zika56 16999 Napisano Decembar 25, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Zbog bolesti u porodici (mlađi burazer propisno najebo), putujem (motorom) gotovo svakodnevno od sela do Niša i nazad, tako da pređem dnevno oko 80-90km. Uglavnom putujem lokalnim putevima (brzina oko 80-110k/h). Juče ja nešto čačkao oko motora (BMW) jer mi se činilo da nešto više troši nego što treba i da u nekom režimu obrtaja kao slabije ubrzava. Pozovem Mileta (Đuntu) i čovek mi dade savet (hvala mu do neba) i ja odradim šta je trebalo i odmah krenem u Niš. Rešim da idem auto-putem da bih isprobao da li sam "opravio" motor. Odmah u startu ustanovim da motor bolje funkcioniše i da vuče ko sumanut od nule pa do .......! I Samo prede i klizi po putu ko po puteru. Milina jedna. A kako mi zbog briga i problema oko burazera ova vožnja služi i za opuštanje i psihički odmor, malo sam više "odlutao" i zaboravio na put i na na brzinu. Putovanje na ovom pravcu mi već rutina i mogu da se opustim potpuno. (Bar sam tako mislio). I tako, izlazim iz blage leve krivine (brzinom od oko 160-170km/h) i dodajem gas i već sam na oko 190. Ispred se nekako brzo "stvori" neki kamion i ja prilično oštro prelazim u levu traku i pretičem ga. I tek tada se "probudim" i ukapiram da sam stigao do Draževca (kafana Marjan, znaju mnogi sa foruma gde je) i da sam upravo uleteo (sa skoro 200km/h) u prilično oštru desnu krivinu i da mi se leva ograda auto puta brzo približava. Za trenutak iznenađenje, pokušavam kontra upravljanje, motor tromo dodatno "zaleže" ali se čini kao da ne skreće!? Jednostavno inercija i žiroskopski efekat čine svoje. Ograda već pored levog cilindra! Vidim ja da će Bendža da se propisno omlati (a možda čak i ja). U desnom nagibu naglo oduzimam gas i motor momentalno još malo "pada " udesno i kreće ka sredini trake. Gas i izvukoh se! Ali baš jedva! Odavno nisam napravio ovakvu glupost i za malo da najebem. I to samo iz razloga što sam na kratko pustio mozak "na pašu". Prevario me i motor jer sam (zbog odsustva vibracija i zbog udobnosti) izgubio pojam o brzini, pa me iznenadili i kamion i krivina i inercija. Jednostavno sam bio odsutan jedan period vremena, a kad sam se "vratio" nagomilalo se brdo problema. Ali me opet (po ko zna koji put) pogledao "Onaj" odozgo pa sam dobio priliku za popravni, a ovim što pišem želim da nekom pomognem da nauči nešto iz tuđe gluposti. 23 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Decembar 25, 2014 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ser Zile, ja sam mislio da si ti ozbiljan covek. Sa 200 u krivinu na lokalnom putu? Proveri ti taj kilometar sat nesto ti se cudno desava. 12 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Decembar 25, 2014 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Drugi put ćeš dobiješ kontra savet,,, al kad ti upriličim još nešto ima ide preko 2 glave al bojim se da će čekaš proleće,. Dobro je kad se sve dobro svrši, drugi put probaj da spoljnom rukom povučeš k sebi korman pre ili istovremeno sa guranjem unutrašnje, lizneš zadnju i ima da zaleže ko po komandi, GS seriju naročito kao i celu Bokser seriju krasi izuzetna okretljivost. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seba011 1615 Napisano Decembar 25, 2014 Zainteresovan, 157 postova Lokacija: Stanka Paunovica Veljka 56 Motocikl: Bmw r 1150 rt Prijavi odgovor kao problematičan Dobro se zavrsilo. Nego sta mu Djunta uradi da ide tako ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Decembar 25, 2014 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Dobro se zavrsilo. Nego sta mu Djunta uradi da ide tako ? Samo sam mu reko, a ako ga ja džarnem ima da leti, samo da ne bude jopet padobranac, , Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Decembar 25, 2014 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma 'de bmw moze da ide 200 Salim se, dobro si prosao, i asfalt i gume su prilicno hladne u ovom periodu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Decembar 25, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ser Zile, ja sam mislio da si ti ozbiljan covek. Sa 200 u krivinu na lokalnom putu? Proveri ti taj kilometar sat nesto ti se cudno desava. Ja sam ukapirao da je autoput u pitanju.. ali sta li mu je Djunta rekao kad ide 200? Ciribuciriba? @zika56 Ja sam imao vrlo slicno iskustvo koje se zavrsilo padom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Decembar 25, 2014 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve da je i Sepang nema sanse, taj moze da razvije 200 mozda niz Beogradjanku 9 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 25, 2014 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Kako li je tek kamion prošao? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8110 Napisano Decembar 25, 2014 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam zašto ali i meni se to dešava pogotovo na nekoj turi prosto odlutam sa nekom temom u glavi pa kao da pričam sam sa sobom. Da li to ide sa godinama i sam :lud: .......................................... :lol: 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Decembar 25, 2014 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan .. ali sta li mu je Djunta rekao kad ide 200? Ciribuciriba? Ma samo da školski "nauči" Mo gde su mu granične vrednosti, da resetuje kako treba Motronik, a ćiribućiriba će tek da bude Ma sve da je i Sepang nema sanse, taj moze da razvije 200 mozda niz Beogradjanku Ma jok Mikulanac, taj motor sa mapom 80 konja bez zadrške i razvlačenja kuca cajger do kraja i tu stane, moj utisak je da bi mogao još al ko da je blokiran, ( možda i jeste ). Naravno, nije to pravih 200 kmh kao ustalom kod svih cajgera. .......................... Ja sam i za volanom i kormanom uvek 100% koncentrisan, što raste brzina imobilišem se i preko toga, kad predosetim da ne mogu više, skroz polako i prvi parking je moj. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16999 Napisano Decembar 25, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Ser Zile, ja sam mislio da si ti ozbiljan covek. Sa 200 u krivinu na lokalnom putu? Proveri ti taj kilometar sat nesto ti se cudno desava. Pa ja i jesam ozbiljan (po mojim merilima). I nije bio lokalni put nego auto put. Moguće je da kilometar sat laže (mada sam ga upoređivao sa navigacijom i ne razlikuju se mnogo). I u celoj priči nije poenta u brzini kroz krivinu (može bezbedno da se prođe i sa većom brzinom), nego u tome što sam ja navikao na neki ustaljeni sistem vožnje na tom delu (recimo oko 120 km/h) i mogu gotovo žmureći da provozam. Jednostavno sam prebrzo (potpuno nepripremljen) stigao do tog mesta (jer sam išao za 50% brže). Nisam pratio put nego sam vozio po inerciji (ili tačnije rečeno u glavi mi je nastao problem sa sinhronizacijom vremena i pređenog puta). Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Decembar 26, 2014 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ustvari poenta priče je koliko je BMW bolja makina od Transalpa kad si svojom ustaljenom vožnjom (naučeno sa Transalpa) uspeo toliko da preteraš sa brzinom 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Decembar 26, 2014 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan Ser Zile, ja sam mislio da si ti ozbiljan covek. Sa 200 u krivinu na lokalnom putu? Proveri ti taj kilometar sat nesto ti se cudno desava. Navika je cudo. Navikao covjek na brzinu slobodanog pada pri iskakanju iz aviona sa 200 na sat. Sve je dobro kad se dobro svrsi. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Decembar 26, 2014 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam procitao da se vecina nezgoda desava na "poznatim" ustaljenim putevima, jer se tu opustimo i vozimo po inerciji jer nam je put veoma poznat. I onda kad se desi neka nepredvidjena situacija/prepreka totalno smo nespremni... Tj. kad se "probudimo" vec smo u problemu! 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Decembar 26, 2014 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Jel Ziki neki klinac hakovao profil pa otvorio temu ili nas Zika jednostavno malo zajebava? 8 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Decembar 26, 2014 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Poenta je da nema lutanja mislima sa 200 na sat.Evo ja juce teram sokocalo u garazu,i lepo ja njega isto 200-210,i zadnja krivina na autoputu,pred vrcin(krivina koja i nije neka krivina kad vozis kola)bogami morao sam muski da oborim...da sam bio odsutan...huhuuuuu... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Decembar 26, 2014 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Ja pre mesec dana cepam 380 i isto sam se nešto zamislio pa sam morao da usporim jer sam mnogo brzo mislio. 10 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Decembar 26, 2014 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Znate kako kažu: najbolji plivači se dave, neplivači paze Inače, lepo opisana situacija koja može svakome da se desi. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Decembar 26, 2014 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znači šou tema. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16999 Napisano Decembar 26, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Jel Ziki neki klinac hakovao profil pa otvorio temu ili nas Zika jednostavno malo zajebava? Dobio si plus od Žike (nehakovanog zajebanta). Ustvari poenta priče je koliko je BMW bolja makina od Transalpa kad si svojom ustaljenom vožnjom (naučeno sa Transalpa) uspeo toliko da preteraš sa brzinom Pročitao si me!. Obećala mi sestra da će za stoti rođendan da mi kupi novi BMW R1200GS, pa lagano (na vreme) pravim pripremu za prodaju ovog "starog" što sada vozim. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Decembar 26, 2014 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Opušteno Žiko, svet ostaje mladima 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Decembar 26, 2014 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan E Đunta mislio sam da si kompletan, a ti ovako. Dao si uputstva kako da se našteluje BMW, a za Žiku ništa, mislim štelovanje. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16999 Napisano Decembar 26, 2014 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan E Đunta mislio sam da si kompletan, a ti ovako. Dao si uputstva kako da se našteluje BMW, a za Žiku ništa, mislim štelovanje. Mene "naštelovali" tokom proizvodnje i i onda sve šrafčiće, dizne, potenciometre, ..... zavaraili ili obrusili da ne može da se ništa dira. A i proizvodna dokumentacija o parametrima uništena, pa novo štelovanje nije više moguće. Dok trajem takav sam kakav sam i nema ispravke. A gledano iz sadašnje perspektive ja mu dođem kao jedan od probnih uzoraka (od čije se masovne proizvodnje ubrzo odustalo). 5 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Akashi Shimano 649 Napisano Decembar 26, 2014 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Tu i tamo... Motocikl: Bicikla Prijavi odgovor kao problematičan Ser Zile, ja sam mislio da si ti ozbiljan covek. Sa 200 u krivinu na lokalnom putu? Proveri ti taj kilometar sat nesto ti se cudno desava. Pa ja i jesam ozbiljan (po mojim merilima). I nije bio lokalni put nego auto put. Moguće je da kilometar sat laže (mada sam ga upoređivao sa navigacijom i ne razlikuju se mnogo). I u celoj priči nije poenta u brzini kroz krivinu (može bezbedno da se prođe i sa većom brzinom), nego u tome što sam ja navikao na neki ustaljeni sistem vožnje na tom delu (recimo oko 120 km/h) i mogu gotovo žmureći da provozam. Jednostavno sam prebrzo (potpuno nepripremljen) stigao do tog mesta (jer sam išao za 50% brže). Nisam pratio put nego sam vozio po inerciji (ili tačnije rečeno u glavi mi je nastao problem sa sinhronizacijom vremena i pređenog puta). Milsim da je ovo uzrok najviše nesreća zbog neprilagodjene brzine...Pa posle preporučujte klincima da sedaju na 1000cc posle skutera od 250cc. Iskustvo ga je spasilo, isto tako i sreća koju je imao..Žile sve najbolje. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...