StefanTzr 17 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha tzr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Pojas za motor, da li kupiti ili ne? I koliko on znaci na motoru tokom voznje? Nemam neku zujalicu ,vozim Yamahu tzr 50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Septembar 18, 2014 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan kupi,kupi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 18, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam IXS kornjaču, biće slika za koji dan, sačuvala pola leđa, omogućila mi bar da ležim ko čovek dok se oporavljam, što je najjače za razliku od kacige još je uvjek u upotrebljivom stanju A brzina, oko 60-70, pa ti vidi. Jer oprema te štiti pri manjim brzinama, pri većim ti je nebitno, osim ako nije u pitanju običan pad sa dovoljno mjesta za klizanje, a da ne udariš ni u travu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefanTzr 17 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha tzr 50 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.kompp.co.rs/catalog/storm/moto-oprema/zastitna-oprema/zastitini-pojas.html ovo sam nasao, nije nesto perfektno , ali sto vi kazete bar cuva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 18, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan http://www.kompp.co.rs/catalog/storm/moto-oprema/zastitna-oprema/zastita-za-ledja-kornjaca-5.html ja sam na ovo mislio, jeste ne mala razlika u cjeni, ali je razlika u zaštiti nebo i zemlja, a ja sad planiram da pređem na skuter i nišanim ovakvu zaštitu http://www.kompp.co.rs/catalog/storm/moto-oprema/zastitna-oprema/zastita---gladijator.html To što si ti stavio je pojas za bubrege koji ti štiti leđa(bubrege) od promaje i vibracija, i pruža mizernu zaštitu pri padu, on je nešto minimalno što bi morao da imaš od zaštite, kao redcimo neka jeftinija kaciga, najosnovnija zaštita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefanTzr 17 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha tzr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Za ovu godinu dosta od oprema. KUpio sam novu Zeus kacigu, rukavice i sad pojas. Sledece godine obavezna jakna i to je to. A , i ovaj motor nije nesto brz, navuce nekih 90km/h. Moram kit da stavljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kemoj 11 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Ledinci - Novi Sad Motocikl: GSX-R 750 K1 Prijavi odgovor kao problematičan u poslednjih nekoliko voznji primetim ogromnu razliku izmedju nosenja pojasa i voznje bez njega, krece polako hladnije vreme , meni znaci mnogo svakako treba nositi full opremu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefanTzr 17 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha tzr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam uzeo i probacu. Jel bolje ispod ili preko jakne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 8204 Napisano Septembar 18, 2014 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Ja pojas nosim i na +40...doduse,i jaknu,i rukavice,kacigu... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefanTzr 17 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha tzr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Preko ili ispod jakne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Septembar 18, 2014 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ispod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefanTzr 17 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha tzr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad sam vozio motor, i imam neki osecaj da me bas tu gde pojas stoji probada, mozda je to samo trip jer nisam nikad imao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zloca ZXR 102 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Raca-Kragujevac Motocikl: Kawasaki ZXR 750 Prijavi odgovor kao problematičan Meni pojas odgovara i uvek ga nosim, kao i sashac, i jaknu, rukavice... iako jaknu ne probija vetar, podvuce se hladnoca ispod, i taman pojas zastiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefanTzr 17 Napisano Septembar 18, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha tzr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se naviknem, samo me taj neki trip vata sad , kao da probija kroz pojas A nisam isao brze od 80km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleMCSE 164 Napisano Septembar 19, 2014 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam bas juce uzeo pojas. Mnogo je bolje sa njim (ili je to samo psiholoski bolje). U svakom slucaju ne skodi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Septembar 19, 2014 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pojas za motor, da li kupiti ili ne? I koliko on znaci na motoru tokom voznje? Nemam neku zujalicu ,vozim Yamahu tzr 50 Naravno da treba kupiti - nema veze šta voziš. Pojas na motociklisti ima dve uloge. Prva je da zaštiti leđa i bubrege od promaje i hladnoće jer kad si mlad neke stvari ne osećaš odmah, ali kad se nakupe godine - može biti svašta. Druga uloga mu je mnogo bitnija, a to je da drži organe u abdomenu ( stomaku ) na svom mestu. Za slučaj neke nezgode i pada, može da dođe do pomeranja težih organa i kidanja njihovih veza kojim su pričvršćene. Primera radi, u slezini se nalazi oko litar ipo do dve litre krvi - znači teška je oko dva kilograma. Kad neko padne pri udaru u zemlju telo se naglo zaustavlja, a organ težine dva kilograma se može pomeriti i doći do unutrašnje povrede. Ovako su meni davno objasnili pa i ja tako pišem. Naravno, pojas kad se nosi treba da je pristojno stegnut, ali ne previše ! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefanTzr 17 Napisano Septembar 19, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha tzr 50 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala kosilice. A vidim neki nose ispod jakne, neki preko? Da li je to isti djavo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kabuto 56 Napisano Septembar 20, 2014 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ispod jakne se nosi, rekli su već, nema poente preko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 624 Napisano Septembar 20, 2014 drkadzija, 1227 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Pojas uvek nosim, naravno ispod jakne. Ulogu mu je već Lisac objasnio. A za svaku kupovinu predlažem, čovek je naš drugar i maksimalno korektan: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/103372-lucky-vladano-moto-oprema/ https://www.kupujemprodajem.com/242404-2-lucky-vladano-svi-oglasi.htm?action=list&data[user_id]=242404&data =2&data[list_type]=user Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Septembar 20, 2014 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni pojas kvari ugođaj vožnje i i ja imam osećaj da mi više duva kad ga nosim. Verovatno je do pojasa koji koristim. https://www.kupujemp...-15431667-4.htm Kupio sam ovaj i ne sviđa mi se. Ne prijanja mi uz leđa i hladnije mi je sa njim, bar je takav subjektivni osećaj. Ranije sam imao ovakav https://www.kupujemp...-15431667-4.htm I ja njim je mnogo bolje, u smislu hladnoće. Mad je on mekan, onaj probiker ima bar neku zaštitu. U principu sam uvek za pojas, mada baš zbog te nelagodnosti ga izbegavam Moraću da kupim nešto kršteno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefanTzr 17 Napisano Septembar 21, 2014 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha tzr 50 Prijavi odgovor kao problematičan E to, i ja imam taj neki osecaj da me vise probija sa pojasom. Mozda je to pojasa , mozda se nisam navikao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4320 Napisano Septembar 21, 2014 motoras, 2484 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim preko jakne. Smeta mi u vožnji kad je ispod i odvlači mi pažnju. Stalno me žulja i ne mogu da se koncentrišem na vožnju.A plus jakna mi se naduva od vetra. Ja sam zgodan momak (čitaj mršav),pa kad obučem jaknu lepo oko nje zategnem pojas i ništa mi ne cima od vetra dok vozim. Moj pojas je Vanucci,neki obični,mekani. Verujem da nije neka zaštita od pada,ali na ovaj način na koji ga ja koristim vrši mi posao. Takodje kad je kiša,ja ga stavim preko kisnog odela. Lakše mi je da vozim jer mi kisnjak stoji uz telo dok vozim. Plus na pojasu su slova koja reflektuju svetlost,pa pomaže da me bolje uoče drugi vozači... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4320 Napisano Septembar 21, 2014 motoras, 2484 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Ipak ću gledati da preko zime nabavim i neki tvrdi pojas. Zaštite nikad previše... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
forshizzle 1729 Napisano Septembar 29, 2014 slàinte mhath, 1071 postova Lokacija: Holandija Motocikl: FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ja pojas nosim samo kad temperatura padne ispod 5c, a nekad ni tad. Za i protiv mi jos nisu jasni osim da meni kao da nema neku funkciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladan1 0 Napisano April 29, 2021 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja tek treba da kupim motor i moji roditelji pricaju kako udara vetar u grudi i moze da se dobije upola pluca, mene sad zanima koja oprema mi treba da bi se zastitio od toga i da nagovorim vec jednom roditelje da kupim taj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...