Jump to content

Moto Zajednica

Zeza me saug

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 300 postova
  • Motocikl: Honda SW 400
Motor radi lepo, da ne kažem prelepo, odlično vuče, nema rupa ni u jednom broju obrtaja, krajnja super, prima gas momentalno i pri puštanju ručice brzo vraća u normalu i samo "prede" na leru, potrošnja ok.

E sad ima i jedan problem, od pre par dana ne aktivira se saug kao do sada, u stvari uopšte se ne aktivira nikako. Do sada se baš uočavalo kad radi saug, poprilično se dignu obrtaji pri hladnom startovanju i onda za neku minutu samo ga spusti i počne da prede na leru. Sada ga palim tako što moram dati malo gasa rućicom i onda upali odmah i ugasio bi se da ga malo ne podržavam davanjem gasa još koju sekundu i onda kada se samo minimalno zagreje radi lepo na leru i ne gasi se. Kada bih na šaraf podigao ler onda bi palio hladan i bez davanja gasa, ali kada bi se zagrejao  ne bi bilo dobro jer bi radio na velikim obrtajima na leru, znači to nije rešenje. El. automatski saug radi, ispravan je. Ostavio sam motor da se ohladi i skinuo saug (dva šrafa i el. utičnica i on je dole) klipčić je skroz uvučen, po tome gledano trebao je saug da se aktivira, a nije. Prikačim saug na 12v, greje i polako klipčić izlazi nekih 5mm, isključim ga i posmatram, uvuče ga nazad kada se ohladi, znači radi, probao više puta. El. atomatski saug ispravan, ali pri hladnom startu nemam saug. Skinem karburator, očistim (a i bio je čist) izduvam sve kompresorom, dizne pregledam, vratim sve nazad i opet isto, nema sauga. Skinem ponovo saug, zatvorim rupu kde je stajao saug, motor upali i radi isto kao kada je el. saug bio na mestu, znači pali ali bez da se oseti povećan broj obrtaja, znači nije se aktivirao saug, a trebalo bi jer sad nema ništa što bi zatvorilo dodatni dotok goriva za hladan start i treabo bi biti u stanju stalnog sauga, a nije.

Zna li neko u čemu je problem?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 300 postova
  • Motocikl: Honda SW 400

Rešeno!

Danas sam uz neke konsultacije sa strane rešio problem za pet minuta. Prvo sam bio sumnjičav da bi samo tako lako bilo sve dovedeno u normalu, ali ipak je sve ispravno samo traži da se malo podesi. 

Donesen je zaključak da se saug ipak aktivira jer u startu ima dima prvih par minuta, ali obrtaji su premali da zadrže da se motor ne ugasi, mali je ler, e sad to za ler sam znao i ranije, ali ako ga podignem da motor hladan upali uvek na po zuba, to može, ali onda vruć motor ima previsok ler. Ali zato može drugačije, privrtanjem regulacionog šrafa na sajli kod rućice povećam gas i tako ostavim, sad startujem potpuno hladan motor, naravno upali na pola zuba, drži i ne gasi, očekivao sam da će tako ostati na visokim obrtajima stalno i da ću morati vratiti kako je bilo, međutim ne, posle minut munutipo samo je spustio obrtaje, onaj stari osećaj pri isključivanju sauga. Ostavim da se potpuno ohladi, startujem, upali iz prve na pola zuba i ne gasi se, ide u više obrtaje jer radi pod saugom, posle minute spusti obrtaje i samo prede.

E sad zašto se desilo da deluje kao da saug ne radi i da se gasi pri startovanju hladnog motora, zato što kada mi je ler bio previsok nisam ga smanjio na šrafu na karbu već sam popustio šraf za štelovanje na sajli kod ručice gasa, da tu nisam ništa dirao, da sam normalno naštelovao ler (na vrućem motoru) pomoću šrafa na karburatoru ne bi ni bilo problema. Znači pali na pola zuba, saug se aktivira i radi sve kao i ranije. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja