raps 1402 Napisano Januar 29, 2016 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan lepo si nas ispalio :care: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16961 Napisano Januar 30, 2016 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3636 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan E sada dolazi deo priče za koji moram zahvaliti ovom forumu. Znam za Žiku56 koji živi u okolini Niša. Nismo nikada komunicirali i nemam njegov broj. Uspevam da upalim svoj telefon dovoljno dugo da iz imenika prepišem dva broja: Libero i Kvariša. Kada se lavina jednom pokrene dalje se stvari nekako odvijaju same od sebe. Rakin telefon je sada veza sa svetom. Libera u prvi mah ne mogu da dobijem ali iapk se javlja posle nekog vremena. "Takva i takva stvar, vidi da li možeš da nađeš Žikin broj." Posle kratkog vremena stiže poruka sa dragocenim informacijama. Zovem Žiku "takva i takva stvar, da li možeš na bilo koji način da mi pomogneš u Nišu?" Žika je član moto kluba veterana 63. padobranske brigade. Kaže da u Nišu imaju prostorije ali ne zna da li je neko od odgovornih u gradu. On ne može da dođe jer ima nekih problema (kasnije saznam da su Žiku tog ili prethodnog dana napali psi koje čuva, dok je pokušavao da spasi štene koje su prethodno napali. Tom prilikom je pao i povredio kičnu a usput su ga psi izujedali...) ali javiće mi se uskoro. Opet, par minuta kasnije i stiže poruka sa sledećim brojem telefona. Janko, predsednik malopre spomenutog moto kluba. "Takva i takva stvar..." "Dođi i ne sekiraj se ništa." I to je bilo to. Što se mene tiče time je situacija rešena i mogu da se opustim. Truckanje do Niša u poluraspalom kamiončiću traje i traje ali imam društvo. Može već i da se fotka Vozač šlep službe ne bi bio to što jeste da ne stane pored svakog zaustavljenog vozila, da im ponudi svoje usluge. Pred prostorije kluba stižemo već po mraku. Janko i Vlada pomažu da istovarimo motor i smestimo ga u klub, preciznije: u kafić. Klub trenutno ne radi zbog odmora tako da se prostorije ne koriste. "Ostani ovde koliko god ti treba, nemoj ništa da se ustručavaš i kaži ako mogu da ti pomognem na bilo koji način." Teško da mi je u tom trenutku bilo potrebno više od tih reči. Raskomotim se, pojedem klopu koja se u međuvremenu pojavila i praktično sam spreman za leganje. Zbog toga odlazimo do grada na piće, ipak je glupo ne videti grad (nikada ranije nisam bio u NIšu). Posle jednog pića Vlada (takođe član kluba) me vodi u obilazak grada. Tamo, pa ovamo pa onda sa još par sjajnih ljudi na pivo kraj Nišave. Behu kasni, kasni večernji sati kada se vratismo do prostorija kluba. I pored svega što se desilo tokom dana spavao sam kao beba. Eto, iskoristio bih ovu priliku da se ovako javno zahvalim gospođi Svetlani D. iz Leskovca (dama plave kose i roza 'aljine na fotkama udesa) što mi je omogućila da upoznam par ovako neverovatno dobrih ljudi. To je jedina ljudska stvar koju je učinila za mene Pratim putopis od početka i zaista skudam kapu i na ideji za ovakvo putovanje i za samo putovanje, a i sam način prezentacije je vrhunski. Udes na kraju je malo pokvario doživljaj, ali možda je i to iz nekog razloga moralo (ili trebalo) da sevdogodi. Na kraju je sve dobro prošlo. Ja sam par sati pre nego što me neko pozvao telefonom i obavestio me o udesu imao "mali" problem sa psima koji borave kod mene i bio sam se baš dobro povredio. Inače sam u to vreme bio četrdesetak kilometara od Niša i bez bilo kakve šanse da stignem do grada.Međutim nisu psi napali mene nego su se međusobno podavili (njih desetak) a ja sam bio kolaterlna šteta. Odmah sam pozvao Gligu da vidim gde je i šta je sa njim i odmah pozvao drugare da se organizuju i da prihvate Gligu. Ajcija "spašavanja" je uspešno završena, a meni je krivo što se sa Gligom nisam lično sreo i upoznao (što će verovatno da bude ispravljeno). Janko i Vlada su Gligu pohvalili kao vrlo pozitivnog čoveka sa kojim su se lepo družili dok je prinudno "gostovao" kod padobranaca u Nišu. Pozdrav za Gligu i još jednom svaka čast na ovom putešestviju. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćale 3092 Napisano Januar 30, 2016 Samo nek je neki cirkus, 791 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: BMW R1250RS Triple Black Prijavi odgovor kao problematičan Znači BRAVO GLIGA! Bravo za avanturu, bravo za muda, za fotografije i dramaturgiju, koja bi i bez fotografija odradila svoj posao. Svaka ti čast i skidam šešir. Pozdrav i nek te i dalje čuvaju sile Ćale 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2710 Napisano Januar 31, 2016 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Uzivao sam u putopisu I avanturi. Da si ti nama ziv I zdrav I jos vukojebina da obidjes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko4522 246 Napisano Februar 1, 2016 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Runaway hill Motocikl: suzuki dl-650 L7 Prijavi odgovor kao problematičan Uzivao sam u putopisu I avanturi. Da si ti nama ziv I zdrav I jos vukojebina da obidjes. Upravo tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jokram 63 Napisano Februar 1, 2016 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Gligo svaka cast na putopisu! I naravno da mi je zao sto se zavrsilo pre vremena... Ziv i zdrav i guraj dalje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1168 Napisano Februar 1, 2016 lone wolf, 525 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Prvo bih rekao svaka čast a kao drugo natanane sam proveo popodne čitajući tvoj putopis što mi se stvarno retko dešava. Način putovanja mi se jako dopao,solo varijanta i što dalje od asfalta,što naravno nije za svakog.Iako me nikada nije privlačilo da skrenem sa "glavnog" puta nekako si mi sa ovim putopisom otvorio oči koliko smo u suštini mi sa zujalicama ograničeni(mislim na put ) i kolko Albanija u stvari može biti lepa,da se ne lažemo znamo kakvi su stereotipi o njoj,pre svega mislim na ljude. Očigledno je da je u ovaj putopis uloženo mnogo truda počev od slika,videa,teksta lokacija koje si obišao i savetima što mnogo "veći" putopisi nemaju.Iskreno ti mogu reći da mi je ovo jedan od TOP 10 putopisa koje sam pročitao ovde na forumu,ne zbog daljine već pre svega na načinu kako si nam to dočarao i utisku koji je ostavio na mene. Bezveze što ti se putovanje tako završilo,al dobro bitno je da ti ništa ne fali i eto nadam se da će ti biti bar dovoljno para od osiguranja da uzmeš sebi drugi mnogo bolji motor pa da čitamo još ovakvih stvari od tebe. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6073 Napisano Februar 1, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Jos jednom svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dux14 1 Napisano Februar 1, 2016 U prolazu, 9 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Honda Hornet 600, Yamaha TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno treba imati petlju i krenuti na ovakvo putovanje sam! Definitivno podizes standarde! Svaka cast 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4420 Napisano Februar 2, 2016 Advanced Member, 1973 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, hvala na lepim rečima. Drago mi je videti da vam se sviđa putovanje a i putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DeepDrunk 171 Napisano Februar 3, 2016 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: BG Motocikl: MaxSym 400i Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast,procitah od a do š u cugu. inače ćale one male Albanke ima tolke šake da ti pogled na njih odma ubije svaku pomisao na neki nestašluk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6073 Napisano Februar 3, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast,procitah od a do š u cugu. inače ćale one male Albanke ima tolke šake da ti pogled na njih odma ubije svaku pomisao na neki nestašluk Meni se sve nesto cini da nije bas sve ispricao.......ili nisam pazljivo citao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Februar 4, 2016 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za avanturu a i za putopis. Malo jeste potrajalo pisanje ali je za mene taj putopis zavrsen tacno na vrijeme jer sam za vrijeme tvog pisanja ja otisao u albaniju. Obisao neka mjesta o kojima si ti pisao tako da mi je sad bilo jos intersantnije to sve citati. P.S. Jutros sam htio da ti slikam Tomori ali nije bilo izvodljivo zbog sivih oblaka. Inace vrh planine je sada pod snijegom tako da veoma lijepo izgleda Mozda bi se trebao vratiti da vidis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boyze 59 Napisano Februar 4, 2016 Svrati ponekad, 215 postova Lokacija: livno bih Motocikl: xt600 Prijavi odgovor kao problematičan Odlično sreća da sam kasno skužio putopis pa nisam morao čekati. Odlična tura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Februar 5, 2016 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Fenomenalan putopis, jedan od boljih koje sam citao! Samo nastavi sa voznjom i putopisima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefanPetrucci 2 Napisano Februar 7, 2016 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je primer kako bi svaki putopis trebalo da izgleda! Sledeći put da unajmiš video-ekipu da te prati, Long Way Round: Serbian Edition 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6073 Napisano Februar 8, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan KLE je sastavljen ali nije to vise taj motor.Sta si resio dalje,vozis njega,uzimas drugi,jesi razmisljao nesto na tu temu?Sezona uskoro pocinje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6073 Napisano Februar 8, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan KLE je sastavljen ali nije to vise taj motor.Sta si resio dalje,vozis njega,uzimas drugi,jesi razmisljao nesto na tu temu?Sezona uskoro pocinje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ghostvs 8 Napisano Februar 8, 2016 U prolazu, 59 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: HONDA CBR 1100 XX Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spaske 197 Napisano Februar 15, 2016 Prošao, 184 postova Lokacija: Kotor Varoš (Republika Srpska) Motocikl: Kawasaki Ninja 250R Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo dobar putopis, lično bih ga svrstao među najbolje na forumu. Predjeli su prelijepi, vid putovanja savršen, ali ne bi bilo to-to da nisi ti predstavio sve na taj način, baš imaš dar za ove stvari. Hvala za putopis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2710 Napisano Februar 19, 2016 Drug član, 2105 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa Spasketom, opasan put, opasna priroda, opasan autor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
detektiv kokni kol 90 Napisano Mart 31, 2016 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bmw F650gs twin Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis, svaka cast ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanByk 47 Napisano April 5, 2016 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: BMW R 1200GS Adv '18 Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno, u dahu sam pročitao. Nestvarno, svaka čast... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kesha 18 Napisano April 20, 2016 U prolazu, 24 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Auuu, čovječe! Fantazija! Svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Untamed me 17 Napisano Jun 24, 2016 U prolazu, 5 postova Lokacija: Zagreb Motocikl: KTM 690 Enduro R Prijavi odgovor kao problematičan Oduševljeno čitam. Zavidim na pedantnosti, detaljnosti, stilu a fotkama pogotovo! Kapa dole! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...