cikamiroslav 149 Napisano Avgust 3, 2015 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Jawa automatski odvoji kvačilo kad kreneš da gaziš menjač, tako da to nije šaltanje bez kvačila, samo nije potrebna ručica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 3, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Jawa imala seamless pre yamahe sunce ti zarko! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joe750 35 Napisano Avgust 3, 2015 U prolazu, 34 postova Lokacija: Tu odmah iza coska Motocikl: Kobilica Blue Trabant,suzy srad750 Prijavi odgovor kao problematičan To mu onda dodje da je Jawa ustvari motor iz buducnosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Avgust 3, 2015 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Da i zahvaljujući tome ne treba ti ručno kvačilo ni pri polasku. Takođe ima dva ler položaja: između prve i druge i između treće i četvrte. Kad staješ, izbacaš u ler samo nogom. Mislim da sve to radi samo jedna bregasta poluga na osovini menjača i baš se pitam zašto novi motori to nemaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17045 Napisano Avgust 3, 2015 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3647 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ja imao Triumph Thunderbird (iz 1963.) i on takođe imao sistem da se kvačilo aktivira preko poluge menjača i nije bilo potrebe da se koristi poluga na upravljaču čak ni prilikom kretanja iz prve. A inače i sada uglavno menjam brzine bez kvačila (isto sam radio i na Transalpu i sada radim na BMW u). Nikada nisam imao bilo kakav problem ili kvar na menjaču. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Avgust 8, 2015 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan evo od mene jedan video. mozhe da se shalta na skoro svim obrtajima, al najlakshe u visokim. blag pritisak na menjach i kad hochete da preshaltate brz pokret zgloba pushtanje i dodavanje gasa. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Avgust 8, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan FjCharlie. Odlicno prikazano. Znaci motor zeli da se tako vozi, i vidi se koliko je mnogo lakse za motor, i za vozaca, a da ne pricam i o dugotrajnost lamele i korpe je beskonacno. Ako meni na R motoru posle 72-73-74 hiljade KILOMETARA nije vibrirao ili proklizavao na lameli, niti ikada otvaran, to je bas bas iz razloga ovakve voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Avgust 8, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan A motor mu je blombiran pa znas da nije otvaran 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Avgust 8, 2015 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan FjCharlie. Odlicno prikazano. Znaci motor zeli da se tako vozi, i vidi se koliko je mnogo lakse za motor, i za vozaca, a da ne pricam i o dugotrajnost lamele i korpe je beskonacno. Ako meni na R motoru posle 72-73-74 hiljade KILOMETARA nije vibrirao ili proklizavao na lameli, niti ikada otvaran, to je bas bas iz razloga ovakve voznje. verujem da chuva ceo sklop kvachila jer menjach radi prelepo kad se ovako shalta.. a i ima neki lep trip kad se ovako vozi, tera te da shaltash do sheste pa taman vozio 20 na sat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 8, 2015 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Daću ja vama moju Teneru pa je prešaltajte bez kvačila...sutra malo... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4761 Napisano Avgust 8, 2015 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan XT 600 E se salta bez kvacila i u visu i u nizu bez problema, a trebalo bi da su to bas slicni agregati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11613 Napisano Avgust 8, 2015 Drug član, 1292 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan moras nezno kao sa zenom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 8, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je ovakva situacija. Kada ubrzavam naglo,vratim gas,ubacim motor kao da poskoci. Naravno bez ikakog zvuka krljanja i sl. Taj poskok~trzaj napred,da ga nazovem, zavisi od toga koligo vratim gas. Kad vratim vise,poskoci vise. Da li je to ok? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Avgust 8, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Hard_rock, samo nisi dobro uskladjen sa rukom i nogom. Probaj da ispratis po snimku kako kolega vrati ruku, i kada menja brzinu. Trebas tek tek da ga na ruci cimnes, vidi se kako kolega, tek tek, i brzo Stvar je osecaja, nece biti nikakvih trzaja, trebalo bi da si samo "spor" u menjanu, pa da zato ima trzaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŠekiKG 4332 Napisano Avgust 8, 2015 Šumadinac, 1581 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Znači, pritisak na šaltheblu (ne manijački, preload što bi rekli Šveđani) dok se ubrzava. U trenutku kad hoćete da prešaltate, samo otpuštanjem gasa secnite ubrzanje i menjač će sam upasti u viši stepen prenosa k'o u puter. Ako ovako uradiš, upada kao u puter, bez cimanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 8, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Uspem ponekad da ubacim bez trzaja. Nije meni problem trzaj zbog mene nego samo da je to ok po masinu. Blagi pritisak na polugu pre saltanja pomaze dosta primetio sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Avgust 9, 2015 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Ne sme da bude trzaj. Gas se vrati neprimetno malo i to je dovoljno da se presalta bez trzaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Avgust 9, 2015 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan sve je u vezhbi, mozhesh ti i da pritisnesh jache polugicu al upasti neche dok ne popustish gas. vremenom i vezhbom chesh da provalish kako sa gasom treba da postupash da dobijesh fluidno shaltanje, samo polako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 9, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ne sme da bude trzaj. Gas se vrati neprimetno malo i to je dovoljno da se presalta bez trzaja. Problem je sto nekada kada malo popustim onda nece da upadne svaki put tako da moram da popustim vise. Treba vezbe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 9, 2015 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan kao sto sam vec pisao u temi o kolima, saltanje bez kvacila prolazi bez problema, fino i glatko kada su motor (masina) i menjac da kazem u ravnotezi...to znaci niti masina vrsi silu na menjac (ubrzanje) niti menjac na masinu ( "motorno kocenje")... Znaci mora se imati osecaj.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Avgust 9, 2015 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Paaaaa i nije tako. Šaltanje na motoru i kolima (bez kvačila, naravno) se bitno razlikuje jer je na motoru sekvencijalni menjač dok na (standardnom) automobilu nije. Na automobilu pri "vađenju" menjača iz prethodne menjač izlazi u ler dok kod motora ide pravu u sledeću brzinu. Razlika je u tome što kod sekvencijalnog menjača (motora) iz niže ide sasvim lepo i kad, kako si rekao, "mašina vrši silu na menjač" dok kod automobila mora da se ide na "rev matching" i da se izjednače obrtaji radilice i menjača. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Avgust 9, 2015 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se u potpunosti tj. u pravu si, hteo sam da kazem da i na motoru kada si u ubrzanju -bas opterecen menjac- teze se salta, ustvari teze izlazi iz brzine nego kada su u "ravnotezi"... Mislim da je za kolege koje "pocinju" da saltaju bez kvacila bolje da vezbaju u "mirnoj" voznji i polako sticu osecaj i pomeraju granice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Akashi Shimano 649 Napisano Avgust 9, 2015 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Tu i tamo... Motocikl: Bicikla Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se bolje salta, kada je malo ostrije ubrzanje, kada je sporije, moze se desiti cimanje, kao kod kolege, otprilike kao da imas quickshifter, tako se i cuje motor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Avgust 9, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se bolje salta, kada je malo ostrije ubrzanje, kada je sporije, moze se desiti cimanje, kao kod kolege, otprilike kao da imas quickshifter, tako se i cuje motor... Bas takva je situacija. Lakse saltam pri naglom ubrzanju. Takodje zna se desiti, retko, da prebaci po 2 brzine gore ako jace gurnem polugu menjaca. Mada je to bas retko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rale-Ča 526 Napisano Avgust 9, 2015 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: CACAK Motocikl: Suzuki GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Ne postoji sansa da prebaci dve brzine gore ukoliko ne povuces polugu dva puta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...