Jump to content

Moto Zajednica

DA ili NE sipati aditiv za ulje u motor sa "mokrim kvacilom"

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000

Um - ego, aditiv da - aditiv ne, pa opet malo um - ego.

Mislim da bi bi se dokazalo neverovatno delovanje aditiva da u stvari neko treba da se zrtvuje i kupi dva ista motora, vozi i testira ih par godina a onda sve to podeli sa nama.

Nego posle svih ovih prozivanja po godistima manual-a od strane kolege Strasila, pade mi na pamet sta ce biti ako slucajno ne bude ulja u motorima npr. 2025 :neznam: Propade jedna ovako sjajna tema za raspravu.

Evo par predloga za novu:

-Mesati vazduh i azot u gumama i u kojem procentu???

:lol:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6084 postova
  • Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering

Pa to je već dokazano. Ja ga ne koristim kao sredstvo da mi popravi loš motor već preventiva za dobar motor ne postane loš

moze neki link neplacenog testa i sl?

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Pa to je već dokazano. Ja ga ne koristim kao sredstvo da mi popravi loš motor već preventiva za dobar motor ne postane loš

To je ista izjava kao ona kad neko drmne rakiju svako jutro protiv gripa i prehlade

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 974 postova

To je sve slabo dokazivo.

Voleo bih da se javi neko ko vec ima odredjenih problema sa motorom pa je nesto sipao i sada oseti poboljsanje.

A ta preventivna delovanja su malo nedokaziva. Mozda ti sada bude presao motor 200000km i ti mislis da je zbog aditiva.

A mozda bi presao 300000km da nisi sipao ali necemo to nikada znati.

Ja sam za varijantu da se kupi kvalitetno ulje(koristim isto ovo sto i Robin Hood, mislim da je definitivno najkvalitetnije)

Redovna zamena, i cao... ja menjam ulje na oko 5000km

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

To je sve slabo dokazivo.

Voleo bih da se javi neko ko vec ima odredjenih problema sa motorom pa je nesto sipao i sada oseti poboljsanje.

A ta preventivna delovanja su malo nedokaziva. Mozda ti sada bude presao motor 200000km i ti mislis da je zbog aditiva.

A mozda bi presao 300000km da nisi sipao ali necemo to nikada znati.

Ja sam za varijantu da se kupi kvalitetno ulje(koristim isto ovo sto i Robin Hood, mislim da je definitivno najkvalitetnije)

Redovna zamena, i cao... ja menjam ulje na oko 5000km

ako ti motor s tim uljem prijeđe 200000, kako znaš da sa nekim drugim nebi prešao 300000 ? :zdravo:

Pogresna ti je analogija. Ulje moras da sipas a aditiv je nesto sto ti je dunulo da sipas.

A kada vec ulje moras da sipas onda eto uzmem neko kvalitetnije. Tu moze samo da bude plus ili u najgorem slucaju ce raditi isto kao da sam uzeo neko jeftinije ulje pa sam samo onda eto bacio pare. Ali tesko da moze da skodi.

Dok za aditiv nemas pojma ni ti ni ja sta radi! Samo mozemo da nagadjamo.

• Uvek moze bolje., 614 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6R

Pogresna ti je analogija. Ulje moras da sipas a aditiv je nesto sto ti je dunulo da sipas.

A kada vec ulje moras da sipas onda eto uzmem neko kvalitetnije. Tu moze samo da bude plus ili u najgorem slucaju ce raditi isto kao da sam uzeo neko jeftinije ulje pa sam samo onda eto bacio pare. Ali tesko da moze da skodi.

Dok za aditiv nemas pojma ni ti ni ja sta radi! Samo mozemo da nagadjamo.

Imam kompletan predmet na Masinstvu koji se bavi, i aditivima.

Pomaze itekako, ali dokazivanje toga sto prodaju, da nije fals, je vec problem.

Ali sto se tice originala, itekako.

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Pomažu itekako, u čemu?

Kod motocikala sa mokrim kvačilom mogu da pomognu pri trenju lamele ali će da odmognu podmazivanju. Ako poboljšaju podmazivanje, kvačilo će da proklizava. Neverovatno mi zvuči da jedan Motul to ne može da izbalansira dovoljno dobro nego onda neki tamo naprave nešto što ti malo sipneš u motor i zajebeš Motul.

Ponovo se ograđujem od aditiva koji idu u gorivo i aditiva uopšte koji se dodaju kad nešto nije kako treba ili neka komponenta (npr. ulje) nije dovoljno kvalitetna. To im je i jedina smislena primena, a ne da čine čuda.

• Podržavam 1

Pomažu itekako, u čemu?

Kod motocikala sa mokrim kvačilom mogu da pomognu pri trenju lamele ali će da odmognu podmazivanju. Ako poboljšaju podmazivanje, kvačilo će da proklizava. Neverovatno mi zvuči da jedan Motul to ne može da izbalansira dovoljno dobro nego onda neki tamo naprave nešto što ti malo sipneš u motor i zajebeš Motul.

Ponovo se ograđujem od aditiva koji idu u gorivo i aditiva uopšte koji se dodaju kad nešto nije kako treba ili neka komponenta (npr. ulje) nije dovoljno kvalitetna. To im je i jedina smislena primena, a ne da čine čuda.

Nisam se nadovezao na mokro kvacilo, nego uopsteno.

Scime se ti slazes iz prilozenog.

#Hard rock, jer se aditivi dodaju po potrebama, ili ti po uslovima upotrebe.

Oni prave ulja za sva vozila, ali da li ce to ulje voziti po Hirosimi, Pustinji, Mocvari ili Severnom polu vec pravi velike razlike, i moze doci do potrebe dodavanja aditiva.

I svaki proizvodjac auta, pravi razlicite komponente od razlicitih materijala, ne bas sve komponente, ali vitalne, kao sto je cilindar-klip, se razlikuje kod Mercedesa i Zastave, pa odredjeni dodatci mogu pomoci o ocuvanju tih delova.

• Svrati ponekad, 179 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000

Zasto onda proizvodjaci ulja ne ukljuce i taj aditiv u svoje najkvalitetnije ulje? Onda ne bi imali potrebu za kupovinom aditiva.

A ko je rekao da nisu ukljuceni. Svaki proizvodac mora da ispuni specifikaciju odredenu za taj tip ulja.

Nikad ni jedan prizvodac motora ili automobila nije napisao da se stavljaju aditivi.

Ne moras da ih stavljas.

• Drug član, 2288 postova
  • Motocikl: egzotični GSXR750 K88

Pomažu itekako, u čemu?

zašto ne možeš prihvatiti činjenicu da različiti materijali različito djeluju međusobno ... :stabre:

Motul ima seriju ulja predviđenih za automobile .. i na njima također piše da nisu predviđena za mokra kvačila ... zašto ?!? pa jednostavno zato jer su u igri drugačiji aditivi kod kojih bi došlo do pojave proklizavanja kvačila.. u serije ulja za motore idu aditivi od kojih neće doći do proklizavanja kvačila (tj. lamela)...

potpuno identična stvar je i sa aditivima koji se naknadno dodaju ... nekijesu za mokra kvačila i kod njih neće biti proklizavanja lamela, a drugi opet nisu za mokra kvačila i doći će do proklizavanja lamela ako se koriste ..

pitanje zašto proizvođači ulja ne koriste pri proizvodnji taj aditiv ?!? pa odgovor može biti vrlo jednostavan ... zato jer proizvođač tog aditiva ima zaštićena i ekskluzivna prava i ne želi ih prodati drugima radi vlastitog interesa.. ;)

• Podržavam 1

• Solo Rider, 3140 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

Mi smo Srbi čudo od naroda. Neki su toliko anti-protivni da me malo i brine toliki ekstrem. Da li iko kod nas kad već spomijete "kvalitetna" ulje pročita sprecifikaciju i dali je uopšte i razume. Parametar za kvalitetno ulje od nas je uglavnom cena i "rek'o mi čovek". Pa ove nema ni pošten servis za motore a ovi koji su ovlaščeni po njima se uglavnom pljuje osim kad treba da se proda motor onda se spomene da je servisiran tu. Umorio sam se više od čitanja . Pozdravljam vas sve idem da sipam još malo aditiva, idem da popijem jednu rakijicu kažu da je dobra protiv gripa, malo belog luka dobar je za pritisak..............itd :jok: :jok: :jok:........................:lol: :lol: :lol:

• Podržavam 2

Zasto onda proizvodjaci ulja ne ukljuce i taj aditiv u svoje najkvalitetnije ulje? Onda ne bi imali potrebu za kupovinom aditiva.

A ko je rekao da nisu ukljuceni. Svaki proizvodac mora da ispuni specifikaciju odredenu za taj tip ulja.

Nikad ni jedan prizvodac motora ili automobila nije napisao da se stavljaju aditivi.

Ne moras da ih stavljas.

Onda ako su ukljuceni zasto dodavati dodatne?

• Podržavam 1

Mi smo Srbi čudo od naroda. Neki su toliko anti-protivni da me malo i brine toliki ekstrem. Da li iko kod nas kad već spomijete "kvalitetna" ulje pročita sprecifikaciju i dali je uopšte i razume. Parametar za kvalitetno ulje od nas je uglavnom cena i "rek'o mi čovek". Pa ove nema ni pošten servis za motore a ovi koji su ovlaščeni po njima se uglavnom pljuje osim kad treba da se proda motor onda se spomene da je servisiran tu. Umorio sam se više od čitanja . Pozdravljam vas sve idem da sipam još malo aditiva, idem da popijem jednu rakijicu kažu da je dobra protiv gripa, malo belog luka dobar je za pritisak..............itd :jok: :jok: :jok:........................:lol: :lol: :lol:

Beli luk je dobar za snizavanje pritiska-naucno dokazano kao i paradajz itd. :nanana:

Beli luk je dobar za snizavanje pritiska-naucno dokazano kao i paradajz itd. :nanana:

:takoje: :takoje: :takoje:

E ma sve ok. Nego ima li neko da se javi da je koristio i video poboljsanje. Ne kazem da ce da steti ali ajde da cujem i da je nekome pomoglo? I sipa li neko te aditive od svih vas sto hvalite te aditive. Da li ste probali?

Nisam ja neneralno ni za ni protiv.

E ma sve ok. Nego ima li neko da se javi da je koristio i video poboljsanje. Ne kazem da ce da steti ali ajde da cujem i da je nekome pomoglo? I sipa li neko te aditive od svih vas sto hvalite te aditive. Da li ste probali?

Nisam ja neneralno ni za ni protiv.

:lol::lol: Vidi se da nisi čitao polemiku od početka

Pa video sam ko ga hvali i da ti kazes da si koristio. Ali koliko kapiram tebi je masina top i ovako i onako.

Pa kada vozi Hondu, a ne mrtvu Yamahu 1lol.gif1lol.gif1lol.gif

Sala na stranu :D

Pa video sam ko ga hvali i da ti kazes da si koristio. Ali koliko kapiram tebi je masina top i ovako i onako.

Počeo sam sa Stiba trade "Univerzalni modifikator" . Uradio generalnu na jednom opelu 2.3 D devedesetih godina. Odradjivao razradjivanje i stezanje glave i kad sam sipao novo ulje i dodao modifikator. Bio sam u šoku. Ono što me je najviše oduševilo je onaj od starih dizela suvi hladan start kad počne da roka dok se ne zagreje. Potrošnja se smanjila za litar lita i po. Ma drugi auto totalno. Bilo je i na SAT-u tada da su jugića vozili totalno bez ulja. Posle sa sipao u kamion malu zastavicu i tako je sve krenulo. Znači 25 godina uvek sipam u sva vozila. Meni nije problemn da priznam ako negde pogrešim a mogu i finansijski da istrpim i otklonim grešku. Volim da patim tehnologiju. Današnji prozvodi više nisu kao nekad VEČNI. Post prodaja je vepma važan segment auto moto industrije.Iako neka ulja mogu da se menjaju na 15 h. ja menjam na 10 h. Iako su kvalitetna da ne treba da sipa aditiv ja sipam. Da li sam u pravu ili nisam nije ni bitno jednostavno takav sam , glava me ne boli, osečam benefite u trajnosti, potrošnji goriva itd. tako da to nisam kao neki kategoričan ne ne ne i samo ne.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja