stevo 58 Napisano Februar 13, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan evo sta sam nasao pa pomislih da bi moglo biti korisno jer magnet trazi svako pa bi volio da pomognem link http://www.electrexworld.co.uk/erol.html ako temi nije mijesto ovdje nek je moderatori izmjeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 13, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan zanimljiva je informacija da od GPZ500 I KLE 500 NIJE ISTIvec Kawasaki: ER5, GPZ500, EN450, EN500, GPZ1100, i Z1000J imaju isti magnet ,tako da mogu da traze i od ovih modela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Februar 13, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Zanimljiva i korisna info Stevo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 13, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan drago mi je da mogu da pomognem , jjer meni su pricali da je magnet po 250evra a ovdje je 150evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Februar 14, 2008 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sve je super ali kako ga dobaviti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 14, 2008 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.electrexworld.co.uk/erol.html pa ovako pogledaj malo po sajtu postoji direktna opcija pise DELIVERY I tu lepo imas opciju placanja kreditnom karticom samo moras selektovati svoju zemlju,a ima i SRBIJA srtno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Februar 15, 2008 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Imam iskustva sa pomenutim sajtom, pozitivna. Stize relativno brzo, za oko 5 dana. Jedino nisam imao srece sa postom i carinom poslednji put, posto su mi za robu vrednosti 150e naplatili jos 50e carine i nekakvih troskova. A radi se o rezervnim delovima, koji nisu namenjeni za dalju prodaju, te bi trebali biti oslobodjeni carine. Ali, objasnite vi to njima (carini). Inace, sto se tice electrexa, jako dobru komunikaciju mozete ostvariti putem maila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano April 6, 2008 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan zanimljiva je informacija da od GPZ500 I KLE 500 NIJE ISTIvec Kawasaki: ER5, GPZ500, EN450, EN500, GPZ1100, i Z1000J imaju isti magnet ,tako da mogu da traze i od ovih modela. Znaci za KLE odgovara samo od KLE, od ovih ostalih ne odgovara?Jesam li dobro shvatio? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano April 6, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan u KLE su ugradjivali dve vrste magneta. ja sam u nemackoj imao kawu kle 500. 70 kilometara posle jednog redovnog servisa mi je blokirala masina, srecom na samom startu na semaforu. vratio sam motor u servis gde je ustanovljeno da se raspao magnet, tj da su se dva magneta odvojila od korpe i napravila dar-mar sa namotajima. motor koji sam ja imao je imao 50ks (vrlo bitno!), motor je bio 1992 godiste. magnet kod mog modela je bio sastavljen od sest pojedinacnih magneta koji su bili "zanitovani" na korpi. e sada, kasniji modeli kawe kle 500 sa 48ks! su imali ugradjen magnet iz jednog dela ( jedan obruc ) koji nikada nije imao problema. u kawasaki servisu su mi objasnili da je to konstrukcijska greska i to mi je sve bilo uradjeno na "kulanz" tj o trosku kawasaki deutschland. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano April 7, 2008 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Al mene zanima dal je moguce staviti magnet od gpz-a, er5, en500 itd.???? ??? Ili ako je razlicit magnet dal je moguce prebaciti sve, tj. staviti i magnet i dekl od ovih modela. Pretpostavljam i da su oni lancanici za startovanje isti(onaj mali na anlaseru i veliki na radilici)??? Zna li neko dal moze da se prebaci komplet? Ili dal moze magnet od ovih, posto mi treba za KLE a nasao sam od en-a pa da znam dal da pokusavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano April 7, 2008 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, ako sam dobro razumeo, aki je Kawa iznad '92 godista, ne bi trebalo da imamo problema sa magnetom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
street triple 105 Napisano April 7, 2008 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan zaki, nisi me razumeo, moj KLE je bio `92. godiste. u podatcima koje sam pronasao tek od 1996 god. je KLE dobio drugi magnet, tj. pun magnet i motor je imao 48 ks. e sada da li pase magnet sa GPZ-a, ER5 i EN500 na KLE ne mogu da kazem. po svoj logici bi trebalo da pase, jer je taj identican motor stavljan u sve te modele motora, ne vidim razlog da menjaju magnet ili struju. naravno to je moje misljenje i ne mora da znaci da je ispravno. nasao sam jos u motorrad-u da je u KLE-u apsolutno identicna masina kao i u GPZ-u 500s. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Free 41 Napisano April 7, 2008 Svrati ponekad, 327 postova Lokacija: Valjevo Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda bi trebalo da odgovara...ako ima neko iskustva sa ovom problematikom bilo bi super da napise nesto o tome. Jel stavljao neko od gpz-a na kle-a? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Mart 3, 2010 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan morao sam da otvorim temu nanovo,potrebna mi je Vasa pomoc... kupio sam GPZ 1100,majstori(!) koji su popravljali,nisu nesto dobro slozili,pa je magnet(kuciste) koje ide na konus radilice provrtilo. na koji nacin se to moze resiti? radilica je ispolirana,nije bilo problema,dok je magnet dobio tolike riseve da se po mom misljenju nemozes doterati na "ispravno" pitanje: 1. gde kod nas ima za kupiti taj deo? 2.dali postoji jos kakvo resenje(posto je eto stara krama i problem je za delove)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Perisa123 0 Napisano April 29, 2010 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda bi trebalo da odgovara...ako ima neko iskustva sa ovom problematikom bilo bi super da napise nesto o tome. Jel stavljao neko od gpz-a na kle-a? ??? Drugar i ja imam slican problem ali meni treba za gpz 500s i kako su mi rekli da ne pase od kle ne znam iz kog razloga ali meni pase od en500...a vidim da si gore napisao da si nasao od EN-a pa ako tebi ne odgovara prosledi meni broj da kupim ja sve komplet od en500...pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano April 29, 2010 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda bi trebalo da odgovara...ako ima neko iskustva sa ovom problematikom bilo bi super da napise nesto o tome. Jel stavljao neko od gpz-a na kle-a? ??? Drugar i ja imam slican problem ali meni treba za gpz 500s i kako su mi rekli da ne pase od kle ne znam iz kog razloga ali meni pase od en500...a vidim da si gore napisao da si nasao od EN-a pa ako tebi ne odgovara prosledi meni broj da kupim ja sve komplet od en500...pozzz ja sam prijatelju u hrvatskoj pogledat cu ti sutra popodne,mislislim da tebi pase i od KZ500 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Perisa123 0 Napisano April 29, 2010 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja sam prijatelju u hrvatskoj pogledat cu ti sutra popodne,mislislim da tebi pase i od KZ500 ma lako je meni skoknuti do osjeka samo ako ima a pase mi od KZ550 sigurno, ajde vidi to pa se cujemo, casticu te ako nadjes sta ....pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 29, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan ko ima problem sa magnetom za kle ili gpz,nek kupi od zzr-a i prepakuje stari konus ostaje a magnet se zanituje za konus,ja licno to radio,s tim da je za zzr-a magnet 50 evra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano April 30, 2010 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan ko ima problem sa magnetom za kle ili gpz,nek kupi od zzr-a i prepakuje stari konus ostaje a magnet se zanituje za konus,ja licno to radio,s tim da je za zzr-a magnet 50 evra a ako ga nedaj boze trebas skinuti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Maj 1, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan koga da skines,sta???znaci konus originalni se raznituje i prebaci tj zanituje ponovo na DRUGIIII zzr-ov magnet BEZZZ konusa ,razumes?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Perisa123 0 Napisano Maj 1, 2010 U prolazu, 21 postova Prijavi odgovor kao problematičan koga da skines,sta???znaci konus originalni se raznituje i prebaci tj zanituje ponovo na DRUGIIII zzr-ov magnet BEZZZ konusa ,razumes?? Prosto ko pasulj ne znam sta nije tu jasno??? Nasao sam magnet orginal od gpz ali stara verzija, a cuo sam da neki covjek oblaze magnete limom tako da ne mogu nikada otpasti....rizik mi je stavljati ovako, vidim da svi kukaju da se mahom odlepljuju... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Maj 2, 2010 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan ma odlepljuju se ko blesavi,to jos nisam cuo za oblaganje,al moguce :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 512 Napisano Jun 20, 2010 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan definitivno je problem kod Kawi magnet medjutim citajuci postove ovde vidim par nebuloznih odgovora tipa ma samoPRENITUJ!! aman ljudi dali znate da su fabricki magneti posle izrade stavljeni na centriranje !! Ne zezajte se sa tim tek tako,,,jeste li se upitali zasto je izbusen do pola po spoljnom obodu??? ovo pitanje se odnosi na naseg clana koji je to i predlozio ,,tindir''.Zatim ako se ne uradi i samo balansiranje magneta stradaju i lezajevi...i bla....bla blaa Svestan sam da zivimo u krizi i da se nema para a da nam se vozi ali ljudi....mora se imati elementarno znanje neko bar,,a ne sve cekicem i klestima..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fantom77 2 Napisano Jul 15, 2010 U prolazu, 40 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan ko ima problem sa magnetom za kle ili gpz,nek kupi od zzr-a i prepakuje stari konus ostaje a magnet se zanituje za konus,ja licno to radio,s tim da je za zzr-a magnet 50 evra Upravu si,isto sam uradio za EN 500 samo sto sam ja sa hrpe uzeo neki koji je dimenzijama odgovarao.Jedino jeftino i dobro rjesenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sremac 10 Napisano Jun 12, 2011 U prolazu, 79 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Al mene zanima dal je moguce staviti magnet od gpz-a, er5, en500 itd.???? ??? Ili ako je razlicit magnet dal je moguce prebaciti sve, tj. staviti i magnet i dekl od ovih modela. Pretpostavljam i da su oni lancanici za startovanje isti(onaj mali na anlaseru i veliki na radilici)??? Zna li neko dal moze da se prebaci komplet? Ili dal moze magnet od ovih, posto mi treba za KLE a nasao sam od en-a pa da znam dal da pokusavam. Kolega,meni je majstor ove zime stavio magnet od zzr-a(ako me je slagao,lazem i ja tebe),sa objasnjenjem da je magnet zzr-a oblozen metalom,tj.nalazi se u metalnom prstenu i ne moze da otpadne,i za sada nemem problema sa magnetom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...