Milos96 141 Napisano Septembar 11, 2014 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Juce sam kupio ovaj motor,kod bivseg vlasnika je palio kao mina i vruc i hladan,lepo radio i isao odlicno,super primao gas bez ikakvih knedli itd,kad mu zapusim rukom auspuh masina samo suska,ne cuje se nikakvo zvecanje ni nista,znaci ne bi trebalo d aje u losem stanju. Vlasnik tvrdi da je ulje menjano skoro,sinhronizovani karburatori itd... Upakovali smo ga na pick up i krenuli za SD.Na pola puta svratili do drugara i tamo ga upalili onako vezanog na pick upu i vec je poceo da brljavi po malo tipa da moram da mu pogadjam sauh da bi radio sam na leru,poceo da radi neravnomerno dok se nije zagrejao,trazio amlo gasa da se ne bi ugasio itd...ali ajde,kad se zagrejao sve se to dovelo u normalu. Ali kad sam stigao kuci i istovario ga jeeedva je nekako sastavio i pod punim gasom prdeo i radio bukvalno jedva na 1000-1500 obrtaja,cim sam popustio gas ugasio se kao na dugme i vise nije hteo ni da cuje.U pocetku se desavalo da nekad pukne iz auspuha tokom verglanja,sad toga vise nema,po neeekad ali retko kao krene da sastavi,ono napravi par taktova,cuje se da anlaser ubrza malo i opet nastavi da vergla u prazno. Posto se benzinska pumpa dok je radio cula svo vreme onako u prekidima cim se da kontakt i kill swich stavi na on,a sad toga vise nema vec samo se po nekad na sekundu cuje i prestane,ovako inace se cuje samo relej kako skljocne. Skinuo sam filtere i dok sam verglao stavljao i zapusavao svaki karb posebno,i ruka mi bude mokra od benzina,sto znaci da ga u karburatorima ima,bar ja mislim. Pa me interesuje neko misljenje,sta dalje,sta da pogledam?Hteo sam da skinem svecice,vidim da moze da se pridje jedino sa strane(malo je nepristupacno ali moguce),ali nemam ta kljuc,ovde je neka bas mala svecica,znaci ne ni ona klasicna 21 velika,ni ona manja,nego jos manja,zna li neko koji je to kljuc? Svecice znaci ako bacaju izmedju elektroda znaci da su dobre,ali ako ne da li pomaze makar za probu,prvu pomoc da se smanji zazor ili tako nesto ili samo nove svecice u slucaju da bacaju sa strane ili nesto slicno?Mada mi je opet cudno sve(ili makar tri,posto bi na dva cilindra verovatno sastavio nekako) odu u isto vreme. Znaci svaki savet je dobrodosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranl 28 Napisano Septembar 11, 2014 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: temerin Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Kljuc ti je ili 16 ili 18.Svecica mora imati jaku varnicu,kad proveravas naslonis je na masu.Mada ni ovo nije merodavno jer moze da ima varnicu dok je napolju a pod pritiskom da izostane varnica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Septembar 11, 2014 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Aha,ok,hvala,probacu da ga nabavim sutra pa da vidim da li bacaju i kako...probao sam benzin i direktno po malo u sva cetri karba i isto je sve,samo vergla u prazno,znaci nije do goriva,najverovatnije onda svecice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Septembar 12, 2014 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Probile su svecice,a skoro su nove(rekao mi je prethodni vlasnik da su skoro promenjene po drugi put otkako je kod njega),a vidim i ja da nisu ni zaprljane spolja,samo cadjava elektroda,ne znam koje tacno,ali dovoljno da ne pali.Smanjio sam zazor sa 0,7 na 0,3 i pocele su da bacaju tamo gde treba umesto sa strane,motor upalio odmah,radio lepo u pocetku,malo se zagrejao i opet poceo da brljavi dok se nije ugasio,posle toga sastavio jos par put ai ni makac vise,skinem ih,one opet probile. Za njega su svecice oko 10e komad,promenio bih ih ja,ali me interesuje sta je uzrokovalo ovo,ne bih da i nove bacim za 2 dana.Prethodni vlasnik takodje kaze da su i karburatori servisirani skoro,ali opet kazu da u glavnom oni uzrokuju ovo. Pa sta mislite,sta dalje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 168 Napisano Septembar 12, 2014 Svrati ponekad, 485 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Prelivaju karbovi i zato je isprobijao svecice,zazor je 0,8 ! Kod FZR-a za karbove ti treba dobar majstor. proveri pritisak pumpe, treba da bude 0,2-0,3 bara. Kad ti je motor u duzem stajanju zatvaraj gorivo rucno (ne znam koje je godiste,mislim da ima mehanicku slavinu). Osusi svecice let lampom, mozda nisu probile, pali sa zatvorenim gorivom bes sauha i gasa, ako upali i slozi pusti gorivo i sve vreme kuckaj po loncicima karbova. Malo je nelogicno da motor koji je super radio odjednom zeza, nisi mu jos nasao fazon ja mislim. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Septembar 13, 2014 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pritisak i pumpa su u redu.Kupio sam danas nove NGK CR9E svecice,upalio je odmah i lepo radi,odmah sam spustio sauh i pustio ga da se ugreje prvo dobro na leru,kazu da hoce da probiju i ako se turira mnogo na hladno.Moguce da sam ga prosli put zeznuo sa sauhom,ipak je bolje da se sto pre iskljuci,cim motor lepo sastavi. E sad ne znam sto se karburatora tice,evo ja sam snimio jedan snimak dok je motor bio vruc,ima malo i blokade,ali i kako inace prima gas i radi u leru,dakle ima malo oscilacija u obrtajima u leru sto se i cuje na snimku,a ovako lepo radi(kad mi je majstor upalio dobro ustelovanu njegovu FZR 500 ona radi kao da je direktno ubrizgavanje,obrtaji kao zakucani cim se malo zagreje),pa ne znam,sta mislite,da li ovde ima za sad potrebe cackati nesto oko karburatora(prethodni vlasnik tvrdi da su skoro servisirani kompletno),ako ga budem pazio pri paljenju,ranije spustao sauh,uveg ga dobro zagrevao mislite da ce svecice da potraju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 168 Napisano Septembar 14, 2014 Svrati ponekad, 485 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Bice to dobro,,vodi racuna samo pri hladnom startu(sauhu). Koliko cujem radi sasvim pristojno.Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Septembar 14, 2014 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan E hvala,e sad me buni samo jos to sto potpuno hladan pali bez problema kao mina i bez sauha i bez gasa,a kad je zagrejan,pa odstoji npr par minuta trazi gas da bi sastavio(i cim sastavi radi lepo i mirno u leru),pa sta mislite,da li je to mozda malo bogatija smesa u leru?Da li se steluje na svakom karburatoru posebno,kako to ide otprilike(cackao sam dosta oko manjih motora,radio svasta,ali mi je ovo prvi veci,tako da je svaki savet dobrodosao. A danas sam se vozikao malo,ovako stvarno lepo radi,ide kao besan,nema sta(mada posle 125cc nije ni cudo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...