Jump to content

Moto Zajednica

Na 2 (mala) tocka, Beograd-Biograd n/m, VWD 2015. 2.000km

Recommended Posts

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

0_zpstlu2zs1y.png

 

Ove godine domacin VWD 2015. je Vespa club Hrvatska i u saradnji sa Svetskim Vespa Klubom (World Vespa Club) su organizatori.

VWD je odrzan u Biogradu na Moru u periodu od 11.06.-14.06.2015.Bilo je oko 5.000 Vespi na skupu, poredjenja radi, prosle godine u Italiji u Mantovi je bilo prisutno 10.000 Vespi.Domacini su u Biogradu obezbedili Vespa Selo koje ce sacinjavati ogradjenih par ulica na setalistu. U taj deo Vespa Sela ce moci da udje kao setac bilo ko, a sa Vespam samo onaj ko ima placenu Full ili Light kotizaciju. Full kotizacije su ogranicene sa brojem na 2.800 i rasprodate su sve, a Light kotizacija ima 1.200

U Vespa Selo ce moci samo Vespama da se udje, ako neko dodje drugim Piaggio proizvodom istom nece biti dozvoljen ulazak-tako je napisao organizator i to su njihova pravila.

Doduse na zvanicnoj stranici Svetskog Vespa kluba pise da bilo koji proizvod iz Piaggio i APE programa moze da bude prisutan na VWD sto se u Mantovi i moglo videti. U Biogradu n/M to izgleda nece biti moguce.Full kotizacija je iznosila 75eur, Light kotizacija je iznoslila 65 eur.Prijave za VWD se mogle su se samo uraditi preko postojecih Nacionalnih Vespa klubova i nikako drugacije, znaci ako Vas klub nije clan Nacionalnog Vespa Saveza samim tim ne mozete da se prijavite. 

Mi kao WRE ekipa nismo clanovi Vespa kluba Srbija, kao ni mnogobrojni Vespa klubovi u Srbiji (Drustvo Ljubitelja Vepse Beograd-Vespasian, Vespa club Zemun, Vespa club Vrsac, Vespa club Krusevac, Vespa club Nis...) pa smo se mi prijavili preko nasih prijatelja iz Vespa cluba Rumunija. Mislim da je Drustvo Ljubitelja Vespe Beograd-Vespasian islo sa prijavom preko Vespa cluba Hrvatske (tako su isli u London na VWD 2012.)

 

Mi smo odlucili da krenemo malo ranije pa je polazak bio zakazan 07.06.

Prvo smo 06.06. sacekali kolege iz Vespa cluba Rumunija, Cristi i Sebastijan su dosli autom koji vuce 4 Vespe. 3 Cespe idu na prikolici, a jedna se spusta u Beogradu i Cristi ce na njoj voziti sa nama.

 

Posle izlaska u grad, odlazimo na spavanje. Dogovor je da se nadjemo na Uscu kod Med Maxa i da krenemo u 10h 07.06.

 

WRE ekipu cine u postavi koja startuje iz Beograda

1. Marijana Vespa PX125

2. Maruska Vespa LX150

3. Oliver Vespa GTS250

4. Dejan Vespa ET125(moja malenkost)

 

5. Sean Jordan Vespa PX221 ce nam se prikljuciti u Makarskoj za koji dan

6. Marko Markovic Vespa PX200 ide preko Zagreba i stize u Biograd 11.06.

 

1_zpsadhn57oh.jpg

 

Po dogovoru se okupljamo na Uscu, svi smo tu, samose Oliver ceka, ne javlja se, cekamo vec sat vremena i odlucujemo da krecemo bez njega, jer znamo da ce se javiti.

 

Putanja ide Beograd-Obrenovac-Ljig, da bi izbegli veci deo Ibarske magistrale. Prvo stajanje vec imamo na izlasku iz Obrenovca, treba da se naspanuju Vespe na prikolici. U tom trenutku zvoni tel. Oliver se uspavao, i krece za nama, stim sto ce on ici Ibarskom i dogovor je da se nadjemo na Zlatiboru sa njim.

 

2_zpsnbsispen.jpg

 

Pauza pred Gornjim Milanovcem saznajemo da  je Oliver vec prosao Cacak i da nas ceka na Zlatiboru. Idemo dlaje prvo nocenje je planirano na Zlataru.

 

3_zpsqnwci7bj.jpg

 

Stizemo na Zlatibor, kupujemo sve sto nam treba jer znamo da nas vecera ne ceka na Zlataru, i pravac Zlatar. Temperatura polako pada, pa jedva cekamo da dodjemo do smestaja.

 

4_zpst8epxide.jpg

 

Stizemo pre mraka u smestaj na Zlataru. Kucu smo po preporuci naseg drugara nasli. Domacin vise nego korektan, budei kafu, sobe pristojne, cena 600din po osobi. Pitamo ga da li moze dorucak ujutru na sta kaze kako da ne i to je samo doplata od 200din, znaci nocenje sa doruckom 800din po odsobi.

Nismo bas otisli na spavanje rano, ali o.k. Imamo vremena, ne zurimo nigde. Sutradan je planirano da vozimo od Zkatara preko Zabljaka do Herceg Novog i Igala.

 

 

 

 

 • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Dan 2, 08.06.

 

Tankanje goriva u Novoj Varosi.

 

5_zpsysy6kli1.jpg

 

Vozimo sve do granicnog prelaza izmedju Srbije i Crne Gore-Jabuka. Sa nase strane nikakvih problema,ali na crnogojskoj radovi, zamena asfalta. Klasika, nije mogao da se zaneni pred pocetak sezone, pa ajde sada da ga menjaju. Prolazimo svi ali na prelazu ostaje Auto sa prikolicom. Problem je sto posedujemo papire za sve Vespe koje ne skidamo i ne vozimo ih po CG vec su u tranzitu na priokolici. Carinica nam trazi da joj vlasnici Vespi na prikolici posalju mejl sa izijavom da su Vepse njihove. O.K. cekaomo mejlove...jedno 1 vremena+1vremena da na carini sve te podatke otprintaju, isfotokopiraju i ubace u sistem.

Odlucujemo da ostatak ekipe vozi do prvog mesta i da mene i Sebastijana sacekaju na nekoj benziskoj pumpi.

 

Posle nekog vremena stizemo i mi na pumpu u Pljevljima, gde nas ostali cekaju

 

6_zps28nk36bs.jpg

 

Pakovanje i pravac Djurdjevica most

 

7_zpskgjklub1.jpg

 

Zip-Line, nesto sto ne bi trealo da se propusti, cena je 20e ali uz malo cenkanja cena ide i na 15e :)

Brzina dostize do 60km/h, zavisi od otpora vetra u kanjonu.

 

Usput ostavljamo znakove da se zna gde smo sve bili i sta smo sve prosli.

 

8_zpsdlw2kf7j.jpg

 

VozimoSvuda ka Herceg Novom i Igalu, more se pojavljuje iza planina, spustamo se i VozimoSvuda uz more, jos malo pa Igalo. Zbog zadrzavanja na crnogorskoj granici, ne stizemo na vreme, pa nista od kupanja u Igalu, ali o.k. idemo da se smestimo pa na veceru.

 

9_zpskiwfsd2r.jpg

 

U Herceg Novom i Igalu ima dosta Vespi, ali ljudi nisu organizovani kao klub ili ekipa. Stajemo ispred jednog kafica, gde je parkirano par Vespi, prilazimo javljamo se vlasnicima Vespi, i naravno neizbezno `ajde sjedite na pice` Pitanja gde smo posli, koja nam je putanja itd. Posle toga odlazak na veceru, pa na spavanje. Sutra nas ceka obilazak Dubrovnika, i odlazak na Brac.

 

 10_zpsuiednaec.jpg

 

 

 • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Dan 3, 09.06.

 

Igalo-Dubrovnik-Ploce-Makarska-Brac

 

Ulazimo u HR, nikakvih problema na ulasku nismo imali, Odlazimo do Dubrovnika da kupimo retrovizor za Narijaninu Vespu jer joj je jedanotpao u voznji. Malo se razgleda grad, i nalazimo se svi na izlasku iz Dubrovnika. Tu nam se prikljucuje i jos jedan auto sa kolegama iz Rumunije, vlasnicima Vespi koje vozimo na prikolici. Deo teritorije BiH koji izlazi na more nekih 14km prolazimo cak i bez zelenog kartona, koji neki od nas nisu izvadili, tako da nemamo problem oko toga. Pauzu pravimo u Plocana, Jegulja je ovde izvrsna i mora da se proba. Stizemo u Makarsku, tu nas ceka Sean Jordan koji je u jednom danu dosao iz Beograda do Makarske, cekamo trajekt za Brac.

 

11_zpsoh2kzjhe.jpg

 

Brac je na nekih 1h plovidbe od Makarske. Javljamo se domacinu za smestaj, da stizemo.

 

12_zpsfkbic75z.jpg

 

13_zpsdjiigy2v.jpg

 

Po dolasku na Brac skidamo 2 Vespe sa prikolice i idemo nekih 25km do Bola gde se smestamo u Vili `Mija` na Bracu ostajemo 2 noci, sutradan je predvidjeno samo kupanje u moru i odmor.

 • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Dan 4, 10.06.

 

Dan predviden za VoznjuSvuda po Bracu, kupanje u moru, jednostavno odmor.

 

14_zpsdi1ukfsp.jpg

 

15_zpshnctbxrf.jpg

 

16_zpscnekazvh.jpg

 

Maruska nas je naravno iznenadila prelepom vecerom, ipak je ona expert

 

17_zpsr1vyruaz.jpg

 

18_zpsnaw82zoz.jpg

 • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Dan 5, 11.06.

 

Brac-Split-Sibenik-Biograd n/m

 

Od Bola do luke za trajekt ima nekih 35km, nismo stigli na trajekt u 10h 30min, pa cekamo sledeci u 12h 30min, cena Vespa+karta za putnika u jednom pravcu je 103kune ili oko 15eur

 

19_zpszq44dmxh.jpg

 

20_zpsbxipn91p.jpg

 

dok cekamo trajekt, malo oslikavamo kacige :)

 

Marko Markovic nam se javlja da mu je vespa stala u Karlovcu :(. One je sam krenuo autoputem, stator mu je otisao. Mi naravno imamo stator, i javljamo mu da krene autobusom u Biograd, i da organizuje prevoz Vespe do Biograda, gde cemo mu zameniti deo. Svoje a ni druge nikada ne ostavljamo na drumu bez obzira gde se nalaze :)

 

21_zpsnpimiyyj.jpg

 

I napokon trajekt dolazi, ukrcavamo se prvi, dvotockasi kao i pesaci imaju prednost. Plovidba od Braca do Splita kadaje more mirno traje nesto malo vise od 1h, i napokon stizemo u Split.

 

22_zpsolzcik0i.jpg

 

Pravac Biograd n/m, sa stajanjem i odmorom u Sibeniku.

 

23_zpsfvod75cz.jpg

 

Stizemo u Biograd n/m negde oko 16h. Dogovor je da se smestimo u apartmane, koji us na par lokacija, i da se nadjemo u Vespa Selu, gde nas ceka Chapter WRE-Slovenia, Max Piaggio i Jaka.

 

27_zps07nubpkh.jpg

 

24_zps9ifaoyrm.jpg

 

Kaciga VWD 2015 limitirana serija na 1.200komada, nije mi bila interesantna, jer sam prosel godine u Mantovi-Italija kupio lepsu i platio je jeftinije i serija je radjena samo u 900 komada. Ne znam zasto je ova serija radjena u 1.200 komada, ako se znalo da ce biti oko 5.000 Vespi, a u Italiji je bilo 10.000 Vespi i samo 900 kaciga, ali o.k. to je organizator skupa tako procenio.

 

29_zpsjsgecgcw.jpg

 

 30_zpsz4ja9vdj.jpg

 

Pa onda druzenje do kasno u noc, i naravno sutra dan za odmor... :)

 

 • Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Dan 6, 12.06.

 

Dan za odmor, kupanje u moru, VoznjuSvuda po okolini, dan za lokalne specijalitete, na moru smo pa se riblji specijaliteti probaju.

 

32_zpsusf8tovh.jpg

 

25_zpsslnaisbf.jpg

 

26_zpspvf3txvf.jpg

 

28_zpsssjhbtc1.jpg

 

31_zpsueuoqbr4.jpg

 

37_zpsvdqtll60.jpg

 

za Subotu 13.06. je planiran defile od Biograda n/m do Zadra...pa odlazimo na spavanje jer sutra smo ceo danu Zadru.

 • Podržavam 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Dan 7, 13.06.

 

Okuplanje WRE ekipe i prijatelja iz Vespa cluba Rumunija u jednoj konobi koja nam je bila Glavni Stab. Dogovor oko defilea i pripreme za isti.

 

35_zps2skstrzs.jpg

 

36_zpsdhrbb8nt.jpg

 

33_zps3liy6ocf.jpg

 

34_zpso9kt48nm.jpg

 

U Zadru sa prijateljima iz Grcke

 

38_zps6lobgwg8.jpg

 

Kolona iz Biograda n/m do Zadra je bila dugacka kazu organizatori 6km

 

Nasa WRE nalepnica se odma stavlja na Vespu, ne zavrsava u nekoj fijoci... :)

 

39_zpsamdnqbgn.jpg

 

Mini Vespa muzej u Zadru.

 

40_zpstpvlvun7.jpg

 

42_zpsptwc1xoa.jpg

 

U Zadru je svecana kako vole da kazu Gala vecera, i zurka. Vecera kasni vise od  sat i po, tako da smo sacekali hladno+toplo predjelo, a glavo jelo i slatkis smo preskocili jer sa kasnjenjem vecera teskopre 23h da ce se zavrsiti, pa lagano put Biograda n/m, sutra krecemo ka Beogradu.

 

43_zpsuxd7l9sn.jpg

 

44_zpspuzzycm2.jpg

 • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Dan 8, 14.06.

 

Izlazimo is apartmana. Nalazimo se na benziskoj pumpi. Marko Markovic nas ceka takodje, on ce se vratiti istim putem kojim je dosao, autoputem pa idemo svi zajedno, sa jednim spavanjem u Zagrebu, ili negde iza Zagreba.

Voznja ce biti dosadna, ali takav nam je plan da se ne vracamo istim putem.

Pred polazak vidimo da je na nekih 100km od Biograda n/m Dondy domacin ostao u kvaru. Naravno istog sekunda pun gas i pravac ka Dondyju. Stizemo, problem je bobina ali nazalost od 6v, tu nemamo kao rezervnu. O.K. stavljamo Dondyjevu Vespu na prikolicu i pravac Zagreb. Ne ostavljamo nikoga nigde na putu, pravilo broj 1.

 

45_zpss1jmuxhg.jpg

 

46_zps9w5sckse.jpg

 

Usput susrecemo dosta Vesparosa, na jednoj od benziskih stanica nailazimo na predsednika Vespa club UK

 

47_zpslfrpby1l.jpg

 

Nastavljamo dalje, voznja autoputem je dosadna, formiramo brzu i sporiju grupu, u retrovizoru vidim da Marko markovic zaostaje, odma desni migavac i zaustavna, vidim da ima neki problem ponovo. Vespa mu radi, ali nije to onako kako treba, lagano vozi ispred mene do prve benziske gde nas cekaju ostali. Licno auto put ne volim bas zbog ovakvih stvari, stane neko, ne primeti se odma, i onda probelm. Sam na putu, da se vratimo u kontra smeru kazna za to u HR je 600eur i nekih godinu dana zabrane. Zato uvek gledam u retrovizor sta je sa onim iza mene. Pokusavamo da resimo problem, Odlucujemo se da stigne do Zagreba tako, jer smo skori stigli, pa onda mu Vespu stavljamo na prikolicu, cim skinemo sa prikolice Dodndyjevu u Zagrebu.

 

48_zpsbum25pa1.jpg

 

49_zps6cuvbj7b.jpg

 

Stizemo u Zagreb i Markovu vespu stavljamo na prikolicu jer smo Dondyjevu skinuli.

 

50_zpsa658s720.jpg

 

Taman da krenemo, kad problem sa svetlima na prikolici, o.k. smestaj smo nasli u Zagrebu, samo da resimo svetla pa na spavanje.

 

51_zpsnnw2c5zf.jpg

 

52_zpsgkt8gk1q.jpg

 

Posto ne resavamo problem, zovemo Dondyja, koji nas odma zove u svoju garazu, i naravno resava problem, Dondy car.

 

 

 

 

 

 

 • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Dan 9, 15.06.

 

Do Beograda 442 kako bi neko rekao. Znamo da ce biti dosadno. Taman da krenemo, kad Marijanina vespa nece da startuje. 2h borbe oko iste, nazalost ne uspevamo da otklonimo kvar i stavljamo Marijaninu vespu na prikolicu.

Krecemo ka Beogradu, Sean Jordan koji je iz Biograda n/m krenuo sam javlja nam da mu je Vespa stala na 100km od Beograda i da ce nas sacekati da uzme deo sa markove Vespe. U medjuvremenu promasujemo skretanje za Osijek i vracamo greskom pravimo 40km da bi se vratili na pravi put. Umorni smo. Sean nam javlja da je resio problem i da je nadomak Beograda :).

Pauze pravimo cesto, a bilo je i spavanja.

 

53_zpscobrqj3u.jpg

 

Napokon granica, ulazimo u Srbiju, e sada je vec sve lakse.

Ulazimo u Beograd, skidamo 2 Vespe koje su bile na prikolici, snestamo ih u garazu, pozdravljamo se sa prijateljima iz Vespa cluba Rumunija koji su sa nama bili na ovom putovanju. Dogovaramo se vec za naredne zajednicke voznje, jer stvarno su pravi prijatelji.

 

9 prelepih dana, predjeno preko 2.000km, nezaboravna Voznja duz obale u HR, puno starih prijatelja, ali i novih...jednom recju VozimoSvuda

 

Toliko od mene i Vespa ekipe WeRide Eveywhere.

 • Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • MotoDJIR.com, 1205 postova
 • Lokacija: Zemun
 • Motocikl: Honda Africa Twin AS 2022; BMW R1100R 1996 ; Piaggio Beverly 300ie 2010

Ala si zbrzao putopis...ekspresno napisan.

Trebao si malo da staviš i neku "pauzu".

 

U svakom slučaju lepo i slikovito.

 

 

 

Pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Hvala, mada ja nikada nisma bio neki tekstopisac, Ni u osnovnoj,  a ni u srednjoj skoli, vise imam iskustva iz vojske izvestaji kratko, brzo, jasmo, ali da se informacija vidi. Naravno da cu da se trudim da neko drugo putovanje opisem i nakitim slikovitije, jer ljudi vise vole da citaju to, nego ovakve izvestaje... :)

 • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Svrati ponekad, 443 postova
 • Lokacija: Novi Beograd

Dejane, veliki pozdrav tebi i WRE ekipi i +1 za vožnju, hrabrost, složnost, organizaciju - jednom rečju BRAVO! Meni je ovo uvek veća avantura i izazov - sa malim motorom na dalek put, treba imati 00. Što se pisanja tiče, samo cepaj, što više pa će biti i bolje. Bitno je da se vozi, slika i piše.

 

Znam da bih trebao da vam se pridružim makar i u najkraćoj vožnjici do Ušća, za početak :). Nemam više izgovora...

 • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Drug član, 932 postova
 • Lokacija: Sr.Mitrovica
 • Motocikl: suzuki gsx 650f

Lepa tura svaka cast na kolegijalnosti to me uvek odusevi :)

p.s.pisanje jeste malo konfuzno ali se moze razumeti  :na_glavi:

 • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Svrati ponekad, 302 postova
 • Lokacija: Beograd, Grocka
 • Motocikl: Yamaha Xmax 300

Svaka cast za putopis, a jos vise za turu i kilometrazu. Mozda vam se i ja pridruzim sledece godine, vec dugo vremena trazim izgovor da predjem na Vespu :D

 • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Hvala, obecavam potrudit cu se sledeci put da taj opis bude kako treba... :)

 

sto se tice MilosSani VoznjeSvuda, uvek si dobrodosao i sa Beverly-jem i sa Vespom, nije bitno ko sta vozi, bitno je da je ekipa dobra i da VozimoSvuda... :)

 • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Vespa Servis Beograd, 615 postova
 • Lokacija: Beograd
 • Motocikl: Vespa ET-4

Pa neko kaze da su kvalitetnije ove starije, neko opet tvrdi da to nema veze sa kvalitetom vec sa pripremljenoscu Vespe stare ili nove za put.

Znaci pred put ja uvek odem da prekontrolisem sve sto moze da se prekontrolise, uradim servis, stavim nove gume, i onda bar sto se mene tice, nzam da sam ja sve uradio da bi put prosao bez problema.

 

Kazem ja tako radim, za druge ne znam.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

 • Svrati ponekad, 117 postova
 • Lokacija: Kragujevac
 • Motocikl: Baotian speedy 49ccm, Yamaha Majesty 250, Elektro skuter made in China, eletricni trotinet, Suzuki VL800, Capriolo mountbike

Hocemo jos slika i detalja !!!!  :takoje:

 • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Aktivni korisnici   0 članova

  • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja