kovac996 43 Napisano Octobar 22, 2014 U prolazu, 72 postova Motocikl: Honda CR250R Prijavi odgovor kao problematičan E ovako,posto moram mjenjati lancanike na motoru(Yamaha dt),molio bi one koji su imali ovaj motor da mi kazu koji prenos su oni imali na svom motoru ili koji preporucuju da stavim.trenutno je 15-47. nije mi bitna krajnja brzina,posto vozim vecinom off. unaprijed hvala Ps. Trazio sam slicnu temu,ali nisam nasao,ako vec ima molim da mi posaljete link. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miksamgm 1067 Napisano Octobar 22, 2014 Tutti Frutti, 668 postova Lokacija: ... Motocikl: Pojela Maca Prijavi odgovor kao problematičan nisam imao taj motor,al da pomognem logicki posto ti nije bitna krajnja brzina,vec potezanje pretpostavljam zbog off-a,onda povecaj i prednji i zadnji lancanik i dobices sta ti treba.npr 17-49(lupam jer neznam velicine,broj zuba, za tvoj motor) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Octobar 22, 2014 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan 17-49 je duzi prenos od 15-47!!! Sent from my iPad using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1036 Napisano Octobar 22, 2014 Drug član, 2998 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ti najbolje znas sta ti reba, od uslova tvoje voznje i terena kojim vozis taj off... Sent from my iPad using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velimirjevtic 470 Napisano Octobar 22, 2014 Zainteresovan, 618 postova Lokacija: Beograd/Užice Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan ako ti treba bolji start a posto je off u pitanju predpostavljam da da, onda stavljas veci zadnji lancanik prednji manji, gledaj fabricki odnos i onda u odnosu na to kontaj, 1 zub napred = 3 zuba pozadi mozda ti ovo pomogne http://www.gearingcommander.com/ i jedan video gde je onako skolski objasnjeno sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac996 43 Napisano Octobar 22, 2014 U prolazu, 72 postova Motocikl: Honda CR250R Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima na brzim odgovorima .skonto sam ovo za odnos lancanika. e sad,nasao sam na netu zadnji lancanik od 53z i 57z.a vidim da noviji modeli yamahe dt(isti agregat,msm iste snage,16ks) imaju fabricki prenos 16-57.sta mislite o ovakvom odnosu lancanika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaKLR 85 Napisano Octobar 23, 2014 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: BMW R1200GS 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na TDRu imao 16-57 i smatram da je prekratak prenos, brzine jako brzo izduva, a prva uopste nije slatka za voznju, jako lako prokliza i jako lako odvaja prednji tocak od zemlje. Pretpostavljam da bi za neke zahtevne terene uzbrdo-nizbrdo bio dobar, ali za put nikako. 17-57 je vec druga prica, a meni odgovara i za van puta (bar ovo sto ja vozim) Inace, kod Sagmajstera je prednji lancanik 5e, a zadnji 15, jeftinije od toga za ovaj motor nisam uspeo da nadjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jeffrey 2 Napisano Octobar 23, 2014 U prolazu, 48 postova Motocikl: Yamaha Dt 125R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mom DT-u menjao lancanike odnos 16-57 takvi su i bili, odlicno vuce, krajnja mi takodje nije bitna ali eto cisto nekih 120 kmh. Ali zato mi nijedan rs,mito... nije ravan do stotke jako je startan, ako jos nesto treba pitaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac996 43 Napisano Octobar 23, 2014 U prolazu, 72 postova Motocikl: Honda CR250R Prijavi odgovor kao problematičan @AcaKlr,ne putujem ovim motorom na duze,uglavnom je to po sumi,i zato mislim da bi mi ovaj 16-57 odgovarao.ja sam iz BiH,tako da dok platim postarinu otprilike isto ce me izaci. @Jeffrey,koji je lanac kod tebe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanTT 114 Napisano Octobar 24, 2014 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: (Vertemati) Vor EN400 enduro Prijavi odgovor kao problematičan Evo da resimo dilemu: Yamaha DT125 lc (dobos pozadi) nosi 15/49 odnos Yamaha DT125R (sa zadnjim diskom i lepsa) nosi fabricki 16/57 Fora je u tome sto za stariju yamahu preko 49 zuba uglavnom nema ili je skup, ali zato prednji mozes da smanjis na 13 zuba i da resis problem bez nastavljanja lanca. Inace imam i lancanike, pa pozovi na 069/222-0970. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kovac996 43 Napisano Octobar 24, 2014 U prolazu, 72 postova Motocikl: Honda CR250R Prijavi odgovor kao problematičan @SrdjanTT Kod mene je d125r(oba diska)i prenos je 15-47,mozda je prethodni vlasnik stavio ovaj prenos,ko ce ga znati.koja bi cijena bila za 16-57? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaKLR 85 Napisano Octobar 24, 2014 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: BMW R1200GS 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Kazem ti, kod Sagmajstera je 5e prednji, 15e zadnji, i oko 20e lanac valjda, ali jebiga, da si iz Srbije... Ne znam kako se krecu cene negde drugde, ja sam sve preko njega nabavljao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Octobar 24, 2014 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ovde mozes da eksperimentises.... dobar sajt !!! http://www.gearingcommander.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jeffrey 2 Napisano Octobar 30, 2014 U prolazu, 48 postova Motocikl: Yamaha Dt 125R Prijavi odgovor kao problematičan @Jeffrey,koji je lanac kod tebe? Ja sam lanac i lancanike uzeo od Srdjana , lancanike JT sprockets japan posto su stari skroz osli kada sam uzeo motor, a lanac sam uzeo neki belief mislim da se tako zove marka, mada video sam neki RK mislim da je taj malo bolji nzm sta srdjan kaze, mada ni za ovaj nemam zamerke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...