Disko Nindža 10505 Napisano Mart 24 Hronični Motociklopata, 7328 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @Aleksandar0102 ja godinama sipam Silkolene Comp 4, problema bez danas ću da radim mali servis (ulje, uljni filter), čim prođe trka MotoGP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatko LA 1939 Napisano Mart 25 Drug član, 1053 postova Lokacija: Vlasotince, Ladovica Motocikl: Honda CBF 600, Honda Rebel 125, Automatik A35. Prijavi odgovor kao problematičan To sam i ja hteo da pitam, pošto ima 15w50 i Pro 4 i Comp 4 a mala je razlika u ceni, koje bi više odgovaralo ovom tipu agregata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16875 Napisano Mart 25 Integrisan, 4999 postova Prijavi odgovor kao problematičan Comp4 sasvim dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10014 Napisano Mart 25 Drug član, 1494 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno je izvanredno sintetičko ulje a drugo je obična polusintetika... Još ako je mala razlika u ceni, kako kažeš, nema tu dileme. A što 15w-50? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16875 Napisano Mart 25 Integrisan, 4999 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio stalno 15w-50. Nisam vozio zimi to je prvi razlog. Leta su nam ekstra topla. Trece, smanji se potrosnja ulja ako ga agregat trosi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10014 Napisano Mart 25 Drug član, 1494 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kada je raskantana mašina sipaju ljudi i menjačko ulje.... Ako srkne malo, dolije se i teraj dalje. Valjda fabrika zna koje ulje treba. Na čepu su izgravirali. Voze ljudi Bandite i po Africi, šta bi oni trebalo da sipaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16875 Napisano Mart 25 Integrisan, 4999 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne mora da je raskantana. Fabrika je pisala koje je tada ulje bilo, cesto za motore iz 90tih nije ni bilo gradacija tipa 10w-50 itd... Stari standardi takodje. Cesto u manualu mozes pronaci da se gradacija bira u zavisnosti od geografske lokacije odnosno klimatskih uslova. Nije isto voziti Bandita u Finskoj i Australiji. 10w-40 je klasika ali ako su temperature visoke 35c+ 15w-50 ce bolje da stiti (ako je rec o istom ulju). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10014 Napisano Mart 25 Drug član, 1494 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako meni u Beogradu gde leti "gori affalt", semafori na svakih 50 metara pa mi treba sat vremena da izađem na drugi kraj (Ibarsku magistralu) 10w-40 super radi posao, teško da bi ga ti pregrejao u okolini Subotice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16875 Napisano Mart 25 Integrisan, 4999 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nece pregrejati samo kazem da bolje stiti pri tim temperaturama i to je sve. Preko 40c 15w-50 ce imati bolje performanse i zadrzati svoja svojstva (uzmimo da se radi u istom ulju, samo razlika u gradaciji). To ne znaci da ce sa 10w-40 motor da zariba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10014 Napisano Mart 25 (promenjeno) Drug član, 1494 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zbog te postojanosti na različitim temperaturama i povećanim opterećenjima ljudi i kupuju malo skuplja, sintetička ulja, koja imaju kvalitetniji sastav... Uljare imaju povelike uljne hladnjake (naročito veći agregati 1100/1200) pa treba uzeti u obzir i specifičan način hlađenja glave agregata... Promenio Mart 25 član bajker71 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1596 Napisano Mart 25 Drug član, 1001 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Na koju zicu povezati + za maglenke na Banditu? Minus cu za sasiju a plus hocu na deo instalacije tako da kad dam kontakt da imam struju za maglenke. Kinezi ostavili na akumulator a to je lose resenje. Radoznala deca i ode aku. Zaboravan ja i ode aku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1596 Napisano Mart 26 Drug član, 1001 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Na koliko staviti pritisak u gumama? Do sada sam duvao na 2.2 prednju a zadnju na 2.5 bara. Međutim primecujem da mi se na zadnjoj stvara četvrtasti prelaz što nikako nije dobro. To znači da ili vozim slabo krivine ili je mali pritisak. Na stranim forumima sam našao da duvaju na 42 psi odnosno 2.8 bara što je meni malko mnogo. Možda i grešim. Koja su vaša iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10014 Napisano Mart 26 Drug član, 1494 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je po fabričkim preporukama 2,25/2,50. Ja pumpam 2,3 napred i 2,6 pozadi i tako mi se dobro ponaša a gume se ujednačeno troše. Ali zavisi to i koje su gume, koliko si težak, koliko često imaš suvozača... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1596 Napisano Mart 26 Drug član, 1001 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Težak sam kao crna zemlja al ovako i nisam, oko 82 kg i 177 visine. Suvozačica ima oko 49 do 51 kg. Tako da smo nas dvoje kao jedan dobar. A gume su mi Metzelder road ili tako nešto. Iskren da budem pojma nemam tačan naziv guma. Znači taj pritisak je ok. Hajde probacu na 2,3/2,6. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10505 Napisano Mart 26 Hronični Motociklopata, 7328 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan To ti je "Vojvođanska šara" sindrom, meni svaka guma tako završi, jbg kad smo večito u ravnici. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16875 Napisano Mart 26 Integrisan, 4999 postova Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Zarkela said: Na koliko staviti pritisak u gumama? Do sada sam duvao na 2.2 prednju a zadnju na 2.5 bara. Međutim primecujem da mi se na zadnjoj stvara četvrtasti prelaz što nikako nije dobro. To znači da ili vozim slabo krivine ili je mali pritisak. Na stranim forumima sam našao da duvaju na 42 psi odnosno 2.8 bara što je meni malko mnogo. Možda i grešim. Koja su vaša iskustva? Isto mi je bilo 15 godina... Sto kaze kolega ravnica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1596 Napisano Mart 26 Drug član, 1001 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Disko Nindža je napisao: To ti je "Vojvođanska šara" sindrom, meni svaka guma tako završi, jbg kad smo večito u ravnici. I da li je takva guma za zamenu ili mozes jos da ide? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10505 Napisano Mart 26 Hronični Motociklopata, 7328 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Nije više idealna ali naravno da može da se vozi, a kad potrošiš/poravnaš šare preko markera, onda menjaš gumu, bar ja tako radim, mene donekle vadi što svake godine zapalim na more i tu bude bar 1500km krivinarenja pa malo zaoblim kocku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dindash 20 Napisano Mart 26 (promenjeno) U prolazu, 48 postova Lokacija: BiH Motocikl: Suzuki GSF 600 Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav dobri ljudi. Situacija je slijedeca, nabavio sam polovan nosac i kofer givi u koji staju dvije full face kacige, a ukupna nosivost je 7.5 KG. Pristojno ocuvan, planirao sam ga prefarbati u mat crnu boju. Sad prilikom montiranja nosaca i postavljanja kofera, nije mi ono bas utegnuto, a dva elementa nisam montirao jer ne znam cemu a ni gdje se stavljaju, pa ako moze pomoc ili savjet gdje ubaciti. Slike u prilogu. Mislim da sam prosao povoljno, sve me izaslo 125 eura.. Hvala. Promenio Mart 26 član Dindash Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1596 Napisano Mart 26 Drug član, 1001 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Nije ti utegnut jer se drzi samo na ta cetiri srafa na kratkom rastojanju. Nema dobar oslonac a kofer je velik za taj nosac. Kod mene je npr stavljen nosac na donji deo ispod plastika i drzi se na tri mesta. Kofer nema pomeranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dindash 20 Napisano Mart 26 U prolazu, 48 postova Lokacija: BiH Motocikl: Suzuki GSF 600 Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nema. nekog rjesenjada ga ucvratim ili da nesto probam pripasovati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Mart 26 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam si sam pravio nosač kofera za starog GSXR-a ... skoro je isti princip .. ali i ja sam radio treću točku ispod repa... tj. na oslonce za noge od suvozača, ali su bili skriveni ispod repa .. Ovo što ti imaš je da staviš kacigu i učvrstiš onom mrežom sa kukicama.. nikakav kofer .. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10505 Napisano Mart 27 Hronični Motociklopata, 7328 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si montiro, ali ako misliš da ozbilijno tovariš kofer bolje uzmi cevasti tip nosača koji se kači u 4 tačke ali sa velikim razmakom, 2 kod suvozačkog rukohvata i 2 ispod sedišta na sredini, i tu nema frke, onda bude 100% utegnuto. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dindash 20 Napisano Mart 27 U prolazu, 48 postova Lokacija: BiH Motocikl: Suzuki GSF 600 Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Jutros sam gledao, pa nesto razmisljam da spustim dvije tanje sipkice i zavrnem na naslon (zeljezo) sto drzi blatobran i tu bi ga ucvrstio u dodatne dvije tacke... a možda izvedem kao sto je @strasilo uradio. Nesto ću partikati preko vikenda, pa mozda nadjem konkretno rjesenje. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10505 Napisano Mart 27 Hronični Motociklopata, 7328 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan @Dindash ovako sam ja napravio nosač kofera za mog starog Bandita, koštalo me neke sitne pare, ni 1000dinara, cev, flah, 4 produžene matice i šarafi. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...