_mungos_ 5 Napisano Decembar 24, 2014 U prolazu, 8 postova Motocikl: gilera runner 200 vxr, suzuki burgman 400 k7 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da upalim motor, kada okrenem kljuc i pokusam da ga pokrenem cuje se samo skljocanje, na kablove upali bez problema ali cim ga ugasim posle voznje ne mogu da ga ponovu upalim i desava mi se kad stojim na semaforu da mi svetla na instrument tabli treptere kod da ce da se ugasi Da li je problem do akomulatora, alternatora...cega vec ,ako neko zna sta bih mogao da pogledam, prekontrolisem ili je imao slican problem neka da neki savet. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 24, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan promjeni akumulator i očisti kleme kad stavljaš novi .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Decembar 24, 2014 Solo Rider, 3196 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ako imaš unimer , ako nemaš obavezno kupi nije skup par stotina dinara. Sa njim ćeš izmeriti punjenje . Oko 14.5 volti je optimalno pri gasu preko 2000 rpm. Ćim pali na kablove znači da je loš tj. prazan aku. On može i da bude dobar ali ako nemaš punjenje djaba mu. Znači proveri prvo punjenje pa tek onda gledaj da dopuniš aku preko ispravljač 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 24, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Ne možeš točno izmjeriti punjenje sa praznim i/ili neispravnim akumulatorom ... a mjerenje punjenja bez akumulatora nebih preporučio ... i usputno pitanje ... koliko je uopće star trenutni akumulator ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Decembar 24, 2014 Solo Rider, 3196 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ne možeš točno izmjeriti punjenje sa praznim i/ili neispravnim akumulatorom ... a mjerenje punjenja bez akumulatora nebih preporučio ... i usputno pitanje ... koliko je uopće star trenutni akumulator ? Koliko sam shvatio aku mu nije baš potpuno prazan a kad ga već pali na kablove može preko tog dodatnog aku da ustanovi prvo da li ima punjenje.Mislim da mu je to za sad najvažnije jer djaba će kupovina novog aku biti ako je alternator neispravan. U krajnjoj liniji može da ga odgura do svakog automehaničara da mu diagnostira problem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 24, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan U krajnjoj liniji može da ga odgura do svakog automehaničara da mu diagnostira problem definitivno najpametnije moguće rješenje .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mire019 466 Napisano Decembar 24, 2014 MK "Triumph" Zaječar, 333 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Honda CB 1300F Prijavi odgovor kao problematičan AkUmulator. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_mungos_ 5 Napisano Decembar 25, 2014 U prolazu, 8 postova Motocikl: gilera runner 200 vxr, suzuki burgman 400 k7 Prijavi odgovor kao problematičan Ako imaš unimer , ako nemaš obavezno kupi nije skup par stotina dinara. Sa njim ćeš izmeriti punjenje . Oko 14.5 volti je optimalno pri gasu preko 2000 rpm. Ćim pali na kablove znači da je loš tj. prazan aku. On može i da bude dobar ali ako nemaš punjenje djaba mu. Znači proveri prvo punjenje pa tek onda gledaj da dopuniš aku preko ispravljač Uzeo sam unimer pa cu proveriti danas da li puni aku, ako puni definitivno je do akumulatora .. Hvala na savetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 25, 2014 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da sam stvarno blizu toga da prestanem pisat bilo šta po forumu ofim gluposti i zajebancija... viceni su najbolji ... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Decembar 26, 2014 Solo Rider, 3196 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan mislim da sam stvarno blizu toga da prestanem pisat bilo šta po forumu ofim gluposti i zajebancija... viceni su najbolji ... Samo opušteno ......................budala je bilo i biće................idemo napred 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Decembar 26, 2014 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Nekom palo na pamet ispravnost reglera? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Decembar 26, 2014 Solo Rider, 3196 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Nekom palo na pamet ispravnost reglera? Regler služi za punjenje aku, sa unimerom se to proverava ........spomenuto u ranijim postovima. Ako ne puni ili je to što si spomenuo ili altenator , trećeg nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Decembar 26, 2014 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno ne videh da je i proveravao struju punjenja unimerom ili nekim drugim alatom, može biti da je aku u redu a da regler nije i obrnuto . Da je napajanje zveknulo, sumnjam da bi radio sa slabim/lošim akumulatorom. Moze proveriti aku sa uredjajem koji pokazuje stanje akumulatora posle opterećenja (ima ga svaki malo obrazovaniji auto elektricar) ili neka odnese u neki specijalizovani servis, ako je iz Bg, Andrea na lakat krivini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Decembar 26, 2014 Solo Rider, 3196 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Januar 21, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav bane dal mi mozes pomoci odgovor na temu koju sam dao svoj majstor kontrolna sijalica za akumlator na motoru kokretno tdm 3vd hvala janko kisac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Januar 21, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav bane dal mi mozes pomoci odgovor na temu koju sam dao svoj majstor kontrolna sijalica za akumlator na motoru kokretno tdm 3vd hvala janko kisac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Januar 21, 2015 Solo Rider, 3196 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav bane dal mi mozes pomoci odgovor na temu koju sam dao svoj majstor kontrolna sijalica za akumlator na motoru kokretno tdm 3vd hvala janko kisac A šta te mući ? Ovde u ovoj temi je manje više sve rečeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Januar 22, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav bane dal mi mozes pomoci odgovor na temu koju sam dao svoj majstor kontrolna sijalica za akumlator na motoru kokretno tdm 3vd hvala janko kisac A šta te mući ? Ovde u ovoj temi je manje više sve rečeno pozdrav pa hocu da imam kontrolu za akumlator dal puni ili ne ovako na tdm nema kontolne sijalice desilo mi se da nije punio pa znas sta je bilo na viragu sam imo neko se dosetio pa izveo dve zice al odakle neznam lepo stavio tri crvene diode dao kontakt sijaju upalim motor prestanu dal mi mozs pomoci savetom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Januar 22, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav bane dal mi mozes pomoci odgovor na temu koju sam dao svoj majstor kontrolna sijalica za akumlator na motoru kokretno tdm 3vd hvala janko kisac A šta te mući ? Ovde u ovoj temi je manje više sve rečeno pozdrav pa hocu da imam kontrolu za akumlator dal puni ili ne ovako na tdm nema kontolne sijalice desilo mi se da nije punio pa znas sta je bilo na viragu sam imo neko se dosetio pa izveo dve zice al odakle neznam lepo stavio tri crvene diode dao kontakt sijaju upalim motor prestanu dal mi mozs pomoci savetom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8343 Napisano Januar 22, 2015 Solo Rider, 3196 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav bane dal mi mozes pomoci odgovor na temu koju sam dao svoj majstor kontrolna sijalica za akumlator na motoru kokretno tdm 3vd hvala janko kisac A šta te mući ? Ovde u ovoj temi je manje više sve rečeno pozdrav pa hocu da imam kontrolu za akumlator dal puni ili ne ovako na tdm nema kontolne sijalice desilo mi se da nije punio pa znas sta je bilo na viragu sam imo neko se dosetio pa izveo dve zice al odakle neznam lepo stavio tri crvene diode dao kontakt sijaju upalim motor prestanu dal mi mozs pomoci savetom Evo šta sam ja uradio na svojim motorima.Najbolja po meni i najjeftinija varijanta. Ako imaš utičnicu 12v za upaljač. Ako nemaš kupiš digitalni voltmetar (500-600 din) i zalepiš dvostranom lepljivom trakom negde gde ti je zgodno i preko kontakt brave da ti ne bi goreo stalno povežeš i dok ti radi motor imaš info o punjenju(oko 14.2-14.5 v). Ovo drugo je najpreciznije i nema više zezanja. Lampice ti nisu 100 % sngurna info. Nadam se da sam ti pomogao a ako hočeš da se malo "otvoriš" npr. imaš u LOUISU digitalni instrument https://www.louis.de/en/artikel/koso-multi-functional-instrument/10034905?list=35599895 pa imaš sve u jedan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...