Jump to content

Moto Zajednica

Magneti - tank torba - rucni rad

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: KTM 790 Adventure R, Honda CRF300L i ženina Yamaha TW125 :-)

Ako neko zeli sam da preradi neku torbu da bi služila kao tank torba, za megnete mogu da posluže izuzetno jaki i tanki magneti iz HARD DISKA.

Ako imate negde neki neispravni Hard, eto dobrih magneta.

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Ako je neko ovo radio molio bih ga da okaci koju sliku i prokomentarise to malo.

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

A sta da radimo mi sa plasticnim rezervoarima ;D

Pa kupite neki sa metalnim rezrevoarom ;D ;D ;D

• nekrunisani kralj moto cigana, 3190 postova
  • Motocikl: 4x4

pa kanap je izmisljen pre magneta ;D ;D

• Podržavam 1

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Pa sta da vam kazem bilo mi je dosadno,a posto se malo bavim komjuterima imam dosta neispravnih hardova.Posto nikad nisam probao da vadim magnete iz harda odlucio sam da vidim kakvi su ti magneti.Prvo sam imao malih problema sa nekim srafovima koji su se ogulili(nista novo) pa sam morao da koristim malo neki ne adekvatan nacin da dodjem do magnetaurl=http://www.fotorola.com/]e2460c38d2.jpg[/url],Ali posle dosta mucenja sam stigao do njih i mogu da kazem da su extremno jaki,u jednom hardu se nalaze 2 magneta a za torbu bi po meni trebali 4 tj. treba da rasturite 2 harda.8655fb46b7.jpg

P.S. Samo sam se svetio komjuterima zbog problema koje umeju na naprave ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 385 postova

S'obzirom da retko ko ima neispravne hardove u kuci,jeftinije je kupiti tank torbu

sa magnetima i zavrsiti pricu................... ;D ;D ;D ;D ;D,nego kupovati hardove i neku torbu skrpiti i

napraviti istu............... ;D ;D ;D ;D.

Sve u svemu odlicna ideja za trgovce polovnih kompijuterima.............. ;D ;D ;D ;D ;D,da ubace novitet u asortiman.

• Zainteresovan, 599 postova

Pravio sam,tj prepravljao torbu koja mi se jako svidela a imala je male i slabe magnete. Uzimao sam magnete sa zvucnika  (extremno jaki) i prilicno se razocarao. Kada sam sve upakovao i kod majstora zasio magnete video sam da fabricki bolje drze iako su mnogo manji od onih koje sam ja stavio. Drzalo je nekako....     

Licno,ne volim magnetne torbe jer mi je jednom prilikom magnet pokupio zatvarac za pivo sa nekog stola gde smo stavili torbe. Nisam video kada sam namestao torbu na rezervoar i kada sam dosao kuci umalo se nisam slogirao. Na rezervoaru ogrebotine koje se nisu mogle ispolirati. >:( >:(

Drugi, efikasniji,lepsi ali skuplji nacin je presvlaka rezervoara od koze. To izgleda prelepo,na njemu su nasivene alkice za pricvrscivanje torbi i tako ga mogu koristiti i oni koji imaju plasticne rezervoare. Ujedno stitite rezervoar od prstenja devojcica koje vozate a koje ne znaju sta ce sa rukama, pa grebu onaj rezervoar kao da je ....

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

bas kako da ja zakacim tank torbu i meni je plasticni.

kupi sa remenicom torbu, mislim da je sigurnija i praktichnija... mozhesh da je vezhesh i za zadnje sedishte ako se sam vozish, a i za top case...

i jeftinija je  ;)

Pravio sam,tj prepravljao torbu koja mi se jako svidela a imala je male i slabe magnete. Uzimao sam magnete sa zvucnika  (extremno jaki) i prilicno se razocarao. Kada sam sve upakovao i kod majstora zasio magnete video sam da fabricki bolje drze iako su mnogo manji od onih koje sam ja stavio. Drzalo je nekako....

Magneti iz Hard Diska su IZUZETNO jaki, mali i tanki. Ko se igrao nekad s njima zna o cemu pricam.

Za one koji pocinju sa bajkovanjem i koji treba od jednom da nabave puno opreme ovo moze biti alternativa dok se ne snadju.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

magneti su ekstra jaki ali ekstra

;D

T2QYz_picture008bv5.jpg

Nisam mogao da verujem! Prvo sam probao sa cekicem od 1250g pa sa macolom od 2kg! Magnet je drzao tu tezinu bez problema.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Inspirisan ovom temom, napravio sam magnetnu torbicu za kameru , telefon i sl...Prvo sam bio malo zabrinut zbog memorijske kartice, ali izgleda da nema problema. Ostavio sam kameru 3 dana i slike se bez problema skidaju i sada...

Magneti iz 2 HDD-a

cTJE5_picture001gj8.th.jpg

Test

Q4y1C_picture008bv5.th.jpg

Torbica sa usivenim magnetima:

mgM2q_picture098yy7.th.jpg

Prakticna primena

agl42_picture100yz2.th.jpg

• Podržavam 1

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Magneti ti nemaju uticaja na memorijske kartice. Imaju uticaja samo na magnetne i magnetno-optičke medije. Dakle, hard diskovi, diskete i magnetno-optički diskovi. Sve ostale vrste memorija koriste čipove, na koje magnetno polje nema nikakav uticaj što se tiče podataka...

Pozdrav.

• Podržavam 1

• Drug član, 1702 postova

neverovatno kako inace drze

4 ta magneta su dovoljna i za vecu tank torbu

u jednom hardu budu po 2

recimo na najlonu u NS-u  budu neispravni hardovi po 50 dinara ;) 

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Imam ja dva gecrkt harda, sad ste mi dali motiv za zloupotrebu... 8)

Da vas poštedim još nekih eksperimenata informisaću vas da kada se magnet skine sa tog metala na koji je zalepljen( na slici se vidi da je magnet zalepljen na metalnom nosaču) slabiji je za 30% jer ga taj metal usmerava da deluje samo na jednu stranu. Samo da znate.

Ako bude  rucnih radova(prepravki nekih torbi u tank torbe i slično) postavite slike, da razmenimo ideje.

• Svrati ponekad, 271 postova

E taman! Kupio sam tank torbu koja ima tri slaba magneta i bez 'krila'!!! Samo sam gledao kad ce da se swuche! :'(

Idem da rowarim malo po komshiluku (ortaci serwiseri ;D) pa mozhda se i domognem nekog harda josh wecheras! Uskoro slike prerade! Poz :D

• Drug član, 1261 postova

Čitajući ove postove upali mi se lampica.  Pošto su magneti jaki i jeftini, skoro džabe, mogu da se koriste za grubu filtraciju goriva. Dakle zalepiš magnet sa donje strane rezervoara, što bliže slavini, i sva rdja bi trebala da bude pokupljena, pre nego udje u sistem. E sad idem da probam da li magnet "vata" rđu.Ako sve radi može da se stavi i pored filtera za gorivo i čisto da ne ostaje u rezervoaru skuplja đubre malo niže. ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja