta ne valja u tome i kako je moglo ne daj Boze da se zavrsi. Pa da to bude neki nauk za neke buduce generacije motorista koji tek sada planiraju da sednu na motor, a koji se zbog pristupacnih cena pre opredele za masinu od preko 500ccm koja ide preko 200 za 1500eura nego za neku 125 iste cene, a da pri tom nemaju A, jos nisu skrpili za opremu, pa vele kada mogu ovi 200 i da ne bude nista, mogu i ja, cak sta vise ja sam jos bolji vozac od onih sto stalno kuckaju po kompu i vise na internetu. Mislim da ne gresim u ovome? Slazete li se?

• Drug član, 935 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600

U principu, mislim da bi svi koji voze 250km/h ne zato sto su napaljeni, nego zato sto to vole (e onda je ok), trebalo tako da voze svoje motore, a kola polako. Na taj nacin je manja verovatnoca da ce ubiti ili na drugi nacin unesreciti jos nekoga osim sebe. Zapravo, to i jeste preovladjujuca psihologija u Srbiji: kad si slabiji od nekog - bezis, kad si jaci - onda si siledzija. Takodje, ovde niko nije nikome ni mama ni tata, pa da mu "soli pamet". Mene licno, kao sto ne bi trebalo ni bilo koga drugog, ne zanima koliko ko vozi auto, niti motor. Znam samo da bi mu preko kazne odredjene od strane suda, ja presudio, ukoliko bi mi svojom voznjom ubio nekog bliskog. U svim ostalim slucajevima, priznajem pravo svakome da radi ono sto "voli" koliko god to ocigledno bilo pogresno. Bilo bi idealno da svi budu svesni koliko lako dolazi do katastrofe, pa da se tako ista izbegne, ali u ljudskoj prirodi je da nista ne usvajas dok ti se ne desi (pa ostanes ziv).  Kakva je policija je, ne druga, nego deseta tema. Odrasli smo ljudi, postoje kola i motori takvi kakvi su, postoje putevi takvi kakvi su, postoji policija takva kakva je, sudovi, drzava... pa nek svako radi kako misli da treba, ili kako voli, ili kako mu se dozvoli. Nazalost, u drzavi gde malo sta funkcionise onako kako bi trebalo, nema svrhe da clanovi foruma "ukoravaju" jedni druge, to treba da radi drzava onako kako se to radi tamo gde su se ljudi malo bolje organizovali od nas.

Samo bez ljutnje, please  ;)

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Tema je živa zato što treba diskutovati i o stvarima koje ne smatramo za pozitivne. Kada bi smo svaku temu koja nije "po (i o) PS-u" gurali pod tepih, ne bi smo imali prava da se nazovemo ozbiljnom zajednicom. U disusiji svako treba da iznese svoj stav, na kulturan način po mogućstvu. Onaj čiji se stav ne uklapa u filozofiju BJB zajednice će u takvoj diskusiji naići na kritike, kao što je uvek i bilo. Takvi članovi se, takvim svojim porukama, diskredituju. To je još jedan od načina da skrenemo pažnju mlađih, neiskusnijih i neinformisanih članova na neke stvari. Ja mislim da je to mnogo bolje nego da, kada neko napiše nešto što nije u duhu zajednice, brišemo i "uklanjamo tragove".

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja