mrle 8564 Napisano Februar 6, 2015 nekrunisani kralj moto cigana, 3196 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan samo da dodam. Možeš da pri prvom odlasku odmah predaš i pisanu izjavu. To je i bolje, jer oni u zapisniku koji vode tamo, tvoju usmenu izjavu mogu da napišu sa nekim izostalvjenim ključnim rečima ili da jednostavno red reči u rečenici nema onu težinu koju si ti saopštila. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Februar 6, 2015 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Jedan mali off, koliko vas je okretalo glavu? 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Februar 6, 2015 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Samo monitor 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4907 Napisano Februar 6, 2015 Drug član, 1874 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Robine, stvar je u dogovoru sa advokatom. Naravno da neće niko da plati advokata 25000 zbog kazne od 5000. Poenta je u tome što postoje advokati, pogotovo sad posle štrajka, koji rade bez plaćanja unapred, tj. za troškove. Znam i koji su. Znači, ti njemu das osnov(ovde je to baš fina prilika pošto ima još 3 meseca do zastare) on te zastupa i kad zastari, država je dužna da ti naknadi troškove. Čak možeš da se dogovoris da ih delite 80:20. Naravno možete da sklopite ugovor da nebi bilo nesporazuma kasnije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Februar 6, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan sto ne platis na mostu,platices na cupriji,,,al uvek je bolji most...Plati bre to. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Februar 6, 2015 (promenjeno) Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan uopšte ne treba da platiš tu kaznu, jer se tako ne postiže svrha kažnjavanja, koja bi trebalo da bude sprečavanje činjenja prekršaja. osim ako svrha kažnjavanja, za ovakve gluposti (mislim na konkretno ovaj slučaj), nije finansijska iznuda. mi koji savesno plaćamo, kazne za ovakav prekršaj, stavljamo u neravnopravan položaj one, koji za isti prekršaj, biraju zatvor, ili privatnog izvršitelja, jer nemaju od čega da plaćaju. ili, ako sam dovoljno solventan, da mogu da plaćam kazne, to mi onda omogućava da legalno kršim zakon, kad god mi se ćefne , a to onda najbolje pokazuje, i koja je svrha ovakvih "bezveznih" "zakona". edit: drug @mrle je zakon! Promenio Februar 6, 2015 član Lug 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Februar 6, 2015 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Prvo sto treba da uradis je da odes kod sudije na ovaj piziv i da izjavis da nisi upoznata sa prednetom s obzirom da nisi dobila obrazlozenje cinjenicnog stanja prilikom prekrsajne prijave, da trazis odlaganje donosenja resenja po prijavi kako bi pripremila svoju izjavu. Ukoliko prekrsajni sudija smatra da su ti dolazi blagovremeno predoceni, trazis suocenje sa komunalnim policajcem pre nego sto das izjavu o samom prekrsaju. To se unese u zapisnik, potpise se i cekas da te ponovo pozovu... Nadas se da se to ne desi a ako se i desi potrazis pravni savet u medjuvremenu... Sat otkucava u tvoju korist... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolas02 36 Napisano Februar 6, 2015 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ma ignor i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Akashi Shimano 649 Napisano Februar 6, 2015 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Tu i tamo... Motocikl: Bicikla Prijavi odgovor kao problematičan To su zadnji trzaji da te dovedu pred sudiju...Ja bih se pravio lud u svakom slucaju za ta tri meseca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Februar 6, 2015 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda ali mi i dalje nije jasno kako se car nameračio na mene baš. Tu stoje bukvalno 5 motora svaki dan. i tad je stajalo 5. i samo ja dobijem kaznu... lepo baš meni je to normalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Februar 6, 2015 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Cale i ja smo jedno vreme imali po par kazni i panduri ti dolaze na vrata dva, tri meseca pred zastarenje kazne da bi nekako izvukli te pare. I za skoro svaku kaznu tako dolazili po par puta. Ne otvaraj vrata kad ih vidis a tvoji kad im otvore kazu da nisi tu i zastari kazna. Posto se nisi javljala na pozive i nisi opravdala svoje nedolazanje ukoliko sad odes kod sudije i moraces da platis. Tako da uzivaj, i pocetak sezone docekaces za zastarelom kaznom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Februar 6, 2015 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Jedan mali off, koliko vas je okretalo glavu? KRALJU! SVI! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Februar 6, 2015 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Jedan mali off, koliko vas je okretalo glavu? KRALJU! SVI! I moras priznati da je vredelo . gagi-racer je pobedio Pa zato se i raspitujem... imam 0 iskustva Devojčice ne dobijaju kazne Zavisi kakve , Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano Februar 6, 2015 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan .... Stvar je prosta ... makar bi bila da je u pitanju Novi Sad ali sumnjam da je u Beogradu situacija drugačija, komunalna policija te procesuria po tablicama na vozilu a za zauzeće javne površine tj njeno ne namensko korišćenje, pod uslovom da te nisu zatekli na licu mesta i legitimisali. Na sudu možeš da izjaviš kako vas više koristi taj motorcikl i da nemaš pojma ko je taj dan vozio. Provereno znam da prijave u prekršajnom sudu u Novom Sadu u tim situacjijama padaju jer je manje više nemoguće utvrditi koje je vozio a po gradskoj odluci se tereti vozač/ korisnik vozila tj lice zatečeno u prekršaju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanovicZMaja 30 Napisano Februar 6, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 690 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Cale i ja smo jedno vreme imali po par kazni i panduri ti dolaze na vrata dva, tri meseca pred zastarenje kazne da bi nekako izvukli te pare. I za skoro svaku kaznu tako dolazili po par puta. Ne otvaraj vrata kad ih vidis a tvoji kad im otvore kazu da nisi tu i zastari kazna. Posto se nisi javljala na pozive i nisi opravdala svoje nedolazanje ukoliko sad odes kod sudije i moraces da platis. Tako da uzivaj, i pocetak sezone docekaces za zastarelom kaznom Samo što se ja jesam javila na prvi poziv i tad sam ga odlagala jer u zakazano vreme sam bila van zemlje u najavi... Drugi ne znam kad je stigao, jedino kad sam bila na nekom putu. Tako da ne znam da li postoji zastarevanje u tom slučaju. U principu nije kazna još uvek tek me zovu, komunalci su napisali nešto tipa savet za kaznu 5000 dinara. Ne znam zaturila sam negde taj prvi poziv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Februar 6, 2015 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa bem li ga sta da radis u tom slucaju. Postoji i druga solucija. Ako komunalac nije slikao motor, a ne verujem da jeste onda ladno mozes sa dva svedoka da pobijes njegovu tvrdnju. Odes kod sudije kazes nije bio parkiran motor tu imam dva svedoka, navedes neka dva drugara i ako ih pozove sudija odu daju izjavu i ti si oslobodjena. Posto je moj cale postao expert za pisanje zalbi sto se tice saobracajnih prekrsaja znam da sve moze da se resi sa dva svedoka ukoliko pandur nema sliku ili snimak. Sad skrecem s teme ali na primer ako si kolima i ako te snimi radar onda nema pomoci ali ako te nahvataju za neke gluposti i nemaju dokaz kad imas dva svedoka resava se lako. Jednom prilikom sam imao 7 svedoka posto sam naveo i auto iza mene i kad sam otiso kod sudije odma sa vrata mi je rekla ti nisi normalan kolko si svedoka naveo, ajd bezi oslobonjen si Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanovicZMaja 30 Napisano Februar 6, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 690 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze što je to bilo pre skoro 2 godine i niko realan se ne seća ničega a ne pogotovo za jedan dan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Februar 7, 2015 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ti tvrdis kako se secas i kako si zapamtila jer ti to bila prva kazna i svedoci se isto secaju. Niko nece da te ispituje da li se secas dobro ili ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Februar 7, 2015 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan zastarelost nastupa za dve godine od pokretanja tuzbe policajca samo ako nije upucen poziv od sudije za prekrsaje,a od svakog rocista se obnavlja zastarelost ponovo na dve godine,a ako nemogu da te nadju-recimo odselio se u inostranstvo onda se prekida trajanje zastarelosti a za neke vece prekrsaje ponovo pocinje kad se vratis u zemlju,a apsolutna zastarelost -kad vise nema ganjanja ide u zavisnosti od visine kazne-moli bih da me neki pravnik ispravi i dopuni.To znaci da zastarelost nemozes docekati nikako osim ako to sudija namerno ne uradi.U ns znam da su komunalci pre 5 godina kaznjavali kod stranda kad stanes na zemlju,a kad stanes na zamlju koja pripada parking servisu ne i kad stojis na trotoaru ne.Licno me zatrefilo da me pauk-a to je isto komunalna sluzba samo sliko da dam nepropisno parkiran i to bez prisustva pandura i dobio sam kaznu od sudije a to pre nije moglo jer su panduri morali biti prisutni sa paukom,a sad idu bulevarom sa fizicki odvojenim trakama i pauk tu nestaje da nosi jer je guzva -vozac samo uspori a onaj pored njega slika kroz sofersajnu.Da bi ste se spasli dobro proucite pravilnik o postavljanju saobracajne signalizacije i srps standard o znakovima jer je tu javasluk pa onda je nemoguce po zakonu da te sudija kazni jer signalizacija nije po propisu.Recimo puna linija ima garantni rok i tacno se zna koliko mora da sija a to sto pandu kaze vidi se puna to u 80 posto sluca jeva nije po zakonu jer je 80 posto punih u drzavi neispravno i NEMOGUCE JE DA TE BILO KO KAZNI NA OSNOVU TOGA.naravno ako nema horizontalnog znaka i to pod uslovom da jei on ispravno postavljen.Posto je tu javasliu od strane drzave ja sam siguran da se u 30 postto slucajeva covek moze iscpati.Za to nepplacajte advokatnego sami procitajte -nije nista komplikovano-to ce isto da uradii advokat jer i on zna koliko i vi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goran glumac 171 Napisano Februar 7, 2015 Svrati ponekad, 123 postova Motocikl: tdm 850, gtr1000 Prijavi odgovor kao problematičan Obavestis sud da nisi u mogucnosti da se odazoves tad i tad na poziv zbog neodloznog sluzbenog puta uz neke dokaze tipa seminar firme u dolini jorgovana predas to u pisarnici suda i uzmes potvrdu, zamolis ih da zakazu drugo rociste i to je to proslo dva meseca 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Februar 7, 2015 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Pa bem li ga sta da radis u tom slucaju. Postoji i druga solucija. Ako komunalac nije slikao motor, a ne verujem da jeste onda ladno mozes sa dva svedoka da pobijes njegovu tvrdnju. Odes kod sudije kazes nije bio parkiran motor tu imam dva svedoka, navedes neka dva drugara i ako ih pozove sudija odu daju izjavu i ti si oslobodjena. Posto je moj cale postao expert za pisanje zalbi sto se tice saobracajnih prekrsaja znam da sve moze da se resi sa dva svedoka ukoliko pandur nema sliku ili snimak. Sad skrecem s teme ali na primer ako si kolima i ako te snimi radar onda nema pomoci ali ako te nahvataju za neke gluposti i nemaju dokaz kad imas dva svedoka resava se lako. Jednom prilikom sam imao 7 svedoka posto sam naveo i auto iza mene i kad sam otiso kod sudije odma sa vrata mi je rekla ti nisi normalan kolko si svedoka naveo, ajd bezi oslobonjen si E sad mi je jasna izreka "dvojica bez duse, treci bez glave" Iz mojih iskustava cu ti reci da platis 5 soma i pomiris se sa tim. Nece te boleti glava, a vec ces negde ustedeti taj novac. To je najmanja moguca svota novca za kaznu. Da je u pitanju neka veca cifra pa i da se maltretiras sa tuzbama i rupama u zakonu. SVA SKOLA SE PLACA, nazalost 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Februar 7, 2015 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ako već odlučiš da platiš, nemoj sve odjednom. uzmi uplatnicu, prepiši sve sa te koju si dobila, osim sume, plati npr., 1000 rsd, ili 500, pa sledeći mesec opet. i tako redom, kad se setiš. ili plati odma 500 din, i kad odeš kod sudije, pohvali se, evo ja plaćam kako kad imam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Februar 7, 2015 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Prekrsajni sud Pancevo vs TA96 0:2 Nocu sam ustajao i pisao beleske kako da se branim i oba slucaja nisu uspeli da donesu presudu u roku od 2 godine pa su predmeti zastareli. Ne znam kakva je situacija sa novim zakonom oko zastarevanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JovanovicZMaja 30 Napisano Februar 7, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 690 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Zar ne bi trebalo pored kazne i da plaćam sudske troškove ako me osude? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Februar 7, 2015 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan ja ne razumijem curu koja je postavila ovu temu, kriva je kao i ostala cetri pet vlasnika motora oko nje samo je ona ta koja je dobila kaznu zbog nepropisnog parkiranja i sada se buni i svi su joj krivi po redu od smetlara do marsovaca. navela je da je bila pa odgađala sud, pa se skrivala sve u nadi da ce doci do zastare nakon tri godine ( toliko je kod nas a za neke slucajeve nema zastare ) ja je pitam dli je vrijedno dvije tri godine voziti slalom između zakonskih paragrafa i tražiti rupe u zakonu da izbjegne kaznu ili dati tih 50 eura pa zaboraviti na sve. mislim da se nebi bavila time svime da su sva pet motora bili kažnjeni, onda bi joj bilo drago da je i susjedu uginula krava da se tako izrazim a ne pomišlja da je taj komunalni redar pokušao poslati poruku otalima da su u prekršaju na nacin da kazni samo jedan motor što je od njega sasvim korektno i vrjedno poštovanja. naravno ona, žrtva za sve ostala, izjavljuje da on baš ima nešto protiv nje?????? ako i ima u što sumljam onda je opet po logici da mu je na neki nacin stala nažulj i dobila što joj pripada. Nadalje nije ni svjesna da ce prolongirajuci sve to doci na vecu sumu nego ovu od cca 50 eura u startu. ne smeta mi to što radi ( te ) jer na to sam se navikao pošto toga ima svugdje pa i kod mene u Puli ali mi je ok. kada se dugovi nakraju zbroje i plate jer ako neki mogu platiti svoje kazne zašto to nebi i ostali ili su ovi prvi ovce. došlo se na to da puno ljudi želi parkirati svoja vozila na metar od odredišta pa i po rizik kazne a onda krece ovakva tema. i ona tema sa bus plus.om je jadna jer bune se uglavnom oni koji isto tako žele ušicariti vožnju. OK. neka i to ali bar kada komunalci nekog ulove treba progutati to što si si skuhao pa dostojanstveno prihvatiti sankciju za to a ne dramiti. zamislite da komunalci popuštaju? pa svi bi krenuli besplatno se voziti a tko bi i od kuda placao taj biznis kroz plate vozacima, mehanicare, administraciju, kontrolore, cistacice, perace buseva. od kuda bi se kupovali novi busevi i rezervni djelovi i sva ostala logistika za to tipa objekti, režije nafta, struja ... ljudi razmislite malo glavom i mozgom i ne padajte na price o socijalno ugroženima i sl. makar znam da i toga ima manjim djelo. ti mala ako si prava kao što izgledaš na avataru plati si kaznu i ovpog trena zakljucaj temu. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...