K_A_W_A 947 Napisano Novembar 24, 2014 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Tradicionalno vec 5-6 godina u nazad ide se na cuveni Moto Skup u Sarajevo kod prijatelja iz kluba Il Paradiso. Tako smo i ove godine odlucili da idemo, samo sam ja predlozio da rutu produzimo do Splita do prijatelja Zeljana Rakele, pa onda od Splita do Slovenije i da se vratimo za Novi Sad. Kako to obicno biva, kad se dogovaramo, svi su ZA, a kad treba da se krene, obicno se taj broj prepolovi. Tako je i ovaj put bilo. Na put krecemo, drugar iz ZR Nikola Jelic( BMW 1600 GTL), Dragan Selski – Sela (Suzuki GSXR 1000 K8) i ja (Yamaha Fazer Zadnjih par dana pre polaska se skoro svaki bajker pretvori u meterologa i prati sve vreme iz sata u sat Prognoze kazu da ce tih dana biti toplo i suncano. Noc (19.6 cetvrtak) pre polazak pakovanje i proveravanje spiska stvari za putovanje. Pozitivan osecaj putne groznice je svaki put prisutan, sto se kaze “kao dete pred ekskurziju” Vozio sam vise puta svim tim putevima, ali ushicenje je uvek prisutno. Skup je u 8h kod mog kuma u G-pub kaficu u NS sajmu. Pijemo kaficu do 9 i polazak. Jutro prelepo, obecava. Oko 8:20h iz nekih oblaka krece pljusak koji traje 10 min. Do 9 se sve vec prosusilo, mi se oblacimo, sedamo na konje i preko Fruske Gore, stizemo do Sabca gde pravimo malu pauzu. Dalje idemo preko Drine za Zvornik i onim lepim putevima i jos lepsim predelima stizemo do Sarajeva. Ceo dan suncano i toplo. Naravno obavezno fotkanje panorame grada na Miljacki. Dolazak do kampa, uzimamo vaucere za sobu u hotelu, odlazak da se raspakujemo i sredimo, pa povratak u kamp. Naravno tu druzenje nastavljamo sa Pedjom I drugarima. Posle toga odlazimo do grada na Bascarsiju i cuvene cevape. Predvece se vracamo u kamp i druzenje traje do kasno u noc. Jedino sto je krenula uvece neka kisa da pada. Ali u Sarajevu mogu i sekire da padaju, atmosfera je uvek vrhunska i na nivou Ujutro (subota 21.6) ustajemo oko 8, pakaovanje, odlazak na burek i polazak za Split. Voznja uz Neretvu je zaista fenomenalna. Asfalt jako dobar, lepe krivine, predeli jos lepsi Pravimo pauze za fotkanje. Sa glavnog puta silazimo desno u Mostar i obilazak tog grada. Posle Mostara pravimo pauzu za sipanje goriva i stizemo do granicnog prelaza sa HR. Prvi grad posle granice, Metkovic. Miris mora se vec oseca u vazduhu Naravno svaki put me obuzme neka pozitivna vedrina kad god se priblizavam moru i onda ta prva slika kad ugledam to ogromno plavetnilo Od Metkovica se ukljucujemo na novi auto-put koji vodi skroz do Karlovca. Posle nekih 2h voznje mi se iskljucujemo za Split. U Splitu drugar Sela (njegova zena) ima familiju, pa cemo kod njih biti smesteni par dana. Pogled iz stana je fenomenalan. Raspakujemo se i odlazimo na Splitsku rivu. Sedamo u jedan od mnogih kafica. Tu se javljam drugaru Rakeli i zovem jos dva drugara motorasa, Mate i Zdreslav. Sa Rakelom se nalazimo u kaficu Adventure. Tu dolaze i ova moja dva drugara i ispostavlja se da su oni i Rakelini drugari. Zeljana Rakelu svi znaju, pa je i normalno da se sa svima poznaje Sedimo u kaficu do kasno u noc. Rakela je obisao motorom ceo svet, tako da prici nikad kraja Odlazimo na spavanje. Sutra dan smo se bas lepo naspavali, odmorili. Dorucak i idemo do Trogira na kupanje. Povratak u Split u popodnevnim casovima i idemo direktno kod Draganovog rodjaka u njegov kafic gde nam covek pravi rostilj. Inace on je cuveni bivsi HR bokser. Tu dolazi i njegov sin i Mark, momak koga on sprema i trenira. Prelepo vece uz rostilj i Ozujsko Sutra dan odlucujemo da obidjemo familiju od Draganove zene. Put nas vodi prema Kninu. Malo neko selo. Vracamo se u Split popodne i odlazimo na plazu Znjan. U to vreme je bilo svetsko prvenstvo u fudbalu, pa smo uvece u kaficu Dzungla pratili utakmicu. Posle utakmice, odlazimo u stan i krece pakovanje jer se ujutru krece. Sutra ujutru rano ustajemo, kafica, pozdravljanje sa nasim domacinima i polazak. Prolazimo, Zadar, Plitvice i kod Karlovca se ukljucujemo na autoput Rijeka – Zagreb. Pre Zagreba se odvajamo za Ljubljanu. Odlucujemo da odemo do Brezica kod Furlana, jer drugar Nikola hoce da kupi gume za svoj BMW i za automobil. Granicni prelaz sa Slovenijom, Bregana U mestu Dobova u SLO, gde se nalazi vulkanizer Furlan smo i rucali. Odatle povratak za HR, pa autoputem povratak kucama. U NS smo stigli u vecernjim satima. Zivi zdravi i sa puno pozitivnih utisaka Eto, kratko ali slatko Ja sam uvek za to kad se ide negde, da to moze i malo da se produzi i prosiri. Ne volim nista sto je striktno vezano za datume i satnicu. Krenem, pa gde me put odvede Nadam se da vam se bar malo svidelo ono sto smo se mi provozali, jer smo mi zaista uzivali na putovanju od 5 dana i oko 1800km Ovo leto sam se dosta vozao, tako da cu uskoro postaviti i jedan Evropski putopis od 14 dana. Jedino ako nije problem sto je kolima. Prijatno i svako dobro Nikola - K_A_W_A 12 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PEDJA SOKO 150 Napisano Novembar 24, 2014 U prolazu, 73 postova Lokacija: Sokolac,RS Motocikl: BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Nidzo brate,bas ste ga otefericili!Svaka cast!Pozdrav legendo,pa se vidimo u NS brzih dana! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Novembar 24, 2014 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast majstori! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Novembar 25, 2014 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Auh sto meni nedostaje ovako neka voznja u paketu sa posetama prijateljima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1250 Napisano Novembar 25, 2014 BJB Maxi scooter club, 1676 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Odlican opis upotpunjen slikama! Slicnu turu sam imao autom, par dana posle tebe! Svaka cast momci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica djuric 319 Napisano Novembar 25, 2014 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Yamaha Diversion 900, Kawasaki Vulkan en 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ово је било екстра. Права уживанција Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Novembar 25, 2014 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sjajan putopis! Hvala Kawo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Novembar 25, 2014 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na komentarima i drago mi je ako vam se svidja. Trudio sam se da ne pisem u najsitnije detalje, nego onako kako i ja volim da citam putopise, malo teksta, pa red slika Pocecu sa pisanjem i sredjivanjem slika drugog ovogodisnjeg putopisa po Evropi od skoro 4000km i 14 dana, pa posle malo Grcke i Hilandara, pa jedan iz Slo-A-I, pa onda malo Slo-A-Balaton. Da nam budu zanimljivi ovi hladni zimski dani i da nam sto pre prodju Islo se malo i kolima, jer je ova godina bas bila dosta hladna i kisna. Evo najave 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Novembar 28, 2014 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Uh kako prijaju ove morske slike u ove zimske dane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vjeko 178 Napisano Novembar 30, 2014 Svrati ponekad, 387 postova Lokacija: Karađorđevo-Bačka Palanka-Kraljevo Motocikl: Suzuki gsx 750f Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovo sjajno! Svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nastasovic 89 Napisano Januar 14, 2015 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: selo vojska Motocikl: suzuki bandit 1200s Prijavi odgovor kao problematičan bravo nidzo brate.samo napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Januar 20, 2015 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci... svaka čast... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki mk sivac 23 Napisano Januar 20, 2015 U prolazu, 33 postova Lokacija: sivac Motocikl: yamaha thundercat Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast.. mozda se i sretnemo tamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Januar 20, 2015 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala vam na komentarima i drago mi je da vam se svidja ova nasa mala turneja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikapostar 21 Napisano Januar 23, 2015 Svrati ponekad, 161 postova Motocikl: honda cbf600 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cunami 62 Napisano April 17, 2016 U prolazu, 41 postova Lokacija: Odzaci Motocikl: SUZUKI GSF 650 S Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Maj 1, 2016 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Hvala druze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stile 507 Napisano Maj 7, 2016 Svrati ponekad, 346 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzana je stroj ... Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravi Selu kad ga vidis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...