Jump to content

Moto Zajednica

Udes na Obenovačkom putu kod Ade

Recommended Posts

• U prolazu, 71 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ8N

Danas oko 1600 na Obrenovačkom putu kod Ade desila se strašna nezgoda u kojoj sva sreća nije bilo nastradalih. Naime iz pravca centra grada čovek sa skuterom i ja smo se isključili desno i uputili se starim Obrenovačkim putem. Odmah posle parkinga kad mi se ukazala prilika pretekao sam čoveka i nastavio da vozim krstarećom brzinom oko 40km/h možda i sporije. I dalje sam vozio oprezno i naravno pratio šta se dešava iza, čovek je išao iza mene. Na jednom je lik iz suprotnog pravca sa metalik plavim Mercedesom kupeom mislim da je bio SLK ušao levim točkom u našu traku i krenuo ka meni,  ja reko još jedan od dripaca koji hoće da „Iscima motoriste” međutim lik je svesno nastavio dalje i ja sam se našao u takvoj poziciji blago zaneo motor u desnu stranu i uspeo da ga eskiviram i odmah bacio pogled na retrovizor i video stravičnu scenu gde čeono udara u skuter i automatski baca čoveka sa njega na mestu gde je niz od par stotina metara parkiranih automobila uzduž. Odmah sam se zaustavio i pošao da priteknem u pomoć čovek je sva sreća prošao bez preloma sa nekoliko posekotina verovatno i  dosta ugruvan, zvali smo Hitnu pomoć i Policiju i jedni i drugi su se stvorili za čas i odradili svoje maksimalno angažovano. Pitanje je šta treba da se uradi da se svest ovakvih pojedinaca promeni i kakva bi adekvatna kazna bila za ovo što se danas desilo.          

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Pitanje je šta treba da se uradi da se svest ovakvih pojedinaca promeni i kakva bi adekvatna kazna bila za ovo što se danas desilo.          

Kolko sam shvatio, lik je posle udesa pobegao ! Pošto su ga uhvatili trebali su ga odmah dovesti na mesto udesa pa krenuti sa torturom ( u cilju prevaspitanja i pokušaja aktiviranja njegove svesti ) !

Tortura:

1. Pozvati šlep službu i dok ne dođe, raspitati se gde se nalazi ovlašteni servis. Kad dođe šlep služba, natovariti skuter, pitati vopzača kolko košta šlepanje do servisa i reći kretenu : Plati !

2. Kad se stigne u servis ( voditi kretena u isti ) - Pitati servisera koliko košta popravka - orijentaciono + još 20 %  ( za nepredviđene troškove ) - pa opet kretenu reći da plati. Takođe videti sa serviserom koliko će otpriliooke ttrajati popravka skutera .

3. Odvesti ga u hitnu pomoć , videti koliko košta izlazak ekipe na teren, njihov pregled, svaki zavoj, hanzaplast i sve što je potrošeno - i reći mu da plati !

4. Za one dane koliko će skuter biti na popravci - što je serviser rekao da će trajati popravak - za svaki dan da odmah isplati čoveku po 5.000 dinara po svakom danu, jer čovek sad nema svoj prevoz pa će morati za sve da zove taksi ( da ode po cigare, da kupi mleko, do reke na kupanje i slično )

5. strpati kretena u prdekanu da malo razmisli o svemu .

6. ako nema para da ovo odmah poplaća - oduzeti mu mercedes, oglas i odmah prodati

E kad se ovako uradi sa nekolicinom, pa to novine objave - mislim da će se drastično smanjiti broj kretena za volanom !

• Podržavam 16

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

Bas juce,ulece baja sa puntom iz sporedne ulice,bez da je pogledao,naravno mobilni telefon,ona proseravajuce nagnuta poza.Pukao mi film,ja za njim,stignem ga,a ono faca sa debelim poluotvorenim ustima,gleda me belo u fazonu sta oces bre ti...Zena me stiska jer zna kakav sam,i sad delic sekunde odlukePitam ga jel znas da si me isekao bez da si pogledao,a on sisaj bre k.... smeker da se nakurci,da gascinu,i na pesackom zena,on da je izbegne jer se dobro zaneo,pukne u parkirani auto(sa sve bajom u istom)Vise nikad necu da reagujem na budaletine isprazne.

• Podržavam 3

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

A na isti nacin je moj sin nastradao,kad ga je pijani lik preko duple pune isekao i oborio,i takodje pobegao sa lica mesta,ali je vrlo brzo uhvacen od strane interventne.

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: Honda nc700x

Ja danas laganom voznjom se krecem oko 50 i sa taxi stanice uklkjucuje se siva dacia sandero, taxista, bez upaljenih svetala a kamoli migavca. ja trubim on ide u levo. Preteknem ga sa leve strane i vozim uporedo s njim a on covek desnom rukom na levom uvetu drzi mobilni a levom nesto cacka i pridrzava volan. Ja trubim, kucam na prozor on nista. Stajemo na semafor nakon 200 m, on ne sme da pridje da bude paralelno sa mnom. Svakakvih budala ima, sta reci i kako se u tim situacijama ponasati stvarno ne znam.. Nisam pametan 

• Drug član, 1305 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr

Ne zna covek sta raditi sa kretenima,juce mi izlece kreten iz sporedne ulice na magistralni put bez gledanja,bez stajanja sa telefonom u ruci,srecom pa sam vozio autobus a ne motor pa sam uspeo da zakocim bez posledica,osim sto su putnici malo vrisnuli  ;) a lik kao da se nista nije dogodilo,nastavlja da vozi ispred mene i ne prekida razgovor...Bi mi zao sto sam kocio,em bi ga naucio pameti,em bi mi se zavrsila smena za taj dan a bio bih placen..

Nema ovde resenja,jedino da pazimo koliko god mozemo,da vozimo kao po jajima i da imamo puno srece....

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Tražim

Pitanje je šta treba da se uradi da se svest ovakvih pojedinaca promeni i kakva bi adekvatna kazna bila za ovo što se danas desilo.          

Prva opcija, kad ga uhvate panduri prvo ga malo vaspitno obrade, onda ga oteraju na sud, pa mu sud odreže debeeelu kaznu (ne interesuje sud da li ima para ili je socijalni slučaj, zaradi da platiš kaznu ili radi ceo život da platiš kaznu) pa mu onda odreže i adekvatan zatvor u zavisnosti od posledica.

Druga opcija, kad se desi ovakvo sranje, locira se bitanga pa mu dvadesetak-trideset bajkera upadne na gajbu i rasturi i njega i gajbu. Kada svi budu svesni da će ovako nešto da im se desi, više će da paze.

E sad, pošto su obe opcije više nego naučna fantastika, ostaje svima samo da se čuvaju što više mogu.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

U momentu kada koriste mobilni telefon vozači ne vide događaje i situaciju oko sebe u realnom vremenu, već im je u mozgu slika koja se zadržala od ranije. Zato se dešava da ladno izađu ispred kamiona ili pređu u suprotnu traku potpuno nesvesni toga. Kada vidite da vozač koristi telefon i gleda u vašem pravcu nikako nemojte da pomislite da vas je registrovao jer on u stvari potpuno nesvestan vašeg prisustva u tom momentu on bukvalno gleda kroz vas.

Pre neki dan u Nišu gospođa se uključuje (na pedesetak metara ispred mene) sa sporedne ulice i kreće desno (u smeru iz koga ja dolazim). Međutim pri skretanju "malo" proširi luk pa umesto da se kreće svojom trakom, kretanje nastavlja trakom za suprotni smer (odakle ja dolazim). Na vreme sam sve video i procenio pa usporavam i meračim "sklonište" između parkiranih automobila desno od mene. U isto vreme ablendujem i legnem na sirenu. Gospođa se u jednom momentu "probudi" i naglo zakoči ,(i dalje potpuno uz levu ivicu trake za suprotan smer). Gleda u mene (koji stojim na metar ili dva ispred nje i delimično zaklonjen iza parkiranog auta, i pita me da li sam normalan?

Dakle ona je potpuno nesvesna da se nalazi u traci za suprotan smer (ito uz levu ivicu), niti ima pojma da sam joj ja dolazio u susret. Ubeđena je da ja pokušavam da se sa parkinga uključim na put i pritom je "sečem". Upišam se od smeha i odem lagano. Ona stala i gleda oko sebe okolo. Pojma nema gde je.

• Podržavam 6

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Trebao si Žiko da joj iščupaš klučeve od kola, pozoveš saobraćajnu policiju, kažeš im da je pacijentkinja iz Toponice pobegla, pokušala da te ubije i još te pitala dal si normalan - pa da pošalju ekipu po nju i auto !

• Podržavam 4

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125
  • Drug član, 1874 postova

Lisica je u pravu, ovako će ona i dalje živeti u ubeđenju da ti nisi normalan i da su motoristi divljaci, a nastaviće da se ponaša jednako opasno

• Podržavam 3

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Зато су руси најпаметнији, за свако исецање да купи по један ретровизор, после другог ће гледати ствари око себе.

Lisica je u pravu, ovako će ona i dalje živeti u ubeđenju da ti nisi normalan i da su motoristi divljaci, a nastaviće da se ponaša jednako opasno

I još će da širi tu njenu priču dalje !

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Trebao si Žiko da joj iščupaš klučeve od kola, pozoveš saobraćajnu policiju, kažeš im da je pacijentkinja iz Toponice pobegla, pokušala da te ubije i još te pitala dal si normalan - pa da pošalju ekipu po nju i auto !

Zaboravio sam u mom prethodnom komentaru da napomenem (a upravo je to bilo najbitnije) da je gospođa svo vreme upravljala samo levom rukom, a dosnom je držala telefon na uhu. Zato je i zalutala u suprotnu traku prilikom skretanja udesno. Čak i kada se zaustavila i pitala me za moje mentalno zdravlje, nesvesno je i dalje držala telefon uz uho.

A meni ovakve situacije već odavno postale potpuno "normalne" i više me čak i ne nerviraju. Razvio sam mehanizam da unapred prepoznam odakle preti potencijalna opasnost, pa retko neko može da me iznenadi i ugrozi. A da se cImam i raspravljam pri svakom susretu sa ovakvim pacijentima, ne bi mi ostalo vremena da se vozim. Budala, nasilnika i neznalica je sve više oko nas i moramo toga da budemo svesni i da naučimo kako da se sačuvamo (i fizički i mentalno).

Ja bih inače uveo u Zakon da se upotreba mobilnog telefona tretira kao nasilnička vožnja jer verujem da se mnogo više udesa izazove zbog telefona nego zbog alkoholisanosti.

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja