nesic1 266 Napisano Mart 2, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Oce drug da kupi motor od nekog tamo, motor je star manje od godinu dana i nikad nije bio registrovan, ima sve papire, pa bi moj drug hteo da proveri da li je regularno.. Motor je neki kineski, a ono sto ga interesuje je da li prilikom prve registracije sup zove salon gde je motor kupljen i proverava ime na kupoprodajnom ugovoru, ili samo proveravaju dal je sve placeno i uredno, cini mi se da rece da se ime i prezime slabo vide ili su zamrljeni... Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kameni 1 Napisano Mart 2, 2008 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW C400GT Prijavi odgovor kao problematičan Prosteaj do salona u kojem je kupljen, dobar dan jel ovaj motor kupljen kod vas, ko ga je kupio i to ti je to. Ne vidim jednostavniji nacin. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6082 Napisano Mart 2, 2008 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan A duzni su i da izdaju kopiju racuna, Dok su se MZ prodavali u RK Beograd, moj drugar je kupio od nekog, pa da bi izbegao prenos, trazio je kopiju i za sitnu kintu je dobio sa svojim imenom. Relativno legalno!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Drug je kupio motor, nikad nije bio registrovan, i kad je bio u agenciju rekli mu da mora da ga registruje na ime vlasnika pa da mu ovaj da ovlascenje, e sad dal bi mogo nekako da ga registruje odma na svoje ime, bilo bi jeftinije finansijski a i bio bi na njegovo ime. Motor je kupljen u Obrenovcu u Ljumovic O.D, prote mateje nenadovica 2 v, dal bi mogao to da odradi, ako ima neko da moze da pomogne, platice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6082 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Jedino da obojica odu tamo, da se ispravi racun, direktno na ime tvog drugara. E sad, ne znam kako je sada, ranije se porez placao kad kupis motor u opstini stanovanja. Ne znam da li je PDV uracunat u cenu itd, jer ako nije, ide neka zeznuta zatezna kamata. Kazem, pre je bilo tako, ali, neka ipak obrati paznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Zvali smo ovu prodavnicu gde je kupljen motor i rekli nam da ne mogu da ispravljaju racun ali da moze da se odradi kupoprodajni ugovor, plati takse i reg. na njegovo ime, od svih agencija u gradu 2 su rekle da neznaju, 2 da mora da se registruje na ime vlasnika pa da uzme ovlascenje, a kad smo bili u sup da pitamo rekli da treba kupoprodajni ugovor i moze na ime druga(i jos nam se izdrao jer smo rekli sta agencije kazu)... Ovi iz agencije su zvali valjda nekog u sup i oni imobjasnili... Pa sta sad jedni kazu jedno drugi drugo, da li je moguce da je ovaj u supu bio neobavesten... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6082 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljan je kupoprodajni ugovor, i nista vise, tj ugovor izmedju decka na cije je ime motor kupljen i tvog drugara. Kada je overen, on je dokaz vlasniistva. Sa njim i racunom, tvoj drugar moze da izvrsi tehnicki i reg na svoje ime, jer je motor njegov. Ja sam registrovao tako motore sa 6 kupoprodajnih ugovora medju ljudima dok je stigao do mene, nikakav problem, samo da su sva imena na broju i da su svi platili prenos. A sto se cene tice, mislim da je ista cena prenosa za registrovan ili samo sa ugovorom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Cena jeste ista, nego samo nas ove agencije zjebavaju valjda oce da privucu musterije a ne da ih odbijaju, ili videli decaci pa nemaju oni pojma, mozemo da ih zavrcemo i oderemo, trazili mi 6250din reg na ime vlasnika + 5ooodin da oni to sve odrade + tehnicki+ ovlascenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam ponovo agenciju i rekli su mi da mogu da mi odrade kupoprodajni ugovor ali da ne mogu da platim posle porez (ili sta vec treba), jer nece da prihvate tamo u Obrenovcu na osnovu ugovora nego traze saobracajnu, a motor nije registrovan??? Pa zbog toga mora da registruje na vlasnika pa da prebaci posle na sebe, sto ljudi sto cudi, njesra pravni sistem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6082 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ne budi lenj, nego zovi 988, trazi broj poreske uprave ostine Obrenovac, pa proveri direktno sa njima. Nikada mi u BG nisu pravili takav problem, samo su gledali da mi uzmu kintu. Sve ih ti licno pozovi telefonom, a ako bas ne moze, ne ka drugar uradi tehnicki, odnese u SUP u Obrenovcu i tamo mu ljubazna teta za nekoiliko stotina din napise sve uplatnice. Usteda je cirka 5 000din, tj provizija agenciji. Naravno, covek na cije se ime vodi racun, mora biti prisutan, sa vazecom LK. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Zvacemo sutra, a i ako ima neko agenciju koja moze ovo da sredi slobodno neka kaze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Mart 4, 2008 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan hahha, daj molim te , neko skinuo kineza sa osiguranja??? znam da ti kinezi kostaju oko 100 000din, bar ovde, a taj motor ako nije ni registrovan nikad a ima sve papire ja ne vidim nacin da se izvrsi bilo kakva prevara tu..........mislim da je pitanje glupo, registruj to i vozi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 4, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ma motor ima sve papire, kupljen u Obrenovcu, cela ova frka je ispala oko toga da poreska uprava u obrenovcu nece da primi uplatu (koja se uplacuje prilikom prenosa vlasnistva vozila) zbog toga sto motor nije registrovan, traze na osnovu saobracajne i ne moze samo da se ode sa ugovorom iz salona gde je kupljen (na kome su podaci o motoru). Drug bi hteo da motor bude na njegovo ime jer bi ga vozio 2-3 sezone minimum. Hteo bi da izbegne da registruje na onog vlasnika pa da posle odjavljuje i prebaci na sebe, dupli trosak, sutra zovemo poresku upravu u obrenovcu da vidimo sta i kako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Mart 5, 2008 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ako je ikada imao saobracajnu dozvolu, motor se vodi kao polovno vozilo i ima poresku obavezu od 2,5% ali ako nikada nije registrovan, vodi se kao novo vozilo i tada se pun porez placa, a to je 18% pa vodite malko racuna i o tome. Ipak, ako je placen taj prvi porez na neko fizicko lice, onda se treba izboriti licno u Upravi prihoda tamo gde je mesno nadlezna Uprava prema prebivalistu onog fizickog lica koje je sad vlasnik (ako ga je bilo uopste). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 5, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Motor nikad nije bio registrovan (nema saobracajnu) kupljen je 6.2oo7god., sve dazbine i porezi su placeni, ima sve papire sa kojima vlasnik ode u sup i registruje na njegovo ime, pitacemo i za taj porez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
coolair 14 Napisano Mart 5, 2008 Svrati ponekad, 308 postova Lokacija: Ripanj Motocikl: Honda Helix CN250 Prijavi odgovor kao problematičan "Nov", neregistrovani motor (ne "bicikl sa pomoćnim motorom") kupljen na teritoriji grada Beograda (u šta spada i Obrenovac), prvi put se registruje u Ljermontovoj, pa je naj pametnije, pozvati ih (ili otići do njih) za sve informacije. Ako se ne varam, u prizemlju ima i agencija, koja može da odradi svu papirologiju. 10 metara od agencije je banka, a ima i bankomat, ako se nema gotovine. Po uplati svega, pređe se na šalter za dobijanje tablice i saobraćajne, i to je to. Ako je motorče ispod 50 ccm, ide se u opštinu Obrenovac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 5, 2008 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Zvao sam upravu poreza u Obrenovcu i rekli su mi da mora da se registruje, pa tek onda da se prenese... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...