nemo 3165 Napisano Octobar 2, 2014 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Oblaci iznad Velebita ne izgledaju baš obečavajuće Odlučujemo da idemo autoputem kako bi što pre pobegli od kiše Prvo zaustavljanje je na parkingu / vidikovcu iznad Skradina. Tu se pruža divan pogled na Skradin uz reku Krku koja se čuvenim slapovima spušta naniže kako bi se srela sa morem i polako nestala u njemu. Malo nas je remetila invazija američkih Japanaca. Uživali su maksimalno, slikali se... Marokanac brzo uspostavlja kontakt ... verbalni, ovom prilikom Smirio se juriš Japanaca i evo prilike za foto... Na red dolazi pivo Uz pijuckanje budno pazimo motore koji privlače pažnju muške populacije Ajmo mi dalje... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Octobar 3, 2014 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Prema jugu su oblaci sve tamniji nakon desetak kilometara počinje plusak. Srećom naiđemo na benzinsku pumpu i tu sačekamo da pljusak prođe Odlučimo da vozimo autoputem sve do Ploča. Jadranska magistrala po kiši nije baš uživancija... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18662 Napisano Octobar 3, 2014 Integrisan, 8488 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bogami, krivo mi malo što nisam bio nazočan... Svaka čast . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Octobar 3, 2014 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Od Ploča dalje nebo se razvedrilo, temperatura se popela čak na 29, ukratko, sasvim druga klima. Vozimo se pored Metkoviča i zaustavljamo kod kioska za prodaju voća i domaćih proizvoda. Ja tu uvijek kupim travaricu što je dobra i što me podseća na lepe doživljaje... Sledeće zaustavljanje bilo je na vidikovcu na Neretvansko polje. Slikamo se a u pozadini je divna kulisa zelenila i kanala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Octobar 3, 2014 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nakon desetak kilometara stigosmo u Neum. Tu nam se razdvajaju putevi: Marokanac i Boki pravac Sarajevo, Benč i ja pravac natrag u Starigrad. Ali pre nego smo se zaista rastali, stali smo u pečenjari na jagnjetinu. Marokanac kao legendarni gurman pohvalio je kvalitet i kvantitet. Saglasni smo da je potpuno u pravu... Rastali smo se uz obećanje da opet ponovimo zajedničku vožnju što pre, najkasnije u proleću 2015. Marokanac, Boki, nama je bilo druženje lepo, veruje da i vama. Vozite dalje sa srećom i uživajte... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Octobar 3, 2014 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sa Benčom smo se vračali za Starigrad. Do Šibenika vozili smo Jadranskom magistralom, dalje opet autoputem. Deonica Jadranske magistrale Šibenik - Zadar vodi kroz naselja uz more, celo vreme na snazi su ogranićenja a radara ima koliko poželiš. Novo jutro u Starigradu donosi nadu da kiša padati neće. Meni se nije žurilo kući pa smo Benč i ja odlučili da idemo da se kupamo u uvalu pored naselja Preko na ostrvu Ugljan. Ugljan je ostrvo preko puta Zadra tako da smo tamo odplovili Škontradurom. More je bilo ugodno za kupanje, sunce je samo povremeno povirilo kroz oblake. Na horizontu nebo su prekrili oblaci Podigli smo sidro i okrenuli jedrilicu prema Boriku. Uplovili smo kada je kiša več ozbiljno padala. Do Starigrada vozili smo po laganoj kišici. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maxster 712 Napisano Octobar 3, 2014 Svrati ponekad, 400 postova Lokacija: Ptuj - Slovenija Motocikl: Moto Guzzi Norge 1200 GT 8V, V 65 Florida, Malaguti Madison 3 250 ie Carbon Black Edition Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno ste Carevi Nešto moram da priznam a nadam se da če i Nemo to potvrditi. Deonica Dalmatine između Šestanovca i Ploča cca 60 km je najlepši autoput po kome sam se ikad vozio do sad u EU.. Jednostavno, Kao da nisi na ovom svetu. Priroda je ovdje stvarno fenomenalna a asfalt, kao da voziš po tepihu. Inače obožavam jadransku magistralu i miris jadrana na motoru ali ovaj deo se mora doživeti i motorom. A one porcije u Neumu, e to neču komentirati. Prošao sam kroz Neum več više puta, ponekad znamo i prespavati ali ovaj "Raguž" dosad nisam video. Ali sledeči put ... (več stoji u telefonu ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Octobar 3, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo da potvrdim da je nas drug "Nemo" odlicno opisao u slici i reci onako kako je bilo............. Uzivali smo iskreno i bilo nam je jako lepo......... Ponovicemo na prolece...............neku voznju ja Jugo-Istok.........Grcka........Atos Tako nesto smo pricali...........zar ne? Ja odoh u utorak na put u tom pravcu........vidimo se........ Ciao.......... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Octobar 4, 2014 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Prošao sam kroz Neum več više puta, ponekad znamo i prespavati ali ovaj "Raguž" dosad nisam video. Ali sledeči put ... (več stoji u telefonu ) Da ne bude reklama, ali Raguž je mesara, pećenjara ja Adriatik, pozovi se na "onog starog bajkera iz Slovenije" i porući rebra. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vencel 7 Napisano Octobar 4, 2014 U prolazu, 11 postova Lokacija: Bled Motocikl: BMW 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Pa da vam i ja kažem kako smo nas trojica Andrej,Gašper i Jože putovali kuči.Kad smo se rastali u Starom gradu Nismo vozili ni pet minuta kat je počela kiša,stanemo i obučemo kišna odjela. Kiša prestane i sve više sunca a mi vozimo sve do Karlobaga kde stanemo na piče i da se presvučemo bilo je prevruče Ništa se nije žurilo i tako svak svojim tempom do Senja Opet stanemo da se dogovorimo kde čemo Idemo po obilaznici oko Reke Kod granice Jože ide prema Kozini a nas dvojica idemo do Postojne kde smo i prvi dan počeli naše putovanje Krenemo prema Kranju i Radovljici Baš mi se nije išlo kuči ,bilo je odlično i nadam se da se dogovorimo još koji put 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
avijaticar 142 Napisano Octobar 4, 2014 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: NoviBeograd Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bez starca nema udarca! Cestitam na uspesno izvedenom zajednickom poduhvatu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Octobar 6, 2014 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo da potvrdim da je nas drug "Nemo" odlicno opisao u slici i reci onako kako je bilo............. Uzivali smo iskreno i bilo nam je jako lepo......... Ponovicemo na prolece...............neku voznju ja Jugo-Istok.........Grcka........Atos Tako nesto smo pricali...........zar ne? Ja odoh u utorak na put u tom pravcu........vidimo se........ Ciao.......... jako sam zainteresiran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolas02 36 Napisano Octobar 6, 2014 Svrati ponekad, 118 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Uzivancija.... nego sta bi na kraju sa podmladjivanjem ima li tu kakvog efekta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Octobar 6, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Uzivancija.... nego sta bi na kraju sa podmladjivanjem ima li tu kakvog efekta :zdravo: Kazes "Sta bi ?"...........pa evo sad sam mladji za deset godina.........i mogu ti reci da se osecam ...............kao i pre....... Znaci sada kao mladic - sutra krecem na put za GRCKU...........ATOS i to malim putevima Srbije, Bugarske, Makedonije i Grcke........ Bicu na Hilandaru 9.i 10. oktobra a vracam se verovatno u nedelju 12/10/2014 za Beograd...... Pitacu tamo za grupnu posetu negde u Aprilu 2015. gde bi moji drugovi iz Slovenije (tu racunam i na Franjevackog monaha Niko-ta) kao i iz Hrvatske (Pula........Mile-Fazer). Bice kako se dogovorimo.........evo odmah i predlog da se na primer nadjemo negde u Makedoniji lepo se odmorimo i mirnog srca i otvorene dushe krenemo dalje do Hilandara u posetu. Ja bih organizovao da svi (sa spiska koji dogovorimo) budu primljeni na dogovoreni datum. Ima vremena - vishe nego kobasica.........stari izraz Srpskih mudraca, he, he....... pa cemo se dogovoriti....... Pozdrav........ :zdravo: 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Octobar 6, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da vi to ne pokušavate ponovo da napravite Jugoslaviju? Ono Jajce, Titovi pioniri i tako to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Octobar 6, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Evo gde idem..............sutra A evo i kuda idem prvog dana........ i drugog dana........ Toliko za sada........... Kad se vratim, okacicu slike uz neki prigodan tekst..... Ciao........ :zdravo: 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Octobar 6, 2014 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Da vi to ne pokušavate ponovo da napravite Jugoslaviju? Ono Jajce, Titovi pioniri i tako to Ne daj Boze ! Ne............ali nam ne smeta nimalo da budemo prijatelji i da se super provodimo kada se vidimo uz postovanje svih nasih osobenosti i razlika........ Eto, tako je to.........znaci samo drugarski........ 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Octobar 6, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, šalim se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
IvanNBGD 782 Napisano Octobar 6, 2014 Tvrdo kuvan, 472 postova Lokacija: Blokovi Motocikl: mi je mnogo glasan. Prijavi odgovor kao problematičan Jbt, ladno Boki ovde. Vlasnik slonceta tj. Sonetov ujak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Octobar 7, 2014 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Uzivancija.... nego sta bi na kraju sa podmladjivanjem ima li tu kakvog efekta :zdravo: Kazes "Sta bi ?"...........pa evo sad sam mladji za deset godina.........i mogu ti reci da se osecam ...............kao i pre....... Znaci sada kao mladic - sutra krecem na put za GRCKU...........ATOS i to malim putevima Srbije, Bugarske, Makedonije i Grcke........ Bicu na Hilandaru 9.i 10. oktobra a vracam se verovatno u nedelju 12/10/2014 za Beograd...... Pitacu tamo za grupnu posetu negde u Aprilu 2015. gde bi moji drugovi iz Slovenije (tu racunam i na Franjevackog monaha Niko-ta) kao i iz Hrvatske (Pula........Mile-Fazer). Bice kako se dogovorimo.........evo odmah i predlog da se na primer nadjemo negde u Makedoniji lepo se odmorimo i mirnog srca i otvorene dushe krenemo dalje do Hilandara u posetu. Ja bih organizovao da svi (sa spiska koji dogovorimo) budu primljeni na dogovoreni datum. Ima vremena - vishe nego kobasica.........stari izraz Srpskih mudraca, he, he....... pa cemo se dogovoriti....... Pozdrav........ :zdravo: ovo mi se vec sada cini kao da je 100% dogovoreno, ja i Pavle (nemo) smo vec rekli da bi htjeli posijetiti Hilandar a vjerujem da su i ostali decki iz SLO za to i sada samo ostaje da se organiziramo sa obavezama. nađemo se u BGD pa lokalnim putevima nizvodno do mora svi skupa pod geslom " upoznajmo Srbiju " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Octobar 8, 2014 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, šalim se u svakoj šali ima nešto malo šale, sve ostalo je ... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemo 3165 Napisano Octobar 8, 2014 Drug član, 1065 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW GS 1200 LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan Da vi to ne pokušavate ponovo da napravite Jugoslaviju? Ono Jajce, Titovi pioniri i tako to Ne daj Boze ! Ne............ali nam ne smeta nimalo da budemo prijatelji i da se super provodimo kada se vidimo uz postovanje svih nasih osobenosti i razlika........ Eto, tako je to.........znaci samo drugarski........ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maresh 160 Napisano Octobar 15, 2014 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Harley Davidson - FXDWG Prijavi odgovor kao problematičan Lepo druženje Pavle, to sam rekao i Marokancu. P.S. Nedostaje mi Slovenija. Posle mnogo godina porodičnog letovanja u Grčkoj, verovatno ćemo konačno raširiti jedra i usmeriti ih prema severu Hrvatske, Istri, Portorožu, Piranu....Venenciji. Pozdrav iz Novog Sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Jul 26, 2015 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Da vi to ne pokušavate ponovo da napravite Jugoslaviju? Ono Jajce, Titovi pioniri i tako to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...