castor 383 Napisano Maj 6, 2019 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Svaka tebi čast čika Đunta, a druže Mile. Imaš vrlo opširno i respektabilno znanje iz više polja. Da si majstor i imaš svoj servis - vrlo rado bih došao za šegrta da učim i radim sa tobom. Iako me svaki put grdiš zbog toga čiko što ti dodam, ali si stvarno po količini znanja, odnosu prema temi/objektu/subjektu, načinu na koji radiš i količini pedanterije i čiko i tata mata za neke koji imaju svoje servise. Javljam ti se ovih dana, da prodiskutujemo nešto oko nekih ideja koje mi se vrzmaju po glavi. Pozdrav. Djole Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4171 Napisano Maj 6, 2019 Ne silazi, 6532 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, castor je napisao: Svaka tebi čast čika Đunta, a druže Mile. Imaš vrlo opširno i respektabilno znanje iz više polja. Da si majstor i imaš svoj servis - vrlo rado bih došao za šegrta da učim i radim sa tobom. Iako me svaki put grdiš zbog toga čiko što ti dodam, ali si stvarno po količini znanja, odnosu prema temi/objektu/subjektu, načinu na koji radiš i količini pedanterije i čiko i tata mata za neke koji imaju svoje servise. Javljam ti se ovih dana, da prodiskutujemo nešto oko nekih ideja koje mi se vrzmaju po glavi. Pozdrav. Djole "One man band" , to je servis, neugledno krajnje al nema veze, mada bi svakako reprezantivno nešto bilo celishodnije. Bilo je u par navrata pokušaja sa šegrtima, al ne mogaše da isprate, ne zato što je nešto pa teško, nego zato što u glavi nisu hteli da prihvate beskompromisan pristup. U BMW navodu stoji da debalans točka do 5gr ne mora da se balansira, to nije dobro ali je nužno tolerantno pre svega, jer u Nemačkoj to košta prilčno. Znam da većina ne oseća vibracije ni sa dvadeset trideset grama, pa i više, ali to ne znači da ne treba da se ispoštuje kriterijum što neko ne može da vidi ili oseti, to je problem, ja vidim više od klijenta, pa je to još veći. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 9, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gledam 120,70,17 i 180,55,17 contimotion nove, nemontir ane gume bez ikakvih tačaka sa strane za balans. Kako sad to u da li se takva guma može pravilno balansirati, i na kojoj mašini ili gravitaciono na stalku Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7599 Napisano Novembar 9, 2021 Solo Rider, 3069 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan 0-02-0a-18b123379e78017af3b44e0956ce87234e1cdcd1cfb58fb82f071712018e7faa_c0d4b3cb8e744880_1622491713 STREAMABLE.COM Watch "0-02-0a-18b123379e78017af3b44e0956ce87234e1cdcd1cfb58fb82f071712018e7faa_c0d4b3cb8e744880_1622491713" on Streamable. Iznerviran jer sam hteo da mi montiraju i balansiraju u "LAVAUTO" kad oni zakazuju kao da je ne znam šta. Otiš'o kod lokannog vulkanizara koji se potrudio da uhvati felnu bez grebanja...ostalo sam uradio sam.Izvinjavan se zbog rečnika 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7632 Napisano Novembar 9, 2021 Drug član, 2917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Boze zdravlja ja cu tu balanserku napraviti preko zime tako da se steluje na vise nacina, prvenstveno pod vaser vagu, pa visina i sirina.Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7599 Napisano Novembar 9, 2021 Solo Rider, 3069 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Boze zdravlja ja cu tu balanserku napraviti preko zime tako da se steluje na vise nacina, prvenstveno pod vaser vagu, pa visina i sirina.Послато са Redmi Note 8 помоћу ТапатокаПошто ти је ник "Бигор" а то је подручје у Подгорици одакле су Вукчевићи пореклом, имаш од мене осовину (хоме маде код стругара) на поклон, па кад си расположен...... ПоздравPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 9, 2021 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam osovine različitih "fi" za većinu standardnih ležaja na kotačima motora... to me koštalo ko suho zlato .. ali isplatilo se dok su ljudi znali cijeniti ruke majstora ... Danas je svatko majstor tko pogleda dva tri filmića na youtube i izbalansira točak na svom motoru i priča okolo kako mu nikad nitko nije bolje balansirao ... Sad najmanje dvije od tih osovina koristim za izbijanje ležaja jer svatko balansira ... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21497 Napisano Novembar 9, 2021 Integrisan, 9408 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Osovina je blokirac bubnja od ves masine rekao bih , snalazljivo nema sta Pravio sam vise puta pa rekoh da kucnem.. Lezajevi sa sto manjim otporom kotrljanja, po mogucstvu suvi keramicki... Ako nisu dostupni onda se mast ispere iz "obicnih" otvorenih (i ono cime je zatvoren ometa rotaciju). Na podnozje se uvije krst libela, cetiri matice zavarene u uglovima, bez mrtve rupe da se steluje visina svake nogice ponaosob. Za kucne uslove sasvim dovoljno, strasilo voli u perfekciju da ode... 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21497 Napisano Novembar 9, 2021 Integrisan, 9408 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Koga mrzi da se zeza... Unior Teos - Postolje za centriranje točkova UNIORTEOS.COM Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Novembar 9, 2021 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, N.F.S. said: strasilo voli u perfekciju da ode... I na ležajima su tokareni prsteni u "špic" i velike tvrdoće, kao i osovine, kako bi se smanilo trenje između osovine i ležaja .. Ali sve to je rađeno za "stazu" .. kasnije ostalo u radioni i za "normalno" korištenje .. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7632 Napisano Novembar 9, 2021 Drug član, 2917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Tast mi je metalostrugar s 40 god radnog staza i poseduje 2 struga ali sam za kafu, pivu i nova poznanstva uvjek raspolozen Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 5984 Napisano Novembar 9, 2021 Ne silazi, 1797 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, sasa ns 1 je napisao: Gledam 120,70,17 i 180,55,17 contimotion nove, nemontir ane gume bez ikakvih tačaka sa strane za balans. Kako sad to u da li se takva guma može pravilno balansirati, i na kojoj mašini ili gravitaciono na stalku Uzmi slobodno. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Novembar 11, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 9.11.2021. at 21:36, ivica744 je napisao: Uzmi slobodno. još jedno pitanje ali za auto.Da li sam proces balansiranja u nekom svm delu na mašini -znači težina tegova išta već ide može da pokaže da li je kriva felna ili guma .li samo vizuelno.Čini mi se da mi se guma malo šeta levo desno a ne samo gore dole kad dignem na dizalicu i zarotiram pa neznam da li je to do felne pošto ni ona nije idealno ravna -mislim na rub ili je nešto drugo u pitanju.Jedan gradski vulkanizer tvrdi da je to dobro ali mi ta autoguma što malo šeta lavo desno ne da mira. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 263 Napisano Novembar 12, 2021 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan On 9.11.2021. at 20:19, Bigor je napisao: Tast mi je metalostrugar s 40 god radnog staza i poseduje 2 struga... Daj neki kontakt ako jos uvek radi u struci... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7632 Napisano Novembar 12, 2021 Drug član, 2917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Otisao je u penziju, raducka nesto po malo ali nije bas u fazonu da uzne neki veci posao. Ne znam za sta ti treba jer je u Vlasotinu tako da sta god radis morao bi mu odnijeti tamoПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 263 Napisano Novembar 12, 2021 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, jeste malo podaleko. Neka sitnica, ali pokusacu ovde to da resim. Hvala. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21497 Napisano Novembar 12, 2021 Integrisan, 9408 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Пошто ти је ник "Бигор" а то је подручје у Подгорици одакле су Вукчевићи пореклом, имаш од мене осовину (хоме маде код стругара) на поклон, па кад си расположен...... ПоздравPoslato sa VOG-L29 pomoću TapatokaJa bih nasao namenu ovome ako Bigoru nije potrebno...Sent from my EML-L09 using Tapatalk Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7632 Napisano Novembar 12, 2021 Drug član, 2917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Volio bih to napraviti da se igram ali to ako stignem, pa ne bih uzimao da mi stoji bez razloga ako opet ne stignem. Tako da cu ja to napraviti sebi kada dodje do toga Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7599 Napisano Novembar 12, 2021 Solo Rider, 3069 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih nasao namenu ovome ako Bigoru nije potrebno...Sent from my EML-L09 using TapatalkТвој је Нешо......шаљи адресуPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21497 Napisano Novembar 12, 2021 Integrisan, 9408 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Super, nemam balanserku prenutno, napravicu sebi jednu g. Bane!Saljem na viber generalije, zahvaljujem!Sent from my EML-L09 using Tapatalk 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7599 Napisano Novembar 12, 2021 Solo Rider, 3069 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ode Neši u Kragujevac. U zdravlju te služilaPoslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21497 Napisano Novembar 12, 2021 Integrisan, 9408 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan I hoce! Odavno nisam sebi polaaaako, uz kaficu balansirao tockove 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21497 Napisano Novembar 12, 2021 Integrisan, 9408 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Skoro mi je @srbenda zatrazio balanserku na zajam, napravio ja, pedantno i precizno... Nigde je nema! Kasnije sam saznao da je otisla onima "Kupujemo staro gvozdje, stare ves masine, stare sporete...! " Uz resto neki otpad dala majka balanserku i dva nosaca/drzaca motora Pisao sam o tome, haos! Petnaestog mi je rodjendan, pokloni idu ka meni! Stize mi od @Vampa guvernal, od g. Baneta osovina.... Porodica zdrava, motor imam, alav bih bio ako mi to nije dosta!!! Hvala ljudoVi, sretan sam 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7632 Napisano Novembar 12, 2021 Drug član, 2917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi lijepo da nam pokazes kako ti to sve pravis ako te ne bude mrzilo slikatiПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21497 Napisano Novembar 12, 2021 Integrisan, 9408 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Dogovoreno! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...