Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Tracer MT 09

Recommended Posts

• Drug član, 1614 postova
  • Motocikl: V-STROM

Zato i pitam,jer potrošnja od 6,5-7 mi se cini velika za taj motor.Mislio sam da 3 klipa mnogo manje trose

Ne razumem kakve veze imaju 3 klipa sa potrošnjom  :zbunjen:

To je motor od 900 kubika i meni se čini ova potrošnja koju navode vlasnici sasvim ok,rekao bih čak i vrlo skromna.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Honda Africa crf 1000

Jebem li ga,drug planira kupovinu novog,i u razgovoru je dobio tu informaciju,motor ima 3 klipa,i jako malo troši,kao plafon 5-5,5 zato sam i postavio to pitanje.Opet 5 i 7 nisu isto,pa sam traži odgovore iz prve ruke.

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: BMW GSA 1250

Misljenja sam da 6.5 l je previse za taj motor. Moze toliko potrositi na autoputu iki ktoz grad ali dugorocna prosijecna ne bi trebala biti veca od 5-5.5 l. Nov motor,elektronika... Proslo je vrijeme kada je 6.5 l bila super potrosnja za ovu vrstu motora. Kada pogledam sebe i drugare sa maksi enduro- turing motorima svima nama je prosijek 5-6 l max. A ni jedan motor nije ispod 1000 kubika.

• U prolazu, 50 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-09 Tracer

Jedna od prednosti ovog motora je mala potrosnja.

Ali opet kao sto rekoh sve zavisi u koliko obrtaja se vozi i na koji nacin.

Ja sam ranije vozio R motor pa onda Naked, malo ostrije vozim Trecera ali u nekoj normalnoj voznji ne prelazi 5.5l

A ako ti drugar ili bilo ko razmislja da kupi ovaj motor nece pogresiti jer u ovoj klasi nema nista bolje za 10.000e

• Svrati ponekad, 342 postova
  • Motocikl: BMW 1150 GS

Ne znam kakva potosnja treba da se ocekuje ako sednu dvoje na njega zakace ful kofere napakovane i odvale na autoputu za Grcku 170-180...Ili tako natovareni vitlaju po krivinama Rumunije i salta se svakih 2 min...5.5 mu je prosek i to je vise nego dobro 

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 596 postova
  • Motocikl: Stokke

Ne znam kakva potosnja treba da se ocekuje ako sednu dvoje na njega zakace ful kofere napakovane i odvale na autoputu za Grcku 170-180...Ili tako natovareni vitlaju po krivinama Rumunije i salta se svakih 2 min...5.5 mu je prosek i to je vise nego dobro

Ja uglavnom vozim sam, ove godine 3 puta do Grčke, Solun i Atina, uglavnom autoputem odvrnem gas :) nije mi toliko bitna potrošnja, ali sa ovim prosekom ostane kusur i za pivo ;)

• U prolazu, 50 postova

Ja se pitam svi nesto polemisemo koja je potrosnja a svi smo dali 10.000e za motor neki i vise pa nas sada brine potrosnja :na_glavi:

Sto rekao Miljan potrosnja mu je zadovoljavajuca  :)

• U prolazu, 37 postova
  • Motocikl: Yamaha MT09 Tracer

Ma nije bitno potrošnja zbog para,baš me boli dai troši 5 ili 10 litara,nego meni problem kad idem na dužu turu,pa moram da  sipam na svakoj pumpi jer ne znam dal mogu još 150km,ili dali će biti pumpa za 100 ili na 170km,i dal ću stići do pumpe ako je na 170. No sad već testirano da može tracer komotno 300kilometara da pređe sa jednom rezervoarom

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Yamaha mt 09 tracer Yamaha tracer 9 gt KTM 1290 SAS

Ljidi a jel ima neko problem za zardjalim zadnjim amortizermo? Vidim na stranim forumima da ih ima bas dosta sa zamenjenim.

• U prolazu, 50 postova

Ma nije bitno potrošnja zbog para,baš me boli dai troši 5 ili 10 litara,nego meni problem kad idem na dužu turu,pa moram da  sipam na svakoj pumpi jer ne znam dal mogu još 150km,ili dali će biti pumpa za 100 ili na 170km,i dal ću stići do pumpe ako je na 170. No sad već testirano da može tracer komotno 300kilometara da pređe sa jednom rezervoarom

E meni je to bio problem, na auto putu i sa pumpama, mogao sam da predjem samo 200km sa rezervoarom i palio mi je rezervu. :tras2:

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000

Samo cekam dan kad ce neko da se javi i kaze da se napunio rezervoar preko noci, ili da mora da staje uz put i odsipa gorivo. Ja godine provedoh sa kuririma po Londonu i nikad nisam cuo ove podatke. :stabre: 

• Drug član, 1461 postova
  • Motocikl: 2017 BMW R1200GS Exclusive

Samo cekam dan kad ce neko da se javi i kaze da se napunio rezervoar preko noci, ili da mora da staje uz put i odsipa gorivo. Ja godine provedoh sa kuririma po Londonu i nikad nisam cuo ove podatke. :stabre: 

Koja firma ?  ja vozio za Courier Systems 3-4 godine .... pozdrav kolega !!

• Podržavam 1

Kuriri u londonu voze Tracere?

Naravno da ne, oni voze sve moze da se pokrene i ide. U zavisnosti sta vozis i koja firma ide i kubikaza

Pojasni malo za podatke i kurire?

Ovako,odredene kubikaze trose odredjenu kolicinu goriva (naravno noviji motori manje) ovde se vodi prica, prebacit cu na nivo ljudskog organizma da odrasto covek udise i zivi na kolicinu vazduha potrebnu bebi.

Pa svi koji se prevoze motorima bi vozili MT09 i trosili 1,5l na 100km (karikiram)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja