nemo 3165 Napisano Jul 30, 2015 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Diani, mojoj supruzi Škotska je najlepša destinacija u vasioni i šire. Bili smo tamo kolima pre četiri godine. Prvi dan… divota, drugi, treći, četvrti dan divota. Peti dan Diani su se pojavili bolovi u predelu stomaka. Šesti dan otišli smo na pregled u bolnicu tamo negde na severu Škotske. Dijagnoza: upala žuća. Ozbiljno! Okrenuli smo prema jugu i stigli do Edinburga, noćili tamo, sledeći dan provukli se gradom a poslepodne diretissimo pravac Ljubljana. Nakon 26 sati (minus 3 sata trajekta + ćekanje na ukrcavanje) vožnje stigli smo kući i odmah u bolnicu. Ispostavilo se da su Škotski doktori promašili dijagnozu. Žuč je bio OK, revoluciju u stomaku i okolini prouzrokovala je »čuvena« Maca, čarobni napoj od nekog južnoameričkog korjena, koji je Diana uzimala po preporuci prijateljice a sa ciljem, više neznam kojim… Eto, maca nam je sje***a putovanje Škotskom u toj godini, kada je i vreme bilo fenomenalno. Temperature između 20 i 25… idealno. Tako mi već neko vreme razmišljamo kako nam je Škotska ostala neotkrivena i da treba to »nekako« ispraviti. »Nekako« nije samo reč nego ima i posebno znaćenje. Naime, ako smo one godine pošli autom, to »nekako« sada znači MOTOR. Dakle, odlučili smo, da ponovo napadnemo najlepši deo vasione. Da avantura bude potpuna, ponećemo šator! Krećemo za dva dana! Posmatrajući trenutnu vremensku prognozu, biće avantura prava! Spakovali smo sve što nam je palo napamet a i stalo u torbe. Popratna muzika biće nam ona što peva Crvena jabuka, iako napisana za potpuno drugi krajolik, za potpuno drugu svrhu. Ali se savršeno uklapa u vremensku prognozu (kiša, 10 stepeni,…). Obećala mi Diana da neće ponovo da se razboli i da hoće pisati putopis. Pa da vidimo… Do tada, evo nekoliko fotografija za zagrejavanje… 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Jul 30, 2015 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ostrvo galebova U Edinburgu u avgustu traje festival. Ulice se pretvaraju u pozorište... Diana je jedva bila živa, bolovi u stomaku sprečili su joj da uživa potpunoi. Često smo seli i odmarali ... 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7450 Napisano Jul 30, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Jul 30, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Auu druze moj, avantura na nivou. Slike, kao i uvek FENOMENALNE Ove prve slike su pre 4 god. kad ste isli kolima, al nigde nisam procitao (ili mi je promakolo) kog datuma ste to isli motorom? ili sad krecete, pa cete pisati online sa puta? Ako sad krecete, moja Dijana i ja vam zelimo sretan put i da se lepo provedete P.S. Samo da pitam, kad ce biti putopis sa Hilandara? Dolazim krajem avgusta za SLO, pa se javljam da se opet malo vidimo. Pozz za Dijanu i tebe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Jul 31, 2015 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Auu druze moj, avantura na nivou. Slike, kao i uvek FENOMENALNE Ove prve slike su pre 4 god. kad ste isli kolima, al nigde nisam procitao (ili mi je promakolo) kog datuma ste to isli motorom? ili sad krecete, pa cete pisati online sa puta? Ako sad krecete, moja Dijana i ja vam zelimo sretan put i da se lepo provedete P.S. Samo da pitam, kad ce biti putopis sa Hilandara? Dolazim krajem avgusta za SLO, pa se javljam da se opet malo vidimo. Pozz za Dijanu i tebe Pozdrav druže! Na put za Škotsku krećemo sutra, u subotu. Idemo sa dva motora (BMW GS Adventure, vozi ga prijatelj Jože i moj KTM Super Adventure). Motore čemo prebaciti do Engleske Jože i ja sami. Supruge "preuzimamo" od Easy Jeta u Stanstedu u ponedeljak i onda zajedno prema severu. Putopis Hilandar, trebao je davno biti postavljen na BJB. Sa Marokancem se dogovaramo, ko će da krene i eto prođe 4 meseca. Biće sigurno pa da forumaši vide kako si nas doćekao na granici, ugostio u Beogradu, otpratio... Hvala! I jasno, kako nas je Marokanac vodio do Hilandara i vratio nas kući. Nije bio samo Hilandar, bilo je i nekih drugih "vožnjica" koje zaslužuju da budu podeljene sa forumom. Jesen i zima su vreme kada se piše o putovanjima u proleće i leto. Drago mi je što ćemo se videti u avgustu, dobrodošli Dijana i ti! pozdrav P&D 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4465 Napisano Jul 31, 2015 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan nemo ( Pavle ) i Joža. status: stariji maloljetnici, dg. poremecaj u ponašanju s težnjoim neogranicenog kretanja u prostoru. th. što više kretanja prostranstvima nekim od prevoznih sredstava. pp. motocijkli 3 X dnevno po 8 sati u društvu divnih supruga do konacnog ozdravljenja. Pavle pa sutra je subota, nema spavanja nocas? od Škotske vama dvojici želim što više oštriga sat vremena prije polaska na pocinak i naravno sve ono drugo što vam Škotska može ponuditi. Sretan put vam želim zajedno sa Smiljanom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Jul 31, 2015 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan nemo ( Pavle ) i Joža. status: stariji maloljetnici, dg. poremecaj u ponašanju s težnjoim neogranicenog kretanja u prostoru. th. što više kretanja prostranstvima nekim od prevoznih sredstava. pp. motocijkli 3 X dnevno po 8 sati u društvu divnih supruga do konacnog ozdravljenja. Pavle pa sutra je subota, nema spavanja nocas? od Škotske vama dvojici želim što više oštriga sat vremena prije polaska na pocinak i naravno sve ono drugo što vam Škotska može ponuditi. Sretan put vam želim zajedno sa Smiljanom. Mile, ti si pravi doktor i terapeut. Pogodio si diagnozu kao i terapiju. Držaćemo se recepta bez nade da "ozdravimo". Oštige nečemo probati, također ne škampe. Probao sam ih u Škotskoj dva puta na različim mestima, ali kako sam "razmažen" sa dalmatinskom kuhinjom, više neču testirati škotske kuhare. Fish&chips je jedino u što verujem. Hvala tebi i Smiljani na dobrim željama. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srrdjan 315 Napisano Jul 31, 2015 Нек иде живот, 858 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vulkan 800 некада био Keeway Supershadow 250 Prijavi odgovor kao problematičan Срећан пут и лепо време Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vvdaniel 95 Napisano Jul 31, 2015 Svrati ponekad, 393 postova Lokacija: Budisava Motocikl: BMW F650 ST Prijavi odgovor kao problematičan Srecan i bezbedan put vam zelim. Vasi putopisi uvek na visini zadatka tako ocekujemo i sad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
garfield1974 136 Napisano Jul 31, 2015 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zadar Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan E, ovaj putopis ću očekivati sa velikom nestrpljenjem jer ako bude sreće i zdravlja i ja bi put Škotske dogodine. Puno sreće i uživajte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DestroYer015 129 Napisano Jul 31, 2015 Svrati ponekad, 331 postova Lokacija: Sabac Motocikl: TA 99' Dominator 95' Keeway exceed 125ccm Prijavi odgovor kao problematičan Delimo misljenje za Skotsku... Pratim... Cekam... Srecan put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Adler 189 Napisano Jul 31, 2015 Svrati ponekad, 439 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Piaggio Beverly Sport Touring 350 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se prepisem na putopis. Nisam jos uvek putovao kroz tekstove u ovom pravcu, jedva cekam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dark1 2 Napisano Jul 31, 2015 U prolazu, 2 postova Lokacija: Maribor Motocikl: KTM Super Adventurer 1290 Prijavi odgovor kao problematičan Nemo, želim vama sretan put u prekrasnu Škotsku, sa najboljim motorom... i u odličnom društvu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Jul 31, 2015 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo, drugari, mnogo hvala na dobrim željama. Diana je prihvatila zaduženje da piše putopis, ja ću da ga prevodim što vernije i na taj naćin bićemo nekako vezani na tom putovanju. Svakako zaslužujete da putem putopisa budete sa nama. Evo, pakovanje je kolko-tolko završeno, motor izgleda tako: Opterečen je preko maksimuma. Probao sam kako se ponaša u vožnji. Nadam se da ću se brzo prilagoditi potpuno drugačijem ponašanju u krivini kao i u ravnici. Moram da priznam, zaboravio sam kako je bilo voziti GT prema Nordkapu. I tada bili smo natovareni preko svih limita ali je sve prošlo OK. Čak su i gume izdržale onih preopterečenih 10.000 km. Užasno vreme koje smo imali ovih dana (temperature oko 15 stepeni, kiša...) promenilo se skroz, danas je vedro, temperatura opet julska. Čak i prognoza za Škotsku je dobra pa bi možda trebalo skratiti naslov ove teme, da ne prozivamo oblake. 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Jul 31, 2015 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Uh, poslastica u najavi. Ja sam Skotsku samo okrznuo, tako da verujem da ce biti pravog uzitka, cak i po kisi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Velimlje2 707 Napisano Jul 31, 2015 Drug član, 1461 postova Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Sretan put putovati cu sa vama , ponovo da se podsetim .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3335 Napisano Jul 31, 2015 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5467 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Sretno!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Avgust 1, 2015 Drug član, 1871 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Bože ljepote... Srećno ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radeyamaha 148 Napisano Avgust 2, 2015 Svrati ponekad, 353 postova Lokacija: skupljen Motocikl: Honda cbf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Srećno pratimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NaMi 175 Napisano Avgust 2, 2015 U prolazu, 65 postova Lokacija: Celje, SLO Motocikl: Benko F650GS TWIN Prijavi odgovor kao problematičan Nemo & Co SRETNO na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan77 80 Napisano Avgust 3, 2015 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Srecno..... Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Avgust 5, 2015 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Na kratko da se javim. Do sada vse ide po planu. Preko Austrije i Nemačke stigli smo do Luxemburga i tamo noćili u kampu. Stigli smo posle 8 i jedva dan otvore rampu. Inače uredan kamp, 15€ za dvojicu bajkera i šator. Sledeći dan vozili smo do Calaisa i tamo pronašli kamp (jeftino, 6€). U ponedeljak smo trajektom prešli Kanal i malo iznad Dovera (Catenbury) tražili trgovinu, gde sam još mailom poručio šator. Trgovina je u starom delu grada, punom uličica u jednom pravcu. Da se ne bi gubio, 50 metara sam išao uličicom u suprotnom pravcu i parkirao ispred trgovine. E tamo sam doživeo prvu englesku dobrodošlicu. Prišao mi je čovek od 150 kila i počeo da viče na mene, da sam vozio u suprotnom pravcu, da to rade samo ludi evroplani... Još je dodao da je i on bajker. E tada mi je pukao film. Dobio je lekciju... da ne pišem... Šator me je čekao i dodao sam dodatnih 6,5 kila na motor. Odjurili smo u Stansted i tamo dočekali Dianu i Miriam i tako bili "kompletirani". Kempirali smo u gradiču Kings Lynn. Sledeći dan vozili smo po jakom vetru do Berwick upon Tweed (cca 70 km ispod Edinburga). Kamp je izuzetno sređen, cena za šator + dvoje 15 funti. Trenutno se pakujemo, osvežava nas blaga kišica. Fotografije ću staviti kada budem u nešto bržem internetu. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18905 Napisano Avgust 5, 2015 Integrisan, 8499 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Čekamo detaljan putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule CG 236 Napisano Avgust 5, 2015 Svrati ponekad, 377 postova Lokacija: mojkovac - crna gora Motocikl: BMW gs1150 ADV Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast, ajmo ljudi cekamo mnogo slika, dok jos kisa nije pocela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Avgust 5, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Na kratko da se javim. Do sada vse ide po planu. Preko Austrije i Nemačke stigli smo do Luxemburga i tamo noćili u kampu. Stigli smo posle 8 i jedva dan otvore rampu. Inače uredan kamp, 15€ za dvojicu bajkera i šator. Sledeći dan vozili smo do Calaisa i tamo pronašli kamp (jeftino, 6€). U ponedeljak smo trajektom prešli Kanal i malo iznad Dovera (Catenbury) tražili trgovinu, gde sam još mailom poručio šator. Trgovina je u starom delu grada, punom uličica u jednom pravcu. Da se ne bi gubio, 50 metara sam išao uličicom u suprotnom pravcu i parkirao ispred trgovine. E tamo sam doživeo prvu englesku dobrodošlicu. Prišao mi je čovek od 150 kila i počeo da viče na mene, da sam vozio u suprotnom pravcu, da to rade samo ludi evroplani... Još je dodao da je i on bajker. E tada mi je pukao film. Dobio je lekciju... da ne pišem... Šator me je čekao i dodao sam dodatnih 6,5 kila na motor. Odjurili smo u Stansted i tamo dočekali Dianu i Miriam i tako bili "kompletirani". Kempirali smo u gradiču Kings Lynn. Sledeći dan vozili smo po jakom vetru do Berwick upon Tweed (cca 70 km ispod Edinburga). Kamp je izuzetno sređen, cena za šator + dvoje 15 funti. Trenutno se pakujemo, osvežava nas blaga kišica. Fotografije ću staviti kada budem u nešto bržem internetu. Bravo! Čekamo detaljan putopis Ukratko si sve to lepo opisao, ali UKRATKO! Svi očekujemo detaljne opise i smatramo ovo samo predgovorom ovog putešestvija! Što više fotografija i što više detalja. I suvog asfalta ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...