ARES 1240 Napisano Septembar 11, 2014 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Izvoli Ninoslave, da ne ispadne da Mika i Zika lazu : https://www.youtube.com/watch?v=q1stsK9qjtc&index=1&list=UUvxSlN9q70sMmq0N3kl3DgA Nisam rekao da ti lazes jer si rekao da imas kameru niti se odnosilo na tebe vec na ove sto mere telefonom iz boksa drugarima na stazi koje ja sa 1:32 obilazim a po telefonu voze 1:29, rekao sam ti da da postavis snimak da vidimo kako izgleda 1:31. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Septembar 11, 2014 Integrisan, 13049 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izvoli Ninoslave, da ne ispadne da Mika i Zika lazu : https://www.youtube.com/watch?v=q1stsK9qjtc&index=1&list=UUvxSlN9q70sMmq0N3kl3DgA Danke! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3329 Napisano Septembar 11, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5461 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Septembar 11, 2014 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Nemanja, jesi li ti ovo vozio ili si okačio nečiji snimak? EDIT: Ok, shvatam da je tvoj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3329 Napisano Septembar 11, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5461 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Spremi spremi par paketa Niiiinoslaveee!!! Nego kako to klizava staza a kida gume..stavis tvrdu nece da drzi al se ne kida a stavis mekanu drzi al se kida.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Septembar 11, 2014 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Spremi spremi par paketa Niiiinoslaveee!!! Nego kako to klizava staza a kida gume..stavis tvrdu nece da drzi al se ne kida a stavis mekanu drzi al se kida.. Posalji mi ti par svezih Dunlopa da batalim matore bridgestonke. Poneli smo jos jedan par felni na ovaj navak sa svezijim gumama iz 2009 ali nas je mrzelo da menjamo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3329 Napisano Septembar 11, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5461 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Sta je 7god za bridzstonke, to je ko nova danlop Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjakv 25 Napisano Septembar 11, 2014 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvoli Ninoslave, da ne ispadne da Mika i Zika lazu : https://www.youtube.com/watch?v=q1stsK9qjtc&index=1&list=UUvxSlN9q70sMmq0N3kl3DgA Nisam rekao da ti lazes jer si rekao da imas kameru niti se odnosilo na tebe vec na ove sto mere telefonom iz boksa drugarima na stazi koje ja sa 1:32 obilazim a po telefonu voze 1:29, rekao sam ti da da postavis snimak da vidimo kako izgleda 1:31. Opusteno, nisam se ni nasao medju prozvanima. Prvo, ako i ima nekog ko sebi skida vreme, najprve sebe zavarava. Drugo ne treba se time nesto zamarati… to Robin Hood: imas plus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Septembar 11, 2014 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan To i jeste poenta jer se pumpaju vremena a neka su neosnovana i onda ce sledeci put svi da lete po stazi i napinju za fantomskim vremenina i sve ovo ima da se pretvori u sprdnju. Ja sebi ni ovaj ni prosli TD nisam sebi merio vreme nego sam skinuo sa nekog snimka, kada skupim novac za nove gume i bacim ove sto krecu u prvi razred onda mogu da upalim lape timer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Septembar 11, 2014 Integrisan, 13049 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Auuu al će Maki da se naplaća piva. Nemanja, odličan krug, vidi se da je miran motor nema napinjanja... još nisi baš ni insistirao na apeksu na par mesta, posle duple desne si isto išao dosta široko i opušteno, ja vidim na tih nekoliko mesta bar 6-7 desetih + kraći prenos i nove gume - realno ispod 30. Long live the learning curve! p.s. koje su gume i koji je pritisak? Kako su se trošile? . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Septembar 11, 2014 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Super voznja Nemanja. Ljudi ako cemo vec da pocnemo da merimo vremena onda bi trebalo uvesti referentnu tacku za sve krugove ili ti zamisljeni start cilj. Na ovom snimku se moze izmeriti krug od 1:31.1 i od 1:32.5 u zavisnosti odakle pocne merenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Septembar 11, 2014 Integrisan, 13049 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan MA nebitno, nek svako odabere gde mu najviše odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Septembar 11, 2014 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Nemanja, kapa dole za vožnju! Ali, meni ovaj tvoj krug samo potvrđuje konstataciju da su vremena ispod 1:25 naučna fantastika. Čak ću da se usudim pa ću da uporedim sopstvenu vožnju sa ovim tvojim krugom iako sam preko 15 sekundi sporiji od tebe. Koliko vidim, Ti nisi preterano brži od mene u smislu brzine. Na nekim deonicama da ali generalno nije neka velika razlika. Tvoja prednost je mahom u tome što jaaako precizno voziš i otvaraš gas kako treba dok ja letim k'o muva bez glave. Dolazim do zaključka da na navaku onda i ne može mnogo brže (od tvog kruga) i da je praktično, to to. Da li možeš tačnije da prođeš stazu? Teško, možda jako malo. Ok, možda neka kočenja još bolje ili tako nešto ali to je opet sekund, možda dva... tri? Ali pitam, gde ovde ima prostora za skidanje 6, 7 sekundi? Ja zaista ne vidim. Evo, ti kao vozač sa ovog snimka pošteno kaži gde je moguće još skinuti vreme i koliko. I nema veze ako misliš da ti lično možda ne možeš, gde bi neko mogao? @Ares Ja kao referentnu tačku za merenje koristim gume sa leve strane na prvom pravcu, pre šikane. Nekako mi deluje najprirodnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Septembar 11, 2014 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ma ovo sam rekao zbog karaule koji lobira za rentu lap timera. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Septembar 11, 2014 Integrisan, 13049 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Robin hud, koje je tvoje najbolje vreme? Mislim postavljaš pitanja ko dete od 3 godine. Gde može brže?!? Pa i da može da ti kaže ti ne možeš da razumeš jel voziš 1.50 Nema šta da gledaš snimak. Pročitaj Nemanjin post u kom se pretstavlja kao potpuni amater koji ne trenira niti vozi trke a ni motor van dolazaka na NAVAK koji su veoma retki, na starom motoru sa starim gumama... pa zar ti nije jasno da neko Cvrletovog ili Milovanovićevog klaibra nakon dovoljno izveženih krugova NE SME DA BUDE MANJE OD 5 SEKUNDI brži od Nemanje. . 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Septembar 11, 2014 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Daj da zamolimo Milovanovica sledeci put da napne i da se svi smire. Naravno da smo mi amateri svetlosnu godinu iza takvog vozaca i da ga ne interesuje da se voza sa nama ali ako ga drugarski zamolimo mozda nam i ucini . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Septembar 11, 2014 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan @to crank Frajeru, aj iskuliraj malo. Po tebi izgleda da u ovoj temi treba da pišu samo oni koji voze 1:32 i bolje. Ja vrlo dobro znam zašto vožim 1:48 (pitao si) i zašto on (Nemanja) vozi 1:31. Ne treba mi dadilja da mi to objašnjava. Ako sad i ne mogu da izvezem ne znači da ne vidim. A Nemanja nije potpuni amater, bez obzira šta će on u svojoj skromnosti da kaže. Drugar sam sa nekoliko aktivnih trkača i znam da daju sve od sebe pa su na oko 1:30. Ali dobro, pošto ja ionako ništa ne razumem neću više ni da se javljam. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3329 Napisano Septembar 11, 2014 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5461 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Niko me ne nervira i ovo mi je jedna od rijetkih tema koja mi je interesantna, ali, ali, raspravljati se tocrankom koji je rosija prekrstio u vrsnog homoseksualca, je ravno ubjedjivanju popa u islam...i sto je najcrnje skoro uvjek bude u pravu A sta je sa Milom, Ghost Milom, hvalio mi se da je najsporiji na pravcu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjakv 25 Napisano Septembar 11, 2014 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Auuu al će Maki da se naplaća piva. Nemanja, odličan krug, vidi se da je miran motor nema napinjanja... još nisi baš ni insistirao na apeksu na par mesta, posle duple desne si isto išao dosta široko i opušteno, ja vidim na tih nekoliko mesta bar 6-7 desetih + kraći prenos i nove gume - realno ispod 30. Long live the learning curve! p.s. koje su gume i koji je pritisak? Kako su se trošile? . Iskreno najveci problem mi pretstavlja nedostatak fizicke kondicije, poslednji stint jedva izgurah. Samim tim nisam ni vozio nesto agresivno, niti sam napadao krivine kao sam hteo. Uz ispravku par linija i praznu stazu sigurno moze brze, bar je toj moj subjektivni osecaj. A i znas kako kazu, uvek moze brze. Na stranu prenos i nove gume. Probleme mi zadaje ogibljenje koje isuvise mesi kad sam na punom gasu iz duge desne ili se ispucavam iz sikane. Na snimku toga nema. Laicki bih reko da je previse meko, pa ceo motor zvace i dovodi zadnju gumu u krizu. Nikad nisam stelovao ogibljenje, pa bi se verovatno sa istim trebalo pozabaviti… Sto se guma tice, vidim da svi na sc1, sc0 imaju preteranu potrosnju, nezavisno o vremenu koje prave. Ja sam pozadi imo metzeler K2 i nije normalno kako se lepo trosi, izdrzala je puna 4 td. U odnosu na gp racer mnogo lepse i kontrolisanije kliza, sad dal’ je to do guma, ili sto je sad asvalt mnogo bolji, ne znam. Inace gp racer pozadi je jedva mogo da izdrzi 2td. Napred je odlicni dunlop gp racer M, koji je inace izdrzao 7td pre nego sto sam ga zamenio i tad je drzao ko prvog dana, samo sto vizualno nije imo profila na desnoj strani. Opomene po nekad na kocenju u krivinu, ali za svaku preporuku. Pozadi metzeler pumpam 1.7 na hladno. Sa dunlopom sam iso od 1.4 do 2.0 i uvek se trosio nenormalno. Napred drzim 2.1 na hladno. Inace mozda nekom znaci, grejaci nisu potrebni samo polako u prvom krugu. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjakv 25 Napisano Septembar 11, 2014 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Super voznja Nemanja. Ljudi ako cemo vec da pocnemo da merimo vremena onda bi trebalo uvesti referentnu tacku za sve krugove ili ti zamisljeni start cilj. Na ovom snimku se moze izmeriti krug od 1:31.1 i od 1:32.5 u zavisnosti odakle pocne merenje. Evo gledam opet snimak i koji god reper da uzmem vreme ne ide gore, mozda u desetinku. Izvadio sam ovaj krug, jer mi niko u njemu nije smetao. Uostalom ko si ti, da ti se ja pravdam. Evo slobodno postavi svojih 1.31 ili sl. pa ih meri odakle hoces. I sam mislim da ovo nije neko vreme i da utreniran vozac na nekoj azdaji moze mnogo brze.. Ne bih da ulazim u dalju raspravu, jer sam svoje reko. Na kraju krajeva ja svoje vreme ne merim da bih se dokazivao drugima, vec da vidim koliko napredujem i koliko jos mogu da se ubrzam. Ali jedan prijateljski savet, da manje obracas paznju na to kako drugi voze i koja vremena postavljaju, a da se koncentrises na svoju voznju, verovatno bi davno bio u 1.30. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1240 Napisano Septembar 11, 2014 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ko je tebe prozvao? Ako ne umes da prepoznas salu onda je to vec tvoj problem. Interna sala jer odredjen broj kolega zeli da izrentiramo merenje vremena. Ja na Navaku ne merim sebi vreme iako kuci imam lap timer ali ga nikada nisam stavio. Ako sa bajatim gumama od 7 godina svaki krug voZim 1:32 konstantno, sa novim sam u 1:30 opusteno. Jurnjava vremena me ne interesuje u tom smislu u kojem ti gledas na to jer u ponedeljak ujutru posle svakog Navaka u 8:00 moram da sam na poslu i svaki moj krug od 1:32 na Navaku je bez ijedne trunke rizika. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Septembar 11, 2014 Integrisan, 13049 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan sa novim sam u 1:30 opusteno. Apsolutno, što nas dovodi do zaključka da ljuti profesionalac na odgovarajućoj opremi i napetom krugu vozi 25-nešto. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjakv 25 Napisano Septembar 11, 2014 U prolazu, 57 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam ko je tebe prozvao? Ako ne umes da prepoznas salu onda je to vec tvoj problem. Interna sala jer odredjen broj kolega zeli da izrentiramo merenje vremena. Ja na Navaku ne merim sebi vreme iako kuci imam lap timer ali ga nikada nisam stavio. Ako sa bajatim gumama od 7 godina svaki krug voZim 1:32 konstantno, sa novim sam u 1:30 opusteno. Jurnjava vremena me ne interesuje u tom smislu u kojem ti gledas na to jer u ponedeljak ujutru posle svakog Navaka u 8:00 moram da sam na poslu i svaki moj krug od 1:32 na Navaku je bez ijedne trunke rizika. Super. Ti si rekao svoje misljenje i ja sam reko svoje. I ovde bih stavio tacku, jer reci drugacije zvuce na papiru i uzivo. A mi se nadam vidimo na stazi.. Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5358 Napisano Septembar 11, 2014 Integrisan, 13049 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nemanjin krug iz mog ugla (Nemanja - samo da ustanovimo da na 5-6 mesta gubiš po neku desetu i da na zadatoj opremi možeš 1:30 flat) : 1. Promašen apex na zadnjem balonu pred početak merenja rezultiralo cinculacijom na gasu (vidi se da žvaće zadnji kraj ali ne uračunavamo faktor opreme) 2. Vozio oko ivičnjaka kroz šikanu 3. Promašen apex na balončetu kod box-a za 5 metara odvuklo ka travi veliko cinculiranje na gasu i sporije izlaženje na pravčić 4. Još nekoliko voženja oko ivičnjaka i promašen apex na brzoj desnoj pred duplu desnu 5. Posle duple desne išao okolo ka duploj levoj i mašio prvi apex i generalno pažljivo prošao najsporiju 6. Sigurno je Nemanja video nešto što ja nisam p.s. ako te vuče ka spolja na izlasku iz krivine znači da zadnji kraj nema dovoljno anti skvota, trebalo bi za par milimetara da podigneš pozadi. Suprotan problem je sa previše anti skvota na gasu brzo pusti zadnja guma. Probao sva tri i zadržao se na 4mm podloški izmešu amortizera i rama na 600K3. Štap kanap rešenje da malo povećaš "prednapregnutost" opruge. Probaj s 3mm 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Septembar 11, 2014 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... A sta je sa Milom, Ghost Milom, hvalio mi se da je najsporiji na pravcu Ako Robin vozi 1:48, ja bih uz neke mekse gume, bolje federe, drugi agregat i koznu jaknu, opusteno mogao da dohvatim 1:44. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...