Alekre 13205 Napisano Decembar 14, 2014 Ne silazi, 7486 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi hitan savet. Prilikom zamenom ulja, na novom filteru gumica nije bila okej sto je rezultiralo da istu izbaci pritisak. Nije mi prvi put da menjam ulje sto na kolima sto na motociklu ali ovakav slucaj jos nisam imao. Sta da radim? Gumica se odlepila od kucista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 14, 2014 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Prebaci sa starog filtera? I zategni malo jace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 14, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Malo nauljiš gumicu pre stavljanja filtera - da lepo klizi dok se zateže. Ako je suva gumica, suv blok - ima da zapinje i da se iskrivi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Decembar 14, 2014 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja čuvam stare gumice na stranu što sada filteri ponekad dolaze bez nje a na pojedinim su pa prekrute. Meni se lane desilo da je stara gumica na tuđem motoru ostala zalepljena na karteru a ne vidi se odozdo jer ju je neko metuo na suvo, stari filter odmah ubacujem u ambalažu od novog i nisam obratio pažnju da je nema pa je nova gumica praktično išla preko te zalepljene i dok sam spaso peocurivanje, ode litra. Proveri da ti nije isti peh, eto i meni se desilo a ko zna koliko sam puta menjao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 14, 2014 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ne, na ER se to jako lepo vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13205 Napisano Decembar 14, 2014 Ne silazi, 7486 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sredjeno, nije mi trebalo brzo da skontam o cemu se radi... Isti peh kao Djuntin. Ostala mi je stara gumica slepljena. Nisam obratio paznju, napravio sam previd. Uglavnom, istocio sam novo ulje, montirao ponovo filter i sada je okej. Ostao sam kratak za nekih 300gr. Dokupicu jos jedan litar da to nadoknadim. Usput sam jos neke stvari odradio, motoric prede kao mace. Eto tak, covek se stalno uci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Decembar 14, 2014 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Isti peh kao Djuntin. Ostala mi je stara gumica slepljena. Nisam obratio paznju, napravio sam previd. Eto tak, covek se stalno uci. Da majku mu, za sve ima prvi put, ja sam se opustio malo jer je konkretni motor bio na reparaciji kod relativno poznatih mehaničara, nakon ceđenja ulja zalego ispod motora i skinuo filter, vlasnik dodo nov da ne ustajem i maler. Posle zamene ulja i filtera obavezno kontrolno zagrejem motor upravo zarad ovakvih razloga inače da je vlasnik otišo i kad bi mu se upalila lampica za ulje, dok bi on vido pa razmišljo šta je, dal da stane il još samo malo do kuće, puče motor ko ništa. Naravoučenje, bez obzira ko je dirao motor pre, nek je i F1/GP mehos, proveravam sve s čim imam dodir. Dobro si prošo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13205 Napisano Decembar 14, 2014 Ne silazi, 7486 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam upalio sam ga odmah u mestu. Sta god da radim, palim ga u mestu, zagledam, proveravam, vozim se kroz ulicu i tek onda u upotrebu. Sreca da je probio gumice odmah. Neka je za nauk svima Hvala svima koji su se javili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 14, 2014 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Neznam kako ti je to promaklo,valjda uvek obrises nalegnu povrsinu,samim tim ako je brises lepo cistom krpicom primetis dali se gumica odlepila ili nije.. no dobro,covek se uci dok je ziv,ja te nalegne povrsine obavezno obrisem jer se desava da se nalepi neka prljavstina pa moze da procuri gumica..ili vidis u tvom slucaju sta se desilo,sad uvek cetvoro ociju otvaraj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Decembar 14, 2014 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Moram da ti dam za pravo, ja uvek pre skidanja filtera obrišem svud naokolo, properem brejk klinerom da bi eliminiso rizk o kome govoriš, kod BMW-a filter stoji vertikalno pa sve ode dole a kod zakrivljenih mora tako, krpče, to je još jedna rutinska radnja koju majstorluk podrazumeva a spada u osnove mehanike, peri i briši pre sklapanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 14, 2014 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Nije to nista, ja iscedio motor, zavio novi filter i krenuo da sipam ulje a dole cep nisam vratio. litar i po polu sintetike sam pomesao sa preradjenim uljem koje je bilu u lavoru ispod motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Decembar 14, 2014 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nije to nista, ja iscedio motor, zavio novi filter i krenuo da sipam ulje a dole cep nisam vratio. litar i po polu sintetike sam pomesao sa preradjenim uljem koje je bilu u lavoru ispod motora Ha, isto tako nalijem svih 4 litre jednoj što je ne smuvah, mislio sam da mi se tabani znoje a ono ulje po asfaltu svo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 15, 2014 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Ha, isto tako nalijem svih 4 litre jednoj što je ne smuvah, mislio sam da mi se tabani znoje a ono ulje po asfaltu svo. :stabre: I to 4 litre ??? Vauuu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Decembar 15, 2014 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ha, isto tako nalijem svih 4 litre jednoj što je ne smuvah, mislio sam da mi se tabani znoje a ono ulje po asfaltu svo. :stabre: I to 4 litre ??? Vauuu... Ma bure bi joj prepiso tad, danas je Bože me sakloni na žalost. Uvek ima bisera u mehanici kad se ne radi punom koncentracijom, ja na sreću svega par. Nekada je damama bilo in da budu u društvu brzih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Decembar 15, 2014 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nije to nista, ja iscedio motor, zavio novi filter i krenuo da sipam ulje a dole cep nisam vratio. litar i po polu sintetike sam pomesao sa preradjenim uljem koje je bilu u lavoru ispod motora Nije to nista, ja radio polugeneralnu na motoru, sklopio ga, ubacio u ram i od silne zelje da sto pre cujem kako radi popravljen upalio motor, a zaboravio da sipam ulje Sreca sto sam sve nove delove nauljivao i u glavu sipao malo ulja pre sklapanja. Taman sam mu spustio sauh, kad vidim na radnom stolu neotvorene kante od ulja, mozete za zamislite moj sok 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 15, 2014 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Aca-Pn pobedio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...