Jump to content

Moto Zajednica

Rtanj-Zlatibor...hedonizam

Recommended Posts

• drkadzija, 1227 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Planiram putovanje na Rtanj na 2 dana pa bih odatle produžio na Zlatibor na još 3-4 dana....

Šta i gde videti? Gde jesti ? :) Koje putne pravce zaobići, kuda obavezno proći ?

...Ovo poslednje je prouzrokovano tipm motora koji vozim te mi putevi puni rupa i zakrpa ne odgovaraju nikako...

Moj plan je da se prvobitno spustim auto putem od Novog Sada do Paraćina pa onda ka Zaječaru... i onda otpadanje 2 dana na Rtnju i okolini, potom da se auto putem vratim do Kragujevca pa preko Čačka ka Zlatiboru a za povratak imam ideju da idem Preko Užica, Valjeva, Šabca, Rume za Novi Sad.

Molim sve koji imaju informacije o ovim rutama i mestima koja vredi videti i posebno mestima na kojima je dobra klopa .... šta ćete ja sam večno gladan :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 120 postova
  • Motocikl: yamaha 600 r thundercat

Put od Kosjerica prema Valjevu preko Bukova ima jedno 10km zakrpe na zakrpu zakrpe, na dosta mesta voda se sliva preko puta i nanosi kamenje ali predeo je lep i nije predugacka losa deonica.

• Andragog, 5027 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Perucac kod Bajine Baste ima restoran bukvalno iznad male reke koja se uliva u Drinu, prelep osecaj. Tamo preko Tare mozete na klopu !!!

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Ne znam sta ovekujes od Rtnja,ali ako ne nameravas da trazis vanzemaljce ili da penjes samu planinu Rtanj,sabetovao bih te da preispitas destinaciju.Na samom putu Paracin-Zajecar imas motel "Balasevic",na svega par km od samog naselja Rtanj,tu bih ti savetovao prenociste ako si bas odlucio Rtanj.Soko banja je takodje relativno blizu Rtnja.

Moj savet da izaberes nesto od sledeceg na putu iz Beograda:

-Lisine

-Sisevac kod Cuprije,prelepi(novi) bazeni u sred sume sa termalnom vodom i prenocistem

-Paracin-javi se da popijemo kafu 063/7-817-817

-Grza,vikend naselje,20 km od Paracina,lepa priroda,dobaar restoran,mogu ti cak ponuditi i smestaj u kevinoj vikendici za free naravno(nije neki luksuz odmah naglasavam ali je pristojno)

-Borsko jezero,fantasticno,super plaze,prenociste

-U povratku mozes preko Rtnja(dobra prilika da pazaris rtanjski caj) do Sokobanje.Na putu Soko Banja-Aleksinac ti je i Bovansko jezero.Od Aleksinca auto put prema Kg.

Nadam se da sam ti malo pomogao,ako zelis da se navozas dosta ovoga mozes da posetis,ako zelis da kuliras u mestu odluci se za neku od destinacija.

Svakako,ako prolazis kroz Paracin javi se.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

P.S.Od Aleksinca ti je mnogo blize da se iskljucis sa auto puta kod Pojata,i onda preko Krusevca,Vrnjacke Banje,Kraljeva do Cacka.

• Drug član, 1093 postova

S tim da su bazeni u Sisevcu udaljeni 6 km od puta Cuprija_Resavica i tih 6 km je loš put. Ne celom deonicom ali jedno 3 km. Medjutim, jako su lepo sredili taj bazen i ako ti je do kupanja, greota je preskočiti ih. A što kaže Pauk, ne znam šta bi radio na Rtnju jer tamo stvarno nema ničega sem pomenutog Motela Balašević i planinarskog doma u samom podnožju. Lepo je za pauzu ali za ostanak baš i ne. Naravno sem ako ne želiš da se penjes na vrh.

• Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Jbg uplatio dva spavanja kod Balaševića preko popusta.... :) Kafa u Paraćinu je dogovorena :)

Smisao prebacivanja sa Rtnja na Zlatibor preko Kragujevca je prost... poslastičarnica Srce u Kragujevcu (ne mogu da odolim njihovim proizvodima) :)

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Ako zelis da malo razbijes monotoniju auto puta, predlazem da od Jagodine ( a možeš i od Paraćina) da krenes regionalnim putem Jagodina-KG, preko Gornje Sabante. Dobar put, malo saobraćaja, bila je jedna loša deonica, ali je sada presvučena novim asfaltom. Danas je i moto skup u Bunarima, blizu Jagodine, na tom putu. Sto se tiče dobre klope, preporučujem ti Biblioteku kod Milutina, naselje Aerodrom i čuvene dimljene vešalice u Popovoj šumi, naselje Stanovo, na putu KG-ČA na izlazu iz KG, koje se zovu i slonovo uvo, zbog veličine. Enterijer je prave drumske kafane, a ukus neviđen, cena za porciju oko 400 dinara, a porcija je skoro dovoljna za dvoje. gurman1.gif

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Africa Twin 1000

Taman jedan dan odes do Soko banje, a drugi do borskog jezera, ako sedis na Rtnju dva dana, umreces od dosade :)

a od borskog jezera produzis pravo prema "Vrelo Mlave" u Zagubici....... predeo je prelep!!!!!!!

Plan se blago promenio tj zbog problema sa terminima za smeštaj obrćem redosled pa ću prvo na Zlatibor pa onda na Rtanj.

@MiskoP: bio sam prošle godine u Petrovcu na mlavi i obišao sam taj kraj detaljno, priroda jeste prelepa ali je putna mreža horor u ponom smislu reči, put od Velike plane ka Petovcu nebih preporučuio nikome ko ne vozi Enduro, slična situacija je i od Petrovac ka Svilajncu stim ,što tu ako se dobro sećam, ima deo koji je solidan, od Petrovca ka Požarevcu je ok...

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Put Rtanj - Soko banja je predivan, jedino sto ne znam u kakvom je stanju kolovoz.

Skroz je dobar, na nekim delovima i odličan, rizle ima tek mestimično. Išao sam tuda pre 10 dana.

Bio i vratio se domu svom.... putevi do i oko Zlatibora su fantastični kao i priroda, a vala ni hrana ne zaostaje, od zlatibora sam planirano preko Čačka i Kragujevca otišao do Paraćina gde su mi Pauk i AcaPN ponovo vratili veru u ljude. Hvala Vam bili ste pravi domaćini i motoristi. Motel Balašević kod Boljevca ne preporučujem nikome sem ako je za džabe ali sam odatle šmugnuo na Borsko jezero i proveo lep dan, i na tu stranu su putevi ok a i priroda ne zaostaje. Put od Paraćina ka Zaječaru do odvajanja ka Boru je više nego odličan od odvajanja ka Boru do Borskog jezera i Bora je ok.

Uskoro ako me ne bude mrzelo ću i neki sitni putopis napisati (iskreno sramota me ... sada svi nešto pišu putopise koji su većini nedostižni pa kontam da bi ovo moje putovanjce od oko 1000+-100km delovalo smešno).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja