acim 766 Napisano Mart 20, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Nemačka medecina je najbolja! Jako duhovito, mada bih se ja pre zabrinuo što se srpska raspada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Mart 20, 2015 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nemačka medecina je najbolja! Jako duhovito, mada bih se ja pre zabrinuo što se srpska raspada U najtezim trenucima treba ocuvati vedar duh... pesma nas je odrzala, njojzi hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Mart 20, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Balkanlover70, dobrodošao u sektu!!! Hvala,bolje Vas nasao ! Svuda u svetu ,skoro u svakom sektoru proizvodnje,vlada ista filozofija-proizvesti "nesto" sto boljeg kvaliteta a minimalno platiti radnu snagu-o primarnom materijalu necu pricati jer on mora biti na visokom nivou kao i kontrola kvaliteta sto se potvrdjuje utisnutim znakom(logo) firme na isti. A znam isto tako,iz licnog iskustva, da mnoge firme kriju poreklo izrade.... Vezano za problem koji se meni desio (sajla) smatram (moje misljenje) da se BMW-u ili nekoj drugoj firmi ne isplati da kupuju proizvodne masine i obucavaju ljude na upotrebu istih (citaj-placaju mesecne plate) za neke male kolicine pa se "oslanjaju" na vec postojece firme koje rade za njih (pod vec navedenim uslovima(kontrola kvaliteta)) a to se odnosi bas na zemlje niskog plateznog standarda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 20, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan @doktor Lepo kaže čovek da ima puno cvrčaka, a malo mrava @all Naša mala privreda je simbol za škart, ali nije baš tako, ima i u Srbiji kvalitetnih malih proizvođača. Čak ih ima i među članovima ovog foruma, evo Seba recimo: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/75499-crash-bars-servis-seba/page-59 Skidam kapu kako radi čovek. Pogledajte njegove radove na početku navedene teme, dakle od pre nekoliko godina, i ove danas Kao dupe i oko! Ovo može i u EU da se proda bez problema. Ali ručicu za proroz na Jugu niko nije mogao kvalitetno da napravi (ili nije hteo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Mart 20, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Iz iskustva pricam,taj isti BMW je vratio kamion pun robe (radi se o podizacima stakla za auta proizvedenim u Italiji) ,vredan nekoliko stotina hiljada evra, samo zato sto se na upakovanom delu pravougaonastog oblika bar kod nalazio sa strane a ne na celu,pa je "citacu" na odlaznoj traci pravio problem. Ali da nas admini ne bi kritikovali ,vraticemo se polako na temu. Pitanje glasi: izbacio bih srednji lonac i ubacio Y racvu-da li to kod nas neko radi?ili mozda ima na prodaju? Cena mu dosta oscilira u zavisnosti gde se kupuje i u kakvom je stanju a ja bih,kao i svako od nas,zeleo da prodjem sa sto manjim troskom..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2709 Napisano Mart 20, 2015 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Mislis katalizator.Ima da se kupi orginal (cenu ne znam)ali nemoj da zaboravis Lmbda sondu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Mart 20, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan sa ili bez katalizatora,naravno mora imati mesto za sondu. ovako nesto od stanja,izrade i kojekakvih dzidza midza zavisi i cena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Mart 20, 2015 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan sa ili bez katalizatora,naravno mora imati mesto za sondu. ovako nesto r1150decll.jpg od stanja,izrade i kojekakvih dzidza midza zavisi i cena Ta ne valja, mora priključak za sondu da bude u zajedničkom, centralnom vodu. Imaš dobru kinesku i valjda poljsku varijantu, inox poliran i dobra cena, dobićeš 5+ konjića bez katalizatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 20, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan đunta bato, zna znanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 20, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je Neša mislio na nešto ovako: http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/auspuff-verbindungsrohr-y-rohr-bmw-r-1150-gs,-r,-rockster/298746064-306-8416?ref=search Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Mart 20, 2015 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je Neša mislio na nešto ovako: http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/auspuff-verbindungsrohr-y-rohr-bmw-r-1150-gs,-r,-rockster/298746064-306-8416?ref=search Tako je, takva treba da bi sonda očitavala ukupno sagorevanje iz oba cilindra. Mene kecaju izduvne grane, inače bi legla račva iako imam Staintune lonac i top bez katalizatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Mart 20, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Na to sam i ja mislio a sliku koju sam postavio skinuta je sa net-a tako da nisam ni obratio paznju gde se prikljucak sonde nalazi. nesto smo Acim i ja trazili preko e bay-a ali ako bilo ko od vas ima kakvu info ili link neka slobodno pusti. Najbitnija stvar je da se racva srafi na vec postojece grane kao i krivina koja ce zavrsiti ulaskom u vec postojeci fabricki izduv-za kasnije planiram i neki izduv ali otom potom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Mart 21, 2015 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://www.touratech-usa.com/Store/198/PN-040-3202/Y-Pipe-R1150GS http://www.wunderlichamerica.com/motorcycle/R1150GS/107087799.html https://www.dan-moto.com/DM_US/bmw-r1150-gs-r-rockster-cat-eliminator-pipe-product-787.html?zenid=316ekv1qft137opo9tcdopa0r5 http://www.ebay.com/itm/DECAT-Cat-Eliminator-Pipe-Exhaust-BMW-R1150GS-R1150R-R850R/111516578552?_trksid=p2047675.c100011.m1850&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D20140602152332%26meid%3D8183da13c82d47449e60194707d40668%26pid%3D100011%26rk%3D1%26rkt%3D3%26sd%3D161596598401#shpCntId Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 21, 2015 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Našao mu ja za 135€ na malim oglasima, link iznad slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Mart 24, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Našao mu ja za 135€ na malim oglasima, link iznad slike. Extra cena.javicu ti za koji dan . Inace,Bembara je danas napravila i prve kilometre. Tehnicki sredjena ostaje samo da se uglanca i to bi bilo to. Nego,kad' smo vec kod glancanja-cime bih mogao da premazem centralni i bocne kofere? Znam da su u mat varijanti ali koliko toliko da im dam svezinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Mart 25, 2015 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Imaš talijansku profi kozmetiku, Mafra, ima jedan sprej za spoljnu plastiku, "faspojler" bez silikona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Mart 26, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo ove godine resili malo da putujemo red je da se dokupi i nesto od opreme pa u to ime danas je stiglo ovo: simpaticno pakovanje 23cm X 8cm X 5cm Znam ja da se BMW ne kvari ali za nedaj Boze .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Maj 9, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je ko razmisljao da ugradi ventilator iza hladnjaka ulja? Italijanski policijski motori (RT modeli) to imaju-pripomaze hladjenju kada rade u mestu,kada su u koloni..... Sigurno se moze podesiti aut.ukljucivanje putem nekog termodavaca ili pak mehanicki,neki preekidac -kad zatreba ukljucis,kada si u voznji iskljucis i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4275 Napisano Maj 10, 2015 Ne silazi, 6613 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Posto smo ove godine resili malo da putujemo red je da se dokupi i nesto od opreme pa u to ime danas je stiglo ovo: trokut.jpg trokut 1.jpg trokut 2.jpg simpaticno pakovanje 23cm X 8cm X 5cm Znam ja da se BMW ne kvari ali za nedaj Boze .... Da li je ko razmisljao da ugradi ventilator iza hladnjaka ulja? Italijanski policijski motori (RT modeli) to imaju-pripomaze hladjenju kada rade u mestu,kada su u koloni..... Sigurno se moze podesiti aut.ukljucivanje putem nekog termodavaca ili pak mehanicki,neki preekidac -kad zatreba ukljucis,kada si u voznji iskljucis i to je to. Ovo je policijska varijanta, a ovo neke verijacije na tu ideju, mislim da je sasvim dovoljan PC ventilatorčić, Regulacija preko automatskog termo prekidača je svakako moguća ali treba naći adekvatan jer radna temperatura Boksera je prilično visoka, plus je ugradnja malo komplikovana. Policijska varijanta na RT-P sigurno ima automatiku ali mora da košta pa je solomonsko rešenje staviti običan prekidač sa signalnom lampicom. Ako je uljni hladnjak čist i koristi se ulje specificirano baš za visoke radne temperature, u normalnoj upotrebi ne dolazi do pregrevanja agregata i tanjenja samog ulja. Naravno rad na leru duže od dvadesetak minuta izaziva pregrevanje pa shodno tome i stajanje u koloni ne prija ali je dovoljno tek da se motor lagano kreće i da postoji neko opstrujavanje vazduha kroz rebra za hlađenje na agregatu pa da temperatura ostane u sigurnom okviru. Sad si mi čačnuo zaboravljenu ideju, skinut mi je hladnjak pa ću baš da se pozabavim ovom modifikacijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19404 Napisano Maj 10, 2015 Integrisan, 8552 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pusti neku fotku, ako ubaciš... Neko vreme gledam već to, imaš dobre i robustne ventilatore na ebay-u (iz it sveta, nije skupo, obavezno za motor stavi brushless inače džabe krečiš). Običan (ne termo) prekidač je i bolje rešenje, jer ti hlađenje treba baš kada ti hoćeš... I nikako ispred hladnjaja, trpeće fan od kamenčića i velikih buba... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Maj 10, 2015 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Maj 10, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Podrudicu se da pronadjem kuciste/usmerivac.Od njega mozemo napraviti xy kopija od poliestera/vetrorezine pa cemo imati svi-za ventilator je lakse-upase sta ko ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2709 Napisano Maj 10, 2015 Drug član, 1230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan A kad vi to polako vozite u koloni, ili je ono: besposlen pop i jarice krsti. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 690 Napisano Maj 10, 2015 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan A kad vi to polako vozite u koloni, ili je ono: besposlen pop i jarice krsti. Od viska glava ne boli...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...