Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha r 125

Recommended Posts

• U prolazu, 29 postova

Nov model jamahe video sam slike na netu ali nikakve tehnichke podatke osim da ima 6 brzina nisam nasao. KOliko vidim replika je r6 i prva 125 koja ima barem na izgled ozbiljan auspuh. Znam da cu motor najverovatnije videti kroz nedelju dana na sajmu ali sam nestrpljiv pa ako moze neko da postavi neke podatke tipa broj konj da li je 2t ili 4t koliko ks mozda neko vec zna max brzinu broj obrtaja itd, i na kraju cena, takodje ako neko ima link s youthube de se moze cuti motor?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Ima tekst o njoj u Motopulsu br. 82.Sve je kako je Saša rekao osim snage, oni kažu 15ks na 9000 obrtaja, a 12,2 Nm obrtnog na 8000.Okvir jeste čelični ali ima "Deltabox" oblik, a zadnja viljuska je od aluminijuma.Naravno ima disk kočnice, prednji prečnika 292mm a zadnji 230mm.Motor je opremljen i direktnim ubrizgavanjem.

Moj ti je savet (ako nemas ogranicenje u kubikazi) pogledaj novu Ninju 250, redni dvocilindricni motor, poreklom iz ZZR250 modela, 32 ks  i 21 Nm obrtnog.Nije nasminkan ko Yamaha (mada i on ima lep top i šire gume) ali je puno ozbiljniji motocikl.

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954

Mislim da je ovo odgovor na CBR 125, znaci nista opasno...

To su 4T motori male kubikaze, tako da ne ocekuj nista specijalno od njih...  :-\

Ipak mi ova Yamahica izgleda puno ozbiljnije od CBR...Mada mozda je klasican fenseraj, modni detalj...Zato sam i preporucio Kawu, sa njom vec nema greske...I usput, Yamaha se zove YZF125.

• Svrati ponekad, 489 postova

Ipak mi ova Yamahica izgleda puno ozbiljnije od CBR...Mada mozda je klasican fenseraj, modni detalj...Zato sam i preporucio Kawu, sa njom vec nema greske...I usput, Yamaha se zove YZF125.

Ne mozzda nego sigurno.

Kad ne znash shta da kupish a shminker si.

Pritom nemash pravo da vozish neshto vishe od 125cc-a.

Uzmesh ovako neshto, izgleda kao veliki, zamalo pa cce se i chuti ko veliki.

I glavni si baja dok ne napunish 18.

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Zainteresovan, 564 postova
  • U prolazu, 29 postova

Ma de imam tu kintu nego me je bash to zanimalo je li motor obichan fenseraj ili vredi neshto sada vidim da vredi ali samo po izgledu. Ja trazim od 1000-2000 $ neshto, i josh plus imam 16 gdina.

Pazi, sa od 125 kubika ti ne mozes da ocekujes dobar sportski motor.Dobro, po izgledu su svi ok (mada buducim manekenima smetaju tanke gume i slično) ali kad je mašina u pitanju...Nikako ne ide pouzdan i dobar agregat i ta kubikaža.Četvorotaktni su tromi, spori, velike su šanse da te odere neko sa nabrijanim skuterom.S druge strane dvotaktni traže da ih teraš, odlično idu za tu kubikažu ali se mnogo češće kvare, skuplje je održavanje, mnogo više troše...Znači najmanja kubikaža koja vredi nečemu kod R motora je 250.E u toj kubikaži po meni najbolji izbor (imajuci u vidu tvoju finansijsku sitvaciju) ZZR250...Potraži slike, lep motor, sport-turer.E, sad, zezaju te i godine...Moj savet, ako vec imas te pare strpi se malo ili odustani od R motora jer za oko 1500e mozes da nadjes samo RS125 ili Mito koje su verovatno odvaljene od zivota i koje ce do prodaje da te kostaju jos toliko.

• Drug član, 1372 postova

Ako tek pocinjes da vozis motor, predlazem ti 125 4t. Nije brz, veoma lagan za voznju i jeftin za odrzavanje. Ako te interesuje moje iskustvo sa YBR125 kazi pa cu ja da ti napisem iskustvo sa njim...

• Svrati ponekad, 169 postova

Mozhe i 2t, stvar je u glavi, nauchice, 4t jesu tromi ali su EKONOMICHNIJI MNOGO, i nemoj samo da predjesh preko toga tako lako,kao wow ekonomichniji su mogu ja to malo vishe benzina i ulja, (tako sam i ja proshao...), uzmi to zaista u obzir....

• Drug član, 1372 postova

Naravno da je stvar u glavi, sve zavisi ko kako shvata voznju. Ja sam od malena bio malo lud sto se toga tice, zbog toga mi i nisu dali jaci motor, zato sam uzeo YBR-a i iako je slab mislim da mi VEOMA znaci i da sam mnogo stvari naucio upravo na njemu. Da napomenem da sam pre njega vozio Vivacity 50ccm oko godinu dana tj preso s nim oko 7500km... Za buduce vozace koji imaju malo tezu ruku, iskustvo sa slabijim motorima bi im veoma znacilo, bolje je pasti sa njega nego sa nekog brzeg pri vecoj brzinir jer povrede mogu biti vece a i moze biti skuplje :). Mada ustvari ni to nemora da znaci  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja