FckThWrld 47 Napisano Jul 19, 2014 Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...i povedi nekoga da ti pravi društvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZAND 31 Napisano Jul 20, 2014 U prolazu, 42 postova Lokacija: Београд Motocikl: CB500 '98. Prijavi odgovor kao problematičan Везано за прецизност мапа. Да ли неко из Појата, Ражња, Сокобање... може да ми да информацију о путу између села Грабова и Јошанице( Правац: Појате-Витошевац-Грабово-Јошаница- па даље ка Сокобањи). Да ли ту постоји асфалтни пут или не. Ако није асфалт каквог је квалитета пут. На различитим мапама различит приказ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 20, 2014 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Grabovo-Jošanica je nekada davno bio asvaltni put (za vreme Tite), po rečima lokalnog življa tipa 'pivo ispred seoske prodavnice' , sad je samo šumski put za izvlačenje drva sa brda. U početku puder-prašina dubine 3-4cm, onda malo zemlja i pokoji kamičak a s vrha naniže puder dubine 10+ santima. Za tvoju Hondu NIJE preporučljivo. To iz mog iskustva od septembra 2012 a ne verujem da su u međuvremenu asvaltirali Ja tuda nikad više, dok ne kupim enduro sa odgovarajućim gumama. Ni tad kako sam prošao sa CB400N, ni dan danas mi nije baš najjasnije (jesam ljosnuo jednom na nizbrdo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZAND 31 Napisano Jul 21, 2014 U prolazu, 42 postova Lokacija: Београд Motocikl: CB500 '98. Prijavi odgovor kao problematičan Grabovo-Jošanica je nekada davno bio asvaltni put (za vreme Tite), po rečima lokalnog življa tipa 'pivo ispred seoske prodavnice' , sad je samo šumski put za izvlačenje drva sa brda. U početku puder-prašina dubine 3-4cm, onda malo zemlja i pokoji kamičak a s vrha naniže puder dubine 10+ santima. Za tvoju Hondu NIJE preporučljivo. To iz mog iskustva od septembra 2012 a ne verujem da su u međuvremenu asvaltirali Ja tuda nikad više, dok ne kupim enduro sa odgovarajućim gumama. Ni tad kako sam prošao sa CB400N, ni dan danas mi nije baš najjasnije (jesam ljosnuo jednom na nizbrdo) Hvala na informaciji. Verovatno cu onda da se spustim nize na Rujiste-Crni Kao pa Mozgovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
a.c.a 61 Napisano Jul 21, 2014 Svrati ponekad, 191 postova Lokacija: Niš Motocikl: Suzuki Intruder M800 K5 Prijavi odgovor kao problematičan X puta me google zajebo. Za Srbiju samo enduro motor, sve ostalo je mučenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Jul 21, 2014 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Ili ako si dovoljno lud kao ja, može skoro bilo kakav motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanja2468 146 Napisano Avgust 7, 2014 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CN250 Helix, Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekog put slucajno nanese da zeli od Predejana (grdelicka klisura ) da krene prema Crnoj Travi i Vlasinskom jezeru neka ga zaobidje u sirokom luku, ovde je problem i sa endurom, moze jedino hard enduro ako neko voli: Bas ovaj put mi je bio na umu prosle godine prilikom povratka iz Bugarske... Daj reci o cemu se radi...cime si ga prosao i kako to izgleda... pre nekih nedelju dana vidim ovu temu i bacim pogled ali nisam listao dalje i citao sve ali mnogo bolje bi bilo da jesam. u ponedeljak sam iso na vlasinsko jezero preko vlasotinca i onda do crne trave pa na jezero putem koji je sasvim solidan, sutradan se vracam za nis i vidim ovaj put na google maps i vidim ima serpetnine i prolazi kroz brda i planine i resim da krenem tim putem, pitam lika u crnoj travi gde da idem i on mi kaze tu i tu i nista mi ne prica kakav je put. na tacno 5km od odvajanja iz crne trave dolazim do kraja asfaltnog puta i raskrsnice i gledam sta dalje. nailaze kola pitam ih za pravac i kolko je dug deo bez asfalta i tu ja malo pogresno shvatim da je put makadam nekih 7, 8km i resim da nastavim. kao prvo put od crne trave do predejana je dug 30km od kojih najvise 10km ima asfalt a ostalih 20km je makadamski put sa blatnjavim deonicama gde ni oni kamioni sto vuku drva ne prolaze tako lako. put je unisten od teskih vozila i kisa koje su padale tako da su svuda kanali i ispran pesak i onda se naravno stvorile blatnjave deonice. na polovini puta se nalazi selo ruplje i na putu sam sretao vozila par automobila i kamione koji vuku drva tako da ima kolko tolko ljudi za ne daj boze ako se nesto desi da priteknu u pomoc. deonica koja je definitivno zabavna za neku enduro voznju u grupi. inace ja sam uspesno izvezao ovu deonicu za 2 sata a pritom vozim skuter koji ima prednji tocak od 12 inca i zdanji od 10 sa curom na motoru i natovaren do zuba i voznja posle nekog vremena nije bila uopste zabavna tako da savetujem da izbegavate ovu deonicu. kad sam napokon dosao do asfalta shvatio sam kako nasi putevi na koje svi stalno kukamo uopste nisu losi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salerNS 43 Napisano Avgust 7, 2014 U prolazu, 79 postova Lokacija: SRBIJA Motocikl: Кенондејл Prijavi odgovor kao problematičan Kao i sva elektronika, gps, mape, net i cuda...nikada se ne oslanjam potpuno na njih, no i kada zalutam zbog njih ne nerviram se jer nebih nikada video neke lepe stvari, doduse endura mnogo pomaze ako se zaluta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Avgust 7, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Kamo srece da smo bolje organizovani, pa da izmapiramo dobar deo Srbije, uvedemo neke oznake tipa "dobar asfalt", " rupcage", "makadam", "enduro". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Avgust 7, 2014 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan Označite odmah, PO - BO = NEPODNOŠLJIVO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salerNS 43 Napisano Avgust 7, 2014 U prolazu, 79 postova Lokacija: SRBIJA Motocikl: Кенондејл Prijavi odgovor kao problematičan Kamo te srece, valjda ce biti bolje ili ce svi da predjemo na TKC gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Avgust 8, 2014 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Kamo srece da smo bolje organizovani, pa da izmapiramo dobar deo Srbije, uvedemo neke oznake tipa "dobar asfalt", " rupcage", "makadam", "enduro". To bi moglo biti izvodljivo. Možda. Različitim bojama obeležiti puteve. Ne znam kako da se na forum postavi mapa sa takvim izmenama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Avgust 8, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je pomocu google maps iscrtati rutu i postaviti link ili cak deo mape kao sliku. Na primer, Crveno - offroad, blato, zaobici Narandzasto - ok makadam Zeleno - los asfalt Plavo - dobar asfalt ...ili tako nekako, ovo je samo predlog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Avgust 9, 2014 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Može to. Ali trebalo bi postaviti mapu cele Srbije i svako ko želi da docrtava na njoj ono što zna. To mi se čini teže izvodljivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Avgust 9, 2014 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Google maps nudi dobar alat za to. Primera radi, uneo sam nekoliko puteva sa opisima, i postavio dva video zapisa gde sam snimio konkretne deonice (kroz Deliblatsku pescaru, i makadam ka jezeru Vrutci kod Uzica). Nema potrebe da se detaljise sa rutama, dovoljne su crte kao sto sam postavio da se naznaci put. Ako se insistira na rutama Google ne nudi mogucnost opisa. https://mapsengine.g...CI.k6EGQJ07VTSY Glupo je dozvoliti svakom da uosi i menja podatke jer ce se kad tad naci neka budala da sve to pokvari. Zato treba neko da se prihvati posla da administrira tu mapu i unosi na nju ono sto drugi clanovi daju kao doprinos. Kad bi dovoljno ljudi dalo svoje opise ruta imali bi veoma dobar izvor informacija za sve nas koji putujemo Srbijom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Avgust 9, 2014 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Svi problemi i nedoumice oko puta se lako resavaju jednim klikom na satelit prikaz gde mozes videti put onakav kakav jeste, i onda ne brines da li Google laze ili ne. P.S. Ovo sam poceo da primenjujem tek kad sam umesto zutog puta dobio put za izvalcenje drva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Avgust 10, 2014 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Svi problemi i nedoumice oko puta se lako resavaju jednim klikom na satelit prikaz gde mozes videti put onakav kakav jeste, i onda ne brines da li Google laze ili ne. P.S. Ovo sam poceo da primenjujem tek kad sam umesto zutog puta dobio put za izvalcenje drva A tebi je to kao teško palo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Septembar 9, 2014 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Kartu gledaj , seljaka pitaj pa se po polju skitaj... uvek bilo... hehehe A u našoj zemlji , verovatno , uvek biće... Pa nismo mi Japan... hehhee Nego sigurica za zemlju Srbiju... ENDURO ... Pa ne razmišljaš.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamiroslav 149 Napisano Septembar 22, 2014 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Paraćin Motocikl: Hyosung GV 650 EFI 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Ni enduro tu ne pomaže, prijatelju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...