slave74 6022 Napisano Maj 24, 2016 Drug član, 1379 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedna priča kako je nastalo Vrazje jezero i odakle mu taj naziv potice. Kad se setim te price, ne ulazi mi se u tu vodu Jeste ljigavo dno brrr.. A nije ni preterano bistro.. Aj ispricaj pricu ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Maj 24, 2016 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan zanima me koliko je preasao taj lancanik posto kad se skine posle 25000 se tragovi trosenja obicno ne vide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Maj 24, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Lancanik kad je los lanac moze da se pojede za par hiljada km. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krüger 6 Napisano Maj 25, 2016 U prolazu, 27 postova Lokacija: Novi Sad/Berlin Motocikl: KTM 690SM Prijavi odgovor kao problematičan Ima jedna priča kako je nastalo Vrazje jezero i odakle mu taj naziv potice. Kad se setim te price, ne ulazi mi se u tu vodu Jeste ljigavo dno brrr.. A nije ni preterano bistro.. Aj ispricaj pricu ovde. Po legendi, Vražje jezero. Nekada davno Jezera (danas prostrana, ali ogolela površina) bila su sva pod borovom šumom. I onda je grom zapalio jedan crni bor, vatra krenula i vetar je razneo po šumi. A šuma je bila puna svakojakih zveri i utvara. Zveri su pobegle na Durmitor, vile se vinule u oblake, a vrag se sa svojom ženom sklonio u jezero. Tako su na dnu jezera napravili divan dvorac, sav od ledenih kristala. Zato je ovo jezero i dobilo ime Vražje i mada je toplije od gotovo svih 18 jezera na Durmitoru, uvek je hladno, jer se, navodno, od vražjeg ledenog dvorca širi studen. A čim je dole vrag sa ženom, onda mira nema. Zato se, kažu često dešava da čim neka devojka zapliva preko jezera, izroni vrag iz svog dvorca, zgrabi je i odvuče na dno. Ako je zaplivao neki ugledan momak, onda iz dvorca iskače vražica, zgrabi momka za noge i dovuče u svoje dvorske odaje na dno jezera. Neki kažu da se vrag obično pojavljuje u prvi mrak čak i na obali. Nekad su ga viđali i u obliku crnog paripa, a nekad se pojavi i u obliku crnog bika. Tada pase travu, strašno njišti i rže, buče i riče. Ali, legenda ne bi bila ono što jeste da nije istovremeno i neka poruka ljudima. I ovde je vešto uobličena jedna poruka i jedno iskustvo. Naime, u Vražjem jezeru ima dosta hladnih izvora, od hladne vode hvataju grčevi. I neukost se plaća, jer po okolnim selima ima dosta slabih plivača. I dok se stariji ljudi ne usuđuju da preplivaju jezero dotle se momci i devojke više uzdaju u snagu nego u veštinu i zato se tope. Zaista, ovo jezero je dosad progutalo dosta divne mladosti i možda su zato stari ljudi, umesto saveta, ostavili ovu legendu kao upozorenje. Eto, to je ta priča. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6022 Napisano Maj 25, 2016 Drug član, 1379 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Dno je zaista odvratno, ni vidljivost nije neka kad ronis, ali stvarno mi je gadno bilo da gazim po dnu, kao da je zivo... A nisam gadljiv ni na blato. Ja sam bas dosao na kupanje kad je narod odlazio ,pred mrak. Vidim da su me cudno gledali.. Meni je voda topla bila u odnosu na rzav, zaovine, drinu.. U svakom slucaju dobro je da gore ima tako nesto gde se narod za vrelih meseci moze osveziti.. Pristupacno je svim vrstama vozila. Ko ide tim putem prema Savniku i dalje, moze se osveziti i u reci Komarnici u Savniku ili reci Bjela odmah ispod mosta kad se prodje Savnik. A cuo sam da na gore pomenutoj reci Bjela postoji neko popularno kupaliste ,kao neke kaskade . Negde u selima iznad Savnika.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...