Djordje_Novakovic 7 Napisano Jul 28, 2014 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao drugari, Jedno pitanje, da li je potrebno/moguće podmazivati kočnice tj diskove na skuteru sa VD sprejom? Iskustva i saveti molim Napomena, motor koči i dobro kao i kad sam ga kupio,nego me interesuje čisto zbog održavanja što bi rekli.. U pitanju je Beverly 300 Hvala u napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Jul 28, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Moj je natuk'o skoro 80 K i nikad nisam prskao WD-om ... a možda bi i trebalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drilling ltd 643 Napisano Jul 28, 2014 Zainteresovan, 954 postova Lokacija: Batajnica Motocikl: DL1000 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Nije potrebno niti je moguce podmazivati diskove i plocice! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Jul 28, 2014 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Ako nesto hoces da prskas po kocnicama, imas sprej za ciscenje diskova, nije zgoreg povremeno ga ocistiti na taj nacin. WD na plocice? Zar ih to nece saraniti kad malo upiju ulja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skuteras 73 Napisano Jul 28, 2014 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan Ti to nas kao malo a? Pre nego što podmažeš kočnice očisti svećice obavezno. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Jul 28, 2014 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Nikako WD, upice plocice, i nece biti vise ikakve mogucnosti da koci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icatenej 2435 Napisano Jul 28, 2014 Duh Bez Sekire, 1037 postova Lokacija: Beograd - Miljakovac, Ljubovija Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da možeš da podmazuješ diskove WD-om. Ništa te ne sprečava. Još je bolje da ih podmažeš sa SAE 90 uljem za prenose, a ako nemaš SAE 90 odlično je i bilo kakvo motorno ulje (može i litijumska mast). Nego, ti to kad budeš podmazao, javi gde ćeš voziti da unapred zovnemo hitnu pomoć a i da stanemo da snimamo, jer posle podmazivanja diskova ukočiti nećeš sigurno, pa bi dobili onako, lepe, spektakularne snimke Ali stoji da bi diskovima produžio vek trajanja - skrljaš i sebe i motor, ne voziš, i diskovi ima da ti trajuuuuuu... Moje iskreno pitanje je odakle ti uopšte ideja za tako nešto?!? p.s. Hajd' sad lepo priznaj da nas troluješ 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biza 829 Napisano Jul 28, 2014 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan bolja ti je tovatna mas od wd-a:huh: Послато са ALCATEL ONE TOUCH 991 користећи Тапаток 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šipi 222 Napisano Jul 28, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 555 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda XL600V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Auuuu.. ne verujem sta čitam.. WD na kočnice.. Nikako.. to je isto kao kada bi namazao tovatnu mast na diskove i pločice.. Ccccccc.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje_Novakovic 7 Napisano Jul 28, 2014 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan mislio sam VD-om umesto spreja za ciscenje diskova, hahah. Ne trolujem. Hvala svakako na odgovorima, i meni nije bilo logicno niti normalno, drug mi to kao predlozio posto sam prskao WD-om po stendleru pošto nije hteo da se vrati u prvobitni polozaj prilikom skidanja sa istog. E sad mi još recite da i to nisam smeo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Jul 28, 2014 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan Kupio moj kolega novog Tomosa i uzeo da podmazuje i prica on dan ranije na poslu oni Slovenci pola toga ostavili nepodmazano,.. otvorio on i podmazao pakne, suve u bile nacisto i dobos.. Slovenci stede na mastima... I krene u grad, na spustanju sa mosta pun gradski autobus ispred njega na zadnjoj platformi klinci gledaju u tipa iza na motoru, a tip pravac punim gasom dum u kraj busa, bez kocenja...ja budale, bio sav u zavojima... Znaci svakako WD, sae90, litijumska ili jos bolje grafitna mast, onda ne skirpe vise kocnice i rade kao podmazane! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cicko_ru 240 Napisano Jul 28, 2014 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: opste teme Motocikl: sve o nozevima Prijavi odgovor kao problematičan Dobro da je pitao. Mogao je i da podmaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje_Novakovic 7 Napisano Jul 28, 2014 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan znas kako kazu, ko pita,ne skita. Bolje tri puta meriti, nego zakucati se u bus Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panta_kg 687 Napisano Jul 28, 2014 BJB Maxi Scooter Club, 1551 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: Burgman 400 2007 Prijavi odgovor kao problematičan hahahahah,ako podmazes wd-om diskove i plocice samo ces im produziti vek ali skratiti svoj zivotni vek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 28, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolja je tovatna mast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Jul 28, 2014 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Pa neka je pitao. Bolje nego da bude problema. Nemaju svi tehnickog znanja. Ne treba se sprdati sa njime oko toga, ljudi nece hteti da pitaju onda nista iz straha od javnog ismevanja. Pa kada niko nista ne bude pitao najaktivnija tema ima da nam bude "teorija zavere" 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 28, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je što je pitao, ali je dobro i da se mi našalimo. Naravno da se niko nije rodio naučen 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje_Novakovic 7 Napisano Jul 29, 2014 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Šalu na stranu i sve, hvala svima. Bolje svakako da sam pitao, pošto mi prednji disk malo škripi kad blago kočim pri manjim brzinama (ispod 20) Jel mozda neko zna šta sa tim? nije se ranije čulo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Jul 29, 2014 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Ili su ti lose plocice pa one cvile a ima i druga stvar a ja tipujem na to. Postoji neka vrsta masti(zaboravio sam naziv, reci ce neko sigurno) ta mast se stavlja na metalnu stranu plocice u tankom sloju. Onaj deo koji ne naleze na disk naravno vec koji gura cilindar. Ta mast sprecava to sto se tebi desava. To ovde naravno verovatno niko ne stavlja sem ako sam sebi ne menja plocice. Tako da ti ideja sa podmazivanjem nije losa. Samo si promasio stranu plocice koju treba podmazati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje_Novakovic 7 Napisano Jul 29, 2014 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno Marko 13. Konacn oneko bez šale Srećom nisam ništa osim standler-a podmazivao, lepo ja kazem da postoji neka mast koja se da namazati u tom slučaju. Ne verujem su loše pločice, jedva sam 10 000 prešao Hvala još jednom, pored glave, diskovi/kočnice su po meni bitnije i od agregatata i svega ostalog..zato i otvorih ovu temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano Jul 29, 2014 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu. Moram da te razocaram da ti kazem da je 10000km veoma mnogo na motoru. Nije to isto kao na kolima. A zavisi od stila voznje takodje. Kapiram da ti vozis skuter ali opet presao si dosta. Razmisli o zameni ali ako je moguce da ti to neko lepo uradi sve sa malo te masti i bice sve super. Ako nista makar ih proveri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje_Novakovic 7 Napisano Jul 29, 2014 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan svakako ga na tacno 10k čeka servis,pa će majstor Ljuba videti da li treba da se menja nešto još jednom hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 29, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja ću sada bez šale Možeš da pokušaš sa break cleaner sprejom, a ako ne uspe onda ti verovatno pločice škripe i tu teško da nešto može da pomogne, osim zamene istih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 29, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se budeš odlučio za varijantu koju predlaže marko13, vodi računa da ta "mast" bude prava, odnosno namenjena baš za to. U slučaju da nije, pregrevaće se, cureti i svakako ponovo dospeti na pločice i disk. Treba ti nešto ovako: http://www.super-lube.com/silicone-brake-grease-ezp-54.html http://www.amazon.com/Permatex-24115-12PK-Caliper-Hi-Temp-Silicone/dp/B001REVB24 http://www.belray.com/synthetic-high-temperature-silicone-grease-0 To je nešto između masti i lepka. I nemoj da preteruješ, ako budeš stavljao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 29, 2014 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Inače, ovo se na engleskom zove "Brake Anti Squeal", a na nemačkom "bremsen anti quietsch" pa pokušaj da pronađeš. Pravi ga i Liqui Molly: http://www.amazon.de/Liqui-Moly-3077-Bremsen-Anti-Quietsch-Paste-100/dp/B00295ERQ2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...