markone 447 Napisano Jun 25, 2014 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan U prodaju u Srbiju su stigle Full Bore USA gume. Između ostalih modela i dimenzija, nama su interesantne Full Bore USA M-40 Radial Sport Adventure. Trenutna cena kod dilera u Srbiji (naravno i kod mene): 110/80R19 59H FRONT M-40 RADIAL SPORT ADVENTURE, 10.350,00 RSD 150/70R17 69H REAR M-40 RADIAL SPORT ADVENTURE, 11.500,00 RSD Što je u zbiru 21.850,00 RSD ili oko 190 EUR. Za nove gume sa godinom proizvodnje 2014. Sada kada sam ih video uživo i čitajući iskustva na stranim forumima, hteo sam da čujem i vaše mišljenje. Retko ko će imati neposredno iskustvo pa ako ga neko ima bilo bi super da to podeli sa nama. Ono što sam pročitao i što mi je ostalo kao utisak je: - Prave se u istoj fabrici u Južnoj Koreji gde se prave i Shinko 705. - Dobre gume za cenu. - U početku (pre par godina) bilo je izvesnih problema sa trajnošću, ali izgleda da je to prošlost od kada su napravili novu smešu. - Indeks brzine je H (do 210km/h) što je daleko iznad moje maksimalne putne brzine u obilaženju na autoputu (vrlo, vrlo,... vrlo retko 150-160 km/h). Čitao sam dosta po raznim forumima o Full Bore M40/41 i iskustva su različita. Preovlađuju pozitivna. Ovo je rangiranje: http://www.tyretest....iews/index.html Ovo su utisci korisnika Full Bore M-40: http://www.tyretest....port/index.html Ja tu ne vidim neke drastične razlike u ocenama u odnosu na prvih pet. Ono što sam primetio je da oni koji su ostavili utiske definitivno kao sledeći set biraju isto Full Bore M-40/41 set. Kada sve to saberem... mislim da sam 99% prelomio da za hiljadu-dve km stavim Full Bore M-40 kao sledeći set. Pogotovu što mi ulivaju poverenje da bi mogle da pomire ono malo vanterenske vožnje gde mi fali dublja šara, i putovanja gde gume najčešće trošim na asfaltu. Razmišljao sam i o Metzeler Karoo gumama za off, ali mislim da ću od te ideje odustati jer 80% vožnje obavljam po asfaltu. Pa bih morao da imam 2 seta. Jedan za duža putovanja, a drugi za off. Osim novca u pitanju je i vreme za zamenu setova po potrebi. Na kraju evo o čemu razmišljam: Sa leva na desno: Metzeler Tourance (imao pre Pirelli-ja, odlične), Metzeler Karoo, na motoru trenutno Pirelli Scorpion Trail (nije bilo Tourance kada sam hteo da menjam a odlično se pokazale), skroz desno Full Bore Usa M-40 Radial Sport Adventure. Šta mislite? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Jun 25, 2014 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo sto mi je palo na pamet kada sam video fotku gume je da sara izgleda identicno sa Shinko 705, sto si i potvrdio. Za Full Bore nisam nikada ni cuo ali sam zato sa uzivanjem potrosio jedan komplet 705> Jjedini nedostatak je bilo relativno brzo trosenje (zadnja oko 9 hiljada km) ali si rekao da je i to popravljeno. Ukratko, ne bih imao nista protiv da ponovo vozim te gume, bez obzira na naziv. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
panoramaturist 11 Napisano Maj 2, 2016 U prolazu, 28 postova Lokacija: sv.nikole makedonija Motocikl: bmw f 650 gs,mz 250 etz Prijavi odgovor kao problematičan Imao zadnju gumu "polovnu" nemontiranu do tada Yokohama,strashno mi se svidela shara...Trazechi odgovarajuchu prednju naletio na motosobir i gitarijadi u Zajecharu, "Guevara" prodavala gume Usa Full bore...Obradovao sam se i na sajmu automobila u Beogradu uzeo prednju Full Bore i s njom preshao vishe od 10 000km i jedva se vide tragovi potroshnje, ishla bi josh najmanje toliko.Zadnju Yokohamu moram da zamenim posle najvishe 5000km.Eksta zadovoljan.Voznja 90% asvalt sam 110kg + bagaz.Zaboravo motor BMW F650GS 2004 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duledjo 154 Napisano Jul 22, 2016 duledjo, 438 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW F650GS, Hyosung gt250 honda cm 125t kawasaki z500 Prijavi odgovor kao problematičan smem li na bmw f650cs scarver koji nosi fabricki 160/60/17 da stavim malo siru 170/60 17 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...