Space Director 24 Napisano April 4, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj bez pin lock-a ne ide.. moraš da ga staviš Onda cu joj ga staviti ;D ;D Citiraj Koliko sam ja skontao, postoji samo jedno pravilo: kaciga koja ima dobru ventilaciju (ili lose dihtuje vizir) ne magli. Ne bih bas rekao... Sheoi XR1000 ima jednu od najboljih ventilacija (bar po testu na motori.hr, doduse testiran je x-spirit), a dihtuje kao frizider. Moze da se stavi i onaj BREATH GUARD, on bi trebao da rijesi ovaj problem jako dobro, samo ne znam da li doprinosi tome da bude jos toplije pod kacigom, tj. da li utice na provjetravanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2334 Napisano April 4, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Meni se magli samo kad je baš hladno ili kad pada kiša. Ne znam kako se ovaj deo zove na Srpskom; kad ga podigneš na gore "zaključa" vizir kacige da ne može da se otvori, a kad ga klikneš na dole (malo jače mora da se pritisne) onda drži vizir otvoren jedan milimetar i to rešava problem magljenja: Takodje, preporučujem držanje ovih zadnjih otvora stalno otvorenim; oni u suštini "izbacuju" vazduh iz kacige i baš pomažu ventilaciju dosta: Inače, obožavam ovu kacigu; nedavno kupih treću po redu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano April 4, 2008 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan ja sam uzeo XR1000 CAMBER sa normalnim vizirom ali sam planirao da uzmem plavi ogledalo vizir koji je 80 eura i zaštitu od vetra ispod brade (nisam siguran kako se zove) - pa ako neko zna gde da uzmem povoljnije!! ??? Inače prezadovoljan sam kacigom - a testirao sam je na svim brzinama ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano April 4, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Meni se magli samo kad je baš hladno ili kad pada kiša. Ne znam kako se ovaj deo zove na Srpskom; kad ga podigneš na gore "zaključa" vizir kacige da ne može da se otvori, a kad ga klikneš na dole (malo jače mora da se pritisne) onda drži vizir otvoren jedan milimetar i to rešava problem magljenja: http://Motoholic.smugmug.com/photos/274556840_gLdPv-L.jpg Takodje, preporučujem držanje ovih zadnjih otvora stalno otvorenim; oni u suštini "izbacuju" vazduh iz kacige i baš pomažu ventilaciju dosta: http://Motoholic.smugmug.com/photos/274556843_gqLK9-L.jpg Inače, obožavam ovu kacigu; nedavno kupih treću po redu. Motoholic, prvo da se zahvalim na odgovoru, a onda te pohvalim, stvarno imas strpljenja i vidim da korektno i rado odgovaras na pitanja, sto bas i nije slucaj sa nekim drugim chlanovima forumaske "elite" Inace, da li nosis kacigu "suvu" ili imas i antifog foliju? Bas danas sam gledao, antifog folija kosta 20e, kad se narucuje posebno. Jedva cekam da dodjem kuci i probam ovu varijantu koju pokazao. Hvala jos jednom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano April 4, 2008 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Samo da pitam nesto: Ima li neko na forumu da nema Shoei XR 1000 ???? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano April 4, 2008 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ima - ti i ja!!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano April 4, 2008 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Ima - ti i ja!!! ;D ;D ;D izgleda,hah :D ..stvarno sam se zacudio kad sam video njih dvoje da imaju iste kacige,kad ono pocese da se redjaju svi coece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2334 Napisano April 5, 2008 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj ja sam uzeo XR1000 CAMBER sa normalnim vizirom ali sam planirao da uzmem plavi ogledalo vizir koji je 80 eura i zaštitu od vetra ispod brade (nisam siguran kako se zove) - pa ako neko zna gde da uzmem povoljnije!! ??? Inače prezadovoljan sam kacigom - a testirao sam je na svim brzinama ;D ;D ;D Hmmm... To bi valjda trebalo da si dobio sa kacigom... Nije valjda da naplaćuju odvojeno za taj deo?? Citiraj Motoholic, prvo da se zahvalim na odgovoru, a onda te pohvalim, stvarno imas strpljenja i vidim da korektno i rado odgovaras na pitanja, sto bas i nije slucaj sa nekim drugim chlanovima forumaske "elite" Inace, da li nosis kacigu "suvu" ili imas i antifog foliju? Bas danas sam gledao, antifog folija kosta 20e, kad se narucuje posebno. Jedva cekam da dodjem kuci i probam ovu varijantu koju pokazao. Hvala jos jednom. Oho, nisam znao da sam elita. Tenk ju. Nemam tu foliju, a i ne sećam se da sam vidjao to ovde kod mene. Kaciga stvarno ima super ventilaciju; ne vidim zašto bi imao problem sa magljenjem. Verujem da si već primetio otvor za ventilaciju na prednjem delu kacige odmah ispod vizira. Kad se klikne na dole onda je otvoren, a kad se klikne na gore onda je zatvoren. Kad je otvoren, "vetar" iz njega duva baš u unutrašnji deo vizira, baš da se ne bi maglio. Ako ti to nije dovoljno, probaj ovo sa milimetarskim otvaranjem vizira uz pomoć te polugice sa strane koju pomenuh ranije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano April 5, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Motoholic, prvo da se zahvalim na odgovoru, a onda te pohvalim, stvarno imas strpljenja i vidim da korektno i rado odgovaras na pitanja, sto bas i nije slucaj sa nekim drugim chlanovima forumaske "elite" Inace, da li nosis kacigu "suvu" ili imas i antifog foliju? Bas danas sam gledao, antifog folija kosta 20e, kad se narucuje posebno. Jedva cekam da dodjem kuci i probam ovu varijantu koju pokazao. Hvala jos jednom. Oho, nisam znao da sam elita. Tenk ju. Nemam tu foliju, a i ne sećam se da sam vidjao to ovde kod mene. Kaciga stvarno ima super ventilaciju; ne vidim zašto bi imao problem sa magljenjem. Verujem da si već primetio otvor za ventilaciju na prednjem delu kacige odmah ispod vizira. Kad se klikne na dole onda je otvoren, a kad se klikne na gore onda je zatvoren. Kad je otvoren, "vetar" iz njega duva baš u unutrašnji deo vizira, baš da se ne bi maglio. Ako ti to nije dovoljno, probaj ovo sa milimetarskim otvaranjem vizira uz pomoć te polugice sa strane koju pomenuh ranije. Pa na svim forumima vremenom se skupi ekipa koja se udruzi, obicno oko zajednckih stavova, a kasnije kad se pocnu druziti, onda to bude na drugarskoj osnovi, pa jedni drugima drze stranu i ne cesto se ponasaju, ajde da kazem "bahato", najcesce prema novim chlanovima, pogotovo onima koji ne dijele njihove stavove. Ima na forumu jako zanimljiv topic, ali sa socijolosko-psiholoskog ugla gledanja... Zaista je cudo koliko smo mi kao najsavrseniji produkt evolucije zapravo nesavrseni, vodjeni emocijama i pobudama Nego, nije to tema vec Shoei. Nosio sam podkapu, i to jako debelu, da kazem zimsku, imam utisak da se to najvise zbog nje desavalo. Jos malo pa po mene dolazi VeciCG sa boljom polovinom, (curom, ne BMWom, sto ce neki odma pomisliti) idemo u mali điRR, pa cu probati tvoje savjete E da, jos jednom: Ko nema Shoei XR1000, da mu crkne televizor ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shomy 2 Napisano April 5, 2008 U prolazu, 92 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj E da, jos jednom: Ko nema Shoei XR1000, da mu crkne televizor ;D ;D TAAAKOOOO JEEEE !!! :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale.. NBG 0 Napisano April 11, 2008 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan video sam Pabla sad pre nekih pola sata i meni se ova kaciga (bas njegova, cini mi se obicna) mooogo svidja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano April 11, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Prestravljen Bojanovom ''bajkerskom kletvom'' ;D i zamisljen nad sudbinom svog voljenog Sony trinitrona iz '89, resih da preduhitrim ''zle mantre'' pa narucih i ja iljadarku. Ako ne valja nek stoji - leba ne iste Na trenutak me je malo pokolebalo to sto je danas, ima ama bas svako (kao i BMW GS 1200) ;D ;D ;D ali rekoh sebi - ''kud svi Turci tu i mali Haso'' i narucih ovo... Posto je u pitanju verzija koju je samo ''americki mozak mogao da smisli'' - vizir bez pin locka, narucio sam i jedan sa pin l. i jos jedan ''ogledalo'' vizir za vrele suncane dane. Sad mi je Sony miran...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2032 Napisano April 11, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Najlepsi XR1000 koji sam video... Cestitam Smajseru! I moram da kazem ono otrcano "i da joj nikad ne proveris osnovnu namenu"! Srecno! Odakle si je nabavio? D, USA ili KG? Citiraj to sto je danas, ima ama bas svako (kao i BMW GS 1200) ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano April 11, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan USA, zemlja ''meda i mleka'' ;D Cena.....bruka...sramota me i da kazem. Evropljani (u koje racunam i nas koji se jos uvek kolebamo) su stvarno ovce za sisanje. Razlika je skoro - duplo :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bludni_sin 2 Napisano April 11, 2008 Svrati ponekad, 216 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo. Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj USA, zemlja ''meda i mleka'' ;D Cena.....bruka...sramota me i da kazem. Evropljani (u koje racunam i nas koji se jos uvek kolebamo) su stvarno ovce za sisanje. Razlika je skoro - duplo :o Dam Vam moju L, kupljenu u LUIS-u, nosenu bukvalno 3 dana (jer sam u medjuvremenu prodao motor) i doplatim koliko trazite za tu saru. Jer takve nije bilo kada sam ja kupovao... Ozbiljan sam. Razmotrite predlog i obradujte me sa odgovorom... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 11, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj USA, zemlja ''meda i mleka'' ;D Cena.....bruka...sramota me i da kazem. Evropljani (u koje racunam i nas koji se jos uvek kolebamo) su stvarno ovce za sisanje. Razlika je skoro - duplo :o cekaj, tebe nije sramota da sa 40 godina nosis te lobanje, koske, cuda....?! Kuda ide vaj svet, majko mila.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano April 12, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj cekaj, tebe nije sramota da sa 40 godina nosis te lobanje, koske, cuda....?! Kuda ide vaj svet, majko mila.... Jaoooooo....znao sam da ce ovaj ''mladac'' od 37 ljeta da nadje neku manu Ako ti u kasnim tridesetim, pa jos u onom ''topalovic style'' odelu mozes da nosis Dijabolu & da vozis gs a, sto ja ne bi nosio lobanje ??? ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano April 12, 2008 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Prestravljen Bojanovom ''bajkerskom kletvom'' ;D i zamisljen nad sudbinom svog voljenog Sony trinitrona iz '89, resih da preduhitrim ''zle mantre'' pa narucih i ja iljadarku. Ako ne valja nek stoji - leba ne iste Na trenutak me je malo pokolebalo to sto je danas, ima ama bas svako (kao i BMW GS 1200) ;D ;D ;D ali rekoh sebi - ''kud svi Turci tu i mali Haso'' i narucih ovo... Sad mi je Sony miran...... bravo željko :palacgore: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano April 12, 2008 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Prestravljen Bojanovom ''bajkerskom kletvom'' ;D i zamisljen nad sudbinom svog voljenog Sony trinitrona iz '89, resih da preduhitrim ''zle mantre'' pa narucih i ja iljadarku. Ako ne valja nek stoji - leba ne iste Na trenutak me je malo pokolebalo to sto je danas, ima ama bas svako (kao i BMW GS 1200) ;D ;D ;D ali rekoh sebi - ''kud svi Turci tu i mali Haso'' i narucih ovo... Sad mi je Sony miran...... bravo željko :palacgore: A ja se ponadao "mushki" Strom.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano April 12, 2008 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan extra je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...