acom 0 Napisano Januar 16, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav,imam mali problem bar mislim da je mali,promenio sam klip medjutim nisam mogao da nadjem orginal klip pa sam nasao neki od pezoa 50ccm uglavnom taj novi klip je nesto kraci od predhodnog, povecao mi se takozvani sqwish nisam merio ali mislim da je oko 3 mm do cela klipa motor nisam jos uspeo da upalim zbog problema sa strujom,znam da sto je veci sqwish to je manja kompresija koje jos posledice nosi taj sqwish? drugo pitanje je vezano za elektronsko paljenje:ako imam urezane zareze na statoru i bloku i po njima podesim palenje jel moram opet da jurim gmt i 1.6 mm od gmt jer tako pise u upustvu da je 1.6mm? hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Januar 17, 2015 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Jednoklipni motori male kubikaže pri tolikom smanjenju kompresije vrlo verovatno neće ni moći da rade. Da ne bi matematika bila kao ona sa crvićem iz crtaća, objasniću nekim brojkama, malo zaokruženim: - klip prečnika 40mm se kreće (hod) 36mm i sabija "valjak" vazduha visine 40mm na 4mm, kompresija (40 na 4) - 10 - klip prečnika 40mm se kreće (hod) 36mm i sabija "valjak" vazduha visine 43mm na 7mm, kompresija (43 na 7) - 6,14 Pri kompresiji od oko 6 većina motora je zrela za generalnu pa je, u konkretnom slučaju, priča oko tačke paljenja suvišna. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Januar 17, 2015 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj niminov tekst me podseca na jeza i njegova ledja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acom 0 Napisano Januar 18, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas merio Tacno 3 mm Do cela cilindra koliko bi strugar trebao da skine da to bude optimalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acom 0 Napisano Januar 18, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci kod strugara da Skine tih 3mm Jer duzi klip nemogu naci,jel bolje da ostavim pola mm ili mora klip ici tik do cela cilindra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Januar 18, 2015 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Pa zar nisi u prvom postu napisao da je 3mm KRAĆI, šta da skine strugar? ''Tri put sečem i opet kratko, svašta!'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Januar 18, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da on hoce da skrati cilindar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Januar 18, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kakavu ti to vanzemaljsku spravu imas kad nemozes da nadjes klip ?I da jos nesto.nije to parce daske da se krati kako kome padne na pamet ima oko toga puno vise matematike nego sto izgleda na prvi pogled,U svakom slucaju da bi ti neko stvarno pomogao trebalo bi da napises koji je motor u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6727 Napisano Januar 18, 2015 Ne silazi, 6571 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Mene zanima koja je to sprava pa za nju nema klipa....(ocigledno je skup pa je "nevidljiv") Pride, nece ovde biti problema samo sa kompresijom, vec i sa "vremenima" kada se sta desava. Igranje sa klipom mogu da razumem. Diranje cilindra je igra posle koje (obicno) nema povratka i preporucuje se velika paznja i mnogo racunanja pre hirurgije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Januar 19, 2015 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Druze ako mislis da skratis cilindar,jos ako je nikasil zaboravi,potrazi originalni klip (za taj motor koji nisi naveo) ,klip treba da izlazi do vrha cilindra,a za squish veliku ulogu ima i celo klipa,dali je zaobljeno ili ravno,tako da ces samo upropastiti cilindar ako mislis da ga obradjujes.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acom 0 Napisano Januar 19, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Motor je ruski zid 50 orginal klip je 38mm ali je neko pre mene busio cilindar na 40 nosio sam klip koji je bio u njemu i isao od prodavnice do prodavnice nisam nasao nista slicno,na kraju sam odneo cilindar kod bugarskog u servis i on mi je iskopao klip od pezoa koji je malo kraci medjutim kad sam stavio klip i vratio cilindar klip nestize do cela cilindra fali mu 3 mm kad gurnem onu zicu u cilidar da proverim sqwish uopste klip neudari u nju.mislio sam da odnesem cilindar kod strugara da mi skine 3mm od cilindra da bi klip uopste dosao do do cela cilindra a glavu cilindra bi obradio na osnovu precnika klipa valjda strugar to zna koliko treb kad pogleda klip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Januar 19, 2015 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Predpostavljam da je motor 2t,za pocetak izmeri precnik bolcne i visinu od vrha bolcne do cela klipa i po tome trazi klip,probaj u MOTO BIKEu ..trebalo bi da ima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acom 0 Napisano Januar 19, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kazem bio sam kod majstora u bg koji vazi valjda za boljeg bugarski,merio je i ovaj je jedini koji je odgovarao.predhodni klip koji je bio u njemu je takodje imao preko 1mm do cela cilindra.orginal mi nepije vode jer je razbusen na 40 mm.motor je 2t.a cilindar je pola aluminijum a zidovi su mu gusani Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Januar 19, 2015 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Kazem,ne mozes da kratis cilindar zbog klipa jer ne dobijas nista,sa kracim klipom se menja tajming usisa i izduva i svejedno ako skratis cilindar motor nece da radi kako treba..skini glavu sa motora,i namesti klip u donju mrtvu tacku i gledaj vrh klipa koliko je nizi u odnosu na izduvni kanal,kao i usisni i prelivni.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Januar 19, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto ovde nestima,koji to majstor moze da preporuci nekom klip 3mm kraci nego sto treba ?Lepo ti Sale rece izmeri celu duzinu klipa,zatim od centra bolcne do cela klipa i nartavno precnik bolcne.Ali ako kazes da ti taj od peugeota odgovara onda je bolcna 12mm.Mislim da imam to sto ti treba ali ipak moras premeriti klip. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acom 0 Napisano Januar 19, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bolcna jeste 12 ali.cilindar je razbusen na 40.stari klip koji je bio u njemu je 39 mm i on je bio kraci vise od 1mm do cela cilindra. plus sto je bio brusilicom skraćen sa donje strane neko se tu opasno igrao.dao sam 50eura za taj klip a nece da mu vratim jer je bio u motoru jedino mi ostaje da skratim cilindar za toliko da poravnam klip sa celom cilindra, klip je zaobljen kao i glava cilindra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Januar 19, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa imam klip fi 40mm koji ti najverovatnije odgovara samo premeri taj sto ti je bio.1mm ako ostane do vrha cilindra kad je klip u gmt nije strasno cesto je takva mera na fabrickim motorima.Kracenje cilindra odozgo u ovakvoj varijanti menja tajming kanala pa vrlo lako moze da se desi da taj motor uopste i nemoze da radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acom 0 Napisano Januar 19, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sutra cu da premerim stari klip kako sam shvatio od vrha bolcne do cela klipa treba da merim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale_cbr 23 Napisano Januar 19, 2015 Svrati ponekad, 241 postova Motocikl: Honda Cbr 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Bolcna jeste 12 ali.cilindar je razbusen na 40.stari klip koji je bio u njemu je 39 mm i on je bio kraci vise od 1mm do cela cilindra. plus sto je bio brusilicom skraćen sa donje strane neko se tu opasno igrao.dao sam 50eura za taj klip a nece da mu vratim jer je bio u motoru jedino mi ostaje da skratim cilindar za toliko da poravnam klip sa celom cilindra, klip je zaobljen kao i glava cilindra Imas skoro sve klipove u specijalama +0.5,1,2 itd tako da se ne sekiraj taj neko sto je brusio klip,brusio ga je da bi produzio vreme punjenja iz rezonantnog auspuha samim tim da bi dobio malo vise snage Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acom 0 Napisano Januar 19, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zivci su cudo,premerio,od vrha bolcne do cela klipa 2 mm.podatak koji imam je da mu je hod klipa 44mm a ne 36 kao sto neko rece kompresija fabricka sa klipom od 38mm treba da je 9.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Januar 19, 2015 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Klip kvalitetan moze da za 10tak evra, bas taj za Peugeota sto ti je dao, nije vise od 10 evra... http://www.motobox.rs/cilindri?start=100 Nazovi, proveri. Djole koji radi u Moto Boxu (momak koji ce ti se javiti) ce ti reci tacno koji klip, samo mu daj potrebne informacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Januar 19, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Zivci su cudo,premerio,od vrha bolcne do cela klipa 2 mm.podatak koji imam je da mu je hod klipa 44mm a ne 36 kao sto neko rece kompresija fabricka sa klipom od 38mm treba da je 9.5 Sve su prilike da nisi dobro premerio,2mm je nemoguce trba negde da stanu i karike,mora da ima bar 15-16mm nemogu sad da idem u radionicu da merim, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acom 0 Napisano Januar 19, 2015 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim 20mm izostavio sam 0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Januar 19, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Klip kvalitetan moze da za 10tak evra, bas taj za Peugeota sto ti je dao, nije vise od 10 evra... http://www.motobox.r...indri?start=100 Nazovi, proveri. Djole koji radi u Moto Boxu (momak koji ce ti se javiti) ce ti reci tacno koji klip, samo mu daj potrebne informacije. Tesko da ces kvalitetan klip kupiti za 10e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Januar 19, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Tih 20mm je mera sa klipa koji je bio u motoru (39mm). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...